Dodaj do ulubionych

Gwizdy dla

23.06.05, 11:13
Umieszczam gwizdy, które przekazał mi jeden z mieszkańców Piechowic i o to prosił.

"Gwizdy dla:
Władz miasta Piechowice, którzy z okazji 700-lecia Piechowic, zaprosiły
byłych naczelników i burmistrza miasta lecz sami się już nie pojawili na tym
spotkaniu.
Jest to typowa arogancja władzy i lekceważenie gości, którzy również zrobili
dużo dla naszego miasta a może nawet więcej niż rządząca Ekpia.
Jeżeli chodzi o obchody 700-lecia proponujemy korzystać z doświadczenia
sąsiednich gmin."
Obserwuj wątek
    • mega.7 Re: Gwizdy dla 23.06.05, 22:40
      Najwyższa władza Piechowic nie pojawia się,gdy na uroczystości miejskiej jest 2
      posłów RP a będzie zniżała się do spotkania ze swoimi poprzenikami?Z premierem
      się sfotografować to tak,bo to większy prestiż.Ale czy to zdjęcie z Leszkiem w
      kolejnych wyborach też będzie asem z rękawa?Teraz przydałoby się zdjęcie z
      Lechem!Ale jak go ściągnąć do Piechowic?
      • kazz13 Re: Gwizdy dla 23.06.05, 23:11
        Władza P. czuje się dobrze tylko we własnym bagienku.
        • inferno_m Re: Gwizdy dla 23.06.05, 23:58
          A przepraszam z którym Lechem? Bo chyba nie z tym o którym myślę:)
    • pawka3 Re: Marnotrawienie w POK-u 24.06.05, 14:31
      To ,że ktoś próbuje komentować cos o czym nie ma zielonego pojecia,to jego
      sprawa,ale jeżeli porównujesz nazwisko moje i mojej żony pisząc je w cudzysłowiu
      do takich synonimów jak"hiteryzm,faszyzm,zamordyzm"- (bo ja tak to odebrałem)
      to jest już sprawa dla prokuratora.Oswiadczam,że nie zostawię tego tak sobie.A
      tak na mrginesie to Pan Wojtek ,który ma możliwość pewnej cenzury ,niewyłapał
      czegoś takiego.
      Paweł Kalisz
      • jelonek3 Re: Marnotrawienie w POK-u 24.06.05, 14:49
        Mnie osobiście słowo "kaliszyzm" skojarzyło sie z "kaczyzmem" tak powiedziała z trybuny sejmowej posłanka SLD pani Senyszyn. Osoby publiczne w Piechowicach musza mieć świadomość że są oceniane przez społeczność piechowicką i nie tylko. Ale każdy ma prawo do własnej interpretacji tego słowa.
        • inferno_m Re: Marnotrawienie w POK-u 24.06.05, 15:16
          Powiem szczerze że ciężko mnie się ustosunkować do tego określenia. Rożne osoby
          różnie tu określano w tym i mnie. Od dzisiaj taką patową sytuację możemy
          określać "leszczyzmem".
          Może gdyby qeenfan zmienił owe słowo na "irracjonalne" było by inaczej.
          Nie wiem w stosunku do kogo Pan zamierza wyciągnąć konsekwencje. Czy do
          piszącego czy do administratora.
          • pawka3 Re: Marnotrawienie w POK-u 24.06.05, 18:15
            Nie wiele osób stać na przedstawienie się na tym forum.
            To,że ktoś występuje pod pseudonimem nieupowaznia go do obrażania kogokolwiek,
            byłem przekonany,że może Pan pohamować co niektórych forumowiczów i poprostu
            kasować ich posty- jeżeli sa np.obaźliwe.
            Źle Pan zrozumiał moje intencje- ja nie mam zamiaru ,bo i nie mam takiej
            władzy by móc samodzielnie wyciągać jakiekolwiek konsekwencje w stosunku do
            kogokolwiek.
            Paweł Kalisz
            • inferno_m Re: Marnotrawienie w POK-u 24.06.05, 18:30
              Padły na tym forum różne słowa pod moim adresem. Często obraźliwe czy też
              niesmaczne. Usuwałem tylko te które były wulgarne. Ja nie odpowiadam za to co
              piszą inni forumowicze, każdy ma swój rozum i zdanie. Skoro ta osoba uważa, że
              tak chce się wypowiedzieć to nic mi do tego. Jedną osobę któa tu jest i pisze
              pod swoim nazwiskiem również zaatakowano. Ta osoba wyraziła swoje zdanie na ten
              tamat ale niedomagała się sankcji dla drugiej strony.
              Skoro pan czuje się urażony, to musi pan poinformować drugą stronę o tym fakcie,
              i domagać się przeprosin lub/i wyrażenia zgody tej osoby na usunięcie jej postu
              w którym takie to słowo padło.
              Ja innego wyjścia niewidzę.
              Prosze tego nie brać do siebie, to dotyczy wszystkich forumowiczów.
              Proszę przeczytać wcześniejsze posty na tym forum i zobaczyć jakie epitety były
              stosowane.
              Skoro pan zamierza zawiadomić w związku z tym prokuraturę to ma pan takie prawo.
              • queenfan1 Dobra nieco sie rozpedziłem 05.07.05, 12:01
                Jak chcesz inferno to masz zgode na usunięcie tego postu jeśli powiazane z nim
                oosby poczuły sie obrażone lub w jakiś sposób mogło to naruszyć ich godność.
                Wszystkich przepraszam na drugi raz napisze nieco ambitniej.
                • inferno_m Re: Dobra nieco sie rozpedziłem 05.07.05, 16:44
                  qeenfan ok usunalem Twoj post.

maxymilian moje dane i to kim jestem ujawnilem juz dawno wiec podpisuje sie pod
                  tym co tutaj zamieszczam. jak poszukasz na forum to znajdziejsz posty o mnie i
                  z moimi danymi. jesli nie chcesz szukac to Ci ulatwie sprawe.:)
                  nazywam sie Wojciech Leszczyk, i jestem optykiem w sklepie optycznym kolo
                  kosciola w Piechowicach. Reszte musisz sie doczytac sam:)
            • maxymilian_zniszczywladza Re: Marnotrawienie w POK-u 04.07.05, 22:03
              Gdyby każdy sie podpisał pełnym imieniem i nazwiskiem to primo wiekszosć postów
              nabrała by ambitniejszej formy, secundo każdy by się bał oceniać, opisywać różne
              zdarzenia, zjawiska, osoby, forum straciłoby swój sens istnienia - i te
              wszystkie loonaparki, omegi, queenfany, chestery, inferna mają z drugiej strony
              prawo do nieujawniania swoich danych, mało tego osoby wystepujące z imienia i
              nazwiska bądź podkreślające swoją przynależność do jakiejś instutucji są
              bardziej narażone na pozytywno-negatywne komentarze. Dodatkowo trzeba pamiętać,
              że komentarze pisza często niedoswiadczeni, niezorientowani i są to zarówno
              dorośli jak i młodzież a tej drugiej wam na forum niebrak. Podejrzewam, że jezyk
              chestera, queenfana i innych odpowiada ich młodzieńczemu porywczomu charakterowi
              - czasem każdy z nas napisze coś co niebardzo przemyslał - tu pawka musisz tym
              wszystkim wybaczyć jak i wszyscy którzy zostali w jakiś sposob skomentowani.
              Wniosek prosty 1)niepisać od razu tego co ślina na język przynosi. 2) jesli
              władza chce byc szanowana przez mieszkańców powinna dawać ku temu powody i
              nietworzyc "państwa w państwie"
      • queenfan1 Ataki na przeciwników E-kipy yeah 24.06.05, 16:51
        Pan Wojtek i wszyscy tu obecni niejednokrotnie podali czyjeś nazwisko, imie,
        dane personalne, niejednokrotnie padły tu różne określniki pod adresem
        rządzących jak i forumowiczów - ponadto wiekszość z nich pokazywała ludzi,
        którzy w danej chwili robia/robili coś na szkode miasta, mieszkańców ... -
        póki co większość z nas, którzy nieżyczą dobrze "E-kipie" [och i tu juz by sie
        moglo przyczepic z 300 osob na bank + burmistrz, że użyto przedrostka E pod ich
        adresem] będzie komentować i ujawniać różne aspekty rządzenia w Piechowicach -
        z całym szacunkiem ale Pański post świadczy o szukaniu dziury w całym jakby tu
        odeprzeć wszelkie ataki i komentarze, i nie zaprzeczy Pan, że niemam racji.

QUEENFAN1
      • queenfan1 Ataki na przeciwników E-kipy 24.06.05, 16:52
        ...bo najlepsza obroną jest atak
        • pawka3 Re: Ataki na przeciwników E-kipy 24.06.05, 18:02
          Ja nikogo nie zamierzam atakować.
          Uważam tylko ,że Pańskie stwierdzenie jest obraźliwe dla mnie i dla mojej żony.
          Zgadzam się ,że osoby publiczne mogą byc oceniane,ale nie jest to powód dla
          którego trzeba je obrażać.Oceniajcie Panstwo za pracę,zaangażowanie.Byc może
          konstruktywna krytyka- przy rozważeniu i znajomości konkretnego tematu pomoże
          ludziom krytykowanym zmienic zdanie,rozważyc konkretny problem jeszcze raz.
          W pańskim przypadku wystarczyło by jedno słowo-przepraszam.
          Paweł Kalisz
          A tak na marginesie to jakie ma Pan zarzuty co do jakości pracy mojej żony -
          chętnie podyskutuję.
          • behemot13 Re: Ataki na przeciwników E-kipy 25.06.05, 03:25
            I cisza.... pewnie Fan Królowej pobiegł po rozum do głowy..... ;)
    • maxymilian_zniszczywladza Zgoda buduje, niezgoda rujnuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.05, 21:37
      Queenfan zastopuj troche a ty Pavka niebierz sobie tego tak do serca -
      niepierwszy nieostatni taki post na działalnosć POK-u i jakiegokolwiek urzedu.
      Tak swoją drogą to troche maja racji i ci ZA i PRZECIW - najlepiej się
      spotkajcie wszyscy forumowicze i uściśnijcie sobie ręce ...
      • maxymilian_zniszczywladza Re: Zgoda buduje, niezgoda rujnuje !!!!!!!!!!!!!! 04.07.05, 21:43
        o właśnie - moze w ten sposób doszlibyście do jakiegoś kompromisu i powiedzieli
        sobie wprost co jest źle a co dobrze - takie piechowickie spotkanie "G 40" :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka