Dodaj do ulubionych

odblokowanie Kasi

18.10.04, 13:12
Kasia odblokowuje cię ale ostrzegam jednocześnie abys nie wypisywała bzdur
typu nic nie działa i kremy sie nie wchłaniają bo skóra nic nie przepuszcza.
Jak sprzedajesz to zachwalasz swoje produkty i to samo robisz na swoim forum
więc bądż choć trochę wiarygodna i nie wypisuj na jednym forum tak a na
drugim inaczej. Jesli nadal sądzisz że skóra nic nie przepuszcza to zapraszam
cię na korepetycje z biologi. ( jak popijesz to skóra nie usuwa ci tokssyn i
zostaje wszystko w tobie, moja skóra na szczęście jest zdrowa i usuwa toksyny
z organizmu)
Obserwuj wątek
    • kasia.lomanczyk Re: odblokowanie Kasi 18.10.04, 16:44
      Nie pisz że mnie odblokowałeś, bo tego nie zrobiłeś - po zalogowaniu na
      konto "chicarica" nadal wyświetla mi się komunikat "nie możesz pisać na tym
      forum, jego założyciel to uniemożliwił".
      Co do pisania że kremy się nie wchłaniają - może jednak mnie nie odblokowuj, bo
      nie zamierzam pisać inaczej. Kremy wchłaniają się w naskórek, jednak NIE
      PRZENIKAJĄ przez skórę właściwą, i zamierzam trzymać się tej opinii trzymać
      dopóki nikt nie poda żadnego wiarygodnego źródła twierdzącego inaczej. Na swoim
      forum napisałam dokładnie to samo.
      Poza tym ja nic nie zachwalam, bo nie sprzedaję kosmetyków. Ciebie zapraszam za
      to na korepetycje z ortografii (biologii pisze się przez 2 i). Skóra usuwa
      toksyny poprzez gruczoły potowe, które wydzielają na zewnątrz ale nie
      wchłaniają do wewnątrz.
      Mówię Ci, robercik, nie odblokowuj mnie, wygląda na to, że beze mnie Twoje
      forum samo umrze - obserwowanie agonii będzie dla mnie czystą przyjemnością.
      To by było na tyle.
      • vitalia Re: odblokowanie Kasi 18.10.04, 20:43
        Przepraszam że się wtrącam ale Kasia ma rację z tym wchłanianiem..
        • roberti.ori Re: odblokowanie Kasi 18.10.04, 22:45
          Kasiu przep[raszam podczas odblokowywania wkradł się mały błąd. natomiast co do
          wchłaniania sie substancji do skóry to poczytajcie wy dobrze bo to wstyd że
          osoba sprzedająca kosmetyki nie znała sie na budowie skóry i jej
          właściwościach. poczytajcie o promieniach uv i innych substancjach które
          dostają się do organizmu przez skórę gdyby wasza teoria była prawdziwa nikt by
          na świecie nie chorował na choroby przenoszone przez dotyk, ani też żadne maś
          ci nie były by skuteczne a cała farmakologia byłaby kompletną bzdurą
          nawet avon piszę że przeciwdziała kremami na wolne rodniki które niszczą skórę
          właściwą
          members.lycos.co.uk/agnieszkasmyk/infopage.php?
          id=39&____ord____=1098131185
          dziewczyny zastanówcie się zanim cos napiszecie, prosze was o to , skóra to
          złożony i najinteligetniejszy stwór świata to komórki które potrafią się
          odbudowywać, ale to równiez stwór któremu trzeba pomagac bo bez nas ginie
          marnie i umiera. Jesli natomiast chodzi o kremy które sie nie wchłaniaja to
          przestrzegam przed nimi na zimę, pamiętajcie woda zawarta W KREMIE PRZY NISKICH
          TEMPERATURACH ZAMARZA CO POWODUJE USZKODZENIE NASKÓRKA I JEGO WYSUSZENIE.
          • chicarica Re: odblokowanie Kasi 19.10.04, 06:32
            Robercik, coś chyba naprawdę w podstawówce i liceum wagarowałeś na fizyce i
            chemii. Od kiedy to promienie UV są SUBSTANCJĄ? Uśmiałam się jak norka :)
            Naucz się też czytać ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałam że kremy nie
            wchłaniają się w samą skórę. Kremy wchłaniają się, jak najbardziej, w NASKÓREK.
            Niektóre substancje przedostają się nawet do skóry właściwej (ale mało co,
            trzeba to robić przy pomocy liposomów i innych cudów), natomiast głębiej niż w
            skórę właściwą nie przedostaje się praktycznie nic, bowiem cząsteczki
            substancji zawartych w kremach są za duże. Praktycznie NIC nie wnika też w głąb
            komórek skóry właściwej.
            Cellulit to defekt (albo nawet nie defekt, tylko taki rodzaj budowy) tkanki
            podskórnej, a do tkanki podskórnej niemal nic już nie przenika, i dlatego nie
            wierzę żeby jakikolwiek krem potrafił odchudzić czy zlikwidować cellulit.
            Dowiedz się też, najlepiej od jakiegoś farmaceuty, jak działają maści. Otóż
            maściami leczy się powierzchniowo, poprzez rozgrzewanie na przykład, albo leczy
            się choroby skóry. NIE MA możliwości, żeby poprzez wcieranie maści w skórę
            wprowadzić jakąkolwiek substancję do krwiobiegu czy mięśni. Przez zdrową i nie
            naruszoną (np. rozciętą) skórę nie przeciśnie się też w głąb organizmu żadna
            bakteria.
            Jak na razie wymyślono tylko plastry antykoncepcyjne Evra, które zawierają na
            tyle małe cząsteczki substancji hormonalnych że są one w stanie wchłonąć się
            przez skórę do krwi. Ta technologia jednak nie jest stosowana w kosmetykach.
            Z tymi kremami co niby zamarzają to też poczytaj sobie na przykład na
            www.wizaz.pl bo jakieś farmazony głosisz. To już też przestarzała sprawa, teraz
            się takich kremów nie robi.
            Naprawdę, dokształć się, Robercik, zanim zaczniesz wypisywać bzdety. Promienie
            UV to substancja, hehehehe turlam się ze śmiechu :) :) :)
            Albo najlepiej zablokuj mnie z powrotem, skasuj te posty które są Ci
            niewygodne, i z głowy.
          • justa_79 Re: odblokowanie Kasi 19.10.04, 09:44
            > Jesli natomiast chodzi o kremy które sie nie wchłaniaja to
            przestrzegam przed nimi na zimę, pamiętajcie woda zawarta W KREMIE PRZY NISKICH
            TEMPERATURACH ZAMARZA CO POWODUJE USZKODZENIE NASKÓRKA I JEGO WYSUSZENIE.

to bzdura. poczytaj, co o tym pisze znana i ceniona w Polsce i zagranicą,
            wykształcona biotechnolog:
            www.wizaz.pl/basia_kremy_nawilz_zima2002.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka