Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lyreko Kraków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:13
    Witam! Chcialam się dowiedzieć jak się pracuje w Lyreco (teren
    Krakowa). Jakie jest wynagrodzenie?
    Jak na razie czytam same negatywne opinie na temat tej firmy. Czy w
    Krakowie też jest tak źle?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adam Re: Lyreko Kraków IP: *.chello.pl 29.01.10, 23:18
        Na początek 1900-2000 zł netto. Praca w Krakowie niczym nie różni się od pracy w
        innych miejscach. Lyreco to Lyreco. Plusy to stałe i pewne wynagrodzenie (z
        premiami jest ciężko, nie oszukujmy się) wypłacane terminowo. Na początek
        przechodzisz 2 tygodniowe szkolenie w Warszawie (darmowe), które mimo wszystko
        jest ciekawe i zawsze coś nowego do głowy wpada - poza jedną panią, która jest
        odrealniona od pracy w terenie reszta osób szkoli na podstawie własnego
        doświadczenia (i widać, że wiedzą co mówią).
        Minusy:
        - jeśli masz możliwość nie wybieraj nigdy tej pracy, no chyba że jesteś samotna
        i nie masz rodziny,
        - to praca w korporacji więc i wyścig szczurów, a także wszelkie możliwe kwestie
        biurokratyczne (np samochód pełen segregatorów - to trzeba zobaczyć, nie da się
        zrozumieć z opowiadań),
        - w firmie jako PH jesteś po prostu akwizytorem, choć poznałem KILKU normalnych
        PH (ale oni są tylko marginesem, pozostałością po dawniejszych czasach). Chodzi
        się od biura do biura, 15 wizyt dziennie, w terenie trzeba być od 830 do 15.
        ...

Ok, nie mam już siły pisać bo za żadne skarby bym tam nie wrócił. Jeśli nie masz
        pracy i potrzebujesz pieniędzy to weź to i szukaj dalej. Przynajmniej stała
        gotówka będzie, a i praca maksymalnie do 15.
        • Gość: ruda Re: Lyreko Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 22:04
          Adam nie bardzo rozumiem dlaczego odradzasz pracę w Lyreco.
          Praca od 8.30 do 15 - super!!
          Kasa - no cóż myślałam, że lepsza ale zobaczymy co zaproponują.
          Dlaczego odszedłeś?
          Dzieki za info
          • Gość: Adam Re: Lyreko Kraków IP: *.chello.pl 31.01.10, 19:54
            Odradzam bo to wszystko co napisane w wątku głównym o Lyreco to prawda -
            pojedziesz na jazdę asystowaną z jakimś PH to sama się dowiesz u źródła jak to
            wygląda. To typowa korporacja, do tego francuska.

Godziny pracy - faktycznie w miarę ok, jest chyba jedno spotkanie w tygodniu,
            które trwa do 17-18, no ale to jeden dzień. Także tu myślę plus w porównaniu do
            innych firm. Generalnie Lyreco nie bawi się w takie drobne zagrywki jak firma
            pana Zdzisia z Koziej Wólki - to chyba jedyny plus korporacji ;-)

1900-2000 netto to mało i dużo. Mimo wszystko teraz pracodawcy oczekują cudów za
            minimalną krajową. Tu jednak jest troszkę więcej. Nie wiem jak jest teraz, może
            da się wyrobić premię, może ta podstawa jest większa..

> Dlaczego odszedłeś?
            Lepsza praca. Z drugiej strony i tak bym odszedł. Pamiętaj jednak, że może się
            tam sprawdzisz i Ci się spodoba. Ja się nie nadawałem i szybko to zrozumiałem.

Zdrówko!
            • Gość: ruda Re: Lyreko Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 22:08
              Wielkie dzięki za info.
              A powiedz mi jak jest z klientami? Dają Ci od razu z buta czy są
              zainteresowani? Sama nie wiem co robic. Z obecnej pracy nie bardzo
              jestem zadowolona ale nie chce wpasc z deszczu pod rynne.
              Pozdrawiam
              • Gość: Adam Re: Lyreko Kraków IP: *.chello.pl 31.01.10, 23:11
                Klienci są o tyle spoko, że są zainteresowani żeby coś dostać taniej (na
                przykład) więc Cie raczej nie wyrzucą. Różnie to jest oczywiście, ale raczej
                większość pogada normalnie. To, czy kupią to już inna sprawa.
                Nie wiem co pomyślisz o Lyreco po miesiącu, ja tą pracę szybko znienawidziłem i
                zmieniłem.
                • Gość: ruda Re: Lyreko Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 21:42
                  Dzięki! Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka