Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Multikon - Łódź

IP: *.mobile.playmobile.pl 02.12.09, 20:27
    hej, czy ktoś słyszął o tej firmie? interesuje mnie bardzo jak wygląda praca w
    niej i jakie zarobki? i czy ogólnie różni się ona od zwykłej akwizycji?

pozdrawiam i z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: Multikon - Łódź IP: 188.33.180.* 17.12.09, 13:17
        Nie wiem czy nadal czekasz na odpowiedź, ale miałam do czynienia z tą firmą.
        Praca polegała na tym, że chodzisz na umówione spotkania do mieszkań klientów i
        oferujesz im zmiane operatora na D i a l o g. Dużo chodzenia, na początku małe
        zarobki ale potem dochadzą do 3 tysięcy po 2 miesiacach.
        • Gość: dawid Re: Multikon - Łódź IP: *.116.2.174.rev.rootvps.pl 04.01.10, 17:35
          To prawda, ja tam pracuję i naprawdę dobrze zarabiam. Wszystko jest z tą firmą
          OK. Polecam
          • Gość: men Re: Multikon - Łódź IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.10, 14:08
            Moja kolezanka tam pracowała... Nie była zbyt zadowolona ogółem, dlatego
            zrezygnowała. No ale kwestia upodobań
          • Gość: byly pracownik Re: Multikon - Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 23:50
            Dla osob ktore pierwszy raz czytaja to forum to od razu powiem ze jest takze
            drugie forum zwiazane z ta firma
            www.pracadokitu.com/temat/261/multikon-lodz-dialog/#odpowiedz_15
        • Gość: kifa Re: Multikon - Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 15:24
          jeżeli bedziecie miec jakiekolwiek pytania na temat tej firmy piszcie odpowiem na wszystkie pytania.
      • Gość: ata Re: Multikon - Łódź IP: *.uni.lodz.pl 22.01.10, 00:26
        wszystko zależy od działu do którego zostaniesz zatrudniona/y, ale z moich
        obserwacji wynika, że w jednej z komórek występuje zjawisko bardzo dużej rotacji
        osób, jak dla mnie są nie jasne warunki współpracy, interview swoją drogą a
        rzeczywistość swoją, a odpowiedź na większość pytań brzmi "a to zależy", więc
        jeśli ktoś aplikuje właśnie do tego działu MULTIKONU to nie polecam...
      • Gość: ciekawski Re: Multikon - Łódź IP: *.pai.net.pl 25.02.10, 19:23
        o kliencie indywidualnym i dialogu wiemy wszystko ,a co jesli chodzi o
        klienta bisnesowego TPSA?podobno lepsze warunki pieniadze? jakie sa
        opinie przedstawicieli moze ktos wie jak to wyglada w Multikonie?
        pozdrawiam
        • Gość: były pracownik Re: Multikon - Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 00:31
          kto wogóle dał pozwolenie na funkcjonowanie takiej firmy? szkoda ludzi którzy pracowali w tej firmie, zastanówcie sie naprawdę zanim pójdziecie pracować tam, przecież jest tyle lepszych prac. pozdrawiam
          • Gość: M.T Re: Multikon - Łódź IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.10, 10:56
            Witam wszystkich !
            Zacznę od tego że do firmy Multikon trafiłam we wrześniu tego roku, wszystko zapowiadało że będzie naprawdę symapatycznie. Jednak w połowie mojej pracy w tej firmie zaczeły do mnie dochodzić pewne niepokojace informacje.
            1. Szef mówił że okres próbny to umowa zlecenie a po trzech miesiącah jest dawana umowa o pracę tymczasem dziewczyny które razem ze mną pracowały były o wiele dłużej w tej firmie i dalej działały na prawach umowy zlecenie.
            2. Niezgodności co do wypłat i podejrzane korekty. Telemarketerki dostawały mniej pieniędzy niż powinny otrzymywać (każda z nas zapisywała ilosć umówionych spotkań i które z nich zakończyły się sukcesem...)
            Z początku nie brałam tego pod uwagę jednak wszyskie sytuacje które miały miejsce tylko potwierdzały te pogłoski... Z firmy odeszłam do konkurencyjnej ponieważ dostałam lepsze warunki. Mija trzeci miesiąc a ja pieniędzę a nawet informację mam odmowiane przez tę firmę.
            Pod koniec października z trudem dowiedziałam się że zeszły mi dwie umowy, kiedy zadzwoniłam w listopadzie nie uzyskałam informacji i kazano mi zadzwonić od szefa M.K .
            Zadzwoniłam pod koniec listopada Pan M.K odebrał telefon i obiecał że sprawdzi i zadzwoni do mnie następnego dnia, oczywiście nie zrobił tego w związku z czym ponownie zadzwoniłam w dodatku z innego numeru telefonu ponieważ nie odbierał z mojego prywatnego. Powiedział mi że po obiedzie to sprawdzi i mam się z nim skontaktować. Na końcu tej rozmowy jeszcze beszczelnie mi zrobił przytyk pt "Jak Ci sie sprzedaje DSL'e ?" Odpowiedziałm więc zgodnie z prawdą że dobrze.
            Jak można się domyślić Pan M.K nie odebrał jak zadzwoniłam popołudniu... Odczekałam parę dni i 6 grudnia zadzwoniłam znowu z innego numeru bo przecież z tamtych nie odbierał, niestety nie odebrał ale za chwil parę oddzwonił jak tylko usłyszał że to Ja natychmist sie rozłączył !!! To był szok - poważny biznesmen i takie zachowanie !! Miarka się przebrała więc tego samego dnia pojechałam do siedziby firmy na ul. Łagiewnicką. Niestey nie zastałam Szefa jedynie była Pani A. która wysłuchała mnie i zapisała na kartce moje dane kontarktowe i obiecała że osobiście dopilnuje aby sprawa dobiegła do końca i skonaktuje się ze mną dnia 7.12. Telefonu nie otrzymałam...

Jestem rozgoryczona tą sytuacją. Pracowała bowiem dla tej firmy z wszystkich moich sił, starałam się tak umawiać spotkania aby miały jak najwyższą skuteczność, pomomo tego że niektórzy handlowcy mnie wnerwiali swoimi życzeniami gdzie to niby mamy ich umawiać pomimo że to miasto było już obdzwonione i ich marudzeniami że tu nie pojadą bo im nie po drodze itp ... Dalej nie wiem jakie są wyniki 48 spotkań jakie umówiłam w tej firmie w okresie mojej pracy...Myślałam że mam doczynienia z ludzmi uczciwymi, tymczasem jestem okradana z moich ciężko zarobionych pieniedzy... Może wynika to z jakiegoś żalu Pana M.K że odeszłam do firmy konkurencyjnej ?? Powiem jedno firma która dalej lepsze warunki pracy i płaci w terminie zawsze zgarnie pracownika. Zostałam doprowadzona do ostatecznosci więc napisałam szefowi tej firmy że jeśli nie otrzymam pieniędzy to złoże oficjalna skargę do TP na firmę .
            Jak przczytał to i kasa się znalazła, tylko ze jak pojechałam to okazało sie że dostanę tylko 41 netto !!!!!!!!!!!!!! To jest niemożliwe nawet statystycznie ! Ja rozumiem że moga cofnac parę zamówień ale nie aż tyle ... Wyszło że z 48 spotkań które umówiłam sukcesem zakończyło się aż jedno - śmiech na sali wręcz.
            Co do tych 41 zł, podpisałam rachunek a pieniedzy na koncie jak nie było tak nie mam... No cóz jesli do końca roku kasa nie wpłynie to skarga jednak wplynie do TP... Tu nie chodzi o 41 zł ale o przyzwoitość i uczciwość.... Żal mi tylko dziwczyn ze męczą sie juz ponad rok w tej firmie bo boją się zmainy pracy...

NIE POLECAM TEJ FIRMY !!!!
            • Gość: praca Re: Multikon - Łódź IP: *.centertel.pl 18.02.11, 19:09
              witam

napisalas ze udalo ci sie przejsc do konkurencyjnej firmy, czy sa tam wolne miejsca. Wiem co to dsl :) bede wdzieczna za info k.fabijanska@op.pl

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka