krzysiom1 09.07.06, 22:21 Zobaczcie rewelacyjne tłumaczenie się burmistrza dlaczego w Ł plany zagospodarowania uchwalane są tak opieszale. bip.lomianki.pl/portal/BIP/run.GetNewserMultiMedia?rowId=1989 Po prostu nas na nie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 09:10 Czytałem to z uwagą, Sokół jak zawsze ma wytłumaczenie na wszystko, poza jednym- dlaczego jest nieudolny i nieskuteczny w swoich działaniach!!! Wracając do kontroli zapewne znowu powie że mu mieszkańcy nasłali kontrolę, ale tym razem to na pewno zrobił to wojewoda po unieważnionym studium, dlaczego nie kontrolują całego procesu uchwalania studium-czy było prowadzone zgodnie z prawem-bo własnie wtedy Sokół najwięcej numerów robił! No cytat z burmistrza: "W atmosferze wszechstronnych kłótni i protestów Gmina przeprowadziła pełną procedurę uchwalania tych zmian" Szkoda, że ten człowiek nie widzi swoich błędów, wszędzie winni sa mieszkańcy, na dodatek jeszcze śmią sie odzywać:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciubabka3 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 11:15 Mieszkam w Łomiankach od 30 lat,ale takiego debilizmu i krętactwa w rzadzeniu to jeszcz nie było.Skąd oni się k...wa wzięli??? Przepraszam oponętów obecnej władzy za zdenerwowanie,bo kołtunów i oszołomów z urzędu nie zamierzam przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 11:19 Cuciubabka. Święte słowa! Ręce i nogi opadają.... Zidiocenie naszych włodarzy sięgnęło zeniutu, perspektywa rychłych wyborów odebrała im resztkę rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 12:53 Ja nadal nie mogę uwierzyć, że tacy dyletanci mogą rządzić. Nie mogę przeboleć, że dla większości mieszkańców jest obojętne kto gospodaruje gminą, na co wydaje nasze pieniędze. Nie mogę przeboleć, że można ludzi bezkarnie karmić oczywistymi kłamstwami. A może ta większość lubi być robiona w konia ? Pamiętacie zbawcę narodu Tymińskiego z czarną teczką. Dostał więcej głosow niż Mazowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 13:30 Ptaszniku, ja mam podobne odczucia, ludzi chyba jednak wolą być uszukiwani, mamieni nierealnym pomysłami, lubią ładnie mówiących, i chyba nic na to nie poradzimy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:06 Rada jest prosta i zabójczo skuteczna. Jeszcze dwa, trzy Biuletyny KOŁ i Sokołowski pęknie ze śmiechu niczym Smok Wawelski po zjedzeniu faszerowanego barana. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:07 fragi wróć lepiej do tej piaskownicy albo podlewania trawnika... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:09 hahahaha. Papirus, dlaczego??? O ile wiem, a Ty na pewno wiesz to lepiej ode mnie, trawników nie wolno podlewać w upalne dni, trzeba to robić albo rano, albo wieczorem. A piaskownica - za gorąco dzisiaj. Pobawię się na Forum troszkę. Tu chłodniej. Umysły tylko parują, jak widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 17:35 no jak masz pisac głupoty to skoncentruj sie na czynnościach łatwiejszych i moze na dodatek nikogo nie obrazisz! Będziesz miał zajęcie i na dodatek nikogo nie obrazisz. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 18:11 W mętnej wodzie pływają duże ryby. A kto, jak kto, to burmistrz napewno wielu osobom zamąci w głowach. A plan to on na w d.. . Ot musi go wykonać, bo przepis tego wymaga, bo będzie mu z tym wygodniej, bo całą winę za wadliwie postawione tezy i założenia które w nim zawarł zwali na Radę Gminy. Papirus daj spokój Fragsowi, nie widzisz, że on się z tobą droczy. www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 20:55 j46 napisał: Papirus daj spokój Fragsowi, nie widzisz, że on się z tobą droczy. > j46,odbierasz mi zabawę - mówiąc Twoim językiem wyławiasz z mętnej wody największą rybę. Powiedz mi lepiej proszę, czy znasz jakieś zewnętrzne srodki na owady latające, przede wszystkim komary, które można zastosować w przydomowym ogrodzie z którego korzysta półtoraroczne dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 21:12 Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 10.07.06, 23:07 Wkra jest wyjątkowo czysta, nawet ja przeciwniczka moczenia się w bajorach do niej wchodzę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 01:04 Łomiankowicz: w innym wątku nie skomentowałeś Łomiankowicz poniższego: Re: Frags robert_58 10.07.06, 00:31 + odpowiedz lomiankowicz napisał: > Frags się musi zacząć leczyć. > Moczy dziecko we Wkrze a na basen ze względów higienicznych z dzieckiem nie > pójdzie. > Koleiny idiotyzm wciskany forumowiczom przez fragsa. > Panie tato. Czy Ty wiesz co we Wkrze płynie? ??? Nie musiałeś. OK. Powiedz mi Łomiankowicz zatem jakie są zagrożenia kąpieli dziecka 1,5 rocznego? W rzece Wkra i w basenie? I to, co najważniejsze (nie sugeruj się umiejscowieniem na końcu): Pragniesz odpowiadać jedynie na nick "Frags" - Twoja sprawa. Ale jakim prawem śmiesz babrać do swych "opinii" 1,5 roczne dziecko? lomiankowicz napisał: > Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo. Odpowiedz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:23 Widzę że zarzuty niektórych forumowiczów pod Twoim adresem, że czasami nic nie rozumiesz albo nie chcesz rozumieć- są prawdziwe. Odpowiadam: Frags napisał: "Nie. Opalona i zadowolona. Wróciliśmy z Chorwacji, gdzie odkryła uroki pływania. Teraz nie odpuszcza żadnej okazji. Jeździmy nad Wkrę." oraz "Z basenu korzystam ja sam. Z półtorarocznym dzieckiem nie chcę chodzić na basen, ze względów higienicznych." Jest to tak bezdenna głupota, że trzeba zaprotestować-jeszcze ktoś gotów w to uwierzyć. Mógłby równie dobrze napisać: " W samochodzie nie wożę dziecka w foteliku bo to niebezpieczne, wożę za to na dachu" Trzeba tępić takie wypowiedzi bo jak ktoś w to uwierzy to jeszcze sobie i dziecku krzywdę zrobi. Na mazowszu nie ma czystych wód otwartych, są tylko mniej lub bardziej brudne, tak więc każdy basen z kontrolowaną jakością wody jest 100 razy bezpieczniejszy dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:41 Żebyś mi gołosłowności nie zarzucał: mazury.jezioro.com.pl/rzeki/rzeka.html?id=170 Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 16:16 lomiankowicz napisał: > Widzę że zarzuty niektórych forumowiczów pod Twoim adresem, że czasami nic nie > rozumiesz albo nie chcesz rozumieć- są prawdziwe. > Odpowiadam: > Frags napisał: > "Nie. Opalona i zadowolona. Wróciliśmy z Chorwacji, gdzie odkryła uroki > pływania. Teraz nie odpuszcza żadnej okazji. Jeździmy nad Wkrę." > oraz > "Z basenu korzystam ja sam. Z półtorarocznym dzieckiem nie chcę chodzić na > basen, ze względów higienicznych." > Jest to tak bezdenna głupota, że trzeba zaprotestować-jeszcze ktoś gotów w to > uwierzyć. > Mógłby równie dobrze napisać: " W samochodzie nie wożę dziecka w foteliku bo to > > niebezpieczne, wożę za to na dachu" > Trzeba tępić takie wypowiedzi bo jak ktoś w to uwierzy to jeszcze sobie i > dziecku krzywdę zrobi. > Na mazowszu nie ma czystych wód otwartych, są tylko mniej lub bardziej brudne, > tak więc każdy basen z kontrolowaną jakością wody jest 100 razy bezpieczniejszy > > dla dziecka. Rzeczywiście - nie rozumiem. Rozumiem, że Ty rozumiesz. To dobrze. Twój pełen treści post, do którego sie odniosłem: > Frags się musi zacząć leczyć. > Moczy dziecko we Wkrze a na basen ze względów higienicznych z dzieckiem nie > pójdzie. > Koleiny idiotyzm wciskany forumowiczom przez fragsa. > Panie tato. Czy Ty wiesz co we Wkrze płynie? nie wymaga oczywiście protestów. Merytoryczność Twojej wypowiedzi wyklucza niewątpliwie jakąkolwiek dalszą dyskusję w tym temacie. Niepotrzebnie dałeś się Lomiankowicz wpędzić w polemikę - Twoje dalsze posty tłumaczące dlaczego tak a nie inaczej napisałeś są zbędne. Po i po co. W pierwszej wypowiedzi wyczerpałeś wszystkie aspekty. A gdyby jednak ktoś miał jakieś wątpliwości (czyli gotów byłby NIE uwierzyć), zamieściłeś link do szerszych informacji, których wybór zapewne źródło czerpie w bezkresnym oceanie Twojego obiektywizmu. Mógłbyś równie dobrze napisać: w basenie dziecku nic nie grozi, a w rzece wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:45 lomiankowicz napisał: > Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo. Słuchaj no wieśniacki śmieciu. Od mojego dziecka trzymaj się z daleka. Możemy się ośmieszać, obrażać, ale wara ci gnoju od mojej córki. Zrozumiałeś sołtysi wypierdku? Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:53 Ze szczerego serca człowiek chce mu pomóc i uzmysłowić jaką krzywdę dziecku robi a tu masz.... Znalazłem bardziej dokładne dane w czym dziecko kąpiesz: www.wios.warszawa.pl/pliki/Tabela1.xls Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 08:59 frags napisał: wieśniacki śmieciu wara ci gnoju sołtysi wypierdku Ciekawe, co też wyrośnie z tak pięknie wychowywanej córki tak nienagannego ojca, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:01 Ciekawe pencroff, co bys napisal w odpowiedzi na post lomiankowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:08 Fragi naprawdę brak Ci ogłady i kultury, a później przyjadą Twoi koledzy z Wa- wy usłyszą takiego... i znowu będą się śmiać. A to akurat nikt z Łomianek tylko kulturka warszawska, a w zasadzie sadosko-żoliborska:((( Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:19 A gdyby paps ktoś obrażał twoje dzieci, mieszał je do spraw z nimi nie związanych? Lomiankowicz przegiął, nie widzisz tego? Dziwi mnie to, bo wydawało mi sie, że mimo wszystko jesteś rozsądnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:25 frags napisał: > A gdyby paps ktoś obrażał twoje dzieci, mieszał je do spraw z nimi nie > związanych? Frags lecisz na opinii po prostu, ale w tym wypadku na twoim miejscu zareagowałabym tak samo. Wara od dzieci! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:34 kmsanczia napisała: Frags lecisz na opinii po prostu, ale w tym wypadku na twoim miejscu > zareagowałabym tak samo. Wara od dzieci KM, "lecenie na opinii" wcale nie usprawiedliwia ani nie upoważnia do każdej odzywki, nawet przeciwnie. Żadnej obrazy przecież pod adresem córki nie było. Może to tylko upał? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:00 Pen, masz małe dziecko? Upał upałem, ale ja uważam, że to było napisane obraźliwie pod adresem dziecka, a nie pod adresem Fragsa. Nie usprawiedliwiam żadnych jego wypowiedzi, ale też nie przesadzajmy, że na nie nie czekacie. Czasem nie można się przebić z żadnym normalnym tematem, bo wszyscy tylko czyhają co Fragi bluzgnie. Męczące dosyć(zwłaszcza w tym upale). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:15 kmsanczia: Męczące dosyć - zgadzam się, nawet więcej niż dosyć. Ale po kolei: - nie mam dzieci - gdybym miał, zwł. małe, czy to by oznaczało, że wolno bronić dzieci wymyślając innym całkiem niewybrednie? - nie spostrzegłem NIC obraźliwego pod adresem dziecka - na pewno nie "czyhałem co Fragi bluzgnie" - po co? Wątek przeczytałem, bo byłem zainteresowany czy pojawiło się coś nowego odnośnie planów zagospodarowania. (dość często jest tak, że czytać mogę raz na kilka dni i nadrabiam wtedy zaległości) - KM, także czasem żałuję, że "nie można się przebić z żadnym normalnym tematem, bo...". Pozdrawiam! Trzymajmy się w cieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:25 Pen ja nie piszę do ciebie personalnie tylko stwierdzam ogólną sytuację. :) Przeważnie reagujemy ostro na problem, który nas bezpośrednio dotyczy (jak będziesz miał dziecko to sam zobaczysz:). Poza tym Lomian chcąc dowalić Fragiemu przy okazji robi idiotkę np. ze mnie, dowodząc jaką krzywdę robię własnemu dziecku pozwalając na kąpiele w rzece. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:38 Km nie rozumiem nikt nie obraził fragsa dziecka, a juz na pewno nie było mowy o Twoim:) Była za to mowa o brudnej Wkrze, która może nie jest najczystrza, ale pewnie sam bym się wykąpał razem z dziećmi, podobnie brudna jest Wisła i niektóre jeziorka. Chyba tak dyskutujemy bezsensu, bo nie ma za bardzo czym. Dziś sesja więc coś znowu wyjdzie ciekawego, ale trzeba poczekac do popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:27 Co przegiął? Zastanów się człowieku. Usiłuję Ci powiedzieć że moczysz dziecko i siebie w gównie,oleju, nawozach i cholera jeszce wie czym a do Ciebie nic nie dociera? Może dopiero teraz dotrze i w końcu zrozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:28 Fragi nie podpuszczaj, a gdzie przegiął? Nie rozumiem Twojego zdenerwowania nic nie napisał co mogło Ciebie aż tak wzburzyć. Sam zacząłeś pisać o swoim dziecku- po co? W tym wątku to Robert podpuszcza i nikt więcej, najgorsze, że Ciebie i że mu sie udało. Łomiankowicz napisał dlaczego nie powinno się kąpać i wskazał zanieczyszczenia, a czy wkładasz tam dziecko to Twoja prywatna sprawa-nie rozumiem? Jak fragi obraża i wyzywa KOŁ i innych to jest ok, ale jak fragiemu ktoś napisze, to nie jest ok- cos z Kalego chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:35 A chodziło tylko o to żeby zwrócić uwagę na szerzenie głupich, wręcz szkodliwych opinii na forum. Frags niech moczy dziecko gdzie chce i ile chce i tak jak widać nic do niego nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:09 frags> Ciekawe pencroff, co bys napisal w odpowiedzi na post lomiankowicza? Na pewno nie to i nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 09:33 "Dziecko po kąpieli we Wkrze skutecznie odstrasza wszelkie robactwo" Tu nie jest napisane, że dziecko fragsa czy kogos innego, tylko "dziecko po kąpieli we Wkrze..."-za bardzo sie unosisz i bierzesz wszystko personalnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:23 OK, koniec z dziećmi, Sanczis, pozdrawiam! - następnym razem pytaj na privie, albo dzwoń, dawno nie rozmawialiśmy. Papirus - posłużę się Twoją metodą - nie rozumiesz i pewnie nie zrozumiesz, ale pracuj nad sobą to może zrozumiesz. Lomiankowicz - do ciebie pasuje powiedzenie Pana Prezydenta z dawnych czasów - spieprzaj dziadu. Pencroff - zrób sobie dzieci, najlepiej razem z lomiankowiczem. Ściskam serdecznie, szczególnie krzysioma, KOŁ i innych kosmonautów. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:34 Frags napisz więc gdzie zostało obrazoen Twoje dziecko!!!!!!!!!!!!!! Trzymaj się w cieniu, bo chyba upał, komary albo środek chemiczny na nie wykrzywiaja Twoją percepcję i umiejętnośc czytania. Nigdzie nikt nie obraził twojego dziecka, a to jest Twoja sprawa czy kąpiesz się w szambie czy w wodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:38 ok ok ok - napisz coś fajnego o Sokole, albo hmm, no nie wiem o jakiejś innej pladze zagrażającej małemu zielonemu mioasteczku z powodu jego zaniedbań. Może susza. O, susza to jest temat! Zapewne spłoniemy niebawem wszyscy jak suche trawki, bo podlec burmistrz nie zakupił nam beczkowozów. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:43 Frags to w końcu obraził ktoś czy nie obraził. Oto jest pytanie. Jedno jest pewne nawyzywałeś w chamski sposób Łomiankowicza i po prostu powinienś przeprosić. Susza nie jest zależna od burmistrza, więc go nie skojarzę z tym problemem. Natomiast ciśnienie wody na które narzekasz tak, bo on pełni funkcje właścicielskie w spółce wod-kan!!! Swoją drogą poprzedni burmsitrz chciał napełniac strugę dziekanowska woda z oczyszczalni, ale pewnie jak poprzednik to jestes przeciw, bo koło Ciebie byłoby za duzo wody w kanału i jez. pawłoskim. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:49 Woda mi nie przeszkadza, można napełniać jeziorka choćby i po brzegi. Lomainkowicza nie obraziłem. Stwierdziłem fakt. Podtrzymuję swoją opinię o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:37 frags napisał: Pencroff - zrób sobie dzieci, najlepiej razem z > lomiankowiczem. Żałuję, ale nie jest to możliwe, choć wyszłyby na pewno lepsze niż z tobą, fragsie. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:42 Spróbuj penc. Lomiankowicz jest płodny jak chomik, sądząc po płodach jego umysłu. Jak poćwiczysz, to może i coś z tego wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:50 Fragsie, sądząc po płodach twego umysłu, w płodności przewyższasz wszystkich na forum. Szkoda, że są one tak marnej jakości i sprowadzają się głównie do "strzykania". Nie ćwicz już więcej, bo i tak nic z tego nie wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:03 penc - lubie ćwiczyć. Ćwiczenie czyni mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:53 Frags napisał: "Słuchaj no wieśniacki śmieciu. Od mojego dziecka trzymaj się z daleka. Możemy się ośmieszać, obrażać, ale wara ci gnoju od mojej córki. Zrozumiałeś sołtysi wypierdku?" Frags to co napisałes powyżej, to nie jest obrażliwe? Czy udajesz czy nie rozumiesz co piszesz! Jeszcze trochę i nikt nie będzie pisał na tym forum, uspokój się...a tak poważnie powinieneś przeprosić. Obrażasz osoby które nic Ci nie zrobiły, co więcej w dobrej wierze ostrzegały przez zanieczyszczoną Wkrą! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 10:58 i zobacz jeszcze to nie wiem na któym odcinku wkry się kąpiesz ale NIEPRZYDATNA dotyczy głównie WKRY!!! www.pzh.gov.pl/kapieliska/komunikaty/14.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:04 dobrze już, rzeki niedobre, ale co do basenów nie przesadzajcie z popularyzacją wsród małych dzieci. Nawet te które mają ozonowaną wodę nie zachwycają pediatrów. Szczególnie właśnie jeśli chodzi o małe dzieci. Jak mi się będzie chciało to znajdę artykuł na powyższy temat i przytoczę, ale robić z kogoś głupka, bo napisał, że w basenie nie, a w rzece tak to chyba lekka przesada. Każdemu wolno wybierać wedle własnej wiedzy i uznania, i na własną odpowidzialność. A jeśli już podważać to może najpierw popytajmy wśród autorytetów, zamiast się mądrzyć. Zapomniałam, że tu coraz częściej o to chodzi - kto mądrzejszy? No wszyscy przeca!!!! Dajcie sobie Panowie naprawdę spokój... I od dzieci wara!!!! W ogóle. Już lepiej politykujcie... Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:16 iod napisała: robić z kogoś > głupka, bo napisał, że Z tego autora robić głupka rzeczywiście wcale nie trzeba. Robi się samoistnie i samochcąc. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:19 pencroff, płaczę z bezsilnej złości i popuszczam w spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:32 frags napisał: popuszczam w spodnie. Już po raz czwarty (albo i więcej) uskarżasz się na to. Może poćwiczyłbyś jak opanować tę przypadłość? Byłby to najlepszy dla ciebie rodzaj ćwiczeń. Sam napisałeś, że ćwiczenie czyni mistrza, więc zacznij jak najprędzej, żeby na pewno nikt nie mógł nazwać cię zasrańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:32 hahahaha, ćwiczę, ty jak widzę też. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:37 frags napisał: ćwiczę, ćwiczę i bardzo dobrze, ćwicz wytrwale, nie ustawaj. Pamiętaj, jak bardzo chcesz zmienić opinię o sobie. Może w końcu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:27 Fragsa znam, za głupiego nie uważam. Nie uważam też, że za takiego "się robi" pisząc, co pisze. Fragsa znam dzięki forum. Polecam. Wszystkim życzę miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:35 Ja nie wiem jaki jest frags, wiem że znowu obraża i to w chamski sposób. Kto jak kto ale Ty jako znająca i kolegująca sie powinnaś pierwsza zareagować na tekst którym obraża... no i teraz jeszcze o tym popuszczaniu. Iod czy to jest normalne, czy taki Frags Ciebie fascynuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:47 Papi ty mnie fascynujesz razem z Fragsem. Za nic nie mogę sobie przypomnieć jak to było PRZED Fragsem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:49 Prosze mnie nie łączyć z fragsem. Zecydowanie zbyt wiele nas różni w postrzeganiu Łomianek. Dwa totalne przeciwieństwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:51 Paps. Jesteś mi bliski jak grzyb na płocie sąsiada. Bez Ciebie nie ma życia na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:50 kmsanczia napisała: Za nic nie mogę sobie przypomnieć jak > to było PRZED Fragsem. ;-) Smutno było Sanczis. Nudno, smutno i jednogłośnie. Potem przyszedł Frags. Brycezion dostał apopleksji. Krzysiom zaczął mieć koszmarne sny. Lomiankowicz z pencroffem popatrzyli sobie w oczy. Papirus poprawił pasek pod brodą i przytroczył kaburę do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:59 Potem przyszedł Frags. Niosąc swoje dziurawe wiaderko. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 12:06 Upały, za duże upały fragiemu szkodzi! Wtedy forum czytało duzo więcej osób niż dziś. Nikt nikogo, nie obrażał, nie chwalił się znajomościa prostytutek, nie nawoływał to zatruwania psów strychniną, nikt nie chwalił się bruche'em w Marriocie, ani znajomoscią z mamą, nikt nie strzykał sobie w twarz, nie grzebał w piaskownicy swoim dziurawym widerkiem, nie nazywał Łomianek-słomiankami. i nikt nie pisał testów w stylu: Frags napisał: "Słuchaj no wieśniacki śmieciu. Od mojego dziecka trzymaj się z daleka. Możemy się ośmieszać, obrażać, ale wara ci gnoju od mojej córki. Zrozumiałeś sołtysi wypierdku?" Nikt tez nie kpił z Łomianek, nikt nie nawoływał do robienia 16 kroków dziennie, nikt nie prowokował, nikt nie był chamski. To taka mała różnica, ale od pewnego czasu pojawił się niejaki frags, człowiek nienawidzący Łomianki, a nawet wbrew sobie tu mieszkający. W zasadzie zachowanie fragsa mnie nie dziwi, jako zwolennik burmistrza Sokołowskiego co potwierdzał wielokrotnie pasuje jak ulał do tego cyrku który aktualnie trwa w Gminie. Ciekawe tylko jaką tam odgrywa rolę...? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 12:33 paps, dzięki Tobie mój post do lomiankowicza jest chyba najczęściej cytowanym postem w historii forum. tylko tak dalej. Im dłużej go czytam, tym bardziej mi się podoba. Soczysty, krótki, ujmujący sedno sprawy dosadnie i niewątpliwie celnie przenoszący treść. Jesteś ciekawskim chłopcem. Interesuje Cię jaką odgrywam rolę. Zapewne rolę na forum. Zastanowię się i coś wymyślę. Na razie odpowiem, że nie jestem na pewno hutnikiem, listonoszem, strażakiem, piekarzem, szewcem, restauratorem, dekarzem, hydraulikiem, kosiarzem, informatykiem. No i nie jestem zawodowym żołnierzem. Sam zastanawiam się dlaczego. Pewnie sporo tracę. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:41 frags zapytał: dlaczego nie jestem hutnikiem, listonoszem, strażakiem, piekarzem, szewcem, restauratorem, dekarzem, hydraulikiem, kosiarzem, informatykiem. No i nie jestem zawodowym żołnierzem. Ależ to całkiem proste: są to bowiem zawody, które wymagają jednak: -albo zdolności używania rozumu - jak np. informatyk, -albo sprawności fizycznej: kosiarz, dekarz, hydraulik, -albo odporności na podwyższone temperatury: hutnik, strażak, piekarz, -albo odwagi: zawodowy żołnierz, także strażak, -albo chociaż umiejętności znalezienia właściwej drogi (na dystansie większym od 16 kroków): listonosz. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:44 Zgadza się penc. Rozszyfrowałeś mnie. Jestem beznogim, bezmózgim, bezokim inwalidą. A ty jesteś ohydnym wyśmiewaczem inwalidów. Nieładnie penc, nieładnie. A w harcerstwie taki był to milusi chłopczyk z tego pencka. I co wyrosło??? Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:47 frags napisał: Jestem beznogim, bezmózgim, bezokim > inwalidą. Ale za to z częstą i obfitą biegunką. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:54 tak, to też mnie trapi. Wyśmiewaj się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:46 Poza tym przeczytaj uważnie to nie takie znów trudne. Ja o nic w moim poscie nie pytałem. Napisałem wręcz "na pewno nie jestem" - więc cały misternie ukuty żarcik pencka kulą w płot trafia, bo pencek nie doczytał. Dzwoniło, poleciał pencek ile sił w nóżkach i... w błocko łomiankowskie wpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:53 fragi reprezetujesz poziom swojego ulubieńca Sokoła wraz z całą jego 10 radnych!!!:((( Lepiej się nie odzywaj jak masz pisac takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 13:55 Paps, wstyd mi bardzo. Sokół też mówi o wypierdkach sołtysa? Fajny z niego gość w takim razie... Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 14:10 frags napisał, napisał wręcz! "na pewno nie jestem". Ano właśnie - z powodów, które wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:38 no co było, nudno było, o jakiejś ptasiej grypie coś tam smarowałam, a teraz proszę, Frags mnie fascynuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:45 no iod przyznaj się:) staram się łączyć a nie dzielić-Frags na pewno nie ma nic przeciwko temu:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 15:57 Papi, bo ja sę pogubiłam, do czego mam się przyznać? Dobrze, niech będzie, przyznaję się :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 16:00 Dzień dobry, ciekawe te plany zagospodarowania miasteczka ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:28 Iod jako straż przyboczna fragsa:) jak sama się kiedys nazwałas, zwróć uwagę o co ja mam pretensję: !!!! Frags napisał: "Słuchaj no wieśniacki śmieciu. Od mojego dziecka trzymaj się z daleka. Możemy się ośmieszać, obrażać, ale wara ci gnoju od mojej córki. Zrozumiałeś sołtysi wypierdku?" !!!! Może i napisał to bez błędów, ale chodzi o fakt obrazy innej osoby szkoda, że tu nie zaprotestowałaś, bo akurat ani Ty ani frags nie macie racji. W tym tekście wychodzi ewidentny brak kultury i tak jak pisałem fragi pownien zakończyć ten wątek jednym słowem... ale może nie umie albo nie chce. Czy tak trudno sie przeprasza? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:32 Paps, umiem, ale nie chcę. Napisałem i podtrzymuję swoją opinię o lomiankowiczu. Szczególnie podoba mi się ten epitet z sołtysem. Oczywiście, sołtys dokonując uzewnętrznienia był po kilogramie fasoli popitej kwaśnym mlekiem z kiszonym ogórkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Plkany zagospodarowania 11.07.06, 11:07 Nie chce mi się dyskutować o Wkrze. Gdybym napisał, że kąpię dziecko w górskim potoku dwa metry za źródłem głupek napisałby pewnie, że jestem umysłowo chory bo narażam dziecko na pożarcie przez krążące po lasach neidźwiedzie. Taka jego uroda. Niech się kąpie gdzie chce, jak rozumiem ma przydomowe szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Bajka 11.07.06, 13:54 Opowiem Wam bajkę. Była grupa niedobrych chłopczyków. Źle się bawili. Jak ktoś coś mówił, mądrego udawał, to oni zaraz wszystko ośmieszali, gmatwali, mącili i postponowali. I kiedyś krzysiom, grzeczny chłopiec i dobry harcerz, chciał coś mądrego powiedzieć. O planach zagospodarowania, czyli o czymś, co krzysioma ani ziębi ani grzeje, ale zawsze mądralę poudawać fajnie. Napisał więc krzysiom na forum pięknościowy post, link do niego przypiął jak się patrzy i z dumy puchł. A te wstrętne chłopaczyska zamiast krzysiomowi przyklasnąć, wzięły się za łby, krzyczeć zaczęły i rozrabiać. Tak głośno wrzeszczeli, tak się przepychali, aż wszyscy, nawet Szanowny Pan Brycezion, się pogniewali i z krzysiomowego wątku o planach zagospodarowania kupa wyszła. Chłopcy ci, co się tak źle zabawili usiedli na murku, spodenki podciągnęli i z proc do wróbli dalej sobie strzelali... W bajce udział wzięli Krzysiom - w roli Grzecznego Chłopca Szanowny Pan Brycezion - w ulubionej roli Frags, Papirus, Lomiankowicz, Pencroff - grupa kochających się niegrzecznych chłopaków. Fajna bajka? Odpowiedz Link Zgłoś
ilexx Re: Bajka 11.07.06, 14:41 I fajny z ciebie gość. Pikantna przyprawa forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Bajka 11.07.06, 18:27 Szkoda klawiatury na polemiki z fragsem. Spróbuję jeszcze raz: www.wios.warszawa.pl/pliki/Tabela1.xls Wystarczy otworzyć,przewinąć w dół i sprawdzić pozycję WKRA, równie dobrze można się przejść nad Wisłę i wykąpać-na to samo wyjdzie. Oczywiście można również tak jak frags się obrazić, że ktoś stara mu się to uświadomić. Oczywiście każdy ma prawo do decyzji gdzie sam się kąpie i kąpie swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Bajka 11.07.06, 21:40 fragi-prowokator lub jak ktos chyba pisał nasza forumowa żabka i tak to olewa. Jedyne czego szuka to możliwości obrażenia, mozliwości wylania na kogos pomyj, zapewne w ten sposób odreagowuje swoje stresy, no ale potraktujmy forum jako terapię dla zbłąkanego i niedojrzałego:) MOże on inaczej nie potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś