Gość: Gość
IP: *.aster.pl
08.05.12, 18:26
Hej,
Mam pytanie, czy udało *Wam się w ostatnim czasie znaleźć pracę w Krakowie na przyzwoitych warunkach- czyli na podstawie umowy o pracę, wynagrodzenie min. 2000zł netto.
Mam kilkuletnie doświadczenie w branżach: administracja biurowa, marketing, konsulting i szkolenia. Szukam od 3 miesięcy pracy w Krakowie- bezskutecznie:(
Pomimo odpowiedniego wykształcenia, doświadczenia zawodowego, komunikatywnej znajomości języków, strasznie trudno o pracę. Zarejestrowałam się w UP tam pani, która mnie obsługiwała, powiedziała wprost, że bardzo ciężko w Krakowie o pracę, bo " z góry wiadomo, kto ma się dostać".
Chodzę na rozmowy kwalifikacyjne, ale warunki, które proponują są jak dla stażysty. Ostatnio pan prezes dużego wydawnictwa zaproponował mi 1500zł netto i do tego miałam od razu zgodzić się na nadgodziny, które są chyba normą w tej firmie.
Dzisiaj byłam na dwóch rozmowach i jeszcze gorzej. W jednej zaproponowano mi umowę zlecenia, ok. 1400zł netto miesięcznie-stanowisko kierownik biura, bardzo szeroki zakres obowiązków również z wykorzystaniem własnego transportu- bez zwrotu za paliwo- czyli na czysto zarobiłabym może 700zł...., a w drugiej umowa o dzieło- koordynator ds. szkoleń (mam 1,5 roczne doświadczenie na podobnym stanowisku) również mizerna stawka:(:(
* pytanie do osób z wyższym wykształceniem i kilkuletnim doświadczeniem zawodowym- chodzi o znalezienie pracy bez jakiejkolwiek protekcji.