leppert 12.06.04, 10:16 Prosze o poradę. W ostatniej pracy pracowałem na umowę zlecenia (ok. 1 rok) w związku z tym czy mogę dostac swiadectwo pracy?, czy też świadectwo pracy jest wystawiane przy umowie o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: Świadectwo PRACY. 12.06.04, 10:47 leppert napisał: > Prosze o poradę. W ostatniej pracy pracowałem na umowę zlecenia (ok. 1 rok) w > związku z tym czy mogę dostac swiadectwo pracy?, czy też świadectwo pracy > jest wystawiane przy umowie o pracę. TYLKO przy umowie o pracę, podlegającej kodeksowi pracy Przy umowie zlecenie mozna próbować poprosić "pracodawcę" o wystawienie referencji - czegoś w rodzaju opinii, lepsze bowiem coś niż nic. Niestety nie mozesz tego od pracodawcy wymagać, a on nie ma obowiazku wystawić ci czegos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
alaska31 Re: Świadectwo PRACY. 12.06.04, 12:15 Jesli umowa zlecenie podlegala ubezpieczeniom spolecznym, mozesz od zleceniodawcy otrzymac zaswiadczenia o uzyskanych dochodach i odprowadzonych skladkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppert Re: Świadectwo PRACY. IP: w3cache.* / 81.219.246.* 12.06.04, 20:28 Dziękuję Wam za informację. Odpowiedz Link Zgłoś