sparrow_33
22.11.11, 22:16
Pracowałeś przez 6 miesięcy jako handlowiec w firmie AmberEnergia.
Jako że wcześniej miałem doświadczenie w pracy D2D oraz B2C postanowiłem spróbować swoich sił w B2B.
Jeżeli chodzi o sam rodzaj pracy to Business to Business jest o wiele lepsza niż praca bezpośrednia z ludźmi, którzy nie spodziewają się naszej wizyty ( D2D).
W wyżej wymienionej firmie miałem możliwość kontaktu z sympatycznymi ludźmi. To ludzie dzwonili do mnie z prośbą o spotkanie.
Jeżeli chodzi o samą firmę AmberEnergia to jak każda firma. Ma swoje plusy i minusy.
Minusem jest fakt, że klient może dzwonić od 8 do 16 ( chyba, że wcześniej już raz dzwonił to się może z nami kontaktować już indywidualnie). Moim zdaniem ten czas powinien być do 18. Ale to już moja osobista opinia.
Jeżeli chodzi o plusy to jasny system prowizyjny. Nie ma żadnych krzaczków i wszystko jest jasne od początku. Stawki są na tyle niezłe, że wystarczyło mi na opłacenie studiów, czynszu oraz miałem gotówkę " na własne potrzeby".
Musiałem przerwać pracę ze względów osobistych ale za te pozytywne relacje w firmie jakie miałem, oraz miły sposób w jaki mnie potraktowali postanowiłem napisać kilka słów dając właśnie tę firmę jako dobry przykład.
Inne firmy w których pracowałem nie najlepiej wspominam dlatego na ich temat wypowiem się w innym wątku.