Dodaj do ulubionych

Pytanie do kandydatów - MEDIA

13.10.06, 11:45
Tym razem kwestia natury medialnej.
Co kandydaci maja zamiar zrobic z Gazetą Łomiankowską i lomianki.pl?
Jakie szykują sie zmieny?
Czy macie Państwo jakiś pomysł ma te tytuły?
Podejrzewam że tak - gdyż zostały one poddane gruntownej krytyce.
Prosze - jeżeli to możliwe - o konkrety - bez opowieści, że to wszystko
przez...
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 11:53
      Myślałam że znów o kanalizacji będzie. ;)
      • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 11:55
        :)
    • kmsanczia Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 11:54
      A co do portalu i GazŁomu to gorzej już być nie może, więc albo będzie tak samo,
      albo lepiej... albo wcale.
      • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 11:58
        jakieś pomysły potencjalni przyszli radni posiadają.
        interesuje mnie to bardzo - w końcu jakby nie patrzeć LOMIANKI.INFO dzielą
        rynek z wyżej wymienionymi...
    • papirus22 Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:01
      Info -do jakich kandydatów?
      Przeciez jest 11 komitetów, z każdego od 1 do 15 kandydatów w sumie to pewnie
      ponad 100 osób. O GŁ już pisałem wielokrotnie, nalezy zrobić zwykły biuletyn
      informacyjny, bez zbędnej i nachalnej propagandy.
      Tylko co z tego, najpierw trzeba zmienić władzę, a to jest dużo trudniejsze:)
      • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:09
        Papirusie
        pytanie oczywiście do kandydatów udzielających sie na tym forum.
        to chyba oczywiste i wynikajace z miejsca w którym to pytanie zadałem :)

1. Czyli mogę rozumieć że wg. Ciebie GŁ powinna być czystym dokumentem - bez
        dziennikarstwa jako takiego? Czy dobrze zrozumiałem?
        2. Jakiś pomysł na lomianki.pl?
        • papirus22 Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:24
          No tak, znowu ja coś wrzucę a później gdzieś usłyszę z czyichś ust albo znajdę
          w jakimś artykule:)))
          GŁ nie powinna byc tylko dokumentem, ale trzeba zastanowić się nad wszystkimi
          kosztami, jest tego wiele.
          lomianki.pl-nie mam żadnych na razie, naprawdę mamy ważniejsze problemy w
          Gminie.
          • frags Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:33
            Rozumiecie tok myślenia papirusa22? Obecna kolorowa gazetka, jaką jest GŁ ma
            zniknąć, a w jej miejsce ma zostać wprowadzony tani, kilkustronicowy gminny
            biuletyn. Korzyści takiego rozwiązania są ogrone:

1. Biuletynu nikt nie czyta, więc można sobie w nim pisać co się chce
            2. Koszty wydania kolorowej gazetki są duże, biuletynu małe. Pieniądze można np
            przeznaczyć na honoraria dla ranych umieszczających w biuletynie swoje artykuły.
            Pieniądz lubimy wszak.
            3 Biuletyn wydawany przez radnych łatwiej kontrolować. Poza tym nikt mu nie
            zarzuci, że nie jest niezależny, bo jak może być inny, skoro to nie Gazeta
            łomiankowska, a Biuletyn Radnych???

Uważajcie. Papirus szykuje Wam zmiany. Potrzebne?
            • papirus22 Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:44
              Fraga
              Ja zwykle nie zrozumiałeś toku rozumowania, a Twoje insynuacje są jak zwykle na
              niskim poziomie. Wyrażam swoje zdanie o tym i tyle, Ty i tak zagłosujesz na
              Sokoła, bo nie chcesz ani wodociągów, ani kanalizacji, ani dróg asfaltowych-
              wiadomo. Nie mam ochoty zniżać się do Twojego poziomu:(
              • frags Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:56
                Jeśli chodzi o poziomy - nie dyskutuję, o twoim mam swoje zdanie. Natomiast
                powiem, że dostarczasz mi i mam nadzieję innym Czytelnikom kolejnego argumentu
                przeciwko sobie - nie chcę zgrzebnego biuletynu radnych. Wolę kolorową gminną
                gazetę. Takich zmian mi nie potrzeba.
                • papirus22 Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:59
                  a gdzie napisałem, że to ma być gazetka radnych, gdzie jest napisane, że ktoś
                  będzie pobierał diety? Mataczysz ostatnio ponad umiar:)
          • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:51
            Dzieki papirusie za odpowiedz
            choć mam wrażenie że znów konkretów nie otrzymałem
            - podobnie jak w temacie rury :(\
            ale pewnie to domena odpowiedzi tzw. wyboczych :)

Jezeli masz obawy ze twoje pomysły zostaną "skradzione" :)
            przeslij mi jezeli bedziesz mial czas na priv. Twoją opnie w tym temacie...

Dziwi mnie jednak takie ukrywanie pomysłów przed konkurencją :)
            ale moze nie jestem do końca świadomy mechanizmów rządzących całym tym frontem
            PZ kontra ŁR.
            a może poprostu nie ma pomysłów na tą kwestię?

pozdrawiam
            • kmsanczia Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 12:59
              Pewnie pomysłów nie ma, bo nie każdy wszystkim się interesuje. Dla mnie
              wystarczy żeby GŁ była tworzona przez rzetelnych dziennikarzy, zapaleńców i
              mieszkańców wspólnie a przez rządzących tylko finansowana a nie cenzurowana.
              Tworzenie portalu też można zlecić komuś znającemu się na rzeczy, także MM
              startuj, może połączycie siły. :)
              • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 13:08
                KM. dzieki za opinie
                acz jak widzisz rozglądam sie tu i ówdzie - co który kandydat ma do
                zaproponowania. Papi ma i dobrze... reszta chyba śpi:)
                Zdaje sobie też sprawe że nie każdy na każdą kwestię ma opinię :)
                acz czasem czytając to forum można miec inne wrażenie...

A zajmowanie sie Gminnym portalem - to pewnie słabo dochodowan i nudna robota.
                • krzysiom1 Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 15:45
                  redakcja.lomianki.info napisał:
                  >
                  > A zajmowanie sie Gminnym portalem - to pewnie słabo dochodowan i nudna robota.

Przecież ludzie z GCI za coś biorą pieniądze!
                  • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 16:09
                    krzysiom1 napisał:

> Przecież ludzie z GCI za coś biorą pieniądze!

przeciez mozna brac pieniądze za nudną robotę
                    nie rozumiem... chyba??
                    • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 16:10
                      jakoś nie widze w tym nic dziwnego
                      ale może nie zrozumiałem przesłania
                      • krzysiom1 Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 16:58
                        Przesłanie jest takie, że przyzwoity człowiek robiąc coś powinien robić to
                        dobrze. Tym bardziej jeśli ktoś mu jeszcze za to płaci.
                        Towarzystwu z GCI płacimy wszyscy a mizerne efekty ich pracy możemy obejrzeć na
                        lomianki.pl
                        • redakcja.lomianki.info Re: Pytanie do kandydatów - MEDIA 13.10.06, 17:29
                          ok. dzieki. teraz zrozumiałem przesłanie,
                          ale pozwolę sobie nie komentować...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka