andrzejp7 22.11.06, 15:41 Czy ktoś wie coś na temat przejścia dla pieszych w Burakowie? Miała być kładka, a będą kolejne światła. Korek totalny! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momek88 Re: trasa gdańska 22.11.06, 16:43 Oj taaaak, korki jak cholera! To że Ci dzieciaka nie trzasną, jakoś umyka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: trasa gdańska 22.11.06, 16:49 Niestety korki będą, bezpieczniej poczatkowo też pewnie nie będzie (zanim się przyzwyczają do świateł pewnie paru przeleci). Najlepsze byłoby przejście podziemnie, ale wiadomo, szkoda kasy. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Re: trasa gdańska 22.11.06, 16:51 Szkoda, że szkoda, bo to faktycznie byłaby najlepsza opcja. Ale lepszy rydz niż nic, jak mówi przysłowie... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: trasa gdańska 22.11.06, 16:50 A fe, momek. Rozumiem ideę Twojego postu, ale formy zaakceptować nie mogę. Może zbyt dużą wyobraźnię mam (i dzieciaki)? Odpowiedz Link Zgłoś
momek88 Re: trasa gdańska 22.11.06, 17:05 Jeżeli rozumiesz kowalik22 i jeżeli masz dzieci, to postaraj się zrozumieć jeszcze to, że jeżeli ktoś takowe stracił, bo Innym światła tak bardzo na polskich g...nych drogach przeszkadzały, to i tak ta wypowiedź trąci Salonem i nie kwalifikuje sie do żadnego fe! Dla Ich ochrony (dzieci) przyjmę każdą krytykę kowalik22, ale użyję języka adekwatnego do Przedmówcy. Często w Polsce trzeba nazywać rzeczy BRUTALNIE po imnieniu, bo gdy już TRZASNĄ jest duuuuuuuuużo za późno, prawda kowalik22? Za późno!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: trasa gdańska 22.11.06, 17:22 OK, przecież napisałam, że rozumiem. A światła pochwalam. Wszystko dobre, co służy bezpieczeństwu. A kierowcom w ich "pędzących maszynach" brak wyobraźni, po prostu. Za to koni mechanicznych pod maską coraz więcej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: trasa gdańska 22.11.06, 18:14 Po przeróbce świateł na Warszawska/Brukowa dodatkowe światła w Burakowie nic nie zmienią w temacie korków, korek i tak stoi od górki.. Wielokrotnie pisałem, że nie popieram "modernizacji" swiateł przy Brukowej za to światła w Burakowie uważama za niezbędne. Szkoda, że tak późno! Odpowiedz Link Zgłoś
yansido Re: trasa gdańska 23.11.06, 12:00 swiatła światłami ale, o ile sie nie mylę bo wzrok już nie ten, nie widziałem guzika "on demand" - czyli światła będą sobia a piesi sobie? pzdr K. Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: trasa gdańska 23.11.06, 02:00 Przepustowość trasy powinna być zwiększona po przez dobudowanie trzeciego pasa ruchu od Brukowej do Wisłostrady Kładka rzeczywiście wydaje sie lepszym rozwiązaniem ale proszę pomyśleć o starszych osobach które musiały by się nas nią "wspinać" Wiele osób omija kładkę - tak jest na Marymonckiej więc dla naszego bezpieczeństwa możemy o kilka minut dłużej jechać do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: trasa gdańska 23.11.06, 02:18 Red6: KOŁ rok temu wystąpił do GDDKiA w/s poprawienia bezpieczeństwa i przepustowości Kolejowej. 19.12.05 otrzymaliśmy odpowiedź dyr.Dąbrowskiego,że do modernizacji Kolejowej GDDKiA przystąpi po ustaleniu PRZEBIEGU trasy ekspresowej przez Łomianki.Wtedy będą mogli określić charakter i parametry Kolejowej i rozpocznie się planowanie jej modernizacji (wiadukty,kładki,drogi opaskowe, ekrany). Oczywiście trzeba będzie rozwiązać całość aż do rozwidlenia Pułkowej i Wisłostrady.A więc i problem korków przy Wójcickiego,może 3-ci pas od Burakowa, niewiadomy węzeł Brukowa/Kolejowa.Będziemy wtedy myśleć i dyskutować. Dlatego denerwuje mnie przedłużająca się dyskusja o przebiegu trasy ekspresowej - S-7 czy STN,bo te 2 sprawy są ściśle ze sobą związane. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: trasa gdańska 23.11.06, 11:40 Proste rozwiązania są najlepsze. Pytanie dlaczego nie można zainstalować sterownika światłami na skrzyżowaniu z Wójcickiego, dzięki któremu w godzinach porannego szczytu kierowcy z lewoskrętu wjeżdżaliby w Wójcickiego co drugi cykl. A tak całe tabuny stoją w stronę Wawy, a ci skręcający w Wójcickiego muszą mieć wyjątkowego pecha jeśli nie załapią się na skręt na pierwszej zmianie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: trasa gdańska 23.11.06, 12:29 Żeby sygnalizacja ułatwiała życie, poza jego ratowaniem musi: 1. być połączona w SYSTEM 2. ktoś kto nie jest osłem musiałby opracować algorytm 3. pracownik o inteligencji większej od ameby musiałby to ustawić Nie do zrobienia w warunkach IV PRL. Alternatywą są sygnalizatory z czujnikami natężenia i prędkośąci ruchu, ale są drogie. Odpowiedz Link Zgłoś