Dodaj do ulubionych

Krzysiom, gratuluję

04.11.06, 23:53
Krzysiom, chcę Ci pogratulować wyboru. Do tej pory myślalem, że Ty tak z jeno
czystej sympatii działasz i walczysz na rzecz Zmiennie Potrzebnych. Ale jak
zobaczyłem Twoje nazwisko w składzie Komitetu Wyborczego Potrzeby Zmian, to mi
się wiele wyjaśniło.
A zatem wśród forumowych harcowników mamy:

Kandydatów (papirus22, j46, mwsylwia)
Koalicjantów (Brycezion i Jego KOŁ)
Twórców (krzysiom z Komitetu Wyborczego PZ)

Tuzy i sławy. Jeśli kogoś pominąłem, to serdecznie przepraszam. Zatem osoby,
które tu na forum tak wspierają Pszczółkowskiego nie są bezinteresowne. Są
żywotnie zainteresowane jego sukcesem wyborczym.

Pozdrawiam, szczególnie tych, którzy myśleli, że tu naprawdę spotykają się
"oburzeni mieszkańcy". Nie. To jest forum sterowane przez działaczy potrzeby
Zmian.

Sloggi, fajnie, co?
Obserwuj wątek
    • atos55 Re: Krzysiom, gratuluję 04.11.06, 23:57
      Dołączam sie do gratulacji, choć gdy chodzi o rozszyfrowywanie nie jestem tak
      dobrym specem jak frags. Cieszę się, że wielu forumowiczów przeszło od słów do
      czynów.
    • zenia13 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:03
      No proszę taki niby inteligentny dziennikarz, który jak rozumiem rzetelne
      dziennikarstwo powinien zaczynać od przeczytania składu komitetu wyborczego,
      aby wiedzieć jacy ludzie go tworzą,to dopiero na tydzień przed wyborami
      uroczyście oznajmia że już wie, kto jest w tym komitecie.
      Szanowny Panie dziennikarzu, od siedmiu boleści,skład komitetu jest znany od
      założenia strony POTRZEBA ZMIAN,co Pan robił do tej pory????
      • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:07
        Zeniu, pozdrawiam Cię. Już Ci raz napisałem, że nie będę z Tobą dyskutować. Mogę
        tylko powtórzyć, że miło mi, że tu jesteś.
        • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:22
          Wielkie dzięki!
          Mam nadzieję że, moja praca przyczyni się do zmiany na stanowisku burmistrza
          naszego miasta.
          Gratuluję spostrzegawczości i rewolucyjnej czujności
          • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:28
            Ja naprawdę szczerze gratuluję, krzysiom. Zastanawiałem się gdzie Ty w tym
            wszystkim. Ponieważ forum traktuję jako zabawkę w wolnych chwilach, więc
            specjalnie się nie interesowałem składem Komitetu Wyborczego. Podobnie jak
            amerek uważam, że błoby dziwne, gdybyście po tych wszystkich postach
            obnażających burmistrza nie zaangażowali sie w jego usunięcie. Chodzi mi tylko o
            to, że - tak mi się wydaje - byłoby bardziej fair napisać, że jest się w coś
            zaangażowany nie tylko jako wyborca, ale też jako kandydat, czy członek Komitetu.

W kontekscie członkostwa w Komitecie Pszczółkowskiego jeszcze bardziej mi
            imponuje Twoja zmiana postawy, o której już tutaj rozmawialiśmy. Owa ewolucja od
            krzysioma, który 31 grudnia skwapliwie mi przytakiwał na wale wiślanym, że
            Pszczółkowski nie jest dobrym kandydatem, bo nie ma charyzmy, do krzysioma,
            członka jego Komitetu Wyborczego.
            • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:47
              Fragsik jesteś gnidą z którą szkoda polemizowac ale spróbuję!
              Po pierwsze jesteś gnidą bo przytaczacz prywatne rozmowy na dokładkę wyrwane z
              kontekstu.
              Po drugie jestes gnidą bo łżesz jak pies i manipulujesz moimi wypowiedziami.
              Po trzecie jsteś gnidą bo czepiasz się mojej rodziny(sic!!) i to naprawdę a
              nie w wydumany przez Ciebie, kowalik i roberta 58 sposób.
              Po czwarte jesteś gnidą bo większej gnidy niż Ty gnidy nie spotakałem.
              Fragsik o co Cio chodzi?
              W to że, cię kupili nie wierzę.
              Cały czas czuję kompleksy odrzuconego frustrata.
              A może masz za małego i nie potrafisz żonie dogodzić?
              Naprawdę nie wiem!
              Poczytaj siebie i pomysl!
              • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:51
                Krzysiom - ja Twojej rodziny???? gdzie???
                Pamiętasz jak na forum przytoczyłeś naszą prywatną rozmowę na skype???
                Krzysiom, naprawdę powstrzymaj swoje zapędy, bo to się staje wręcz niesmaczne.
                Mnie na taki poziom rozmowy nie namówisz, nie wiem poza tym, czy jako członkowi
                komitetu wyborczego Wiesława Pszczółkowskiego ci wypada. Ładne mu wystawiasz
                świadectwo.

Panie Wiesławie Pszczółkowski, jeśli Pan tutaj bywa - proszę łaskawie spojrzeć -
                gratuluję współpracownika.
                • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:55
                  Fragsik naprawdę mi Cię szkoda.
                  Facet sadzący się na forumową wyrocznię zapomina co pisał, co mówił.
                  Wmawia ludziom to czego nigdy nie powiedzieli...
                  Ile mozna?
                  Złośc Cię przy kompie nie dusi?
                  Idź na spacer i zobacz jakie Łomianki są piękne!
                  Odpocznij troszkę od swojego bagienka!
                  • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:01
                    Ja Ci niczego nie wmawiam, przypominam jedynie to, co mówiłeś. Sam pisałeś
                    niedawno, że zmieniłeś zdanie. Mnie zdziwiło jak dalece to zdanie zmieniłeś, ale
                    to twoja sprawa.
                    Jeśli chodzi o złość, to mnie nie dusi, ale obawiam się czytając twoje
                    dzisiejsze posty, ze tobie daleko od spokoju.
                    • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:03
                      Fragsik pogrzeb w domowym szambku, naćpaj się a na pewno Ci się polepszy.
                      Jutro zapraszam na spacer może oprzytomniejesz!
                      • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:07
                        Ja nie wiem, czy po dzisiejszym dniu miałbym odwagę się z tobą spotkać.
                        Intryguje mnie jedna sprawa. Jaka jest przyczyna takiego stylu twoich
                        dzisiejszych wypowiedzi? Rozumiem nerwy, ale ciebie kilkakrotnie bardzo
                        poniosło. Nie gniewam się, bo wiem, że to nie jest twój normalny styl, coś
                        musiało się stać.
                        • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:10
                          Przelała się czara idiotyzmów wypisywanych przez fragsa?
                          Są jakies granice chamstwa i zakłamania.
                          Fragsik je wszystkie dawno przekroczył więc ktoś musi protestować.
                          Trafiło na mnie..
                          • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:13
                            Nie chcę dyskutować o owym chamstwie i zakłamaniu. Ale pozwól, że zapytam, czy
                            ową kroplą, kóra przelała czarę mojego chamstwa i zakłamania było podanie na
                            forum, że jesteś członkiem Komitetu Wyborczego Potrzeby Zmian?
                            • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:15
                              Oszalałeś?
                              Przecież ta informacja była dostępna wszędzie od dnia powstania Komitetu!
                              Mówię o tym wszystkim, włącznie z Twoimi sąsiadami.
                              Fragsik nagle odkrył Amerykę?
                              • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:17
                                Zatem gdzie owa kropla,która przelała, jak to nazwałeś, czarę chamstwa i zakłamania?
                      • kach13 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:18
                        Hi Hi Hi
                        Fragsig szabo się się ulewa !!!
                        Napity to fragsik nie jest bo by poszedł spać ale naćpany to jest napewno.
                        Widzę że dobże się bawicie. Paaaaa. Dobrej zabawy
                        • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:19
                          Pa, dziekuję za życzenia dobrej zabawy. Nie mam szamba, więc niewiele się może
                          ulać.
                          • kach13 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:35
                            to widzę ,że należysz do elity którym obecny burmistrz z obecną radą nie
                            zabronił korzystć z dobrodziejstw jakimi są kanalizacja i wodociąg

że też ja nie mogłem skorzytać z tych przywilejów ....
                            może zatrudnię się w TVP albo lepiej poszukam posady dla żony w gminie :), (może
                            ją przyjmą)to wtedy nie będę nusiał myśleć o wylewqającym się szambie fragsa :)))
                            • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:40
                              Ja należę równeiz do tej "elity"
                              W imieniu tejże "elity" oświadczam że, nie chcę aby frags srał do tej samej
                              rury co ja!:)))))
                              Fragsowi z tego dobrobytu wszystko się pomieszało.
              • robert_58 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 23:34
                krzysiom1 napisał:

> Fragsik jesteś gnidą z którą szkoda polemizowac ale spróbuję!
                > Po pierwsze jesteś gnidą bo przytaczacz prywatne rozmowy na dokładkę wyrwane z
                > kontekstu.
                > Po drugie jestes gnidą bo łżesz jak pies i manipulujesz moimi wypowiedziami.
                > Po trzecie jsteś gnidą bo czepiasz się mojej rodziny(sic!!) i to naprawdę a
                > nie w wydumany przez Ciebie, kowalik i roberta 58 sposób.
                > Po czwarte jesteś gnidą bo większej gnidy niż Ty gnidy nie spotakałem.
                > Fragsik o co Cio chodzi?
                > W to że, cię kupili nie wierzę.
                > Cały czas czuję kompleksy odrzuconego frustrata.
                > A może masz za małego i nie potrafisz żonie dogodzić?
                > Naprawdę nie wiem!
                > Poczytaj siebie i pomysl!

Krzysiom,
                wskaż proszę , w którym to miejscu czepiałem się Twojej rodziny(sic!!) i to w
                wydumany sposób?

Bardzo proszę odpowiedz.
    • amerek1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:18
      Ja bym się dziwił, gdyby z tak aktywnego forum kilka osób nie podjęło jakichś
      działań w realu. Uważam, że to dobrze o nich świadczy. Bo gadać, narzekać i za
      przeproszeniem pieprzyć, mieć pretensje każdy potrafi. Gdyby np. taki Papirus
      (po tym, co tutaj pisał) nie stanął do wyborów, to raczej by się zbłaźnił. A że
      Krzysiom jest w komitecie wyborczym? Brawo! Jeszcze bardziej go lubię! Co jest
      złego w „byciu w komitecie wyborczym”? Wybory to podstawowy akt demokracji.
      Bardzo dobrze, że ludzie aktywni się włączają, poświęcają swój czas i energię.
      Łatwo jest krytykować. Trudniej coś zrobić samemu. Dlaczego w Łomiankach jest
      tak mało kandydatów na radnych? Dlaczego taki facet jak Sternicki może w ogole
      mysleć o możliwości zostania radnym? Bo większość sensownych osób sobie chętnie
      pogada, ale gdy przyjdzie co do czego, to nie mają czasu lub nie chce im się
      (piszę to z wyrzutem także do siebie). Dla mnie forum straciłoby wiarygodność,
      gdyby część z piszących tu osób nie zaangażowała się czynnie w wywalenie
      burmistrza.
      Sloggi, gratuluję forum
      • margolcia1984 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:26
        Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Dlaczego nie mielibyśmy aktywnie uczestniczyć w
        życiu Łomianek?
        Powinniśmy.
        A start w wyborach to chyba najlepszy sposób, żeby coś zmienić.

Ci, co uważają inaczej, powinni trochę poczytać o demokracji.

,,Ten ustrój nie jest idealny, ale jest najlepszym, jaki do tej pory wymyślono.''

A na I roku studiów nauczyli mnie, że bierne prawo wyborcze to podstawa ustroju
        demokratycznego.

Skoro się tak oburzacie, to powiedzcie proszę, czy wy tylko potraficie gadać,
        czy też startujecie razem z brodaczem?

Domyslam się, że wolicie pozostać anonimowi, za ekranem komputera obrzucać ludzi
        błotem, zamiast zaangażować się w kampanie.
        • ziomalreaktywacja Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:29
          frags zapomniałeś o sympatykach
          jeżeli uznasz ze warto rozszerzyć listę
          to proszę mnie wpisać właśnie do tej grupy

pozdrawiam myślących inaczej
          • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:34
            Ziomalu, zdaję sobie sprawę, że sa tutaj ludzie sympatyzujący z PZ i nie mam do
            nich nic. Uparcie powtórzę - moim zdaniem byłoby fair, gdyby kandydaci i
            komitetowcy sami napisali, że są w tych wyborach stroną. Bo teraz to już sam nie
            wiem, czy "oburzeni mieszkańcy" rządami Sokołowskiego to li tylko działacze jego
            komitetu i kilku sympatyków, czy naprawdę w Łomiankach sytuacja dojrzała do zmian?
        • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:31
          Nie jestem margolciu anonimowy. Oświadczam, że ani nie kandyduję, ani nie
          wspieram Łucjana Sokołowskiego w żaden sposób - no, poza jednym. Oddam na niego
          swój głos. Mam nadzieję, że mój post, który napisałem przed chwilą wyjaśni Ci
          skąd moje zdziwienie i o co mi chodzi. Głównie o to, czy nie byłoby fair
          powiedzieć w pewnym momencie - słuchajcie, jestem stroną w tej wyborczej grze.
          Nie wyborcą, ale stroną.
          • margolcia1984 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:42
            Podaj mi proszę chociaż jeden logiczny argument, dla którego warto przedłużyć
            agonię Łomianek o kolejne 4 lata.

Mam tu na myśli argument natury obiektywnej, a nie subiektywnej - bo Sokół
            załatwił mi pracę, bo nie lubię zmian, bo mi się podoba ICDS...nie wchodzą w grę.

Przez 8 lat zrobiono niewiele dobrego.
            Ta ekipa już miała szansę się sprawdzić.

Pozwólmy brodaczowi odejść w spokoju, i dajmy szansę tym, którzy do tej pory
            albo byli lekceważeni, jak mieszkańcy, albo mogli jedynie wyrazić swój sprzeciw
            na zebraniu Rady.

Wokół P. Pszczółkowskiego zgromadzili się wszyscy, którzy po prostu chcą zmian.
            A nikt inny nie ma szans wygrać z Sokołem.

Reszta jest milczeniem...
            • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:45
              Margolciu, poznałem niektórych z tych ludzi zgromadzonych wokół Pszczółkowskiego
              i nie mam do nich zaufania. Postanowiłem dać sobie jeszcze czas do namysłu i
              czas na poznanie Łomianek. W tym czasie nie chcę aby coś się zmieniało, więc
              wolę kolejne 4 lata Sokołowskiego.
              • margolcia1984 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:51
                Różnica między nami jest taka - ja znam Łomianki i nie chcę, żeby było tak, jak
                do tej pory.

Skoro ludzie P.Pszczółkowskiego ci nie odpowiadają, to może świta Sokoła?
                Kłamstwa na każdym kroku?
                Brak dostępu do informacji publicznych?
                Fałszowanie podpisów?
                Krzywoprzysięstwo?

Ludzi Sokoła mielismy okazję poznać,
                a ludzi P.Pszczólkowskiego w większości nie.

Dobranoc.
                • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:53
                  Margolciu, poczytaj dzisiejsze posty krzysioma pod moim adresem. Naprawdę
                  sądzisz, że z kimś takim może mi być po drodze?
          • atos55 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:53
            Nie wiem, jak z margolcią, ale dla mnie jesteś anonimowy. I w porządku, taka
            jest konwencja forum, chyba że ktoś sam chce sie przedstawić. Twoje zamilowanie
            do "demaskowania" zupełnie mi nie odpowiada, m.in. dlatego, że po wyborach mam
            nadzieję na powrót do forumowej normalności, o wiele bardziej wartosciowej, niż
            wyborcza młocka. Wielu forumowiczów zupelnie nie ukrywa zwojego zaangażowania w
            wyborach, także ci, których usiłujesz wytykać palcem. Takie demaskacje mogą sie
            czasem kończyć tak, jak słynna scena w Variete z udziałem Wolanda (tamtejszy
            promotor takich dyskusji zdaje się dostał parasolką?). No, ale w czasach
            lustracji wolno coraz więcej ...
          • amerek1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:55
            Frags, chybo oszołomił cię sukces śledczy w postaci udanego uruchomienia strony
            www.potrzebazmian.pl
            Można mieć różne wątpliwości, ale akurat krzysiom i kilka innych osób nigdy nie
            ukrywał zaangażowania w przywracanie demokracji w Łomiankach. Były tu podawane
            nazwiska, spisywane relacje z czynów. Od początku wiadomo, kto z forumowiczów
            kandyduje. Jest też - jak poinformowano - od początku istnienia komitetu
            Potrzeba Zmian publicznie podany jego skład. Każdy, kto się tym interesuje, dla
            kogo ma to znaczenie, mógł to przeczytać. Mnie twoje odkrycie ucieszyło, ale
            zupełnie nie zbulwersowało. Nie widzę zadnego powodu, by każdy, kto zabiera
            głos na forum musiał spowiadać się, co robi, by odsokolić Łomianki. Oczywiście
            każdy może także prowadzić swoje śledztwo i ogłaszać tu jego wyniki.
            • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:59
              Atosie, amerku - ok, każdy może mieć swoje zdanie. To co Wy wiedzieliście
              wcześniej, ja "odkryłem" dzisiaj i mnie zdziwiło. Napisałem na forum.
              Poczytajcie posty krzysioma1 pod moim adresem. Czy to krzysiom1 uczestnik forum,
              czy przedstawiciel Potrzeby Zmian? A może to jednak ta sama osoba? Uważacie, że
              to, co pisze tutaj to zupełnie coś innego, od tego, co prezentuje w realu? No,
              oby tak było. Mam nadzieję, że się po prostu zdenerwował i zagalopował. Chwały
              mu to pisanie nie przynosi.
              • amerek1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:06
                Może i się zdenerwował, ale też ty dajesz mu do tego powody. Trochę tu pozujesz
                na panienkę, która namolnie kokietowała kolegów, a gdy ją w końcu ktoryś złapał
                za d... , to krzyczy, że ją gwałcą.
                • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 01:08
                  Amerku, ciekawe porównanie. Tak myślisz? I to go usprawiedliwia? Może. Czyli jak
                  napisałem kto jest kim i jaka jest koalicja to mozna o mnie napisać co się chce?
    • frags Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 00:43
      Na dobranoc mój ulubiony post krzysioma1, członka Komitetu Wyborczego Potrzeby
      Zmian. Cenię w nim trafność, jasność i prostotę wypowiedzi. Nie zarchiwizowałem
      go sobie, to domena Bryceziona (tak, tego samego Bryceziona, który nie może mi
      odpowiedziec czy Jego KOŁ jest w koalicji z PO, czy nie jest). Ale zacytuję:

Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Miasta > Mazowieckie

Niedziela, 5 listopada 2006

Łomianki

Re: Cała prawda...
      Autor: krzysiom1 ☺
      Data: 30.10.06, 23:10

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      frags napisał:
      > p.S. Krzysiom, ja nic do Ciebie nie mam. Lubię Cię. Tak jak papek lubi mnie.
      > Papek mnie, ja Ciebie, ty Pszczołę, Pszczoła Bryceziona. Lubimy sie wszyscy...
      Jeżeli tak jest naprawdę( w co nie wierzę) to się po prostu odp..ol.
      • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 05.11.06, 23:43
        Moje ulubiona odpowiedź na Twe tradycujnie idiotyczne zarzuty.
        Zniżyłem sie po prostu do poziomu wprowadzonego na forum przez Ciebie i Twoich
        przyjaciół np. Mamę restauracyjną...
        • robert_58 Re: Krzysiom, gratuluję 06.11.06, 00:07
          mój poziom, tak? Pisanie o rodzinie uczestników forum?

No to rzeczywiście, Krzysiom, nie mamy o czym rozmawiać.
          • krzysiom1 Re: Krzysiom, gratuluję 06.11.06, 00:10
            Coś kolego bredzisz.
            Jak zwykle nie chcesz czy nie potrafisz zrozumieć?
            Popytaj jeszzce trochę.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka