Dodaj do ulubionych

Plkany zagospodarowania

09.07.06, 22:21
Zobaczcie rewelacyjne tłumaczenie się burmistrza dlaczego w Ł plany
zagospodarowania uchwalane są tak opieszale.
bip.lomianki.pl/portal/BIP/run.GetNewserMultiMedia?rowId=1989
Po prostu nas na nie nie stać.
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 09:10
      Czytałem to z uwagą, Sokół jak zawsze ma wytłumaczenie na wszystko, poza jednym-
      dlaczego jest nieudolny i nieskuteczny w swoich działaniach!!!
      Wracając do kontroli zapewne znowu powie że mu mieszkańcy nasłali kontrolę, ale
      tym razem to na pewno zrobił to wojewoda po unieważnionym studium, dlaczego nie
      kontrolują całego procesu uchwalania studium-czy było prowadzone zgodnie z
      prawem-bo własnie wtedy Sokół najwięcej numerów robił!
      No cytat z burmistrza:
      "W atmosferze wszechstronnych kłótni i protestów Gmina przeprowadziła pełną
      procedurę uchwalania tych zmian"
      Szkoda, że ten człowiek nie widzi swoich błędów, wszędzie winni sa mieszkańcy,
      na dodatek jeszcze śmią sie odzywać:)
      • ciuciubabka3 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 11:15
        Mieszkam w Łomiankach od 30 lat,ale takiego debilizmu i krętactwa w rzadzeniu
        to jeszcz nie było.Skąd oni się k...wa wzięli???
        Przepraszam oponętów obecnej władzy za zdenerwowanie,bo kołtunów i oszołomów z
        urzędu nie zamierzam przepraszać.
        • krzysiom1 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 11:19
          Cuciubabka. Święte słowa!
          Ręce i nogi opadają....
          Zidiocenie naszych włodarzy sięgnęło zeniutu, perspektywa rychłych wyborów
          odebrała im resztkę rozsądku.
          • ptasznik11 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 12:53
            Ja nadal nie mogę uwierzyć, że tacy dyletanci mogą rządzić. Nie mogę przeboleć,
            że dla większości mieszkańców jest obojętne kto gospodaruje gminą, na co wydaje
            nasze pieniędze. Nie mogę przeboleć, że można ludzi bezkarnie karmić
            oczywistymi kłamstwami. A może ta większość lubi być robiona w konia ?
            Pamiętacie zbawcę narodu Tymińskiego z czarną teczką. Dostał więcej głosow niż
            Mazowiecki.
            • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 13:30
              Ptaszniku, ja mam podobne odczucia, ludzi chyba jednak wolą być uszukiwani,
              mamieni nierealnym pomysłami, lubią ładnie mówiących, i chyba nic na to nie
              poradzimy itd.
              • brycezion Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 16:59
                Poradzimy.
                • frags Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:06
                  Rada jest prosta i zabójczo skuteczna. Jeszcze dwa, trzy Biuletyny KOŁ i
                  Sokołowski pęknie ze śmiechu niczym Smok Wawelski po zjedzeniu faszerowanego
                  barana.
                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:07
                    fragi wróć lepiej do tej piaskownicy albo podlewania trawnika...
                    • frags Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:09
                      hahahaha. Papirus, dlaczego??? O ile wiem, a Ty na pewno wiesz to lepiej ode
                      mnie, trawników nie wolno podlewać w upalne dni, trzeba to robić albo rano,
                      albo wieczorem. A piaskownica - za gorąco dzisiaj. Pobawię się na Forum
                      troszkę. Tu chłodniej. Umysły tylko parują, jak widzę.
                      • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:35
                        no jak masz pisac głupoty to skoncentruj sie na czynnościach łatwiejszych i
                        moze na dodatek nikogo nie obrazisz! Będziesz miał zajęcie i na dodatek nikogo
                        nie obrazisz.
                        • j46 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 18:11
                          W mętnej wodzie pływają duże ryby. A kto, jak kto, to burmistrz napewno wielu
                          osobom zamąci w głowach. A plan to on na w d.. . Ot musi go wykonać, bo przepis
                          tego wymaga, bo będzie mu z tym wygodniej, bo całą winę za wadliwie postawione
                          tezy i założenia które w nim zawarł zwali na Radę Gminy.
                          Papirus daj spokój Fragsowi, nie widzisz, że on się z tobą droczy.

www.lomianki.abc.pl/
                          www.lecsokole.pl/
                          • frags Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 20:55

j46 napisał:
                            Papirus daj spokój Fragsowi, nie widzisz, że on się z tobą droczy.
                            >

j46,odbierasz mi zabawę - mówiąc Twoim językiem wyławiasz z mętnej wody
                            największą rybę. Powiedz mi lepiej proszę, czy znasz jakieś zewnętrzne srodki na
                            owady latające, przede wszystkim komary, które można zastosować w przydomowym
                            ogrodzie z którego korzysta półtoraroczne dziecko?
                            • lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 21:12
                              Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo.
                              • kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 23:07
                                Wkra jest wyjątkowo czysta, nawet ja przeciwniczka moczenia się w bajorach do
                                niej wchodzę. ;)
                              • robert_58 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 01:04
                                Łomiankowicz:
                                w innym wątku nie skomentowałeś Łomiankowicz poniższego:

Re: Frags
                                robert_58 10.07.06, 00:31 + odpowiedz

lomiankowicz napisał:

> Frags się musi zacząć leczyć.
                                > Moczy dziecko we Wkrze a na basen ze względów higienicznych z dzieckiem nie
                                > pójdzie.
                                > Koleiny idiotyzm wciskany forumowiczom przez fragsa.
                                > Panie tato. Czy Ty wiesz co we Wkrze płynie?

???

Nie musiałeś. OK.

Powiedz mi Łomiankowicz zatem jakie są zagrożenia kąpieli dziecka 1,5 rocznego?
                                W rzece Wkra i w basenie?

I to, co najważniejsze (nie sugeruj się umiejscowieniem na końcu):
                                Pragniesz odpowiadać jedynie na nick "Frags" - Twoja sprawa. Ale jakim prawem
                                śmiesz babrać do swych "opinii" 1,5 roczne dziecko?

lomiankowicz napisał:

> Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo.

Odpowiedz proszę.
                                • lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:23
                                  Widzę że zarzuty niektórych forumowiczów pod Twoim adresem, że czasami nic nie
                                  rozumiesz albo nie chcesz rozumieć- są prawdziwe.
                                  Odpowiadam:
                                  Frags napisał:
                                  "Nie. Opalona i zadowolona. Wróciliśmy z Chorwacji, gdzie odkryła uroki
                                  pływania. Teraz nie odpuszcza żadnej okazji. Jeździmy nad Wkrę."
                                  oraz
                                  "Z basenu korzystam ja sam. Z półtorarocznym dzieckiem nie chcę chodzić na
                                  basen, ze względów higienicznych."
                                  Jest to tak bezdenna głupota, że trzeba zaprotestować-jeszcze ktoś gotów w to
                                  uwierzyć.
                                  Mógłby równie dobrze napisać: " W samochodzie nie wożę dziecka w foteliku bo to
                                  niebezpieczne, wożę za to na dachu"
                                  Trzeba tępić takie wypowiedzi bo jak ktoś w to uwierzy to jeszcze sobie i
                                  dziecku krzywdę zrobi.
                                  Na mazowszu nie ma czystych wód otwartych, są tylko mniej lub bardziej brudne,
                                  tak więc każdy basen z kontrolowaną jakością wody jest 100 razy bezpieczniejszy
                                  dla dziecka.

• papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:24
                                    :)
                                  • lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:41
                                    Żebyś mi gołosłowności nie zarzucał:
                                    mazury.jezioro.com.pl/rzeki/rzeka.html?id=170
                                  • robert_58 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 16:16
                                    lomiankowicz napisał:

> Widzę że zarzuty niektórych forumowiczów pod Twoim adresem, że czasami nic nie
                                    > rozumiesz albo nie chcesz rozumieć- są prawdziwe.
                                    > Odpowiadam:
                                    > Frags napisał:
                                    > "Nie. Opalona i zadowolona. Wróciliśmy z Chorwacji, gdzie odkryła uroki
                                    > pływania. Teraz nie odpuszcza żadnej okazji. Jeździmy nad Wkrę."
                                    > oraz
                                    > "Z basenu korzystam ja sam. Z półtorarocznym dzieckiem nie chcę chodzić na
                                    > basen, ze względów higienicznych."
                                    > Jest to tak bezdenna głupota, że trzeba zaprotestować-jeszcze ktoś gotów w to
                                    > uwierzyć.
                                    > Mógłby równie dobrze napisać: " W samochodzie nie wożę dziecka w foteliku bo to
                                    >
                                    > niebezpieczne, wożę za to na dachu"
                                    > Trzeba tępić takie wypowiedzi bo jak ktoś w to uwierzy to jeszcze sobie i
                                    > dziecku krzywdę zrobi.
                                    > Na mazowszu nie ma czystych wód otwartych, są tylko mniej lub bardziej brudne,
                                    > tak więc każdy basen z kontrolowaną jakością wody jest 100 razy bezpieczniejszy
                                    >
                                    > dla dziecka.

Rzeczywiście - nie rozumiem. Rozumiem, że Ty rozumiesz. To dobrze.
                                    Twój pełen treści post, do którego sie odniosłem:
                                    > Frags się musi zacząć leczyć.
                                    > Moczy dziecko we Wkrze a na basen ze względów higienicznych z dzieckiem nie
                                    > pójdzie.
                                    > Koleiny idiotyzm wciskany forumowiczom przez fragsa.
                                    > Panie tato. Czy Ty wiesz co we Wkrze płynie?
                                    nie wymaga oczywiście protestów. Merytoryczność Twojej wypowiedzi wyklucza
                                    niewątpliwie jakąkolwiek dalszą dyskusję w tym temacie.

Niepotrzebnie dałeś się Lomiankowicz wpędzić w polemikę - Twoje dalsze posty
                                    tłumaczące dlaczego tak a nie inaczej napisałeś są zbędne. Po i po co. W
                                    pierwszej wypowiedzi wyczerpałeś wszystkie aspekty.

A gdyby jednak ktoś miał jakieś wątpliwości (czyli gotów byłby NIE uwierzyć),
                                    zamieściłeś link do szerszych informacji, których wybór zapewne źródło czerpie w
                                    bezkresnym oceanie Twojego obiektywizmu. Mógłbyś równie dobrze napisać: w
                                    basenie dziecku nic nie grozi, a w rzece wszystko.

Pozdrawiam
                              • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:45
                                lomiankowicz napisał:

> Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo.

Słuchaj no wieśniacki śmieciu. Od mojego dziecka trzymaj się z daleka. Możemy
                                się ośmieszać, obrażać, ale wara ci gnoju od mojej córki. Zrozumiałeś sołtysi
                                wypierdku?
                                • lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:53
                                  Ze szczerego serca człowiek chce mu pomóc i uzmysłowić jaką krzywdę dziecku
                                  robi a tu masz....
                                  Znalazłem bardziej dokładne dane w czym dziecko kąpiesz:
                                  www.wios.warszawa.pl/pliki/Tabela1.xls
                                • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:59
                                  frags napisał:

wieśniacki śmieciu
                                  wara ci gnoju
                                  sołtysi wypierdku

Ciekawe, co też wyrośnie z tak pięknie wychowywanej córki tak nienagannego
                                  ojca, jak myślicie?
                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:01
                                    Ciekawe pencroff, co bys napisal w odpowiedzi na post lomiankowicza?
                                    • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:08
                                      Fragi naprawdę brak Ci ogłady i kultury, a później przyjadą Twoi koledzy z Wa-
                                      wy usłyszą takiego... i znowu będą się śmiać. A to akurat nikt z Łomianek tylko
                                      kulturka warszawska, a w zasadzie sadosko-żoliborska:(((
                                      • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:19
                                        A gdyby paps ktoś obrażał twoje dzieci, mieszał je do spraw z nimi nie
                                        związanych? Lomiankowicz przegiął, nie widzisz tego? Dziwi mnie to, bo wydawało
                                        mi sie, że mimo wszystko jesteś rozsądnym człowiekiem.
                                        • kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:25
                                          frags napisał:
                                          > A gdyby paps ktoś obrażał twoje dzieci, mieszał je do spraw z nimi nie
                                          > związanych?

Frags lecisz na opinii po prostu, ale w tym wypadku na twoim miejscu
                                          zareagowałabym tak samo. Wara od dzieci! :)
                                          • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:34
                                            kmsanczia napisała:

Frags lecisz na opinii po prostu, ale w tym wypadku na twoim miejscu
                                            > zareagowałabym tak samo. Wara od dzieci

KM, "lecenie na opinii" wcale nie usprawiedliwia ani nie upoważnia do każdej
                                            odzywki, nawet przeciwnie. Żadnej obrazy przecież pod adresem córki nie było.
                                            Może to tylko upał?
                                            • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:43
                                              to na pewno upał:)!!!
                                            • kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:00
                                              Pen, masz małe dziecko? Upał upałem, ale ja uważam, że to było napisane
                                              obraźliwie pod adresem dziecka, a nie pod adresem Fragsa. Nie usprawiedliwiam
                                              żadnych jego wypowiedzi, ale też nie przesadzajmy, że na nie nie czekacie.
                                              Czasem nie można się przebić z żadnym normalnym tematem, bo wszyscy tylko
                                              czyhają co Fragi bluzgnie. Męczące dosyć(zwłaszcza w tym upale). ;)
                                              • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:15
                                                kmsanczia: Męczące dosyć - zgadzam się, nawet więcej niż dosyć.
                                                Ale po kolei:
                                                - nie mam dzieci - gdybym miał, zwł. małe, czy to by oznaczało, że
                                                wolno bronić dzieci wymyślając innym całkiem niewybrednie?
                                                - nie spostrzegłem NIC obraźliwego pod adresem dziecka
                                                - na pewno nie "czyhałem co Fragi bluzgnie" - po co? Wątek przeczytałem, bo
                                                byłem zainteresowany czy pojawiło się coś nowego odnośnie planów
                                                zagospodarowania.
                                                (dość często jest tak, że czytać mogę raz na kilka dni i nadrabiam wtedy
                                                zaległości)
                                                - KM, także czasem żałuję, że "nie można się przebić z żadnym normalnym
                                                tematem, bo...".
                                                Pozdrawiam! Trzymajmy się w cieniu!
                                                • kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:25
                                                  Pen ja nie piszę do ciebie personalnie tylko stwierdzam ogólną sytuację. :)
                                                  Przeważnie reagujemy ostro na problem, który nas bezpośrednio dotyczy (jak
                                                  będziesz miał dziecko to sam zobaczysz:).
                                                  Poza tym Lomian chcąc dowalić Fragiemu przy okazji robi idiotkę np. ze mnie,
                                                  dowodząc jaką krzywdę robię własnemu dziecku pozwalając na kąpiele w rzece. ;)
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:38
                                                    Km nie rozumiem nikt nie obraził fragsa dziecka, a juz na pewno nie było mowy o
                                                    Twoim:) Była za to mowa o brudnej Wkrze, która może nie jest najczystrza, ale
                                                    pewnie sam bym się wykąpał razem z dziećmi, podobnie brudna jest Wisła i
                                                    niektóre jeziorka.
                                                    Chyba tak dyskutujemy bezsensu, bo nie ma za bardzo czym. Dziś sesja więc coś
                                                    znowu wyjdzie ciekawego, ale trzeba poczekac do popołudnia.
                                        • lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:27
                                          Co przegiął?
                                          Zastanów się człowieku.
                                          Usiłuję Ci powiedzieć że moczysz dziecko i siebie w gównie,oleju, nawozach i
                                          cholera jeszce wie czym a do Ciebie nic nie dociera?
                                          Może dopiero teraz dotrze i w końcu zrozumiesz?
                                        • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:28
                                          Fragi nie podpuszczaj, a gdzie przegiął? Nie rozumiem Twojego zdenerwowania nic
                                          nie napisał co mogło Ciebie aż tak wzburzyć. Sam zacząłeś pisać o swoim dziecku-
                                          po co?
                                          W tym wątku to Robert podpuszcza i nikt więcej, najgorsze, że Ciebie i że mu
                                          sie udało. Łomiankowicz napisał dlaczego nie powinno się kąpać i wskazał
                                          zanieczyszczenia, a czy wkładasz tam dziecko to Twoja prywatna sprawa-nie
                                          rozumiem?
                                          Jak fragi obraża i wyzywa KOŁ i innych to jest ok, ale jak fragiemu ktoś
                                          napisze, to nie jest ok- cos z Kalego chyba:)
                                          • lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:35
                                            A chodziło tylko o to żeby zwrócić uwagę na szerzenie głupich, wręcz
                                            szkodliwych opinii na forum.
                                            Frags niech moczy dziecko gdzie chce i ile chce i tak jak widać nic do niego
                                            nie dociera.
                                    • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:09
                                      frags> Ciekawe pencroff, co bys napisal w odpowiedzi na post lomiankowicza?

Na pewno nie to i nie tak.
                                • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:33
                                  "Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo"

Tu nie jest napisane, że dziecko fragsa czy kogos innego, tylko "dziecko po
                                  kąpieli we Wkrze..."-za bardzo sie unosisz i bierzesz wszystko personalnie:(
                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:23
                                    OK, koniec z dziećmi, Sanczis, pozdrawiam! - następnym razem pytaj na privie,
                                    albo dzwoń, dawno nie rozmawialiśmy. Papirus - posłużę się Twoją metodą - nie
                                    rozumiesz i pewnie nie zrozumiesz, ale pracuj nad sobą to może zrozumiesz.
                                    Lomiankowicz - do ciebie pasuje powiedzenie Pana Prezydenta z dawnych czasów -
                                    spieprzaj dziadu. Pencroff - zrób sobie dzieci, najlepiej razem z
                                    lomiankowiczem.

Ściskam serdecznie, szczególnie krzysioma, KOŁ i innych kosmonautów.
                                    • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:34
                                      Frags napisz więc gdzie zostało obrazoen Twoje dziecko!!!!!!!!!!!!!!
                                      Trzymaj się w cieniu, bo chyba upał, komary albo środek chemiczny na nie
                                      wykrzywiaja Twoją percepcję i umiejętnośc czytania.
                                      Nigdzie nikt nie obraził twojego dziecka, a to jest Twoja sprawa czy kąpiesz
                                      się w szambie czy w wodzie:)
                                      • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:38
                                        ok ok ok - napisz coś fajnego o Sokole, albo hmm, no nie wiem o jakiejś innej
                                        pladze zagrażającej małemu zielonemu mioasteczku z powodu jego zaniedbań. Może
                                        susza. O, susza to jest temat! Zapewne spłoniemy niebawem wszyscy jak suche
                                        trawki, bo podlec burmistrz nie zakupił nam beczkowozów. Prawda?
                                        • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:43
                                          Frags to w końcu obraził ktoś czy nie obraził. Oto jest pytanie.
                                          Jedno jest pewne nawyzywałeś w chamski sposób Łomiankowicza i po prostu
                                          powinienś przeprosić. Susza nie jest zależna od burmistrza, więc go nie
                                          skojarzę z tym problemem. Natomiast ciśnienie wody na które narzekasz tak, bo
                                          on pełni funkcje właścicielskie w spółce wod-kan!!!
                                          Swoją drogą poprzedni burmsitrz chciał napełniac strugę dziekanowska woda z
                                          oczyszczalni, ale pewnie jak poprzednik to jestes przeciw, bo koło Ciebie
                                          byłoby za duzo wody w kanału i jez. pawłoskim.
                                          • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:49
                                            Woda mi nie przeszkadza, można napełniać jeziorka choćby i po brzegi.
                                            Lomainkowicza nie obraziłem. Stwierdziłem fakt. Podtrzymuję swoją opinię o nim.
                                    • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:37
                                      frags napisał: Pencroff - zrób sobie dzieci, najlepiej razem z
                                      > lomiankowiczem.

Żałuję, ale nie jest to możliwe, choć wyszłyby na pewno lepsze niż z tobą,
                                      fragsie.
                                      • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:42
                                        Spróbuj penc. Lomiankowicz jest płodny jak chomik, sądząc po płodach jego
                                        umysłu. Jak poćwiczysz, to może i coś z tego wyjdzie...
                                        • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:50
                                          Fragsie, sądząc po płodach twego umysłu, w płodności przewyższasz wszystkich na
                                          forum. Szkoda, że są one tak marnej jakości i sprowadzają się głównie
                                          do "strzykania". Nie ćwicz już więcej, bo i tak nic z tego nie wyjdzie...
                                          • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:03
                                            penc - lubie ćwiczyć. Ćwiczenie czyni mistrza.
                                        • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:53
                                          Frags napisał:
                                          "Słuchaj no wieśniacki śmieciu. Od mojego dziecka trzymaj się z daleka. Możemy
                                          wypierdku?"

Frags to co napisałes powyżej, to nie jest obrażliwe?
                                          Czy udajesz czy nie rozumiesz co piszesz! Jeszcze trochę i nikt nie będzie
                                          pisał na tym forum, uspokój się...a tak poważnie powinieneś przeprosić.
                                          Obrażasz osoby które nic Ci nie zrobiły, co więcej w dobrej wierze ostrzegały
                                          przez zanieczyszczoną Wkrą!
                                          • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:58
                                            i zobacz jeszcze to nie wiem na któym odcinku wkry się kąpiesz ale
                                            NIEPRZYDATNA dotyczy głównie WKRY!!!
                                            www.pzh.gov.pl/kapieliska/komunikaty/14.pdf
                                            • iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:04
                                              dobrze już, rzeki niedobre, ale co do basenów nie przesadzajcie z popularyzacją
                                              wsród małych dzieci. Nawet te które mają ozonowaną wodę nie zachwycają
                                              pediatrów. Szczególnie właśnie jeśli chodzi o małe dzieci. Jak mi się będzie
                                              chciało to znajdę artykuł na powyższy temat i przytoczę, ale robić z kogoś
                                              głupka, bo napisał, że w basenie nie, a w rzece tak to chyba lekka przesada.
                                              Każdemu wolno wybierać wedle własnej wiedzy i uznania, i na własną
                                              odpowidzialność. A jeśli już podważać to może najpierw popytajmy wśród
                                              autorytetów, zamiast się mądrzyć. Zapomniałam, że tu coraz częściej o to chodzi
                                              - kto mądrzejszy? No wszyscy przeca!!!! Dajcie sobie Panowie naprawdę spokój...

I od dzieci wara!!!! W ogóle. Już lepiej politykujcie...
                                              • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:16
                                                iod napisała:

robić z kogoś
                                                > głupka, bo napisał, że

Z tego autora robić głupka rzeczywiście wcale nie trzeba. Robi się samoistnie i
                                                samochcąc.
                                                • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:19
                                                  pencroff, płaczę z bezsilnej złości i popuszczam w spodnie.
                                                  • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:32
                                                    frags napisał: popuszczam w spodnie.

Już po raz czwarty (albo i więcej) uskarżasz się na to. Może poćwiczyłbyś
                                                    jak opanować tę przypadłość?
                                                    Byłby to najlepszy dla ciebie rodzaj ćwiczeń.
                                                    Sam napisałeś, że ćwiczenie czyni mistrza, więc zacznij jak najprędzej,
                                                    żeby na pewno nikt nie mógł nazwać cię zasrańcem.
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:32
                                                    hahahaha, ćwiczę, ty jak widzę też.
                                                  • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:37
                                                    frags napisał: ćwiczę, ćwiczę

i bardzo dobrze, ćwicz wytrwale, nie ustawaj. Pamiętaj, jak bardzo chcesz
                                                    zmienić opinię o sobie. Może w końcu się uda.
                                                • iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:27
                                                  Fragsa znam, za głupiego nie uważam. Nie uważam też, że za takiego "się robi"
                                                  pisząc, co pisze.
                                                  Fragsa znam dzięki forum. Polecam.
                                                  Wszystkim życzę miłego dnia :)
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:35
                                                    Ja nie wiem jaki jest frags, wiem że znowu obraża i to w chamski sposób. Kto
                                                    jak kto ale Ty jako znająca i kolegująca sie powinnaś pierwsza zareagować na
                                                    tekst którym obraża... no i teraz jeszcze o tym popuszczaniu. Iod czy to jest
                                                    normalne, czy taki Frags Ciebie fascynuje?
                                                  • kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:47
                                                    Papi ty mnie fascynujesz razem z Fragsem. Za nic nie mogę sobie przypomnieć jak
                                                    to było PRZED Fragsem. ;-)
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:49
                                                    Prosze mnie nie łączyć z fragsem. Zecydowanie zbyt wiele nas różni w
                                                    postrzeganiu Łomianek. Dwa totalne przeciwieństwa!!!
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:51
                                                    Paps. Jesteś mi bliski jak grzyb na płocie sąsiada. Bez Ciebie nie ma życia na
                                                    tym forum.
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:50
                                                    kmsanczia napisała:

Za nic nie mogę sobie przypomnieć jak
                                                    > to było PRZED Fragsem. ;-)

Smutno było Sanczis. Nudno, smutno i jednogłośnie.
                                                    Potem przyszedł Frags. Brycezion dostał apopleksji. Krzysiom zaczął mieć
                                                    koszmarne sny. Lomiankowicz z pencroffem popatrzyli sobie w oczy. Papirus
                                                    poprawił pasek pod brodą i przytroczył kaburę do pasa.

• pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:59
                                                    Potem przyszedł Frags. Niosąc swoje dziurawe wiaderko.
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 12:06
                                                    Upały, za duże upały fragiemu szkodzi!
                                                    Wtedy forum czytało duzo więcej osób niż dziś. Nikt nikogo, nie obrażał, nie
                                                    chwalił się znajomościa prostytutek, nie nawoływał to zatruwania psów
                                                    strychniną, nikt nie chwalił się bruche'em w Marriocie, ani znajomoscią z mamą,
                                                    nikt nie strzykał sobie w twarz, nie grzebał w piaskownicy swoim dziurawym
                                                    widerkiem, nie nazywał Łomianek-słomiankami. i nikt nie pisał testów w stylu:
                                                    Frags napisał:
                                                    wypierdku?"
                                                    Nikt tez nie kpił z Łomianek, nikt nie nawoływał do robienia 16 kroków
                                                    dziennie, nikt nie prowokował, nikt nie był chamski. To taka mała różnica, ale
                                                    od pewnego czasu pojawił się niejaki frags, człowiek nienawidzący Łomianki, a
                                                    nawet wbrew sobie tu mieszkający. W zasadzie zachowanie fragsa mnie nie dziwi,
                                                    jako zwolennik burmistrza Sokołowskiego co potwierdzał wielokrotnie pasuje jak
                                                    ulał do tego cyrku który aktualnie trwa w Gminie. Ciekawe tylko jaką tam
                                                    odgrywa rolę...?
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 12:33
                                                    paps, dzięki Tobie mój post do lomiankowicza jest chyba najczęściej cytowanym
                                                    postem w historii forum. tylko tak dalej. Im dłużej go czytam, tym bardziej mi
                                                    się podoba. Soczysty, krótki, ujmujący sedno sprawy dosadnie i niewątpliwie
                                                    celnie przenoszący treść.

Jesteś ciekawskim chłopcem. Interesuje Cię jaką odgrywam rolę. Zapewne rolę na
                                                    forum. Zastanowię się i coś wymyślę. Na razie odpowiem, że nie jestem na pewno
                                                    hutnikiem, listonoszem, strażakiem, piekarzem, szewcem, restauratorem,
                                                    dekarzem, hydraulikiem, kosiarzem, informatykiem. No i nie jestem zawodowym
                                                    żołnierzem. Sam zastanawiam się dlaczego. Pewnie sporo tracę.
                                                  • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:41
                                                    frags zapytał:
                                                    dlaczego nie jestem hutnikiem, listonoszem, strażakiem, piekarzem, szewcem,
                                                    restauratorem,
                                                    dekarzem, hydraulikiem, kosiarzem, informatykiem. No i nie jestem zawodowym
                                                    żołnierzem.

Ależ to całkiem proste: są to bowiem zawody, które wymagają jednak:

-albo zdolności używania rozumu - jak np. informatyk,
                                                    -albo sprawności fizycznej: kosiarz, dekarz, hydraulik,
                                                    -albo odporności na podwyższone temperatury: hutnik, strażak, piekarz,
                                                    -albo odwagi: zawodowy żołnierz, także strażak,
                                                    -albo chociaż umiejętności znalezienia właściwej drogi (na dystansie większym
                                                    od 16 kroków): listonosz.
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:44
                                                    Zgadza się penc. Rozszyfrowałeś mnie. Jestem beznogim, bezmózgim, bezokim
                                                    inwalidą. A ty jesteś ohydnym wyśmiewaczem inwalidów. Nieładnie penc,
                                                    nieładnie. A w harcerstwie taki był to milusi chłopczyk z tego pencka. I co
                                                    wyrosło???
                                                  • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:47
                                                    frags napisał:
                                                    Jestem beznogim, bezmózgim, bezokim
                                                    > inwalidą.

Ale za to z częstą i obfitą biegunką.
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:54
                                                    tak, to też mnie trapi. Wyśmiewaj się dalej.
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:46
                                                    Poza tym przeczytaj uważnie to nie takie znów trudne. Ja o nic w moim poscie
                                                    nie pytałem. Napisałem wręcz "na pewno nie jestem" - więc cały misternie ukuty
                                                    żarcik pencka kulą w płot trafia, bo pencek nie doczytał. Dzwoniło, poleciał
                                                    pencek ile sił w nóżkach i... w błocko łomiankowskie wpadł.
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:53
                                                    fragi reprezetujesz poziom swojego ulubieńca Sokoła wraz z całą jego 10
                                                    radnych!!!:((( Lepiej się nie odzywaj jak masz pisac takie głupoty.
                                                  • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:55
                                                    Paps, wstyd mi bardzo. Sokół też mówi o wypierdkach sołtysa? Fajny z niego gość
                                                    w takim razie...
                                                  • pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 14:10
                                                    frags napisał, napisał wręcz!
                                                    "na pewno nie jestem".
                                                    Ano właśnie - z powodów, które wymieniłem.
                                                  • iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:38
                                                    no co było, nudno było, o jakiejś ptasiej grypie coś tam smarowałam, a teraz
                                                    proszę, Frags mnie fascynuje ;)
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:45
                                                    no iod przyznaj się:)
                                                    staram się łączyć a nie dzielić-Frags na pewno nie ma nic przeciwko temu:)
                                                  • iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:57
                                                    Papi, bo ja sę pogubiłam, do czego mam się przyznać? Dobrze, niech będzie,
                                                    przyznaję się :)
                                                  • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:59
                                                    :)
                                                    u nas jak w rodzinie:)
                                                  • robert_58 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 16:00
                                                    Dzień dobry,

ciekawe te plany zagospodarowania miasteczka ;-)))))
                                              • papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:28
                                                Iod jako straż przyboczna fragsa:) jak sama się kiedys nazwałas, zwróć uwagę o
                                                co ja mam pretensję:
                                                !!!!
                                                Frags napisał:
                                                wypierdku?"
                                                !!!!
                                                Może i napisał to bez błędów, ale chodzi o fakt obrazy innej osoby szkoda, że
                                                tu nie zaprotestowałaś, bo akurat ani Ty ani frags nie macie racji. W tym
                                                tekście wychodzi ewidentny brak kultury i tak jak pisałem fragi pownien
                                                zakończyć ten wątek jednym słowem... ale może nie umie albo nie chce. Czy tak
                                                trudno sie przeprasza?
                                                • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:32
                                                  Paps, umiem, ale nie chcę. Napisałem i podtrzymuję swoją opinię o
                                                  lomiankowiczu. Szczególnie podoba mi się ten epitet z sołtysem. Oczywiście,
                                                  sołtys dokonując uzewnętrznienia był po kilogramie fasoli popitej kwaśnym
                                                  mlekiem z kiszonym ogórkiem.
                                            • frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:07
                                              Nie chce mi się dyskutować o Wkrze. Gdybym napisał, że kąpię dziecko w górskim
                                              potoku dwa metry za źródłem głupek napisałby pewnie, że jestem umysłowo chory
                                              bo narażam dziecko na pożarcie przez krążące po lasach neidźwiedzie. Taka jego
                                              uroda. Niech się kąpie gdzie chce, jak rozumiem ma przydomowe szambo.
    • frags Bajka 11.07.06, 13:54
      Opowiem Wam bajkę. Była grupa niedobrych chłopczyków. Źle się bawili. Jak ktoś
      coś mówił, mądrego udawał, to oni zaraz wszystko ośmieszali, gmatwali, mącili i
      postponowali. I kiedyś krzysiom, grzeczny chłopiec i dobry harcerz, chciał coś
      mądrego powiedzieć. O planach zagospodarowania, czyli o czymś, co krzysioma ani
      ziębi ani grzeje, ale zawsze mądralę poudawać fajnie. Napisał więc krzysiom na
      forum pięknościowy post, link do niego przypiął jak się patrzy i z dumy puchł.
      A te wstrętne chłopaczyska zamiast krzysiomowi przyklasnąć, wzięły się za łby,
      krzyczeć zaczęły i rozrabiać. Tak głośno wrzeszczeli, tak się przepychali, aż
      wszyscy, nawet Szanowny Pan Brycezion, się pogniewali i z krzysiomowego wątku o
      planach zagospodarowania kupa wyszła. Chłopcy ci, co się tak źle zabawili
      usiedli na murku, spodenki podciągnęli i z proc do wróbli dalej sobie
      strzelali...

W bajce udział wzięli

Krzysiom - w roli Grzecznego Chłopca
      Szanowny Pan Brycezion - w ulubionej roli
      Frags, Papirus, Lomiankowicz, Pencroff - grupa kochających się niegrzecznych
      chłopaków.

Fajna bajka?
      • ilexx Re: Bajka 11.07.06, 14:38
        Fajna.
      • ilexx Re: Bajka 11.07.06, 14:41
        I fajny z ciebie gość. Pikantna przyprawa forum.
        • lomiankowicz Re: Bajka 11.07.06, 18:27
          Szkoda klawiatury na polemiki z fragsem.
          Spróbuję jeszcze raz:
          www.wios.warszawa.pl/pliki/Tabela1.xls
          Wystarczy otworzyć,przewinąć w dół i sprawdzić pozycję WKRA, równie dobrze
          można się przejść nad Wisłę i wykąpać-na to samo wyjdzie.
          Oczywiście można również tak jak frags się obrazić, że ktoś stara mu się to
          uświadomić.
          Oczywiście każdy ma prawo do decyzji gdzie sam się kąpie i kąpie swoje dziecko.
          • papirus22 Re: Bajka 11.07.06, 21:40
            fragi-prowokator lub jak ktos chyba pisał nasza forumowa żabka i tak to olewa.
            Jedyne czego szuka to możliwości obrażenia, mozliwości wylania na kogos pomyj,
            zapewne w ten sposób odreagowuje swoje stresy, no ale potraktujmy forum jako
            terapię dla zbłąkanego i niedojrzałego:) MOże on inaczej nie potrafi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka