Dodaj do ulubionych

Straż Miejska

15.08.09, 00:40
Witam, czy oni wogóle reagują na zgłoszenia? Dzisiaj przekonałam się
po raz kolejny, że są do niczego!!! Na Wiślanej przy "samiku" znowu
samochody parkowały na chodniku, nijak przejść np. z wózkiem. Ale im
to "zwisa". Jechali, patrzyli i zero reakcji. Kiedyś było ich
przynajmniej widać wieczorami a teraz... pewnie są zmęczeni ... i to
za nasze pieniądze. Tak się zastanawiam, po co oni są? Dzwoniłam do
nich dwa razy i zero reakcji. Panowie, weźcie się do roboty, bo to
dzięki nam macie pracę!!!
Obserwuj wątek
    • jojcorz Re: Straż Miejska 15.08.09, 08:05

martusia, na nic Twoje żale i nerwy zszarpane.
      Właśnie dzięki nam mają taką pracę. Świetna fucha. Nie muszą nic robić, lub robić niewiele, nawet jeżeli ewidentnie powinni.

Twój monit (Panowie, weźcie się do roboty, bo to dzięki nam macie pracę!!!) jest nie na miejscu.
      Oni doskonale wiedzą że to dzięki nam mają taką (fajną) pracę (nie-pracę) i za żadne skarby nie zechcą jej stracić. Stąd wspomniane przez Ciebie jej markowanie (...Jechali, patrzyli i zero reakcji.. ).
      • lomek2 Re: Straż Miejska 15.08.09, 14:35
        Trochę wyrozumiałości! Bezpańskie psy prawie wyłapane, umowy z szambiarzami w
        zasadzie sprawdzone, to co mają robić? Dobrze że siedzą na miejscu, przynajmniej
        paliwa bez sensu nie wypalają.
        • zawszemieszkaniec2009 Re: Straż Miejska 15.08.09, 15:18
          Ależ jak tak można się czepiać!Przecież dzięki straży wiejskiej...przepraszam
          miejskiej przestępczość znacznie spadła i wszyscy czujemy się
          bezpiecznie.Szczególnie nie przemknie im się żaden groźny rowerzysta który może
          mieć jakiekolwiek ślady alkoholu we krwi,bądź też tacy przestępcy którym tylko
          butelka piwa wystaje z reklamówki z zakupami,nie ważne czy otwarta czy
          zamknięta-przecież to zgorszenie wymagające nałożenia grzywny.Z własnego
          doświadczenia pamiętam wieczór ok godz.23 kiedy odprowadzałem znajomych po
          grillu do furtki i niechcący przekroczyłem granicę swojej posesji o ok 2m z
          otwartą puszką piwa.Nagle w tym samym momencie nie wiadomo skąd pojawiła się
          straż miejska przejeżdżająca ulicą na której mieszkam(drugi raz ich tu
          widziałem)zatrzymując się efektownie jak w filmie o Chucku Norrisie:) Zostałem
          ukarany mandatem w kwocie 100zł i tłumaczenia że stoję dosłownie 30 sekund przed
          własną posesja,wyprowadzając znajomych nie pomogło.Jedynie usłyszałem zimne i
          groźne"Panie schowaj się pan na podwórko z tym piwem bo jeszcze jeden mandat pan
          dostaniesz..."Jak już napisałem była to godzina 23 i żywej duszy na ulicy...
          Czyż praca straży miejskiej nie jest istotna i niezbędna w prawidłowym rozwoju i
          funkcjonowaniu "naszego miasta..."
          Pozdrowienia dla Chucka!
          • stefanprawo Re: Straż Miejska 15.08.09, 15:52
            Niestety macie racje, ja również miałem do czynienia z absurdalną i
            błędną interwencją straży miejskiej.Widać po postach,że ostatnio
            straż miejska nie cieszy się dobrą opinią...więc Panowie ze straży
            miejskiej coś jest na rzeczy...
            • miczu83 Re: Straż Miejska 15.08.09, 19:54
              Ludzie dzięki straży miejskiej czujemy się bezpieczniej szczególnie pod sama ich komendą wieczorami stoją łyse łepki od 16 do 50+ lat pijani zataczają się po trawniku(oczywiscie zataczają sie w czynie społecznym bo to nasze dzielne chłopaki z OSP) a na widok miejskich czule krzyczą cześć Juziu! Taki los człowieka którego nie chcieli w policji...
            • lomek2 Re: Straż Miejska 16.08.09, 02:04
              A kiedyś się cieszyła???
              Nie słyszałem i nie czytałem jeszcze żadnego sensownego argumentu
              uzasadniającego istnienie tej kasożernej komórki w gminie.
              Pewnie jedyny możliwy, to że przecież trzeba gdzieś znajomego/krewnego Jacka,
              Wacka i Pankracka zatrudnić.
              Łatwo (podatki) przyszło, łatwo poszło.
          • lomek2 Re: Straż Miejska 16.08.09, 02:14
            Coś mi tu nie gra w tej opowieści. Odprowadzałeś znajomych, czyli nie byłeś sam.
            Więc jak to możliwe, że nie dość że straż się zatrzymała, to jeszcze ośmieliła
            się wręczyć Ci mandat za nic.
            ???
            • zawszemieszkaniec2009 Re: Straż Miejska 16.08.09, 12:20
              Nie byłem sam tylko ze znajomymi przed własną bramą do posesji i jako jedyny
              trzymałem puszkę z resztkami piwa,a oni przejeżdżali po ulicy,wiec mandat był za
              picie w miejscu publicznym,choć ulica na której mieszkam raczej jest bardzo
              rzadko uczęszczana przez ludzi, a szczególnie o 23...
              • lomek2 Re: Straż Miejska 17.08.09, 23:22
                No to niestety dałeś się oskubać. Zabronione jest picie alkoholu w miejscach
                publicznych, do tego celu nie przeznaczonych, a nie trzymanie puszki po piwie w
                ręku. Czyli trzeba im było poradzić, żeby spadali na drzewo w podskokach,
                najlepiej dokładnie tymi słowami.
                A poza tym skąd dowód, że w puszce po piwie jest piwo, że wogóle coś tam jest?
                Dałeś im spróbować? Nie maja takich uprawnień, żeby zaglądać komukolwiek do
                czegokolwiek. To nie policja. Ogólnie niewiele im wolno :]
                • miczu83 Re: Straż Miejska 18.08.09, 21:06
                  Nie masz racji, bo mieszczuchy niestety mają uprawnienia do wypisywania mandatów, ulica nawet przed własnym domem JEST miejscem publicznym i nie wolno w tym miejscu spożywać(chociaż sam uważam że przed swoim domem to każdy powinien móc, no bez przesady!)W świetle dzisiejszych przepisów trzymanie butelki czy puszki od alkoholu jest równoznaczne z piciem a to połączone jest z tym że nikt nie będzie sprawdzał co tam masz "napisane piwo znaczy nie mleko". Inna spawa jest nadgorliwość mieszczuchów w takich sprawach jak np. ta. Osobiście jestem za likwidacją straży miejskiej która jest pseudo militarną jednostką udającą policję! Pieniądze idące na miejskich lepiej było by dać policji... elo :)
      • martusia12331 Re: Straż Miejska 15.08.09, 20:39
        jojcorz, dziwny jesteś. Są ludzie, którzy nie mają i takiej pracy a
        by chcieli i szukają. Trochę wyobraźni. A poza tym wypowiadasz się
        jak "urzędas" a gminy. Sorki
        • k72 Re: Straż Miejska 15.08.09, 22:16
          Ja dzwoniłem do naszej SM parokrotnie i zawsze spotkałem się z ich reakcją. Może
          trafiłem na "porządną " zmianę.
        • jojcorz Re: Straż Miejska 16.08.09, 07:07
          O taką pracę, za którą jak wspomniałaś - płacisz, chodziło Ci?
          ...Jechali, patrzyli i zero reakcji.

Faktycznie jestem dziwny, bo nie akceptuje pozerstwa i obijania się.

To ja nie mogę zrozumieć czemu Twoje posty na jeden temat, są raz na BE(nie) a raz na CACY (tak)?

Co do Urzędu i "urzędasa" sorki nie wystarcza.
          Omijam ten przybytek tak szerokim łukiem jaki dawny gospodarz "magistratu" chciał zastosować przy budowie S-7.
          Jeżeli nie pamiętasz to Ci przypomnę.
          Były różne warianty a wśród nich jeden o nazwie ŁUK.

Do ludzi pracujących jako urzędnicy nic nie mam. Do stanowiska urzędnik - tak, mam wiele zastrzeżeń, więc nie chciałbym nigdy go zajmować a już tym bardziej być z nim utożsamiany.

Odwołaj martusia to co napisałaś, odwołaj bo ... popłaczę się. ;)
          • martusia12331 Re: Straż Miejska 16.08.09, 16:41
            Witam,
            moje zdanie w tym temacie jest na razie niezmienne. Nie jestem raz
            na BE a raz na CACY. A płacą wszyscy mieszkańcy, nie tylko ja. Taka
            praca mi się nie podoba i wkurza, że tak jest. Mnie dawno by
            wyrzucili z rooboty jakbym się "obijała" a tak postrzegam SM. Może
            inni mają inne zdanie i muszę się z tym pogodzić, cóż. Poza tym na
            tym forum zauważam, że ludzie tylko się atakują

• 0burzony Re: Straż Miejska 18.08.09, 23:15
              zazdrość jest chora !! :)
              • ono2008 Re: Straż Miejska 19.08.09, 14:00
                Ile osób musi liczyć straż miejska by spełnić wszystkie postulowane normy?
                Pijaczki koło komendy. Problem stary jak świat i właściwie nie do rozwiązania.
                Problemem nie są sami pijacy, tylko jak się oni zachowują. Jeżeli nie
                zaczepiają, nie śmiecą, nie przeszkadzają, nie piją, to nie ma podstaw by ich
                zabrać z ławeczki. Jaka by była awantura gdyby interweniowali!. Złapany na
                karalnym uczynku, w tym wątku pała świętym oburzaniem, iż go zatrzymano. A
                jakież prawo obowiązuje pijaczków i jak ich odróżnić od "zdrowego" forumowicza?
                Moim zdaniem straż działa właściwie i nie mam do jej pracy zastrzeżeń. A
                pijaczki, może jesteście w stanie rozwiązać skutecznie ten problem, byle by nie
                w taki sposób bu przenieśli się w inne gorzej oświetlone i mniej widoczne
                miejsce. Bo tam mogą nam dać odczuć pełne zagrożenie jakie tworzą.
                • kmsanczia Re: Straż Miejska 19.08.09, 14:07
                  Czegoś tu nie rozumiem. Pijaczki grzecznie siedzące na ławce pod komendą? I co,
                  tak na sucho siedzą? ;)
                  • ono2008 Re: Straż Miejska 19.08.09, 15:05
                    Przejdź się i zobacz. Na ławeczkach siedzą grzeczniutko. Twarzyczki jedna w
                    jedną alkoholowe i język bełkotliwy też. Gdzie piją nie wiem?
                  • stefanprawo Re: Straż Miejska 19.08.09, 23:05
                    Niestety w Łomiankach na nowych ławeczkach postawionych przez Miasto
                    zadomowili się liczni pijaczkowie oraz widywani są żule i tzw dresy
                    czyli miejscowe oprychy zalegające na nowiuteńkich ławkach w
                    okolicach carrefour i komendy policji i straży miejskiej - widocznie
                    to władzy wykonawczej nie przeszkadza...
                    • esscort Re: Straż Miejska 20.08.09, 01:30
                      To że siedzi ktoś w dresie lub z twarzą wskazującą na częste picie nie
                      jest przestepstwem. Natomiast jeśli nie tylko siedzi ale np.zaczepia
                      ludzi, to policja lub straż miejska powinna interweniowac
                      • drabbu Re: Straż Miejska 20.08.09, 10:41
                        Według dzisiejszej wiadomości z Onetu - wygląda na to, że
                        za chwilę znacznie potężniejsze siły będą się nam przyglądały :(

"Policja chce prawa do śledzenia internautów

Policja i służby specjalne chcą, żeby portale i witryny internetowe
                        gromadziły dane o internautach i ich działaniach na potrzeby
                        ewentualnych śledztw - pisze czwartkowa "Rzeczpospolita".
                        Według gazety pomysł taki powstał 8 czerwca 2009 na spotkaniu w
                        MSWiA przedstawicieli resortu i m.in. Komendy Głównej Policji,
                        Straży Granicznej, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Agencji
                        Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Jak pisze "Rzeczpospolita", powołano
                        wtedy grupę roboczą, która ma wprowadzić zmiany do nowelizowanej
                        ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Obowiązek
                        archiwizowania danych miałby spoczywać na firmach zarządzających
                        portalami, witrynami z blogami czy forami."

• kmsanczia Re: Straż Miejska 20.08.09, 11:20
                          drabbu napisał:
                          > wygląda na to, że
                          > za chwilę znacznie potężniejsze siły będą się nam przyglądały :(

Oj, takie tam ciągotki za starymi dobrymi czasami. ;) Czasem czytając książki
                          nawiązujące do czasów kolektywu, przodowników pracy i partii matki nie mogę się
                          nadziwić jacy ludzie byli zaślepieni. A potem któryś z obecnie rządzących
                          'artystów' wyskakuje z pomysłem kolejnej inwigilacji społeczeństwa, czemu połowa
                          społ. ochoczo przyklaskuje. I już się nie dziwię. ;)
                          • esscort Re: Straż Miejska 20.08.09, 12:58
                            Bo społeczeństwo jest cały czas straszone, że czyha na nie (zbiorowo
                            i indywidualnie) jakieś permanentne niebezpieczeństwo. Wrażenie
                            zagrożenia ze wszystkich stron potęgują media, które przecież żywią
                            się sensacją, więc takie informacje wyłapują, sprzedają z odpowiednią
                            otoczką. Społecześnstwo więc się boi wszystkiego, żyje w poczuciu
                            zagrożenia. No to co się dziwić, że jak ktoś powie, żeby w imię
                            bezpieczeństwa każdego śledzić, podglądać, podsłuchiwać,to
                            społeczeństwo się zgadza, a nawet popiera. W imię mniejszego
                            strachu. No a służby? Służby w każdym systemie chcą tego samego -
                            więcej kasy, więcej uprawnień, więcej swobody... dla siebie
                            oczywiście.
                            A pamiętam, jak kpiono, że w tych strasznych Chinach interenet jest
                            monitorowoany
                            • kmsanczia Re: Straż Miejska 20.08.09, 13:06
                              A propos, czytaliście to? wiadomosci.onet.pl/2028374,12,item.html
                              Ohyda. :?
                              • drabbu Re: Straż Miejska 20.08.09, 13:26
                                kmsanczia napisała:
                                >czytaliście to?

Tak. Komuś się zwariowało :(

W ogólności, nie mam bardzo dobrego zdania o tej nacji, a to od
                                czasu, gdy Anglicy sklonowali kota (oni pierwsi). Zupełnie tak,
                                jak gdyby koty potrzebowały ich pomocy w rozmnażaniu się.
                            • esscort Re: Straż Miejska 20.08.09, 13:15
                              Niedawno Leszek Miller w jakimś wywiadzie opowiedział, jak rozmawiał u
                              siebie w domu z Kwaśniewskim - szli do łazienki, odkręcali wszystkie
                              krany, i móiwli po cichu. Kwasniewski był wtedy prezydentem elektem, a
                              Miller ministrem spraw wewnętrznych. Obaj uważali, że takie środki
                              ostrożności są konieczne
                              • grizzli-1 Re: Straż Miejska 21.08.09, 20:42
                                A wracając do tematu - czy Straż Miejska ( jak sama nazwa
                                wskazuje:miejska)może działać też poza miastem ?Bo Łomianki to
                                przecież nie tylko samo miasto, ale i jego okolice, wies po prostu...
    • stefanprawo Re: Straż Miejska 03.03.10, 17:14
      Ten wątek na temat SM stanowi odpowiedź dla kmsanczi i esscorta!!! Ku
      przestrodze !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka