Dodaj do ulubionych

bylam na basenie

05.03.07, 14:10
jako nowa w Lomiankach bylam pierwszy raz na lomiankowskim basenie. Do tej pory z Wawra
dojezdzalam az do Gory Kalwarii, teraz mam prawie pod domem. No i porownujac - brodzik i basen dla
dzieci sporo mniejszy, ale za to z jaka cieplutka woda:-). W Gorze K. nie dalo sie dlugo usiedziec, bo z
malymi dziecmi zamiast plywania jest brodzenie po dnie - wiec zaraz bylo zimno - a tu w baseniku -
cieplutko. I co najwazniejsze - PUSTO :-). W szczytowym momencie oprocz nas bylo 8 osob - 4
dzieciaki na zjezdzalni, 2 w duzym basenie i 2 w brodziku. Zawsze jest tak pusto, czy mielismy wielkie
szczescie - w sobotnie popoludnie spodziewalismy sie tlumu... pzdr D.
Obserwuj wątek
    • cruella Re: bylam na basenie 05.03.07, 15:48
      A jakie są ceny? Jakieś karnety, bilety rodzinne?

Pytam, bo ja też niedługo nowa będę i basen lubię:)
      • dorota.alex Re: bylam na basenie 05.03.07, 15:57
        O karnety nie pytalam, a my dwie osoby dorosle, dziecko 4,5 i drugie 2,5 zaplacilismy 15 zl za pol
        godziny siedzenia w wodzie. Czas przebierania nie liczy sie. Nie wiem jak oni to licza, bo nie ma zadnych
        bramek, na ktorych koduje sie licznik. W Gorze kalwarii za 2 dorosle (dzieci jeszcze wtedy oboje
        bezplatnie) za godzine z przebieraniem placilismy 20zl, ale siedzenie w wodzie nie trwalo dluzej niz pol
        godziny. Wiec tu wyszlo troche taniej, no i pod domem, a tam dojezdzalismy 20km w jedna strone :-)
        • cruella Re: bylam na basenie 05.03.07, 17:24
          Na moim basenie koszt takiego wejścia wyniósłby 18zł ale łącznie z przebieraniem
          (od bramki do bramki).
          Fajnie:)))
          • robert_58 Re: bylam na basenie 05.03.07, 20:53
            basen w Łomiankach ma więcej zalet niż wad:
            - mało pływających
            - czyste szatnie
            - zjeżdżalnia (choć czasem przeszkadza w nauce dzieci)
            - duży parking
            - niskie ceny

Wadą jest jedno z większych stężeń chloru, brak małej zjeżdżalni dla maluchów
            • lomek2 Re: bylam na basenie 20.04.07, 23:44
              No właśnie. Nie wiem dlaczego postanowiono zamontowac chlorowanie zamiast
              ozonowania. Pewnie taniej było. Szkoda, lepsze i nieporównanie zdrowsze. W
              zamian za to mozna by jeden rząd siedzeń na widowni mniej...
    • beasaf Re: bylam na basenie 20.04.07, 23:01
      Jako atrakcje macie jeszcze aquaaerobic, podobno działa juz sauna, no i
      solarium, o którym juz wspominałam (nowiutkie chyba).
      Basenik ok, nauka pływania dla dzieci i niemowląt i inne atrakcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka