redakcja.lomianki.info 24.01.07, 15:46 P. Prezydent nie złozyła oswiadcznia i będą wybyry (?) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3872110.html a jak sprawy wyglądają u naszych samorzadowców? oby sie nie okazało że... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olla1660 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 24.01.07, 16:13 Nie kracz, nie kracz ;) A swoją drogą, niezły numer z tą Prezydent G.W... się nabyła Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciubabka3 Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 24.01.07, 16:47 Jeżeli PIS wystawi Gilowską to Gronkiewicz może zapomnieć o powtórnym sukcesie. Ze stronu PO to co się stało w Warszawie to szczyt niekompetencji, nie wspominając o głupocie Walcówny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 25.01.07, 09:04 Nie żeby się czepiał, ale można wiedzieć co się takiego stało ?? Jak po kilku tygodniach piastowania stanowiska prezydenta W-wy przez GW piszesz o niekompetencji to co powiedzieć o poprzednich latach ? Do Autora wątku przepisy prawne jasno w miarę określają na jakieś zasadzie odwołuje sie mandaty samorządowców, jak na razie premier/prezydent nie stanowi najwyższej władzy sądowniczej w tym kraju. Konstytucja zdaje się jeszcze obowiązuje czy coś przegapiłem ?? Także z ferowaniem wyroków to bym się jeszcze wstrzymał .. Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 25.01.07, 09:40 aash napisał: > czy coś przegapiłem ?? Chyba powinno być " przegapiłam" Pozostałe myśli i treść OK. -------- Życie to nie fiskus Nie licz na korekty Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 26.01.07, 14:38 etaam napisał: > aash napisał: > > > czy coś przegapiłem ?? > > Chyba powinno być " przegapiłam" Pozostałe myśli i treść OK. Hymm .. no nie wiem rodzice mówiąc do mnie "synu", córka "tato", a znajomi przeważnie Andrzej ... skąd się te damskie końcówki Ci wzieły ?? Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 26.01.07, 22:01 raash napisał: > etaam napisał: > > > aash napisał: > > Hymm .. no nie wiem rodzice mówiąc do mnie "synu", córka "tato", ... skąd się te damskie końcówki Ci wzieły ?? A Jan Maria to kobita czy rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 25.01.07, 09:31 ciuciubabka3 napisała: > Jeżeli PIS wystawi Gilowską to Gronkiewicz może zapomnieć o powtórnym sukcesie. A ja myśle, że Gilowska to nawet w Lublinie by nie wygrała. Dlatego też w Warszawie nie wystartuje (o ile w ogole będą ponowne wybory). Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re:Szczęście sprzyja lepszym :) 27.01.07, 01:21 W Lublinie by prawie na pewno nie wygrała, bo z Lublina pochodzi :) Ale w W-wie, niekoniecznie. W każdym razie PiS nie popuści - są znani z czepiania ise drobiazgów wtedy gdy mogą coś ugrać. Bo gdy im nie na rękę, wtedy prawo się tak bardzo nie liczy. albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 26.01.07, 15:52 mms://transmisja.um.warszawa.pl/um/ Transmisja z obrad rady warszawy miejscami niezła szopka. BTW: Jedna z radnych niezależnych niezłym przykładem pojechała. Otóz jaśnie nam panujący prezydent RP (IV ofkos) powinnien byc odwołany uchawałą rada miasta (w terminie maks. 30 dni) w związku z opuszczeniem stanowiska prezydenta miasta (w końcu został prezydentam państwa). Ówczesna rada miasta poczekała sobie "troszke" poza termin, aż sejm uchwali przepisy pozwalające na ustanowienia komisarza (wcześniej wymagane były wybory). Ech szkoda gadać .. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 27.01.07, 01:23 PiS tak interpretuje prawo, jak mu interes partyjny mówi. Maja w ręku swietny instrument - wadliwe prawo. A prawnik nawet z gó..a ukręci bicz, jeśli ma w tym interes. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 27.01.07, 12:53 Trzeba przyznać, że Jarek-kociarz to szczwana bestia, zaczynam go podziwiać. ;) Wmawia Hance, że jedynym wyjściem "dla dobra kraju i stolycy" jest jak najszybsze przekonanie przez nią rady żeby ją odwołali. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciubabka3 Re: oj platfusy,platfusy 27.01.07, 19:44 kmsanczia napisała: > Trzeba przyznać, że Jarek-kociarz to szczwana bestia, zaczynam go podziwiać. ;) > Wmawia Hance, że jedynym wyjściem "dla dobra kraju i stolycy" jest jak > najszybsze przekonanie przez nią rady żeby ją odwołali. Jesteście pokręceni tak samo jak ta nieudaczniczka Hanka,najpierw twierdziła, że złożyła oświadczenie w terminie, potem, że jej mąż prowadzi firmę poza Warszawą, teraz,że urzędnicy wojewody wprowadzili ją w błąd. Narobiła takiego bagna, że tylko współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
raash A może tak raz bez obrażania innych . ;-) 28.01.07, 13:21 no tak: "oj platfusy,platfusy" - czyli argumentów brak ale chętnie kogoś obrażę .. ech ciuciubabka3 napisała: > Jesteście pokręceni tak samo jak ta nieudaczniczka Hanka Hymm jako uczestnik tej dyskusji jakoś nie czuje się urażony takim porównaniem ... wole już takie porównanie niż do innych jaśnie nam panujących :-P Bo rozumiem, że to miał być przytyk/obraza cóż słowo nieudacznik jest chyba IMHO obraźliwe ... Zawsze próbujesz obrażać ludzi których nie znasz, kiedy brakuje Ci argumentów czy to chwilowa niedyspozycja ;-) Już kiedyś był taki system gdzie miała rządzić klasa-robotniczo chłopska, a "ty inteligencie" było obrażą, pamiętasz ?? Mam nadzieję, że Ci się za nim nie ckni ?? > ,najpierw twierdziła, że złożyła oświadczenie w terminie, Który to termin liczymy od momentu wyboru tak ?? Czyli od momentu oficjalnego ogłoszenia wyników wyborów tak, a nie od dnia wyborów ?? ktoś się zniżył do elementarnej matematyki i to sprawdził ? > potem, że jej mąż prowadzi firmę poza Warszawą, Cóż po to jest prawo, żeby czemuś służyło. Takie oświadczenia składa się, żeby nie było konfliktu interesów, kiedy jeden z małżonków pełni funkcje publiczne, a drugi prowadzi działalność komercyjną na tym obszarze, skoro nie prowadzi takiej działalności nie ma konfliktu interesów to po co cały ten cyrk ?? A gdzie prowadzi działalność to łatwo sprawdzić. No chyba, że przepis jest kolejnym martwym zapisem .. cóż wtedy to nam wszystkim należy współczuć bo z naszych podatków finansuje się kontrolowanie takich bzdur .. A za bzdury w sejmie zawsze odpowiada większość która to przegłosowała, kto ma teraz większość w sejmie ? Skoro poprawki, były takie złe (inicjowała je PO jak zgodnie krzyczą przedstawiciele rządzącej koalicji), to JAKIM CUDEM zostały przegłosowane ?? > teraz,że urzędnicy wojewody wprowadzili ją w błąd. > Narobiła takiego bagna, że tylko współczuć. Jakiś przykład z wprowadzaniem w błąd, możliwe, że nie jestem na bieżąco ?? Współczuć to należy podatnikom, że za ich pieniążki takie szopki się organizuje.. BTW: Po to jest rozdział władzy centralnej od samorządowej, żeby premier zajmował się swoją działką, a wojewoda swoją, więc ja osobiście wolałbym, że premier nie tracił czasu opłacanego z pieniędzy podatników na wyręczanie sądów i władz samorządowych tylko wziął się za swoją działkę .. Już chwile budują tą IV RP i jakoś coraz bliżej jej do ustroju zza czasów wielkiego brata .. Tam też słowo I sek. PZPR było równoznaczne z wyrokiem sądu .. P.S. Rozumiem, że ciuciubabka3 znowu znikniesz na kilka dni. Poprzednim razem jak pytałem w tym wątku o argumenty też znikłaś/łeś .. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 17:15 To jest tylko nieudolna kopia postępowania Piułsudskiego. Piułsudski też, mówiac kolokwialnie, 'wydymał' wielu popierających go, "wysiadając z pociągu socjalizm na stacji wolność". Tyle że Kaczyńscy wysiedli z pociągu "prawo i sprawiedliwość" na stacji "władza, zemsta, wyrachowanie i partyjny interes", tuż pod Włoszczową. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 18:14 'Władza, zemsta, wyrachowanie' i nieudolność. Partyjność mi do nich nie pasuje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 19:24 Są rzeczy które w koncepcji Kaczyńskich mi odpowiadają. Np odebranie profitów zawodowo aktywnym i emerytowanym oprawcom z SB i ZOMO. Ale lista wad bliźniaków w połaczeniu z nieudolnością (zgadzam się) w kierowaniu gosdpodarką, przyćmiewa wszelkie zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 06.02.07, 08:00 lomek2 napisał: Piułsudski też, mówia > c > kolokwialnie, 'wydymał' wielu popierających go, "wysiadając z pociągu socjalizm > na stacji wolność". Może łomek byś się nie wypowiadał o rzeczach o których nie masz pojęcia i nie robił głupich porównań, najpierw trzeba wiedzieć dlaczego Piułsudski tak zrobił i w jakim kontekście to odbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 06.02.07, 14:57 Może byś dodan uruchomił szare komórki i zastanowił się, czy ja w którymś miejscu krytykuję Piułsudskiego. Nie uczyli pod Białymstokiem logiki na matematyce w podstawówce? Wiem dlaczego tak zrobił, jak to 'leżało' w ówczesnej sytuacji Polski, i uważam że zrobił dobrze. Oczywiście, zestawienie z Kaczyńskim(i) może mu nieco uwłaczać, zgoda. Ale bierze się ono z oczywistej i jawnej próby naśladownictwa, a OCZYWIŚCIE nie z przyrównania jakościowego. Kaczyńscy nie mają nic z Piułsudskiego, poza tym że wodzują, a raczej próbują. Naród, przypuszczam, nie będzie im dziękował ani za życia, ani po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 06.02.07, 16:08 lomek2 napisał: > Może byś dodan uruchomił szare komórki i zastanowił się, czy ja w którymś > miejscu krytykuję Piułsudskiego. Nie uczyli pod Białymstokiem logiki na > matematyce w podstawówce tak to zabrzmiało, że go krytykujesz zo to że zostawił partie socjalistyczną, i to porównanie do kaczyńskich..., łomek, może ci zawsze wychodzi na odwrót niż zamierzasz????, tak jak z twoją wielce obiektywną stroną o wyborach....Próbowałeś to leczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 06.02.07, 16:16 I tu się mylisz dodan, bo mi prawie zawsze wychodzi dokładnie po mojej myśli. I tak też się stało z moją 'wielce obiektywną stroną o wyborach' :) Czyż nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 09:10 lomek2 napisał: I tu się mylisz dodan, bo mi prawie zawsze wychodzi dokładnie po mojej myśli taaaa.... pewnie tak, tylko że zawsze poprzez krętactwo i mamienie ludzi, jak choćby wmaienie ludziom, że twoja strona była obiektywna albo pisanie o Piułsudskim, że "wydymał" swoich, a potem mówienie, że to nie jest krytyka, naprawdę jesteś dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 09:21 :) dobry dzień dziś się zapowiada;) Komplementy płyną już od rana... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 15:02 Nieco rozrywki nie zaszkodzi. Widać w powiecie nie ma nic do roboty... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 15:01 No bo wydymał. Wiem to z pierwszej ręki. No, z drugiej, dokładniej od mojego ojca, bo dziadek był przyjacielem Piułsudskiego przez wiele lat i nawet się jakiś czas przy pomocy dziadka ukrywał w pobliskiej wsi. A potem poróżniły ich poglądy polityczne. Bo dziadek był socjalistą. Wybaczam mu ten błęd, bo nie mógł wtedy jeszcze wiedzieć czym socjalistyczne zapędy pachną. W kazdym razie dziadek tak to odebrał. A ja, jako zaprzysiężony wróg socjalizmy w każdej z jego rzeczywistych postaci, nie stoję w tym przypadku po stronie dziadka. Wyrodny wnuk jestem ;) Historia ma to do siebie, że inaczej widzą wydarzenia współczesni a inaczej wygląda z perspektywy czasu, kiedy mozna objąć całość(?) Co do strony, to już sie nie raz wypowiadałem i tym razem sobię daruje, tym bardziej że to juz przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 15:41 gratuluje dziadka, rozumiem, że byl przyjacilem Piułsudskiego, do momentu gdy został przez niego wydymany?:-) czyli raczej chyba niedlugo? ale to slowo nie jest zbyt dobrym określeniem, bo co byś zrobił na jego miejscu gdybyś w pewnym momencie zdał sobie sprawę, że całe to środowisko jest na usługach bolszewików, inflirtowane przez NKWD, gdzie aż się roji od agentnów, czy w takiej sytuacji można powiedzieć że Piułsudski wydymał swoich kumpli?? Moim skromnym zdaniem raczej nie, poprostu zdał sobie sprawę, że nietędy droga... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 20:46 Nie ma czego gratulować. Każdy gdzies mieszka i kogoś zna, większośc jest kwestia przypadku. A w tamtych czasach ludzi wykształconych i obracających się w świecie była garstka. Zeby skończyc gimnazjum trzeba było wywalić spory majątk, a co dopiero uniwersytet. O ile mi wiadomo znali się wiele lat. Piułsudski nie był od razu tym Piułsudskim którego znamy z historii, no nie? :) Chyba się nie zrozumielismy, nie mam na myśli zapuszkowania komunistów do więzień, tylko zmianę tzw "wyznawanych ideałów". W końcu wasz wódz Kaczyński, jeden z drugim, też komunistów by przypalał zywym ogniem, ale program (i ile mozna nazwac 'to' programem) gospodarczy ma socjalistyczny. W ogóle jestesmy ciekawym krajem. Im bardziej prawicowy rzad tym więcej gospodarki centralnie sterowanej i socjalizmu w prawie... Może ktos kiedys zrobi z tego habilitację :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 08.02.07, 08:18 no tak Piułsudski nie był od razu tym P. ale zastanawiam się w którym momencie jego życia miała miejsce ta przyjaźń, bo Piułsudski przed przyjazdem na ziemie polskie był spory czas na emigracji. Ja też nie miałem na myśli puszkowania komunistów, tylko tą jak mówisz zmianę tzw "wyznawanych ideałów" bo skoro ideały były na usługach bolszewików, tzn że coś jest nie tak! On poprostu dosyć szybko doszedł do wniosku jak pisałem wcześniej że nietędy droga, a jako załozyciel PPS-u miał do tego pełne prawo. Niestety innym naszym przywódcą zajeło to 50 lat Ja to nasz wódz kaczynski???!! Nasz to znaczy czyj?? Bo mój na pewno nieeee!!!! W takim razie chyba twój:-) Co do habilitacji:-) to się zgodzę w polsce jest to dziwna rzecz i więcej prawicy tym więcej socjalizmu, Poska prawica niestety nie ma nic do zaproponowania oprócz taniego populizmu, ala kaczyńscy i giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 10:45 Na stronach UW zamieszczono informację o tym, kto się spóżnił ze złożeniem oświadczeń (dane na dzień 2.02.2007 r.). Nikogo z Łomianek na liście nie ma. Dane te - jak napisano - będą aktualizowane, czyli nie są, niestety, ostateczne. Dużo tych ew. powtórnych wyborów, niestety. www.mazowieckie.pl/news.php?id=8230 Dzień dobry wszystkim, oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 18:19 Na szczęście obędą się za 'niczyje' pieniądze. Czyli nikt nie straci :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 20:28 kowalik22 napisała: > Na stronach UW zamieszczono informację o tym, kto się spóżnił ze złożeniem > oświadczeń (dane na dzień 2.02.2007 r.). Nikogo z Łomianek na liście nie ma. > Dane te - jak napisano - będą aktualizowane, czyli nie są, niestety, > ostateczne. Dużo tych ew. powtórnych wyborów, niestety. > Jakieś rozczarowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 21:07 krzysiom1 napisał? >Jakieś rozczarowanie? A coś takiego dostrzegłeś w tym, co napisałam? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 05.02.07, 22:18 Tak jakoś zabrzmiało... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 06.02.07, 09:05 krzysiom1 napisał: > Tak jakoś zabrzmiało... Przeczytałam to, co napisałam, nawet kilka razy. Mnie tak nie "brzmi". Krzysiu, Tobie też zabrzmi inaczej, jeśli czytając ominiesz autora, czyli jedno słowo: "kowalik22". Dzień dobry wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo998 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 07.02.07, 21:18 krzysiom1 napisał: > kowalik22 napisała: > > > , czyli nie są, niestety, > > ostateczne. , > A jak będą stety to co napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: W farszafce będą wybory (?) a u nas... 22.02.07, 15:36 Pani prezydent nie złożyła oświadczenia i będzie komisarz... A poprzedni urzędnicy też nie złożyli i .... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3938166.html Odpowiedz Link Zgłoś