papirus22 11.10.07, 09:03 www.lomianki.pl/portal/2cv/run.getNewserMultiMedia?rowID=1202 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasny51 Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 09:43 Witaj Papi, kiedy fotoradary pojawią się na ulicach - czy będą to maszty takie jak np. na trasie katowickiej? Czy też sa to miejsca, gdzie Straz Miejska będzie czatowała z przenośnym fotoradarem? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 09:48 Fotoradary są ruchome, ale wiem że SM planowała zakupić tez takie stacjonarne, nie wiem czy już są czy będą. Na razie powstała w SM sekcja ruchu drogowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 09:53 Czy jesteście pewni, że te fotoradary stacjonarne na słupkach faktycznie w tych budkach dla ptaków są? Bo może stawia się same budki - taniej, nie trzeba pilnowac ani potem zajmować się zdjęciami, a i tak ludzie zwalniają Odpowiedz Link Zgłoś
krasny51 Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 10:15 Na ponad 1000 masztów w całej Polsce jest 170 fotoradarów a w 2008 ma być 250. Nie pamiętam gdzie, ale ostatnio o tym czytałem. Problem kierowców tkwi w tym, że nie wiadomo w którym maszcie danego dnia siedzi fotoradar. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 11:32 Katowicką jechałem dwa razy w ciągu ostatnich trzech dni i jutro znowu bedę jechał. Budki są puste, obdrapane, otwiry na obiektywy zaklejone są jakimiś odłażącymi plastrami z części złazi farba i nie wierzę w jakikolwiek radar w nich umieszczony. Poroniony pomysł automatycznego systemu, pomiaru prędkości+ sprawdzania właściciela+wystawiania mandatów doprowadzi tylko do zarzucenia mandatami firm lesingowych i banków. Na dokładkę przetarg na system wygra jakiś Prokom - więc nigdy nie zadziała (patrz ZUS) Odpowiedz Link Zgłoś
k72 Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 17:08 Mapa fotoradarów na www.lomianki nie jest za dokładna. Dokładny opis jest w dzisiejszym ŻŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
magdak75 Re: Fotoradary w Łomiankach 11.10.07, 22:34 szkoda ze na Staszica nie ma, tam to by sie wzbogacili :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Fotoradary w Łomiankach 15.10.07, 14:40 Dzisiaj jest informacja, gdzie fotoradar miał być w piatek :) Odpowiedz Link Zgłoś