iod 11.01.07, 13:24 która przygotuje mi tort w kształcie samochodu, z motywem samochodu itp. - ale bardzo konkretnego samochodu... Autko nazywa się Zygzak McQueen :). Może możecie mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habibi77 Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:38 Znalazłam taką stronę www.cukierniacieslikowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:51 Habibi - dziękuję, na moje oko z "d12" można zrobić Zygzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:39 Iod, co to jest? >Zygzak McQueen Tylko nie pisz, że samochód:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:47 Kowalik, jakbyś miała pociechę w przedziale wiekowym 3-10 to nie miałabyś żadnych wątpliwości. Nawet Złomek nie byłby Ci obcy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:51 > Kowalik, jakbyś miała pociechę w przedziale wiekowym 3-10 to nie miałabyś > żadnych wątpliwości. Nawet Złomek nie byłby Ci obcy ;) No właśnie widze, że wiedziałabyn z pewnością;) To kiedy te urodziny dziecięcia masz? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:54 w sobotę, ale z imprezą poczekamy na babcię, czyli tydzień później. 3 lata kończy. Młodszy znaczy!!!!! Bardzo jestem dumna. Głupie może, ale jestem. tu masz linka (Auta), mam na dvd jakbys chciała obejrzeć ;)Zygzak to ten czerwony. Niebieska obok to wybranka "serca" :) film.o2.pl/film/auta/ Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: szukam cukierni 11.01.07, 14:01 > Bardzo jestem dumna. Głupie może, ale jestem. Jak to "głupie"? Wszystkie mamy są dumne ze swoich dzieci (chyba...). Ja jestem. Nie ma dla mnie na świecie niczego, co ma większe znaczenie, niż moje latorośle. PS. Autka cudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: szukam cukierni 11.01.07, 14:19 ...że z tych trzech lat taka jestem dumna. I jak śpiewa "Idzie Jaś, idzie Staś...", itd. Masz rację. Moje dzieci - moja duma! Wczoraj po raz kolejny zrozumiałam (byłam na korporacyjnej imprezce, powspominać). Dlatego muszę koniecznie wyszykować tort piękny (tak coby do wątku nawiązać, bo będzie, że zamulam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: szukam cukierni 12.01.07, 19:41 iod napisała: > Kowalik, jakbyś miała pociechę w przedziale wiekowym 3-10 to nie miałabyś > żadnych wątpliwości. Nawet Złomek nie byłby Ci obcy ;) Iod lub I_bella (jak wolisz), Chyba,ze ma sie dziewczę w tym przedziale wiekowym. Wtedy Złomek jest mi obcy, ale Witch oraz Pony są mi za pan brat.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:43 Mój tez jest fanem Autek. :) Tu maja McQueena ale w w Krakowie: www.anikino.pl/?s/_galeria.id/_25 Można ściagnąc wzór i gdzies podrzucic do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:46 już myślalam że mnie do Krakowa po torcik chcesz wysłać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:47 Zamów kurierem. ;) To jest niezłe: www.cukiernia.sklep.pl/cukiernia/product_info.php/info/p39_Tort-Boisko-Pi-karskie.html/XTCsid/8f7cfed0abe98e60aee48abd9685791a Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: szukam cukierni 11.01.07, 13:49 dziękuję Wam bardzo :) Zaraz działam. Wrzuciłam ten watek również na forum Warszawa. I nic. Forum Łomianki żyje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: szukam cukierni 11.01.07, 19:39 Jak juz zamowisz i zjesz ten tort to napisz jak bylo. Ja w kwietniu mam urodziny takiego 5-letniego co to tez wciaz gada o Zygzaku i Zlomku :-) Bardzo mi sie spodobal pomys - moze nawet nie tyle na impreze rodzinna, ale do zabrania do przedszkola - super! Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 11.01.07, 22:04 jak już zamówię i zjem, dam znać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 11.01.07, 22:05 W Tiramisu nie pytałam, jakoś wbiłam sobie do głowy, że nie zrobią, bo za dziwne. Może niesłusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Re: szukam cukierni 12.01.07, 14:30 Wydaje mi się, że w Tiramisu też mają jakieś autko w ofercie. Co prawda w innym kolorze, ale kolor to rzecz wtórna, no nie? Generalnie wątek mnie mocno zaciekawił, bo mój prawie trzylatek też jest fanem Zygzaka McQueena (który nie jest?), a urodziny pod koniec lutego. Tak więc, również chętnie się dowiem co w końcu zamówisz, czy toto będzie wyglądało, no i jak smakowało... aaaa, oraz ile kosztowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1972 Re: szukam cukierni 12.01.07, 14:42 Może Blikle. Ja zamawiałam ze Scooby Doo Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 12.01.07, 14:44 zaniosłaś zdjęcie, czy wiedzieli kto to Scooby Doo? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1972 Re: szukam cukierni 12.01.07, 14:47 Mieli w katalogu. Mają różne inne motywy. Tort zamawiałam w kwietniu ub. roku, to Aut jeszcze nie było. Spróbuj się dowiedzieć w najbliższej cukierni Bliklego. A i tort był smaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: szukam cukierni 12.01.07, 19:53 W dziale cukierniczym w Marcpolu zamawiłam tort w ksztalcie 40stki na urodziny męża (ale było to 4 lata temu). Był smaczny i co najważniejsze starczył dla wielu , wielu gości.Oni przyjmuja zamówienia a realizuje je jakaś cukiernia . Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 18.01.07, 10:32 uprzejmie informuję wszystkich zainteresowanych w Tiramisu zamówiłam tort - samochód (ma byc czerwony Zygzak). Szef widząc zdjęcie autka spokojnie stwierdził "Aaa, ten, już 3 takie robiłem". Stwierdzeniem tym wywołał ogromny uśmiech na mojej twarzy :) Tort ma ważyć 3 kg. Czy będzie ładny i smaczny - napiszę później. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: szukam cukierni 18.01.07, 15:15 Czekamy na info (i błotnik do spróbowania;). :) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 20.01.07, 21:01 SUPER. Naprawdę super. Nie wiem, czy powinnam, może to jakaś forma reklamy. Nasze kochane lokalne Tiramisu. I piękny, czerwony Zygzak. Na priv mogę zainteresowanym wysłać zdjęcie. Tort zrobił ogromne wrażenie na wszystkich. Z ciężkim sercem cięłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: szukam cukierni 20.01.07, 21:11 I_bella napisała: >Na priv mogę zainteresowanym wysłać zdjęcie. Poproszę:) Dzieńdobrywieczór wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Re: szukam cukierni 20.01.07, 23:46 Ja też poproszę na priv i cenę zdradź przy okazji, dobra? A, no i spóźnione całuski dla Drogiego Jubilata :)) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: szukam cukierni 21.01.07, 00:24 i ja też się przyłączam do całusków ... ... i prośby o fotkę Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 22.01.07, 13:01 wysłałam zdjęcia, zajrzyjcie na priv - ceny niestety nie zdążyłam ustalić, mąż coś mieszał, tort miał 4,5 kg, policzono nam za 3 kg, bo tak się umawiałam; ponoć nie udało im się "stworzyć" mniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: szukam cukierni 22.01.07, 15:30 Ale cudo!! :)) Faktycznie, szkoda kroić. Tiramisu to jest po prostu perła, stanowczo trzeba ich szeroko reklamować. :] Dzięki za fotki, ale jest reklamacja. Moje dziecko pyta dlaczego nie widać tego chłopczyka, który miał urodziny. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 22.01.07, 15:34 :))) zajęty był - ciężko Go było dopaść. Wysyłam Wam moje ulubione z wakacji...a la Gavroche ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: szukam cukierni 22.01.07, 15:59 Tort cudo! I smaczny w dodatku (nie smaczyłam, wierzę na słowo);) Tiramisu należy reklamować wszem i wobec, wobec i wszem... Czy ta mała łapeczka na zdjęciu to rączka Jubilata? jakoś tak we mnie ciepłe ("babcine") uczucia wzbudziła...:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: szukam cukierni 22.01.07, 16:53 No to teraz mnie urządziłaś... :/ "mama kup mi taką kolejkę". ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Re: szukam cukierni 22.01.07, 17:18 i_bella napisała: > Wysyłam Wam moje ulubione z wakacji...a la Gavroche ;) Nie dostałam :( A też chcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Cudo nie tort!!! 22.01.07, 14:10 Widziałam foty i faktycznie superowy ten torcik. Zyg zak jak żywy ;) No i widać, że olbrzym. Myślę, że kosztował fortunę, ale cóż... trzy lata dziecko kończy tylko raz w życiu nie? Druga rzecz, że faktycznie jest tak ładny, że aż żal go kroić... już nie wspominając o przełknięciu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 10:23 Ciekawe czy robią tortowe księzniczki? Wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 14:30 Dobra wiadomość, potrzebuję na początek lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:02 mają katalog - na pewno widziałam jakieś cud torty laleczki itp. Z laleczki zrobić księżniczkę to chyba pestka (choć nie mnie w tym temacie się wypowiadać ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:09 Oj widać, że nie masz córki, żadna fuszerka nie przejdzie. Każda księżniczka jest dokładnie znana, jakie ma pantofelki, jaki naszyjnik, jak ułożone włosy ... Tort potrzebny jest na początek lutego a nie lipca, trzeba pilnie wybrać się zobaczyc, czy te księżniczki w katalogu są aby na pewno rasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:15 Pewnie że widać że nie mam córki...gołym okiem widać, szkiełka nie trzeba ;) zanieś zdjęcie to Ci zrobią. Księżniczki w pantofelkach zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:42 Może spróbujemy zgadnąć czego by NIE zrobili? Potem zrzutka na taki tort-dziwoląg i zobaczymy czy i jak się wywiążą... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:47 Słomianki. Nie zrobiliby słomianki, bo to obraza majestatu. I prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:51 TECHNICZNIE czego by nie zrobili. Ja obstawiam popiersie brodacza, bo z czego broda? Z lukru? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:57 Ło rany Kmsanczia, co Ci się porobiło w głowe? Zakochałaś się? lśni nocą karuzela milionami słońc ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 16:00 Tam od razu zakochałaś... (uważaj, bo ci zarzucę że mi rodzinę rozbijasz!;)). Akurat stary Kult leciał w radiu, przypomniały mi się młode lata... ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 15:53 kmsanczia napisała: > Może spróbujemy zgadnąć czego by NIE zrobili? Potem zrzutka na taki > tort-dziwoląg i zobaczymy czy i jak się wywiążą... ;) > Na pewno nie zrobią wszystkich podstawowych księzniczek na jednym torcie, tj kopciuszka, śnieżki, śpiącej, belli i arielki. Proponuję pilną zrzutkę tak aby tort był gotów na 2 lutego (nie można im dawac za dużo czasu żeby nie ułatwiać) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 16:06 Ok, składam się. Kto zrobi projekt?;) Odpowiedz Link Zgłoś
effka454 Re: Cudo nie tort!!! 23.01.07, 19:17 lolaxyz napisała: > kmsanczia napisała: > > > Może spróbujemy zgadnąć czego by NIE zrobili? Potem zrzutka na taki > > tort-dziwoląg i zobaczymy czy i jak się wywiążą... ;) > > > > Na pewno nie zrobią wszystkich podstawowych księzniczek na jednym torcie, tj > kopciuszka, śnieżki, śpiącej, belli i arielki. > Proponuję pilną zrzutkę tak aby tort był gotów na 2 lutego (nie można im dawac > za dużo czasu żeby nie ułatwiać) :)) może trochę nie na temat, ale ciekawa informacja dla "cukierniczek-amatorek" ;D (czyli mam, babć i cioć piekących torty) dotycząca możliwości przystrojenia np. zdjęciem jubilata/ów, wymarzonym motywem (w formie rysunku, kompozycji graficznej - projektujesz sama, wysyłasz plik na emalię i za zaliczeniem pocztowym otrzymujesz wydruk na jadalnym papierze, jadalnymi tuszami) www.fototort.pl oraz stronka gdzie można zakupić np. różnokolorowe lukry, masy plastyczne oczywiście jadalne, perełki, koraliki, kwiatuszki itp., itd. www.tortownia.pl nota bene mają między innymi, rodzaj stojaka - tułów z głową lalki (także barbie), gdzie suknię tworzy się właśnie z ciasta-tortu. Słodkie pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: szukam cukierni 22.03.07, 16:43 uff, udalo mi sie odnalesc ten stary watek, bo wlasnie nadszedl czas na zamawiania Zygzaka! Jutro sie chyba udam do Tiramisu... Dziekuje za przetarcie szlaku, pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: szukam cukierni 22.03.07, 17:26 :) powodzenia! U nas wyszło świetnie. Pozdrawiam również! Odpowiedz Link Zgłoś