Dodaj do ulubionych

Sesja Rady..

27.11.06, 19:12
Dla tych co nie mogli...proszę o sprawozdania..jak było ?
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Sesja Rady.. 27.11.06, 19:44
      Pierwsza sesja to pewnie do rana posiedzą.
    • lomek2 Re: Sesja Rady.. 27.11.06, 20:24
      Pewnie wszystko będzie w gazłomie.
      Prawie wszystko.

Było trochę kulawo na początku. Trochę tremy, trochę błędów proceduralnych.
      Kiedy na przewodniczącego rady został wybrany Marek Zielski i poprowadził
      obrady, szło już dużo składniej i szybciej.

Były też zabawne fragmenty.
      W wyborach na zastępcę przewodniczącego zostali zgłoszeni Ewa Sidorzak (PZ) i
      Krzysztof Wawer (ŁR). Wawer przepadł, bo głosował na siebie tylko on sam i
      kolega partyjny Marian Porowski (znany jako Harry Porowski z racji temperamentu
      magnum oraz śladu, który mu zostawił na czole Woldemort).
      Niestety Wawer nie był w stanie znieść porażki a honorem i jako jedyny głosował
      przeciw przyjęciu uchwały o powołaniu Ewy Sidorzak na wice.
      Jeszcze bardziej zabawny moment, kiedy wśród podziękowań dla wyborców składanych
      przez radnych wystąpił Harry Porowski i zaczął coś bredzić o nieczystych
      zagraniach i że jest na niego nagonka w internecie. Ale publika go wytupała.
      Bardzo mi się podoba ten zwyczaj wyrażania opinii o mówcy przez publiczność :)

Sokołowski zmył się w "miedzyczasie", żeby nie konsumować swej klęski po raz
      kolejny.
      I to by było tyle.
      • misio808 Re: Sesja Rady.. 27.11.06, 20:31
        znaczy się nic nowego...:)?
        • lashana1 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:33
          Kochani czytelnicy i inne osoby ciekawe teraz w wątku będzie wielkie zamulanie,
          dopiero pod koniec drzewka przeczytacie coś sensownego. Musze się przyznać ze na
          tym forum grasuje banda przygłupów, którzy rozmywają każdy temat, i ze
          wszystkiego robią jedno wielkie gówno.
      • iod Re: Sesja Rady.. 27.11.06, 20:38
        żadna zwolenniczka Sokoła jestem, ale też bym się zmyła, bo brzmi jakoś
        zabawnie, żeby nie powiedzieć komicznie..
        Jak ja się cieszę, że mam to w nosie, żeby nie powiedzieć...... :)
      • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 07:59
        > przeciw przyjęciu uchwały o powołaniu Ewy Sidorzak na wice.

Brawo, teraz czas na Bochenka jako wiceburmistrza, więzy krwi zobowiązują.
        • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 08:42
          janek9912 napisał:
          > Brawo, teraz czas na Bochenka jako wiceburmistrza, więzy krwi zobowiązują.

nie wiem czy nie będzie gorzej, słyszałem że Belka może nim być....
          • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 11:49
            > nie wiem czy nie będzie gorzej, słyszałem że Belka może nim być....

Przecież od początku było jasne że pszczoła to tylko figurant, poczekajcie
            jeszcze trochę a się ujawnią, szkoda tylko papiego i Sylwi bo będą zbierać
            cięgi.
            • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:08
              janek9912 napisał:

> > nie wiem czy nie będzie gorzej, słyszałem że Belka może nim być....
              >
              > Przecież od początku było jasne że pszczoła to tylko figurant, poczekajcie
              > jeszcze trochę a się ujawnią, szkoda tylko papiego i Sylwi bo będą zbierać
              > cięgi.

I jeszcze P. Perlika to porządny gość.
            • zenia13 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:42

janek9912 napisał:
              >
              > Przecież od początku było jasne że pszczoła to tylko figurant, poczekajcie
              > jeszcze trochę a się ujawnią, szkoda tylko papiego i Sylwi bo będą zbierać
              > cięgi.

janek czy pszczoła jest figurant to się jeszcze przekonasz a o papiego
              i Sywię to się nie martw, poradzą sobie i bez Twojego wsparcia.
              Ty jakiś niedouczony prorok jesteś bo przed wyborami wieszczyłeś przegraną
              pszczoły i wróżby się nie sprawdziły, zajmij się swoim kandydatem, może za
              osiem lat kto wie, kto wie.......
              • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:47
                > janek czy pszczoła jest figurant to się jeszcze przekonasz a o papiego
                > i Sywię to się nie martw, poradzą sobie i bez Twojego wsparcia.

Ja ich Zeniu nie wspieram, jedynie z nimi wiązałem jakieś pozytywne nadzieje,
                jednak mam wątpliwości czy nie wpadną w wir układów starych skompromitowanych
                capów.
        • kmsanczia Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 11:26
          Janek z pewnością wasz kandydat z Kiełpina? Dziekanowa? sprawdziłby się lepiej w
          Burakowie. Ciekawe czy w ogóle był tam kiedyś. ;)
          • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 11:32
            taa to ciekawe co piszesz tylko nie bardzo wiem, czy wiesz o czym?
            • kmsanczia Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 11:39
              To się doinformuj
              wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=143205-RDA/1
              • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 12:03
                aachaa to już jestem troche lepiej doinformowany, tylko nie wiem Szymon czy
                Michał
        • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 12:41
          janek9912 napisał:

> Brawo, teraz czas na Bochenka jako wiceburmistrza, więzy krwi zobowiązują.

Tak,. Janek. Zapomniales dodać, że wiceburmistrzem będzie też Belka,
          sekretarzem jego żona, a kierownikiem szatni w ICDS brat szwagra siostry żony
          Bochenka.
          Dawno byłeś u lekarza?
          • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 12:50
            > Zapomniales dodać, że wiceburmistrzem będzie też Belka,
            > sekretarzem jego żona, a kierownikiem szatni w ICDS brat szwagra siostry żony
            > Bochenka.

E, co jest? Nie obsadzajcie wszystkiego!
            Zostawcie jakieś ważne stanowisko dla "właściciela" ;)
            • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:15
              kowalik22 napisała:

Obsadzacie? Ja nikogo i niczego nie obsadzam. Zaproponowałem tylko Jankowi,
              żeby poszedł do lekarza, bo ma jakąś obsesję na punkcie facetów, którzy mają
              nazwisko na "B". Wciąż o nich mówi, lansuje na rózne stanowiska. Całe
              szczeście, że to nie Janek decyduje, kto bedzie zatrudniony w Łomiankach.
              Janek, z kobietami też tak masz, czy tylko z facetami?

• kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:19
                > Janek, z kobietami też tak masz, czy tylko z facetami?

Ess, czy to jakaś wskazówka? ;)
              • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:12
                Całe
                > szczeście, że to nie Janek decyduje, kto bedzie zatrudniony w Łomiankach.
                > Janek, z kobietami też tak masz, czy tylko z facetami?
                >

Ess ty stary lisie, ty wiesz doskonale kto z jakego ula wybiera, nie zmieniaj
                tematu.
          • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 12:56
            ty się lepiej esscort nie ciesz, jeśli Belka zostanie vice, to ci przypomne ten
            • lolaxyz Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:02
              Kto to jest Belka? Nie widziałam, żeby kandydował a sokołowi ciągle nawołują
              jakiejś/egoś Belki.
              • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:05
                lolaxyz napisała:
                > Kto to jest Belka? Nie widziałam, żeby kandydował a sokołowi ciągle nawołują
                > jakiejś/egoś Belki.

Lolka, bożesztymój;))))))
              • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:06
                lolaxyz napisała:

> Kto to jest Belka? Nie widziałam, żeby kandydował a sokołowi ciągle nawołują
                > jakiejś/egoś Belki.

Lola jeszcze niejedno cię zadziwi, masz to jak w banku.
                • lolaxyz Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:10
                  No jak "bożesztymój" to ja już wiem :)) Dziękuje Kowalik za merytoryczną
                  odpowiedź.
                  Przynajmniej 3 razy pytałam gdzie startuje belka i kto to jest. Nikt mi nie
                  odpowiedział a ciągle jest tu przez Was przywoływany.
                  • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:24
                    Lolka, ja nie przywoływałam Belki ani razu, to po pierwsze. Po drugie, to ja
                    jestem na forum od dwóch miesięcy, i wiem, kto to B. A Ty nie wiesz? ;)
                    Zapytaj "swoich", znaczy "Waszych", skoro sokołowi, czyli "Nasi" Ci nie
                    powiedzieli, choć trzy razy pytałaś;)
                    A tak przy okazji: pytałaś - kogo? "Naszych" czy "waszych" ???
                    • lolaxyz Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:28
                      Pytam raczej Waszych bo to Wasi straszą Belką ale jeśli ktoś z naszych wie to
                      może oczywiście odpowiedzieć.
                      Długość bytowania na forum nie ma tutaj znaczenia bo Belka "wyskoczył" właśnie
                      na kilka tygodni przed wyborami.
                      • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:37
                        > Długość bytowania na forum nie ma tutaj znaczenia bo Belka "wyskoczył"
                        > właśnie na kilka tygodni przed wyborami.
                        No coś Ty? A ja w wyszukiwarkę weszłam i popatrz, co znalazałm (w 2005 r., żeby
                        nie było):
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=21937960&a=22020977
                        Poszukać dla Ciebie jeszcze trochę w temacie kiedy wyskoczył Belka? a może ja
                        sie mylę, może to inny Belka "wyskoczył" (w wyszukiwarce, oczywiście)?
                        • lolaxyz Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:05
                          Łeee jak w takim długim poście było o Belce to sie nie liczy bo ja długich nie
                          czytam.
                          • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:10
                            > Łeee jak w takim długim poście było o Belce to sie nie liczy bo ja długich
                            > nie czytam.

No tak, to wiele wyjaśnia;)
                      • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:03
                        lolaxyz napisała:

> Pytam raczej Waszych bo to Wasi straszą Belką ale jeśli ktoś z naszych wie to
                        > może oczywiście odpowiedzieć.

Stwierdzam zdecydowanie, że nie należę ani do waszych ani do naszych, nie mam
                        nic wspólnego ze skompromitowanym towarzystwem sokoła i grądka. Mają to, na co
                        ciężko zapracowali przez osiem lat, czyli dno.
                        • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:07
                          > Stwierdzam zdecydowanie, że nie należę ani do waszych ani do naszych, nie mam
                          > nic wspólnego ze skompromitowanym towarzystwem sokoła i grądka.

Janek, czy warto? Tu jesteś albo biały, albo czarny. Nie ma innej opcji;)
                          • iod Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:08
                            e tam, Kowalik, są biali, czarni i biedna mała iod, zapomniałaś? ;)
                            • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:13
                              > e tam, Kowalik, są biali, czarni i biedna mała iod, zapomniałaś? ;)
                              Fakt, zapomniałam (chyba);)

Pozdrawiam, Mrówko Iod:)
                              ale pamiętam, że wypieków u mnie nie próbowałaś:)
                              • iod Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:18
                                też pamiętam, chwili nie mam by pomyśleć ostatnio, dzieci wokół.
                            • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:33
                              iod pewnie źle ci się przysłużę, ale lubię czytać twoje posty, trochę
                              równowarzysz to przekomarzanie, kiedyś taką rolę świetnie pełniła kmsanczia,
                              ale teraz.......e tam.
                          • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:13
                            kowalik22 napisała:

> > Stwierdzam zdecydowanie, że nie należę ani do waszych ani do naszych, nie
                            > mam
                            > > nic wspólnego ze skompromitowanym towarzystwem sokoła i grądka.
                            >
                            > Janek, czy warto? Tu jesteś albo biały, albo czarny. Nie ma innej opcji;)
                            >

Warto bo znam na wylot i jednych i drugich.
                            • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:44
                              > Warto bo znam na wylot i jednych i drugich.

I myślisz, znając ich, że Ci uwierzą, jak napiszesz, że nie jesteś wielbłądem?
                              znaczy "sokołowym"?;)
                              • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:58
                                > I myślisz, znając ich, że Ci uwierzą, jak napiszesz, że nie jesteś
                                wielbłądem?
                                > znaczy "sokołowym"?;)

Nie zależy mi na ich opinii, to forum czyta coraz więcej różnych osób
                                • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 15:45
                                  > Nie zależy mi na ich opinii, to forum czyta coraz więcej różnych osób

Skoro to forum czyta coraz więcej osób, to ja (dla tych nowych osób) napiszę:
                                  nie jestem zwolennikiem/przeciwnikiem Sokoła i wszystkich "okołosokołowych".
                                  Nie jestem też zwolennikiem/przeciwnikiem PZ i wszystkich "okołopezetowych".
                                  Jestem za pro publico bono. Za działaniem dla tej sprawy.
                                  Wszędzie. W Ł., w W, w kraju nad Wisłą. Wszędzie.
                                  Pozdrawiam wszystkich myślących podobnie.
                                  • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 15:59
                                    kowalik22 napisała: nie jestem zwolennikiem/przeciwnikiem Sokoła i
                                    wszystkich "okołosokołowych".

:))) Niezłe.
                                    Może pokaż, Kowalik, jakieś swoje posty, które by świadczyły o tym, że pro
                                    publico bono zwróciłaś uwagę na jakieś negatywne strony poprzedniej władzy.
                                    (chyba, że uważasz, iż takich nie było). Może poparłaś jakieś posty krytyczne
                                    wobec sokołowskiego? Może czasami zgadzalaś się w jakichs punktach z opozycją?
                                    itp.
                                    Oczywiście każdy czlowiek ma prawo do poprawy, ale uczciwiej by było dodać: że
                                    np. "od 28 11 2006 będę starala się pisac tu pro publico bono" lub coś w tym
                                    rodzaju.

:)) Od dziś? Od jutra? Lepiej późno niż wcale
                                    • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 16:12
                                      Ess, jak zwykle czytasz wybiórczo. Napisałam, że nie jestem nie tylko
                                      zwolennikiem/przeciwnikiem Sokoła i "okołosokołowych", ale także, że nie jestem
                                      zwolennikiem/przeciwnikiem PZ i "okołopezetowych".
                                      Nic Ci to nie wyjaśnia?
                                      Działanie pro publico bono, mój drogi, wcale nie oznacza, że należy Sokoła i
                                      wszystko, co sokołowe, potępić w czambuł, a jego samego wytarzać w pierzu i
                                      smole. Nie oznacza jednak także, że należy PZ i wszystkich z nim związanych
                                      uważać za szczere złoto.
                                      Tak to pojmuję. Ty pewnie inaczej, ale to nie jest mój problem
                                      Pozdrawiam
                                      • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 16:19
                                        kowalik22 napisała: Działanie pro publico bono, mój drogi, wcale nie oznacza,
                                        że należy Sokoła i
                                        > wszystko, co sokołowe, potępić w czambuł, a jego samego wytarzać w pierzu i
                                        > smole. Nie oznacza jednak także, że należy PZ i wszystkich z nim związanych
                                        > uważać za szczere złoto.

Nie ściemniaj. Nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi. Nie chcę żebyś potępiala
                                        sokola i uważala kogos z PZ za szczere zloto. Prosilem o jakieś przyklady, że
                                        nie uważalaś sokoła za szczere zloto ale też nie potepialas w czambuł PZ. Czyli
                                        jakieś przyklady obiektywizmu. Czyli jakieś posty, ktore by świadczyły o tym,
                                        że może sokołowski był w jakimś choćby malutkim wycinku swojej dzialalności w
                                        błędzie, natomiast ktoś z innej opcji miał choć trochę racji. Chyba że uważasz,
                                        że jeszcze tak nie było (też można, ale powiedz to wprost)
                                        • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 17:08
                                          No i widzisz, jak Ty rozumiesz pro publico bono? I obiektywizm?
                                          >Prosilem o jakieś przyklady, że nie uważalaś sokoła za szczere zloto ale też
                                          >nie potepialas w czambuł PZ. Czyli jakieś przyklady obiektywizmu. Czyli jakieś
                                          >posty, ktore by świadczyły o tym, że może sokołowski był w jakimś choćby
                                          >malutkim wycinku swojej dzialalności w błędzie, natomiast ktoś z innej opcji
                                          >miał choć trochę racji.
                                          Obiektywna będę, z powyższego wynika, jak napiszę, ze Sokół był "be", a
                                          PZ "cacy".
                                          Mój drogi, napiszę tak: Sokół nie był nawet w jednej setnej tak "be", jak go
                                          opozycja przedstawiała. Sprawy gminy prowadził, jak umiał najlepiej.
                                          Społeczeństwo uznało, że robił to źle, że inni będą to robic lepiej - wola
                                          społeczeństwa. Taka jest rola demokracji.
                                          A PZ nie wzbudza mojej sympatii, bo prowadziła obrzydliwą kampanię wyborczą.
                                          Mającą na celu jedynie dyskredytowanie osoby S. i jego pracy na rzecz
                                          społeczności lokalnej.
                                          Nie oparła swojej kampanii na tym, co zrobi dla Ł. lepiej, wiecej, a jedynie na
                                          tym, by dokopać S. Więc za tę kampanię nie będę pisac o niej pozytywnie. Mam
                                          nadzieję, że w przyszłości, za ich działania - tak.
                                          A pisałam pro publico bono nie w celu obrony S., ale po to, by przedstawiać
                                          obiektywnie mieszkańcom to, co przedstawiano tu nieprawdziwie.
                                          Chcesz przykładów? proszę, pierwszy z brzegu: napisano, że wniosku o środki
                                          unijne nie było. Pisałam, że był, i że jest w grze, i że środki będą. Ty
                                          uważasz, że broniłam w ten sposób S. A ja uważam, że pisałam dla mieszkańców,
                                          by wiedzieli, że jest nadzieja na wod-kan.

Ot, takie miedzy nami w temacie pojmowania obiektywizmu i działania "pro
                                          publico bono" są różnice.
                                          Teraz możesz znów się na mnie rzucić. I inni pretorianie też.
                                          Mam to w nosie. Nie będę Ci ciągle udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
                                          I innym też.
                                          • kmsanczia Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 17:12
                                            Kowalik ty chyba pisałaś ostanie przemówienia Sokoła, jak pragnę zakwitnąć!
                                            :)
                                            • kowalik22 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 17:16
                                              Dostrzegłaś jakieś zbieżności?;)
                                          • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 17:54
                                            kowalik22 napisała
                                            Obiektywna będę, z powyższego wynika, jak napiszę, ze Sokół był "be", a
                                            > PZ "cacy".

A Kowalik dalej udaje, ze nie rozumioe. Nie chodziło mi, żebyś napisała, ze
                                            jeden jest be a drugi cacy. No ale nie bedę trzeci raz tlumaczył, bo pewnie
                                            trzeci raz powtorzysz swoje
                                            ------------------------------------------------
                                            Sokoł (...) sprawy gminy prowadził, jak umiał najlepiej.

Z tym się moge zgodzić. Tyle że chyba (a raczej na pewno) nie o to w pełnieniu
                                            funkcji burmistrza chodzi.
                                            --------------------------------------------------------
                                            A PZ nie wzbudza mojej sympatii, bo prowadziła obrzydliwą kampanię wyborczą.
                                            > Mającą na celu jedynie dyskredytowanie osoby S. i jego pracy na rzecz
                                            > społeczności lokalnej.

A to ciekawe. Co byś proponowała? Żeby ktoś z PZ napisał np. krytyczny list do
                                            redakcji "Gazety lomiankowskiej" i czekał, że może go sokolowski pozwoli
                                            wydrukować? Jakie ta praca sokolowskiego miała osiągnięcia? Sama wymieniasz
                                            tylko nieudolny i nieskuteczny wniosek o pieniądze unijne (wymuszony zreszta
                                            przez opozycję). Poza tym tak się gra, jak przeciwnik pozwala. Trzeba bylo
                                            pochodzić na spotkania z mieszkańcami lub na sesje i posluchać, co i jak tam
                                            się mówi. To ci nie przedszkadzało? Uważasz, że Sokolowski postepowal po
                                            dżentelmeńsku a opozycja byla obrzydliwa? A ja uważam, że odwrotnie. Moim
                                            zdaniem w innej miejscowosci burmistrz już rok temu bylby wywieziony na
                                            taczkach przy dźwiekach orkiestry (co wcale nie znaczy, że pochwalałbym takie
                                            dzialania. Przeciwnie).
                                            ------------------------------------------------------
                                            Nie oparła swojej kampanii na tym, co zrobi dla Ł. lepiej, wiecej, a jedynie na
                                            tym, by dokopać S.

Chyba mylisz kampanię komitetu z np. wypowiedziami na forum czy innymi
                                            dzialaniami. Głownym dokumentem komitetu PZ byl program, w ktorym owszem
                                            znalazly sie krytyczne fragmenty wobec wladzy, ale trudno, żeby w takim
                                            dokumencie się nie znalazły. Ale wiekszość programu to byly jednak zadania
                                            pozytywne. Nie widzę w dzialaniach komitetu PZ jakichkolwiek oznak dokopywania
                                            sokolowi - byla krytyka, ale nie wychodząca poza retoryke kampanii wyborczej
                                            -----------------------------------------
                                            Chcesz przykładów? proszę, pierwszy z brzegu: napisano, że wniosku o środki
                                            > unijne nie było. Pisałam, że był, i że jest w grze, i że środki będą. Ty
                                            > uważasz, że broniłam w ten sposób S. A ja uważam, że pisałam dla mieszkańców,
                                            > by wiedzieli, że jest nadzieja na wod-kan.

Ale byl (jest) to demagogiczny przyklad. Bo nikt sie nie spiera, że wniosku nie
                                            ma. Zarzut polegal na tym, ze wniosek byl spoźniony, źle zrobiony i przez to
                                            nieskuteczny (dotychczas)
                                            --------------------------------------------------
                                            Teraz możesz znów się na mnie rzucić. I inni pretorianie też.

A kto się na ciebie rzuca?! Przecież grzecznie dyskutuję. Nie można mieć innego
                                            zdania? A o co chodzi z tymi pretorianami?

• kowalik22 Re: Sesja Rady.. 29.11.06, 10:09
                                              Co mnie podkusiło... za wcześnie, emocje nie opadły jeszcze.
                                              Ess, ja piszę o jednym, Ty o drugim. Proponuję przenieść tę dyskusję na priv,
                                              naprawdę chętnie Ci wyjaśnię, to, czego nie rozumiesz. A Ty wyjaśnisz mi to,
                                              czego ja nie rozumiem.
                                              Nigdzie np. nie napisałam, że uważam, iż S. postępował po dżentelmeńsku, a Ty
                                              mi to wkładasz w moją wypowiedź.
                                              Piszesz, ze nie o prowadzenie spraw gminnych w sposób najlepszy, jak się umie
                                              chodzi w sprawowaniu funkcji burmistrza. To o co chodzi w tym pełnieniu
                                              funkcji, Twoim zdaniem?
                                              Ty nie widzisz w działaniach opozycji żadnych oznak dokopywania Sokołowi - ja
                                              widzę.
                                              Widzisz, istnienie opozycji jest bardzo cenne dla demokracji. Szczególnie dla
                                              demokracji lokalnej, która jest najbliżej mieszkańców. I to jest pozytywna
                                              strona opozycji, także tej Ł. Negatywne natomiast jest m.in. to, że po
                                              pobudzeniu społeczeństwa do działania, do udziału w wyborach, natychmiast
                                              podjęto działania mające na celu zmniejszenie aktywności społeczeństwa. Od razu
                                              uprzedzę - mnie trasa nie dotyczy wcale, więc nie o wynik referendum mi chodzi.
                                              Jedynie o aktywne społeczeństwo obywatelskie.
                                              Kończę, nie będę tu odpowiadać, więc możesz do mnie napisać na priv.
                                              Pozdrawiam
                                          • grzybowaa Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 19:33
                                            Niestety nie ma w Tobie nawet cienia obiektywizmu. Nawet nie zauważyłaś np.
                                            wykorzystywania Gazety Łomiankowskiej przez prosokołowych, nie zauważyłaś
                                            przerostu administracji, braku jakichkolwiek strategicznych decyzji, idiotyczne
                                            utworzenie na 3 miesiące przystanku autobusowego, braku jakiejkolwiek kampanii
                                            Sokoła (bo ta opierała się wyłącznie na mamieniu ludzi trasą). Gdzie tu Twój
                                            obiektywizm?? Gdzie wyważone opinie, obiektywne sądy. Mówisz, ze nie jesteś
                                            prosokołowa ale nie pokazałaś NIGDY żadnej złej decyzji Sokoła. Jeśli takowych
                                            nie ma to dlaczego nie jesteś jego zwolenniczką?
                                            Niestety chyba mało osób traktuje Twoje wywody poważnie. Wprawdzie przestałaś
                                            pisał długie eposy z cytatami, ale Twoje odpowiedzi na różne pytania są nadal
                                            dość rozmyte i niekonkretne. Czepiasz się słównek i sformułowań i nic poza tym.

I wyobrażam sobie, ze za chwilkę w charakterystyczny dla siebie sposób
                                            skomentujesz ten post, więc uprzedzę tylko, żebyś w sprawie przystanku nie
                                            przypominała równie idiotycznego pomysłu Kazia na wycofanie tirów ze stolicy,
                                            których w pewnych godzinach, wg Ciebie, już w stolicy nie ma - daj sobie spokój.
                  • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:29
                    lola, czy znana ci jest postać piskorskiego p.Warszawy, no więc belka to był
                    taki piskorski łomianek;-)
            • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:19
              dodan napisał:

> ty się lepiej esscort nie ciesz, jeśli Belka zostanie vice, to ci przypomne
              ten post

Też masz B-obsesję? To chyba zakaźne.
              • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:27
                esscort, ja niczego nie mam, czuje się wysmienicie;-) poprostu trzeba kojarzyć
                fakty, pszczoła z Belką i Bochenkiem szli to powiatu, a na ulicy już dawno
                wroble ćwierkają o pszczolach i parbelkach;-) oby to naprawde tylko ploty
                byly,bo jesli nie to wtedy faktycznie trzeba by wspołczuć tym co ich wyżej
                janek wymienił
                • lolaxyz Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:31
                  dodan napisał:

> pszczoła z Belką i Bochenkiem szli to powiatu,

Zadałam sobie wielki trud i zerknęłam na strone komitetu i tam żednego Belki i
                  Bochenka nie ma.
                  Dodan coś Ci się kompletnie pomieszało.
                  • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:55
                    ludzie proszą zabierzcie ją, albo pokażcie jej bo nie wytrzymam please......
                • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:01
                  dodan napisał:

na ulicy już dawno wroble ćwierkają o pszczolach i parbelkach;-)

To może zmień wróble, z którymi ćwierkasz. A w ogole to może warto by było mieć
                  wlasne zdanie, jakąś wyobraźnię, wyczucie itp. Wierzysz we wszystko, o czym
                  wróble ćwierkają?
                  • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:10
                    jak to mówią w każdej plotce jest ziarno prawdy, ja cały czas mam nadzieje że
                    tym razem to tak nie bedzie, ale ty ess strasznie się przed tym bronisz,
                    ciekawe co powiesz, jak się okaże, że wróble dobrze ćwierkały....
                    • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:30
                      dodan napisał: ale ty ess strasznie się przed tym bronisz,
                      > ciekawe co powiesz, jak się okaże, że wróble dobrze ćwierkały....

Nie bronię się przed niczym, bo nie mam w tym temacie nic do gadania. Po prostu
                      uważam, ze pewne rzecyz są niemożliwe i dziwi mnie, że ludzie się na takie
                      teksty łapią. Gdyby Ci ktoś powiedział, ze np. teraz gronkiewicz weźmie na
                      wiceburmistrza Piskorskiego to byś uwierzył?
                      • dodan Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 15:30
                        esscort powiem ci tak, jak by gronkiewicz szła z piskorskim do powiatu, to
                        również bym byl tym zaniepokojony i nie negował wszystiego co słyszę na temat
                        wiceburmistrzostwa, tak jak ty to robisz, obyś się czasami nie zawiódł, czego i
                        tobie i sobie nie życze
                        • esscort Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 15:34
                          dodan napisał: czego i tobie i sobie nie życze

OK. I tego się trzymajmy

• kmsanczia Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 15:40
                            Ess, ty się nie boisz??! ;)
          • janek9912 Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 13:04
            esscort napisał:

> janek9912 napisał:
            >
            > > Brawo, teraz czas na Bochenka jako wiceburmistrza, więzy krwi zobowiązują
            > .
            >
            > Tak,. Janek. Zapomniales dodać, że wiceburmistrzem będzie też Belka,
            > sekretarzem jego żona, a kierownikiem szatni w ICDS brat szwagra siostry żony
            > Bochenka.
            > Dawno byłeś u lekarza?

żona pszczoły tam przcuje i to na wysokim stanowisku, jeszcze zostały dwie córki
          • kmsanczia Re: Sesja Rady.. 28.11.06, 14:35
            esscort napisał:
            > kierownikiem szatni w ICDS brat szwagra siostry żony

To ja będę kierwnikiem tej szatni! UKŁAD.
            ;)
    • redakcja.lomianki.info FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:00
      bylo całkiem całkiem... choć czuć było tremę
      radni forumowi z forum trzymali się dzielnie i w tzw. kupie :)
      zresztą widać na fotkach.
      www.lomianki.info/document.php?did=389

www.lomianki.info/document.php?did=389
      • flap1 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:34
        Przydało by się jakie? Hu is hu?
        Onegdaj w prasie by były podpisy z opisami i nazwiskami kto jest od lewej, kto
        w ?rodku, a kto trzeci z prawej.
        Łokropne smutasy i prawie wyłacznie Falconetti jasny i pogodny.
        • drabbu Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:41
          > Łokropne smutasy i prawie wyłacznie Falconetti jasny i pogodny.

Bo już wreszcie odlatuje w siną dal, cały ambaras pozostawiając nowej radzie.
          • lomek2 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:57
            Tylko do pozowanego zdjęcia - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie:)
            Prawda była taka:
            img430.imageshack.us/img430/1172/countdownlo5.jpg
        • lomek2 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:49
          Od następnej sesji Rady, radni będą siedzieli przodem do ludu, a nie dupami jak
          do tej pory - za Sokołowskiego i Mazana. Ma sie też pojawić wkrótce zapis
          zezwalający na zabranie głosu przez gości (mieszkańców). Mam nadzieję jednak, że
          zapis ten będzie mądrze skonstruowany i nie doprowadzi do paraliżu sesji z
          powodu rozgardiaszu na widowni.
          • flap1 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:57

Redakcjo lominaki.info, ja poważnie! Dodaj podpisy pod zdjeciami tak byśmy
            poznali chciaż facjaty radnych!
            Pałam ciekawością zobaczenia jak wygląda np. Radny Porowski.
          • kowalik22 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:00
            lomek2 napisał:
            > Ma sie też pojawić wkrótce zapis
            > zezwalający na zabranie głosu przez gości (mieszkańców). Mam nadzieję jednak,
            > że zapis ten będzie mądrze skonstruowany i nie doprowadzi do paraliżu sesji z
            > powodu rozgardiaszu na widowni.

Jak to pogodzić, pytam, z inną wypowiedzią (w tym samym wątku) tegoż autora:

> Ale publika go wytupała.
            > Bardzo mi się podoba ten zwyczaj wyrażania opinii o mówcy przez publiczność :)

Tupanie (nogami) przyzwolone w statucie będzie?
            • krzysiom1 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:05
              Kowalik..
              Proszę nie komentuj i nie oceniaj, jak nie wiesz co i jak mówił Pan Radny
              Porowski...
            • flap1 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:06
              kowalik22 napisała:
              > Jak to pogodzić, pytam, z innš wypowiedziš (w tym samym wštku) tegoż autora:
              >
              > > Ale publika go wytupała.
              A przecież:

lomek2 napisał:
              >...Mam nadzieję jednak,
              > że zapis ten będzie mšdrze skonstruowany i nie doprowadzi do paraliżu sesji z
              > powodu rozgardiaszu na widowni.
            • lomek2 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:07
              Do tupania żaden zapis nie jest potrzebny, Kaganku Oświaty.

Miałem oczywiscie na myśli (chyba dość oczywiste) możliwe zablokowanie obrad
              przez wszysykich tych, którzy nagle ośmieleni grupowym występem postanowiliby
              zabrać głos :)
              • kowalik22 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:13
                lomek2 napisał:
                > Do tupania żaden zapis nie jest potrzebny, Kaganku Oświaty.
                > Miałem oczywiscie na myśli (chyba dość oczywiste) możliwe zablokowanie obrad
                > przez wszysykich tych, którzy nagle ośmieleni grupowym występem postanowiliby
                > zabrać głos :)

E, tam, wyobraźni Ci brak (chyba). A jak wszyscy, nagle ośmieleni grupowym (i
                anonimowym) występem zechcą tupać i w ten sposób zablokują obrady? ;)
                • pencroff Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:18
                  > Do tupania żaden zapis nie jest potrzebny, Kaganku Oświaty

Oświaty? akurat oświaty?
                  • lomek2 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 23:10
                    Z uwagi na wkład w interpretację długu gminy i inne wykłady
        • krzysiom1 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:57
          Drugie zdjęcie od lewej.
          Henryk Staniak
          Piotr Iwaszko
          Marian Leszczyński
          Bogusław Orzechowski
          Piotr Rusiecki(odwrócony)
          Sylwia Wójcicka (zasłonięta)
          Marek Zielski
          Piotr Rusinek
          Bogdan Kłódkiewicz
          Radny Porowski
          Radny Wawer
          4 zdjęcie
          od lewej Marek Zielski, Tadeusz Krystecki
          5 zdjęcie
          Były przewodniczący Rady Miasta Pan Mazan dziękuje za kwiaty i słowa uznania.
          6 zdjęcie od lewej
          Piotr Iwaszko, Marian Leszczyński,Bogusław Orzechowski,
          7 zdjęcie od lewej
          Bogusław Orzechowski, Piotr Rusiecki, Sylwia Wójcicka.
          8 zdjęcie od lewej
          Piotr Rusinek, Bogdan Kłódkiewicz
          9 zdjęcie od lewej
          Radny Porowski
          Radny Wawer

• flap1 Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 21:58

Dzięks, skrosowałem sie.
          • krzysiom1 Re: FOTO I Sesja Rady. cd.. 27.11.06, 22:09
            10 zdjęcie od lewej
            Ewa Sidorzak
            Kućkowska Katarzyna
            Adam Salwowski
            11 zdjęcie
            Marek Zielski, Tadeusz Krystecki
            12 zdjęcie
            Pani mecenas
            Pani Sekretarz Gminy Duch
            Sokół
            13 zdjęcie od lewej
            Piotr Iwaszko
            Marek Zielski
          • kmsanczia Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:55
            krzysiom1 napisał:
            > Radny Porowski

Faktycznie - Harry Potter!
            • kmsanczia Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:59
              foto 9 www.lomianki.info/document.php?did=389
      • krzysiom1 Re:Sesja Rady.. 27.11.06, 21:38
        lomek trafił w sedno!
        Relacja prawdziwa i obiektywna.
        Iod. Co wg. Ciebie było śmiesznego na sesji?
        Byłaś?
        Jak kogoś coś nie interesuje powinien powstrzymywać się od niezrozumiałych
        komentarzy na ten temat.
        • iod Re:Sesja Rady.. 27.11.06, 22:25
          nie byłam, relacja zabrzmiała mi jakoś śmiesznie - jeśli jest tak naprawdę, tym
          bardziej. Sarmacko jakoś ... i wąsy wąsiska, i szabelka (oj, nie było), i
          wytupać, i o honorze nie zapomnieć...i Mariana jako Harrego wspomnieć, nie
          wiem, pewnie źle odczytuję wszystko...
          Po co tak? Tylko pytam.
          Ot, przyzwyczajona jestem do innych zebrań chyba, wiesz, wychowana w
          korporacji, na wiek niewinny przypadło, pranie mózgu itd, zmieniono mnie,
          konkretów chciałabym, jak zwykle ;)

wrzuć w nieprzyjaciół Krzysiom, czytać nie będziesz musiał, bo mi jakoś ciężko
          ten odwyk przychodzi.

Idę spać. Marzę o śnie zimowym. Dobranoc
          • krzysiom1 Re:Sesja Rady.. 27.11.06, 22:30
            Idź biedna iod spać!
            Niech Ci się książę na białym koniu przyśni...
          • lomek2 Re:Sesja Rady.. 27.11.06, 22:52
            Jakich chcesz konkretów na sesji inauguracyjnej?

P.S.
            Wawer też przemawiał i dla odmiany, dostał oklaski.
            • flap1 Re:Sesja Rady.. 27.11.06, 22:54
              lomek2 napisał:
              > Wawer też przemawiał i dla odmiany, dostał oklaski.
              Wyklaskali go?;)
              • lomek2 Re:Sesja Rady.. 27.11.06, 23:07
                W odróżnieniu od swojego troglodystycznego kolegi, po prostu podziękował
                mieszkańcom okręgu za wybór swojej osoby.
            • iod Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 08:29
              jakich chcę konkretów Lomek? konkretow w relacji, a nie pisania o:
              bredzeniu pewnych osób
              komentarzy typu:znany jako...z racji temperamentu magnum oraz śladu, który...;
              nie był w stanie znieść porażki a honorem i jako jedyny głosował
              przeciw; zmył się...żeby nie konsumowac po raz kolejny....

Relacja z .... dlaczego nie może byc po prostu obiektywna? Skupiająca się
              właśnie na prezentacji faktów bez niepotrzebnego nadużywania słów?

W Twojej relacji z inauguracyjnej sesji zabrakło mi: obiektywizmu, prostoty
              wypowiedzi i szacunku dla innych. Dlaczego - bo zachcialo Ci się komentować.
              Przeczytałam - i też zachciało mi się skomentować Twoją relację, jak widać, nie
              wolno. I po łapkach za to "biedną iod". Niech juz nie "bredzi"...

Idę dalej śnić, może wyśnię, wszystkim zyczę wszystkiego najlepszego i udanego
              dnia.

• lolaxyz Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 08:41
                Iod, z całą sympatią ale tutaj się z Tobą nie zgodze. Oczekiwanie na obiektywną
                relację na forum jest z założenia błędne. Obiektywną relację zobowiązana jest
                przedstawić prasa a tutaj każdy wypowiada się w swoim imieniu i w formule jaka
                mu się podoba. Dla mnie forum jest miejscem rozrywki i chętnie większość
                tematów sprowadzam do żartów, niektórych to oburza a innych z kolei oburza
                nadęcie, patos i próby sformalizowania forum. Niestety te pseudo-
                psychologiczne wynurzenia niektórych osób i próby zwerbalizowania istoty bytu
                są dla mnie w tym miejscu i w tych okolicznościach równie przekonywujące i
                wiarygodne jak słynne "yes yes yes".
                Tylko relaks i odrobina dystansu nas uratują :))
                • iod Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:07
                  lolaxyz napisała:

> Iod, z całą sympatią ale tutaj się z Tobą nie zgodze. Oczekiwanie na
                  obiektywną
                  >
                  > relację na forum jest z założenia błędne. Obiektywną relację zobowiązana jest
                  > przedstawić prasa a tutaj każdy wypowiada się w swoim imieniu i w formule
                  jaka
                  > mu się podoba. Dla mnie forum jest miejscem rozrywki i chętnie większość
                  > tematów sprowadzam do żartów, niektórych to oburza a innych z kolei oburza
                  > nadęcie, patos i próby sformalizowania forum. Niestety te pseudo-
                  > psychologiczne wynurzenia niektórych osób i próby zwerbalizowania istoty bytu
                  > są dla mnie w tym miejscu i w tych okolicznościach równie przekonywujące i
                  > wiarygodne jak słynne "yes yes yes".
                  > Tylko relaks i odrobina dystansu nas uratują :))

Lola, z całą sympatią, ja zgadzam się z tym co napisałaś.
                  Skoro ktoś może nieobiektywnie, żartobliwie przedstawiać fakty, ktos inny może
                  nieobiektywnie, żatrobliwie to komentować. Prawda, czy nieprawda? Bo tutaj
                  ciągle w jedną stronę jest, moim zdaniem, nie daj Boże się wychylić...

Wyraźnie nnapisałam, że mam to ..... Pozwoliłam sobie na komentarz i odrobinę
                  subiektywizmu - nie po linii. I tyle.
                  • krzysiom1 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:19
                    iod napisała: >
                    > Lola, z całą sympatią, ja zgadzam się z tym co napisałaś.
                    > Skoro ktoś może nieobiektywnie, żartobliwie przedstawiać fakty, ktos inny
                    może
                    > nieobiektywnie, żatrobliwie to komentować. Prawda, czy nieprawda? Bo tutaj
                    > ciągle w jedną stronę jest, moim zdaniem, nie daj Boże się wychylić

Jak wpadłaś na to,że relacja łomka była NIEOBIEKTYWNA?
                    Moim zdaniem była OBIEKTYWNA, żartobliwa i celna.
                    W przeciwieństwie do Ciebie mogę oceniac OBIEKTYWNOŚĆ tej relacji bo tam byłem.
                    Podobne do Ciebie zapędy ma kowalik.
                    Za przeproszeniem gó..no wie a gęba pełna frazesów i ocen czegoś czego nie
                    widziała ani nie słyszała.
                    O co Wam chodzi?
                    Po co to?
                    • robert_58 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:21
                      :))))))))))))))))))))))))))
                    • iod Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:23
                      Krzysiom, ja tylko chciałam w zestawie obiektywne-subiektywne...nastawienie
                      autora do tego co napisał. NIC WIĘCEJ. On subiektywnie - to i ja subiektywnie.
                      I tyle.
                      Znowu afera z niczego mam wrażenie.
                      • robert_58 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:24
                        subiektywnie w jedynie słusznym odcieniu oznacza obiektywnie :)))
                        • lolaxyz Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:40
                          Iod, Robert, zwróćcie łaskawie uwagę, że na forum kształtują się, w dużym
                          uproszczeniu, dwie grupy "my i Wy". Jak zaatakują jednego z "naszych" to zaraz
                          pojawiai się zastęp swoich gotowych do obrony i to działa w obydwie strony.
                          Weźmy dla przygładu choćby tę dyskusję. Ledwie Krzysiom wstąpił do akcji już
                          mamy fagsa, Roberta i dodana gotowych stanąć do walki w Twojej obronie (przy
                          okazji gratuluję:)). Co ciekawe Wy, chociaż jest Was w tym wątku większość,
                          uznajecie się za uciśnionych, zdominowanych i sugerujecie jakoby odbiera się
                          wam prawo wypowiedzi.
                          Ps. Oczywiście pamiętam, że Wy jesteście zawsze obiektywni i neutralni
                          politycznie - to tylko takie rozważania teoretyczne :)))
                          • lolaxyz Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:43
                            O, i jeszcze Kowalik jest, to ja już lepiej spadam z tego wątka :))
                            • kowalik22 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:51
                              lolaxyz napisała:
                              > O, i jeszcze Kowalik jest, to ja już lepiej spadam z tego wątka :))

A czemuż to, Lolu droga?
                              PS. Pisze się "z wątku". Nie czepiam się, nie chcę ino, by penkroff Ci to
                              wygarnął. Zawsze to lepiej od "WY" oberwać, niż od "MY" ;)
                          • robert_58 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:03
                            lolaxyz napisała:

> Iod, Robert, zwróćcie łaskawie uwagę, że na forum kształtują się, w dużym
                            > uproszczeniu, dwie grupy "my i Wy". Jak zaatakują jednego z "naszych" to zaraz
                            > pojawiai się zastęp swoich gotowych do obrony i to działa w obydwie strony....

może i masz rację Lola - ostatnimi czasy ciągle przesiadujemy zespółwzespół na
                            forumowym szańcu podpierając się wzajemnie ... możnaby rzec zawłaszczamy sobie
                            forum :)
                            • lolaxyz Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:07
                              Zawsze postronni mogą się przyłączyć do nas albo do Was. Przy czym jeśli są
                              uczciwi i szlachetni to oczywiście do wyboru mają tylko nas :))
                              Gorzej jakby wykształtowała się jakaś opozycja do nas i do Was, to byłaby
                              dopiero konsternacja na forum :))
                              • robert_58 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:12
                                a już prawie uwierzyłem, że nie ma WY czy MY, a jest jedynie wspólne dobro ...
                                pewnie Ci postronni mi tak zamieszali.
                                Uważajcie zatem WY postronni - nie mieszać!
                                • frags Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:13
                                  W Wesołym Miasteczku My otworzą gabinet krzywych luster i punkt z watą cukrową,
                                  a Wy wezmą strzelnicę i elektryczne samochodziki.
                                  • iod Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:14
                                    na tę strzelnicę to ja chętnie :)
                      • iod Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:30
                        co mnie podkusiło....i jeszcze te zapędy, żeby wytłumaczyć...idę się wyżyć
                        kulinarnie, a Wam niech ślinka pocieknie na samą myśl ;)

Wczoraj mnie dziecię zapytało o zupę, że niby z kubka się je. Wytłumaczyłam
                        spokojnie, że to taki wynalazek dla tych, którym się zdaje, że czasu nie mają
                        na nic innego.
                        Polecam książkę z dzieciństwa, Michael Ende "MOMO". Uczy spokoju, słuchania
                        innych i trochę innego spojrzenia na świat i rozumienia go. Na szczęście chyba
                        włączyli do lektur w podstawówce (być może nieobowiązkowych, nie wiem
                        dokładnie), także wielu z nas ma szansę, przy okazji edukacji dzieci odrobinę
                        więcej zrozumieć z tego co dookoła nas.
                      • kmsanczia Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:31
                        iod napisała:
                        > Krzysiom, ja tylko chciałam
                        > Znowu afera z niczego mam wrażenie.

A mieliście się na kawę umówić , czy dac sobie po gębie (już nei pamiętam co to
                        tam miało być;).
                        A ty tylko do Kowalik na wypieki latasz...
                        ;-)
                        • iod Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:40
                          właśnie, rany, jeszcze nie doleciałam na te wypieki słynne. Po gębie to chyba
                          nie z moim udziałem, chociaż, kto wie, kiedyś w tańcu i mi się dostało ;)
                    • kowalik22 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:28
                      Krzysiu, a gdzie to ja oceniłam tę sesję? Albo to sprawozdanie z sesji?
                      Możesz sobie o mnie myśleć co chcesz (>gó..no wie a gęba pełna frazesów i ocen
                      czegoś czego nie widziała ani nie słyszała.)
                      Ja wypowiedziałam się nie o tej sesji, tylko o wszystkich sesjach świata. A
                      skąd mozesz wiedzieć, że ich nie widziałam ani nie słyszałam?
                      Gdybyś umiał oddzielić swoje negatywne emocje, związane z moją osobą, od tego,
                      co czytasz, to byś to właściwie ocenił i nieskromnie powiem - docenił. Ucz się,
                      Krzysiu, od wrogów;)
                      a, poi co, ja doceniam, że kierujesz swoje słowa do więcej niz jednej osoby
                      (> O co Wam chodzi?). Co oznacza, jak mniemam, że nie jestem Iod;)
                      • krzysiom1 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:30
                        Tak tak kowalik!
                        Leć żabki zakładać...
                      • robert_58 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:31
                        obiektywnie rzecz ujmując są tylko źli "WY" ... co nie oznacza, że dobrymi są
                        "MY" ... dobrymi jest każdy "JA".

Nie powinno się pisać "WY" - tyle razy już było powtarzane. Nawet Krzysiom parę
                        razy pytał jacy "WY"?
                        Przecież nie "MY"!
                        • lolaxyz Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:46
                          Ooo Robert też posilił się na refleksię nad "my i wy". Chociaż napisałam swoje
                          parę minut później to oświadczam, że stanowiło niezależną myśl, żeby nie było
                          (tfu, tfu) że jeden z "wy" mnie zainspirował :))
                          • robert_58 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:56
                            lolaxyz napisała:

> Ooo Robert też posilił się na refleksię nad "my i wy". Chociaż napisałam swoje
                            > parę minut później to oświadczam, że stanowiło niezależną myśl, żeby nie było
                            > (tfu, tfu) że jeden z "wy" mnie zainspirował :))

tal Lola ... oczywiście ... przecież wieMY...
                  • dodan Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:20
                    iod napisała:
                    Bo tutaj
                    > ciągle w jedną stronę jest, moim zdaniem, nie daj Boże się wychylić...

dokładnie to zrzumiałaś, tutaj nie daj Boże mieć inne zdanie, zjedzą cię....
                    • frags Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:23
                      Dodan, dobrze, że przynajmniej zjedzą - lubię być pożyteczny. Inny by spalił,
                      utopił w łyżce wody, albo pognał głuchą noca po wiślanym lodzie.
                      • dodan Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 10:29
                        ... ta albo wbili na pal. No dobra, w takim razie też się będę cieszył;-)
                • kmsanczia Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:28
                  lolaxyz napisała:
                  > nadęcie, patos i próby sformalizowania forum. Niestety te pseudo-
                  > psychologiczne wynurzenia niektórych osób i próby zwerbalizowania istoty bytu

Lolka, ale się podszkoliłaś w trudnych wyrazach. ;-))
                  • lolaxyz Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 11:40
                    No wreszcie ktoś docenił, no ale cóż, tylko na swoich mozna liczyć :))
              • lomek2 Re:Sesja Rady.. 28.11.06, 14:35
                iod napisała:

> Relacja z .... dlaczego nie może byc po prostu obiektywna? Skupiająca się
                > właśnie na prezentacji faktów bez niepotrzebnego nadużywania słów?

Żeby było ciekawiej! :) Nie jestem dziennikiem telewizyjnym w TVP.

> W Twojej relacji z inauguracyjnej sesji zabrakło mi: obiektywizmu, prostoty
                > wypowiedzi i szacunku dla innych. Dlaczego - bo zachcialo Ci się komentować.

Mam do tego prawo.
                Harry Porowski oraz sokół na szacunek jako osoby publiczne nie zasługują MOIM
                ZDANIEM więc...

> Przeczytałam - i też zachciało mi się skomentować Twoją relację, jak widać,
                nie wolno. I po łapkach za to "biedną iod". Niech juz nie "bredzi"...

Wolno, wolno, jak widać. :)
      • kmsanczia Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:43
        Postuluję do nowej rady o lepsze oświetlenie ICDSu bo fotki jakieś ponure i
        nieostre wychodzą. ;)
        • frags Re: FOTO I Sesja Rady.. 27.11.06, 22:44
          I buty im kupic na koszt gminy! Jak mają się nawzajem wytupywać, niech coś mają
          na zachętę. Publice natomiast trzeba przy wejściu rozdawać saboty strugane. Też
          niezłe do tupania.
          • kowalik22 Re: FOTO I Sesja Rady.. 28.11.06, 08:35
            > Publice natomiast trzeba przy wejściu rozdawać saboty strugane. Też
            > niezłe do tupania.

Nie przejdzie. Tak myślę. Dlatego już dziś szefca odwiedzę. "Żabki" do butów
            sobie obstaluję. Też dobre do tupania;)
            Przydadzą się wcześniej, niż niektórzy się spodziewają:)

Przy okazji podsumowanie przedstawionych w tym wątku nowości:
            radni przodem do publiki (na sesjach),
            prawo głosu dla mieszkańców (na sesjach),
            wytupywanie przeciwników (na sesjach?).

Czy to właśnie te OBIECANE ZMIANY? POTRZEBNE? ;)
            • lolaxyz Re: FOTO I Sesja Rady.. 28.11.06, 08:44
              Byłam kiedyś na sesji, wytupano radę i wybuczano więc to żadna nowość. Mam
              nadzieje, że teraz będzie inaczej skoro idą zmiany.
              • j46 Re: FOTO I Sesja Rady.. 28.11.06, 09:03
                Może przodem do obywateli to małe, ale jednak nowe. Niby nic, ale poprzednicy z
                każdą sesja coraz mocniej odwracali się do nas d.... . Dobre i postawy takiego
                kroku jest dla mnie nadużyciem.
                • kowalik22 Re: FOTO I Sesja Rady.. 28.11.06, 09:16
                  > Dobre i postawy takiego
                  > kroku jest dla mnie nadużyciem.
                  ????????
            • pencroff Re: FOTO I Sesja Rady.. 28.11.06, 10:21
              kowalik22 napisała:
              Dlatego już dziś szefca odwiedzę. "Żabki" do butów
              > sobie obstaluję. Też dobre do tupania;)
              > Przydadzą się wcześniej, niż niektórzy się spodziewają

O, Kaganku Oświaty! Odwiedź najpierw słownik ortograficzny języka polskiego.
              Przyda Ci się już! Na wszelki wypadek informuję, że nie pisze się również
              "krafiec" ani "klafiatura". Pozdro!
              • kowalik22 Re: FOTO I Sesja Rady.. 28.11.06, 10:35
                Dzięki, pencroff. Ciekawa byłam, kto pierwszy się w tym temacie odezwie.
                Pozdro!
    • frags Refleksja w drodze 28.11.06, 17:58
      122 posty przed moim. Sto dwadzieścia dwa mniej lub bardziej zjadliwe wpisy
      wywołane JEDNYM posiedzeniem grupki osób, które chcą rządzić Wesołym
      Miasteczkiem. Sporo. W Cyrku w Budowie Fedorowicza do władzy wystarczał Kolega
      Kierownik. A wesoło było prawie tak samo.
      • esscort Re: Refleksja w drodze 28.11.06, 18:05
        Masz rację Ale tu przynajmniej sporo osób sie przewija i są rozne watki
        poboczne. Kilka miejsc niżej jest wątek zaczęty przez j46, w ktorym pojawiaja
        się wpisy dwoch-trzech osob udajacych rozbawienie własnymi dowcipami na
        beznadziejnie nędznym poziomie. No ale co kto lubi.
        • frags Re: Refleksja w drodze 28.11.06, 18:08
          essc, zgadzam się z Tobą, ale wybacz nie mam wpływu na dzialanie j46. Ile chce
          mieć nicków, tyle ma. Jaki ma poziom - obaj wiemy.
          • esscort Re: Refleksja w drodze 28.11.06, 18:11
            chcesz powiedzieć, że frags, kowalik lub dodan to ktoryś z licznych nickow j46?
            Bo to oni zabierali tam glównie glos.
            A nawiasem mowiąc, to skąd wiesz, ile j46 ma nicków.
            • frags Re: Refleksja w drodze 28.11.06, 18:16
              Nie, nie to chciałem powiedzieć. Ja wiem, że j46 ma trzy nicki - poza tym, który
              wymieniamy, ma tez nick observvator i warszawska122. Observvatora założył na
              potrzeby kampanii wyborczej. Tu, na forum, jako j46 był już znany i nie wypadało
              mu pokazywać "walorów" swojej pisaniny w czasie, gdy ubiegał się o mandat.
              warszawską122 założył z kolei aby imitując porady ogrodnicze zachęcać do
              kupowania w pewnym łomiankowskim centrum ogrodniczym znajdującym się zupełnym
              przypadkiem przy ulicy Warszawskiej. O pozostałych nickach napisała Tuzimka, na
              jakiej podstawie - nie wiem, ale to, co pisze jest bardzo prawdopodobne. Ja
              uzywam jednego nicka. Więcej ich nie potrzebuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka