Dodaj do ulubionych

Kosmetyki naturalne

16.04.19, 20:28
Witam wszystkich forumowiczów

Chciałbym poruszyć temat kosmetyków naturalnych w naszym codziennym życiu. Coraz większa moda pojawia się na tego rodzaju kosmetyki więc chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.

Czy używacie tego rodzaju kosmetyków? Jesteście zwolennikami ? Albo wręcz przeciwnie nie stosujecie i nie będziecie stosować ?
Obserwuj wątek
    • l.czerwinska Re: Kosmetyki naturalne 09.05.19, 15:56
      Ja stanowczo jestem za tym by używam kosmetyków naturalnych :)Zauważyłam, ze po nich nie mam ani zapchanych porów ani nie pojawiają się wągry. Do tego nie podrażniają ani nie wysuszają skóry, więc jak najbardziej chwalę :D
    • girlnextdoor19 Re: Kosmetyki naturalne 26.06.19, 21:11
      A może któraś z Was robi sobie sama kosmetyki? Mydła czy szampony? Niezwykle interesuje mnie ten temat :)
    • martas12 Re: Kosmetyki naturalne 13.09.19, 15:53
      Witam serdecznie,

naturalne kosmetyki to od dłuższego czasu hit w pielęgnacji. W końcu zdajemy sobie sprawę, jak ważne jest naturalne jedzenie, a z drugiej strony unikanie szkodliwych substancji, m.in. w kosmetykach. Polecam sklep, gdzie znajdziecie wyłącznie polskie marki kosmetyków naturalnych www.glossyme.eu, pewnie większości produktów nie znacie, ale zostały dobrane pod kątem skutecznego działania, a nie reklamy.
    • diana209 Re: Kosmetyki naturalne 13.09.19, 19:48
      Ja od dłuższego czasu używam tylko takich i jestem bardzo zadowolona :D
      • seba890910 Re: Kosmetyki naturalne 03.12.19, 20:37
        Moja żona też używa teraz tylko i wyłącznie kosmetyków naturalnych, ponieważ jako osoba z problematyczną skórą używając kosmetyków drogeryjnych miała problemy z cerą.

Odkąd stosuje kosmetyki naturalne czy to z firmy Mokosh czy Make Me Bio nie ma problemu z cerą.

Oczywiście po kosmetykach naturalnych nikt nie zobaczy efektu z dnia na dzień na ten efekt trzeba trochę poczekać ale warto.

Wszystkie kosmetyki które od dłuższego czasu stosuje zakupiła w www.dashofglam.pl więc gdyby komuś to pomogło to na pewno warto tam zajrzeć.
    • miranda1989 Re: Kosmetyki naturalne 15.10.19, 12:04
      Ale sie przyczepiłaś tej Chodakowskiej. A nie pomyślałaś, że jak tanio to może nie konicznie dobrze? No może 100 zl za krem to nie mało ale czy Ewa zna się na kosmetykach?
      • flowers2019 Re: Kosmetyki naturalne 23.10.19, 10:07
        Czy się zna? Nie musi się znać. Ma od tego fachowców - ale potrafi być wymagająca - na pewno nie zgodziłaby się wypuścić gówna na rynek ze swoją twarzą na tych kosmetykach. Myślę, że współpracowała przy przygotowaniu tych kosmetyków ze znawcami tematu. Gdyby nie była taka wymagająca to by nie odniosła takiego sukcesu.
    • mikifiki6969 Re: Kosmetyki naturalne 15.10.19, 12:16
      A ja się skusiłam za uwaga 19,90 :) żel z siemienia lnianego i jestem zachwycona. Nie znam sie na składach ale uczulenia nie dostałam jest przyjemny więc jak już sobie poćwiczę z Ewką to potem pod prysznic też z Ewką:)
      • flowers2019 Re: Kosmetyki naturalne 23.10.19, 10:01
        I jeszcze po prysznicu balsam Ewy - jak kompleksowo to kompleksowo :))) jest naprawdę cudowny :)))
        Mam Bambus i Trawa cytrynowa :):)) po ćwiczeniach fajnie można się zrelaksować :)) Ten cytrynowy zapach...uwielbiam
    • minnie_minnie Re: Kosmetyki naturalne 15.10.19, 12:37
      A ja się zastanawiałam nad zakupem i też w końcu się skusiłam na balsam. Super zapach, konsystencja. Ewa Chodakowska ma pewnie sztab ludzi, którzy dbają o jakość. Ona chyba wszystko robi na wysokim poziomie. Generalnie jestem zachwycona i lecę po więcej :)
    • minnie_minnie Re: Kosmetyki naturalne 20.10.19, 00:53
      mikifiki6969 napisał(a):

> nigdzie nie musisz latac:) bebiocosmetiqs.pl i masz prosto do domu

a zamawiałaś? długo się czeka na dostawę?
      • miranda1989 Re: Kosmetyki naturalne 24.10.19, 17:04
        ja zamawiałam i jest w 2 dni standardowo. A ciekawostka bo załapałam się na nowe kremy i dostałam w promocji :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka