alicja.jurand 17.03.13, 15:21 Witam, chciałabym poznać opinie kogoś kto pracuje albo pracował w Ogólnopolskim Centrum Rozliczania Kierowców w Bielsku. Można tak dobrze zarobić, mają duże wymagania, trzeba mieć duże doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anonim Re: Praca w OCRK IP: 88.220.52.* 16.05.13, 10:56 Jeżeli chcesz pracować na umowie sieciowej lub za minimalną krajową to zapraszam. Jak to nie zaroiło to napisze że w piątek o 15 mogą ciebie wydalić bez powodu np. Że przechodzisz na imprezy firmowe i się nie integruje. Dodatkowo nie możesz mieć swojego zdania na żaden temat tylko robić jak ci powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 21:14 Absolutnie sie zgadzam, wszystko pięknie na początku wygląda a w rzeczywistości to jeden wielki bajzel. Tradycja sa zwolnienia w piątek o 15 bez podania powodu, jeśli oczywiscie nie trzymasz z kim należy, bo jeśli zatanczysz im jak zagrają to moze i nawet czekać będzie na ciebie fajna posadka, oczywiscie póki sie im nie znudzisz i nie wyrazisz własnej opinii na pewne tematy. Nikomu nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w OCRK IP: *.c39.178.msk.pl 25.06.13, 21:42 ile tam pracowałeś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w OCRK IP: *.centertel.pl 26.06.13, 10:39 Stanowczo za długo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w OCRK IP: *.c39.178.msk.pl 27.06.13, 14:00 dlaczego moje pytanie, bo zbyt często pojawiają się tam oferty pracy i nie wiem czy tam jest taka rotacja ludzi, czy oni zwalniają po 3 miesiącach i nowych zatrudniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 19:31 rzeczywiście ostatnio praktycznie ciągle pojawiają się ogłoszenia o pracę u nich... w praktyce wygląda to tak, że oni bardzo chętnie zatrudniają nowych zapewniając ich o tym jaki to prestiż tam pracować i jakie można mieć zarobki, o tym że atmosfera jest super i że partnersko traktują wszystkich na równi..... na początku każdy w to uwierzy.... ja też .... i wszystko jest ok póki nie zechcesz podwyżki, albo np powiesz coś co myślisz i inni myśla to samo ale boją się powiedzieć głośno... i wtedy albo od razu wylatujesz, albo jeszcze trochę popracujesz do czasu aż nagle w piątek za 5 15 kierownik zdecyduje że czas na drukowanie wypowiedzenia:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w OCRK IP: *.c39.178.msk.pl 27.06.13, 21:13 dziękuję za odpowiedź, bo byłem tam na rekrutacji i powiedziano mi, że kolejne przyjęcia będą za 3 miesiace i to mnie zastanawiało, czemu tak często tam szukają ludzi, a ile tam można zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 19:23 Ja szczerze odradzam ale każdy jest kowalem własnego losu :) powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 08:59 ale głupoty opowiadasz - praca jak praca, jak się ktoś kłóci z przełożonymi uważając że ma zawsze rację to nie ma się co dziwić że zostaje zwolniony. Właśnie tak jest z wieloma ludźmi w Polsce, oczekują nie wiadomo czego, żeby Jaśnie Panią czy Pana przyjąć do pracy, żeby przełożeni codziennie rano przynosili kawkę, żeby można było sobie radośnie buszować po internecie, a jak się znajdzie wolna chwila to ewentualnie coś tam zrobić w pracy (i jeszcze spieprzyć). Biorąc pod uwagę że praca jest od poniedziałku do piątku to masz weekendy wolne, od 7 do 15, co daje luźne popołudnia. Pracujesz w dobrych biurowych warunkach, przy komputerze, a nie w kauflandzie wykładając towar na półki. Że przełożeni wymagają? pewnie że tak - w końcu od tego są i generalnie chyba chodzi o to żeby firma się rozwijała a nie stała w miejscu przez leserów którzy nic nie robią, ale jak sobie pocztę sprawdzisz czy na chwilę na neta wejdziesz parę razy dziennie to nikt ci głowy nie urwie. A że dużo rekrutują - dział się cały czas rozrasta. A pensja? wiadomo że każdy chciałbym na start 3 000 na rękę. Niestety nie da się. Ale jak mam do wyboru za takie pieniądze pracować w biurze przy kompie i z możliwością rozwoju i podwyżki w normalnych godzinach i z wolnymi weekendami, a np. w sklepie w świątek piątek i niedzielę i na trzy zmiany to wybaczcie wybieram ocrk. Widać kogoś boli bo go zwolnili... jak najbardziej - to się zdarza owszem, ale po co tak oczerniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal anonim Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 12:38 Proponuje iść tam tylko aby czegoś się dowiedzieć i nabyć doświadczenia a później jak zdobędziesz jakąś wiedzę na temat CPK proponuję poszukać prawdziwej pracy a nie poczekalni od 10tego - 10tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Praca w OCRK IP: 78.9.15.* 02.07.13, 13:05 Eh ludzie. Zastanówcie się zanim coś napiszecie. Od pracodawcy wymagacie kokosów a sami nie potraficie wnieść w pracę zupełnie nic. Bo Wam się przecież NALEŻY! Gratuluję takiego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonsens Re: Praca w OCRK IP: 78.9.156.* 02.07.13, 22:25 A cóż takiego powinno się wnosić w pracę? Obowiązki się ma wpisane w umowę o pracę - jak się ich nie wypełnia to się rozwiązuje umowę. Ale jak cenić taką pracę, gdy pracodawca wycenia ją na minimum? Minimalna pensja krajowa jest tak nie przypadkiem nazwana - jeśli zaś firma chce wyglądać na coś poważniejszego to nie może argumentować że to fajna praca na 8 godzin i 5 dni w tygodniu. Tyle to zapewnia kodeks. Jedna wykresówka, a raczej jej brak, to pięćset złotych - wasza wypłata to 3 takie wykresówki. Czy to nie jest deprymujące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joke Re: Praca w OCRK IP: 78.9.156.* 02.07.13, 22:38 "....zarabiasz 3 czy 4 tarczki? Trzy. To lipa, stary. Lipa...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Praca w OCRK IP: 78.9.15.* 03.07.13, 07:42 Jakaś parodia. To skoro Wam tam jest tak źle, to dlaczego się nie zwolnicie z tego strasznego, oszukującego wszystkich OCRK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Praca w OCRK IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 15:30 praca od 7 do 15 bzdura zmuszają cię do pracy po godzinach i dodatkowo w soboty. Kadra " zarządzająca" nie ma pojęcia o zarzadzaniu a swoją nieudolność zrzucają na szeregowych pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Praca w OCRK IP: *.rdns.100tb.com 15.05.14, 14:43 Potrzebuję nowego samochodu - może być bmw albo volvo. Chętnie zatrudnię pracowników, którzy będą pracować za drobne, żebym mógł się dorobić i wreszcie wozić się lux bryką. Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Praca w OCRK IP: 66.85.148.* 15.05.14, 19:49 aaa - dobre ;) chyba wszyscy wiedzą o kogo i o jakie bryki chodzi:) się wozi elyta... chłopaki za nasze balują i się nazywają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracodawca Re: Praca w OCRK IP: *.uk2net.com 23.05.14, 21:32 Ale ja mówiłem poważnie - wakacje się zbliżają, pobujałbym się na jakichś wyspach z koleżkami, a tutaj nikt nie chce na mnie robić i kieszenie mi zapełniać... Hej - ludziska, co się z wami dzieje??? Robicie w korporacji za drobne a u mnie nie chcecie??? Wciąż czekam na zgłoszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
ocrk Re: Praca w OCRK 02.07.13, 15:24 Nie komentując żali nielicznych byłych pracowników wyminie tylko kilka faktów odnośnie pracy w Ogólnopolskim Centrum Rozliczeń Kierowców : Od 2011 roku zatrudniliśmy ponad 57 osób do działu rozliczeń OCRK ( raz na 2 - 3 miesiące zatrudniamy ok 5 nowych osób ) wszystkie na umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin pracy ( nikt u nas nie pracuje na umowie śmieciowej ) . Pracownicy doceniają jasną i przejrzystą ścieżkę awansu zawodowego a także komfortowe warunki w jakich pracują. W ciągu tych 3 lat dynamicznego rozwoju działu OCRK rozstaliśmy się z 8 osobami w tym dwie same zdecydowały o odejściu. Proszę potraktować moją wypowiedź jako oświadczenie , nie mam zamiaru się przepychać się na pseudoargumenty z osobami , którym nie udała się współpraca z nami . Osoby zainteresowane pracą u nas zachęcam do składania dokumentów aplikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal anonim Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 15:54 Buhehehehehe dobre :) dzięki za poprawienie humoru :D. Ps umowa śmieciowa to nie tylko umowa zlecenie i umowa o dzieło .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 18:34 Praca w Ocrk wygląda tak: - wprowadzasz tarczki do systemu za minimalną krajową brutto oczywiście... - następnie żeby awansować (sam awans nie wiąże się z podwyżką) wyżej musisz przejść AUDYT, napisac kilka testow i jesli za któryms razem ci się uda, to bedziesz na stanowisku "ciągłości danych", jeśli tu chcesz podwyżke to musisz znowu napisac test i przejsc cały audyt...a potem moze dadzą ci 200zł(raczej nie za pierwszym razem), - oczywiście jak dobrze ci pojdzie na tym stanowisku, to jest szansa "awansować" na rozliczajacego, ale nie tak odrazu, średnio po roku, dwóch i naturalnie po przejsciu kolejnego audytu i testów.... co wiąże się po następnych 3 miesiącach z podwyżką uwaga- 200zł... Ogólnie to praca na przeczekanie i znalezienie sobie czegoś lepszego, ale jak nie wierzycie to sami się przekonajcie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w OCRK IP: *.leon.com.pl 02.07.13, 22:41 "drogie" ocrk! to nie są żale byłych pracowników tylko kilka gorzkich słów prawdy. wasza dynamicznie rozwijająca się firma nie ma nic wspólnego z szacunkiem do pracowników, a organizacja raz w roku wypasionej imprezki firmowej sprawy nie załatwia :) cytat: "W ciągu tych 3 lat dynamicznego rozwoju działu OCRK rozstaliśmy się z 8 osobami w tym dwie same zdecydowały o odejściu" - niezły żart !!! , zastanówcie się przez moment co to były za osoby...a zaręczam że o wiele więcej niż 8!!! bo moim zdaniem większość z nich to byli bardzo dobrzy specjaliści, którzy znali się na swojej robocie..., a resztę przekreśliliście nie podając żadnych racjonalnych powodów ŻADNYCH! !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 08:15 Ludzie, co Was boli? Przecież NIKT ale to absolutnie NIKT nie zmusza Was do przyjścia do tej pracy. Kiedy idziecie na rozmowę kwalifikacyjną, kiedy podpisujecie umowę widzicie jakie są warunki zatrudnienia (no chyba że ktoś nie potrafi czytać ze ZROZUMIENIEM - a potem ma pretensję że nie ma awansu i zostaje zwolniony). Sami się zgadzacie na takie warunki. Jak się Wam nie podoba to nie przychodźcie, albo się zwolnijcie i idźcie do tych super bielskich korporacji których przecież jest tak wiele, które tak wspaniale i wszechstronnie wykształconym ludziom jak Wy zapłacą na dzień dobry 3 000 na łapkę za pierdzenie w stołek najlepiej. A jeśli ktoś z Was ma jaja to niech sobie założy własną działalność i pokaże OCRK jak to powinno wyglądać. Serdecznie Wam polecam. Pokażcie im! A co! Przecież wiecie doskonale jak to powinno wyglądać. Przecież wiecie doskonale jak zorganizować firmę. Przecież wiecie doskonale jak powinny wyglądać warunki zatrudnienia i ile powinno się zarabiać za rozliczanie tarczek! Nikt Wam nie każe pracować w OCRK, możecie iść gdziekolwiek tylko chcecie i robić cokolwiek tylko chcecie. To Wy przyszliście do nich a nie oni do Was. Kilka gorzkich słów prawdy wygląda tak, że plują się tutaj te wybitne orły rynku pracy, ci ambitni i wszechstronni którzy zostali zwolnieni ze stanowiska osoby rozliczającej tarczki. Z całym szacunkiem do osób na tym stanowisku - jak to świadczy o tych zwolnionych? Jakimi geniuszami musieliście być że kierownictwo nie było nawet w stanie swoimi małymi rozumkami objąć Waszego geniuszu, dostrzec w Was tej boskiej iskry? Wracając więc do początku mojej wypowiedzi - jaki rodzaj szaleństwa spadł więc na Was kiedy podpisywaliście te złe, do gruntu, do szpiku kości złe umowy? Tylko chwilowa niepoczytalność to tłumaczy. Nic się nie martwcie, korporacja Tesco - już po Was pędzi, mają świetne stanowiska - myślę że Dyrektor ds. Wykładania Mrożonek będzie w sam raz. W tym czasie Wasze koleżanki i koledzy mogą powalczyć o awans i "śmieszną" podwyżkę o 200 PLN zachowując wciąż te same "przeciętne" warunki pracy biurowej. Mam dla Was jeszcze jedno objawienie - nigdzie, w żadnej pracy, nigdy nie będzie Wam dobrze. Zawsze jakieś ziarnko będzie uwierało Was w dupy. Będzie albo za mało kasy, albo za dużo wymagań, albo parking za daleko, albo upierdliwy przełożony, albo chamskie koleżanki i koledzy, albo... albo... albo... . Co z tym zrobić? Nic. Przeskoczyć to. Robić swoje najlepiej jak się da. Walczyć o awans, o kasę, o doświadczenie i o swoją reputację. Bo w tym momencie Wasza reputacja jest na poziomie kociego bobka leżącego pod krasnalem ogrodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w OCRK IP: *.centertel.pl 03.07.13, 09:34 obserwatorowi tylko należą się gratulację za obrażanie osób wypowiadających się na tym forum... z natury z takimi nie dyskutuję...więc troszkę może się zastanów zanim następnym razem coś napiszesz? nie uważam się za osobę nadzwyczaj genialną, której na start należą się 3 tysiaki... natomiast dobrze znam własne umiejętności, a także ambicjonalnie podchodzę do życia i wymagam od innych jedynie odrobiny szacunku, tak jak to powinno być w normalnym świecie!!! osoby które zarządzają dużą firmą (bo na pewno do korporacji ocrk baaaaaaaaaaaaaaardzo dużo brakuje) powinny wykazywać się cechami których niestety na dzień dzisiejszy nie posiadają... przede wszystkim powinni kierować się szacunkiem do pracowników bo gdyby nie oni cała ta firma by upadła!!!! znam wiele osób tam pracujących którym ta praca się podoba i daje satysfakcje, ale każdy z nich uważa podobnie jak ja , tylko wszyscy się boją i nie chcą o tym mówić głośno... czują się niedoceniani, co chwila muszą się upominac o podwyżkę, o pakiecie socjalnym mogą sobie tylko pomarzyć... i każdy z nich boi się każdego piątku... taka jest prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 11:55 A serdecznie dziękuję za gratulacje i zapewniam że przeciwieństwie do niektórych wypowiadających się zawsze zastanawiam się zanim coś napiszę, ale jak widać prawda w oczy kole. Przedstawiasz trochę retorykę Jarosława Kaczyńskiego - "znam wiele osób które uważa tak jak ja". Oświecę Cię - ja też znam wiele osób które uważa tak jak ja. I co? Twoje osoby są lepsze niż moje? Ambicjonalnie podchodzisz do życia i jednocześnie wymagasz od innych jedynie odrobiny szacunku? Mało ambicjonalne. Ja podchodzę ambicjonalnie do życia i wymagam od innych absolutnego maksimum w pracy. Ci którzy dają minimum obniżają poziom i ciągną firmę w dół. Trzeba się upominać o podwyżkę? No... życie. Wyobrażasz sobie żeby jakikolwiek pracodawca z głową przyszedł i w przypływie szaleństwa stwierdził "podwyżka dla wszystkich!" - ja osobiście nie widzę czegoś takiego. Zresztą "chodzenie za podwyżką" jest świetnym sposobem na sprawdzanie ambicji pracownika. Zauważ że jeśli ktoś czuje że jego wkład jest tak duży że podwyżka się mu należy to zawalczy o nią. Nie wyobrażam sobie żeby pracownik, który zgodził się z własnej nieprzymuszonej woli na określone warunki zatrudnienia i nie daje z siebie nic poza wymaganym minimum z jakiegoś względu nagle miał dostać podwyżkę (nie mówię o sytuacjach takich jak np. podwyżka przy przedłużeniu umowy o pracę itp.). Pakiet socjalny? W sensie? Opieka lekarza i darmowe wejście na siłownię? Serio mówimy o bazowym stanowisku w tej firmie czy o posadzie dyrektora ds. finansów w jakiejś warszawskiej korporacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 15119 Re: Praca w OCRK IP: *.dynamic.mm.pl 06.11.13, 22:48 Dyrektor zarządzający - a to dobre - buhahahahahahaha.... Najważniejsze to się nazwać, co;)?? Najpierw sprzedawca, potem kierownik sprzedawców, teraz PAN DYREKTOR (PROTEKTOR)...Artykuły w Rzepie - a to dobre.... Ojciec dyrektor...od ojca to mu daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubię placki Re: Praca w OCRK IP: 78.9.15.* 03.07.13, 09:45 Do roboty, a nie czytać! Pozdrawiam cieplutko w ten piękny poranek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w OCRK IP: *.centertel.pl 03.07.13, 12:53 masakra jedna wielka, dziwi mnie że nagle OCRK tak zaczęło się bronić... widać macie coś na sumieniu skoro tak kurczowo trzymacie się swoich argumencików że ci byli pracownicy to lenie, pasożyty itp... nie trafiają do was ŻADNE głosy krytyki, króre stawiają waszą firmę w złym świetle... nauczcie się POKORY!! miejcie chociaż świadomość że wypowiadają się tu nie tylko byli ale i obecni pracownicy, zacznijcie ich doceniać !!!! i nie chodzi wcale o karnet na siłownie przemądrzały obserwatorze!! ludzie czekają na jakąś nagrodę , na premię świąteczną , na słowo uznania, na cokolwiek... to jest wpisane w politykę każdej firmy... zadowolony i doceniony pracownik do dobry pracownik!!!! a mnie boli chyba najbardziej tylko jedna rzecz.... jak władza i pieniądze potrafią ludzi pozmieniać... przykre i żałosne jednocześnie !! ale to już temat rzeka na zupełnie inną dyskusję! amen ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Praca w OCRK IP: *.play-internet.pl 06.07.13, 15:01 potwierdzam, to wszystko jedna wielka masakra. Wiesz co w sumie mam nadzieje że Twoi byli czy obecni koledzy i koleżanki z ocrk podziękują Ci serdecznie - w życiu nie zatrudnię nikogo kto będzie byłym pracownikiem ocrk widząc jak bardzo roszczeniowi to pracownicy. Oczywiście masz świadomość że forum Gazeta.pl dotyczące pracy jest bardzo popularne i zagląda tutaj masa nie tylko pracowników ale i potencjalnych pracodawców? Nie wymieniłeś/łaś żadnych konkretnych argumentów świadczących o tym, że ocrk to zły pracodawca więc szczerze nie rozumiem Twoich "bluzgów". Piszesz: "ludzie czekają na jakąś nagrodę" Co do cholery? Ludzie dostają swoje "nagrody" co miesiąc - nazywa się to pensja, lub wypłata. "Na premię świąteczną" - to chyba nie to forum - polecam poszukać jakiegoś gdzie w dyskusji uczestniczy święty Mikołaj. "Na słowo uznania" - proszę bardzo - słowa uznania ode mnie, takich bredni już dawno nie czytałem. Twierdzisz, że to jest wpisane "w politykę każdej firmy". Odważne stwierdzenie, ale na pewno nie prawdziwe. No chyba że masz tak gigantyczne doświadczenie żeby to stwierdzić na pewno. Odnosząc się jeszcze do stwierdzenia które padło gdzieś wyżej że ocrk jeszcze daleko do korporacji. Bardzo dobrze, oby nigdy nie dążyli do tego trendu. Polecam popracować w jakiejś korporacji zanim zacznie się dyskutować na temat tego co pracodawca musi i jak powinien się zachowywać względem pracownika. Polecam wejść w wyścig szczurów, gdzie przełożony z zegarkiem w ręku odmierza dwie minuty na papierosa, kawę i toaletę. Gdzie "koleżanki" i "koledzy" donoszą na siebie z uśmiechem na twarzy, żeby tylko pozbyć się "konkurencji", gdzie sugeruje się pracownikom że na "lekkim dopalaniu" będą mogli więcej, szybciej i skuteczniej. Proszę bardzo - polecam, można (ale nie trzeba) zarobić niezłą kasę i porządnie zniszczyć sobie życie. Zresztą zachodnie firmy odwracają się już od "korporacyjnego trendu" widząc że ten system się nie sprawdza. Jeszcze w Polsce "wielcy managerowie" są zachłyśnięci korporacyjną otoczką. Mam nadzieję że już niedługo. Dyskutujemy tutaj o rzeczach dla mnie totalnie bezsensownych - ktoś kto jak zakładam został zwolniony z ocrk, na forum publicznym daje upust swoim żalom, zamiast pozbierać się po swojej klęsce (tak, tak - to Twoja klęska, każdy czasem popełnia błąd, przegrywa) i ruszyć do przodu. Grunt to wyciągać wnioski z własnych błędów. Może lepiej spojrzeć na to co samemu zrobiło się źle, zamiast obwiniać cały świat? Może zamiast oczerniać byłego pracodawcę to lepiej skupić się na poszukiwaniu nowego? Nawet jeśli w ocrk nie odnoszono się do Ciebie z szacunkiem na który wg Twoich słów zasługujesz, to dlaczego zniżać się do ich poziomu? Nigdy tego nie zrozumiem. Nie żeby nie zdarzało mi się wyrzucić z siebie paru złych słów na temat współpracowników czy biznesowych partnerów, ale nigdy na forum publicznym. Bo to co piszesz nie świadczy źle o ocrk - bo wiadomo że nie ma idealnych pracodawców, tak samo jak nie ma idealnych pracowników. Ale przede wszystkim to świadczy źle o Tobie. Rynek pracy jest bardzo konkurencyjny i chcąc odnieść na nim sukces trzeba przede wszystkim skupić się na sobie, na samodoskonaleniu, wyciąganiu z każdej pracy maksimum dla siebie. Tak, że jeśli będzie Ci gdzieś źle to żebyś zawsze mógł/mogła się zwolnić i iść gdzieś gdzie będzie lepiej (a jak wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma). Nie zakończę zdania zwrotem "amen" bo jakoś to mnie przeraża i boję się wdawać w dyskusję na tematy religijne, obawiam się że mój przeciwnik ściągnąłby mnie na swój poziom i zmiażdżył siłą doświadczenia. Także - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Veritas Re: Praca w OCRK IP: *.bielsat.com.pl 31.10.13, 14:49 W OCRK pracownicy traktowani są jak chłopi pańszczyźniani na folwarku. Na każdym kroku brak jest szacunku dla szeregowego pracownika, brak jest pochwały oraz dobrego słowa, za to złe słowo od Pana usłyszeć bardzo łatwo. Panuje atmosfera strachu o pracę oraz mit "piątku o godzinie 14.55", kiedy to pracodawca zwykł wzywać pracowników i wręczać im wypowiedzenie ze słowami - "ja się tobie tłumaczyć nie muszę z powodu zwolnienia, ect". W tej chwili pracodawca wykorzystuje kiepską sytuację na rynku pracy oraz desperację pracowników, którzy z braku innego zajęcia będą trzymać się kurczowo OCRK. Wierzę, że to się wkrótce zmieni i Ci, którzy mają już dość złego traktowania po prostu odejdą. Na szczęście byli już tacy odważni, którzy przetarli szlaki i podziękowali za współpracę. Bo na szczęście istnieją inne miejsca pracy niż OCRK. Poza tym wyznawana jest ideologia Kalego - "jak OCRK zwolnić pracownika - dobrze, dobrze, jak pracownik się zwolnić - oj, niedobry pracownik, niewdzięczny"... Do władzy dostali się tam ludzie, którzy o stosunkach interpersonalnych oraz zarządzaniu zasobami ludzkimi mają zerowe pojęcie. Strachem, krzykiem oraz brakiem szacunku dla chłopa pańszczyźnianego szacunku Pana zbudować się nie da. Umowa na czas określony, kiepskie zarobki - to są fakty. Panowie mówią o możliwości awansu i rozwoju. Owszem, jest taka możliwość. Ale bez szału, 200 zł netto podwyżki nie powala na kolana. A tak samo szybko jak awansują potrafią zwolnić. Poza tym "czyszczą kadrę" z osób, które mają coś do powiedzenia oraz które mówią swoje zdanie osobie zarządzającej. Z zewnątrz praca ta wygląda atrakcyjnie, będąc wewnątrz całego tego "kombinatu" już atrakcyjną być przestaje. Obserwator nie ma pojęcia o pracy w korporacji podając jako przykład Tesco czy innych marketów. Obecnym pracownikom życzę wytrwałości, ale też odwagi, aby swemu pracodawcy powiedzieli, co naprawdę myślą, albo pracowali cicho i pokornie. Pamiętajcie, o tym, że: "potrzebne są zmiany! Konieczne są zmiany! Bo jeśli nic się nie zmieni, może nadejść dzień rebelii..." .Tej "rebelii" - w pozytywnym słowa tego znaczeniu, życzę osobom zarządzającym - aby doceniły pracę innych, szanowały pracowników, nie skąpiły im (obok głosów krytyki) pochwał, zaoferowały stałość zatrudniania, a nie tylko "możliwość" rozwoju... Aby naprawdę dobrze pracować, być postrzeganym na rynku jako mocny team potrzebne jest zbudowanie zespołu, mocnej grupy stałych pracowników, na których można liczyć. Pracowników traktowanych na zasadzie partnerstwa a nie chłopa pańszczyźnianego, pracowników którzy nie drżą o pracę, ale będąc pewni stałości zatrudnienia myślą o PRACY a nie o najbliższym piątku i giełdzie - "kogo dziś zwolnią"... Na tę chwilę te stałe zmiany osób rozliczających nie wypływają dobrze na obraz fachowości wśród klientów OCRK - to wiem od klientów... Życzę wszystkim - i Panom i fornalom - wyważenia, pokory, zastanowienia się nad każdą decyzją oraz rozwagi w podejmowaniu decyzji. I jeszcze jedno: najważniejsi są ludzie i to w nich należy inwestować. Nie w budynki. Przemyślcie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 00:01 całkowicie się pod tym podpisuje.... jako były pracownik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Praca w OCRK IP: *.dynamic.mm.pl 06.11.13, 22:07 I teraz umowy o zakazie konkurencji ... Słuchajcie drogie ocrki, a przede wszystko osoby zarządzające - zastanów się jeden z drugim nad sensem tworzenia obozu pracy... Palma odbiła od władzy, co:)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 12:42 Trzeba w końcu zastanowić się nad związkami zawodowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 15119 Re: Praca w OCRK IP: *.dynamic.mm.pl 06.11.13, 22:50 Dyrektor zarządzający - a to dobre - buhahahahahahaha.... Najważniejsze to się nazwać, co;)?? Najpierw sprzedawca, potem kierownik sprzedawców, teraz PAN DYREKTOR (PROTEKTOR)...Artykuły w Rzepie - a to dobre.... Ojciec dyrektor...do ojca to mu daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FanClub Re: Praca w OCRK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.13, 12:14 Łubu-dubu, łubu-dubu, niech żyje nam PREZES (Ojciec, dyrektor, jaśnie oświecony, jego magnificencja) naszego klubu, niech żyje nam :)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemądry Polak Re: Praca w OCRK IP: *.dynamic.mm.pl 08.11.13, 06:36 Akurat w tym artykule nie chodzi o umowy o zakazie konkurencji, które są uregulowane w kodeksie pracy i są ważne, tylko o weksle, które podpisują pracownicy i które z mocy przepisów mają być nieważne... Proszę czytać artykuły ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lubie OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 15:06 DO WSZYSTKICH NARZEKAJĄCYCH !! OBUDZCIE SIĘ!! JEŻELI JEST WAM TAK ŹLE, MAŁO ZARABIACIE, CO NAJGORSZE SZEF OD WAS CZEGOŚ WYMAGA - CO WY TAM ROBICIE??? Mama wrażenie, ze wypowiadają się tu osoby, którym wydaje się , na początek dostaną 2000 netto i na początek stażyste , który będzie za nich wszystko robił, po poł roku pracy pewnie 2 tygodnie urlopu- i tak zwane "wczasy pod gruszą" 3000 zł. Niestety te czasy mineły, czas sie drodzy forumowicze do pracy ostro zabrać, a jak wypłata nie starcza, to znaleźć drugi etat. Firma OCRK jest najlepszą z firm, w których pracowałam. Jeszcze jedna rada do wszystkich pokrzywdzonych : proponuje założyć własną działalność. Tylko uprzedzam - żaden szef od Was nie wymaga, natomiast samej pracy jest o wiele więcej. Ja założyłam własną firmę, pracuję rzadko poniżej 12 godzin, jest to początek więc nie zarabiam nawet tej wybrzydzanej przez Was minimalnej pensji. Mam natomiast ogromna satysfakcję, że dzięki doświadczeniu, które zdobyłam min w OCRK - klient jest zadowolony i wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jadowitej Re: Lubie OCRK IP: *.play-internet.pl 13.01.14, 19:06 Moja droga, wszyscy doskonale wiemy jak wyglądała Twoja praca i dlaczego już nie pracujesz w OCRK. Ciekawe dlaczego od momentu kiedy nie pracujesz atmosfera w firmie wyraźnie się poprawiła, rozmowy w kuchni nie urywają się już w tajemniczy sposób, czyżby to był zbieg okoliczności?! Piszesz ze OCRK to najlepsza firma w jakiej pracowałaś, nic dziwnego twoje CV nie jest zbyt bogate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Lubie OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 20:18 Hmmm ze wtrącę kilka słów - jeśli myślimy o tej samej osobie to niestety była to jedna z najlepszych osób jaka pracowała w OCRK już takich nie ma i nie będzie - Ty pewnie dopiero raczkujesz na rozliczającego (czego do końca nikt nie widzi) wiec może powstrzymaj wodze fantazji i obudź się zanim pęknie mydlana bańka. Popieram stwierdzenie ze warto mieć własny biznes ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Lubie OCRK IP: *.95.euro-lan.pl 03.02.14, 23:22 Na pewno myślimy o tej samej osobie. Najlepsza osoba jaka pracowała w OCRK? Pod jakim względem? Lojalność - raczej nie, i chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego. Kompetencja - nie ma to jak robić dobre wrażenie a w tym była/jest doskonała. Poza tym można sypać przykładami na jej złośliwości i małostkowe zachowania. Dobrze ze już jej nie ma, bo atmosfera pracy jest jednym z istotnych czynników wpływających na wydajność a jej metody pracy to był subtelny terror, donosy i pomówienia a do tego skłonności do wpadania w histerię. Mydlana bańka pękła już po paru miesiącach, zresztą każdy kto tu pracuje to widzi. A czemu się tu dziwić skoro większość z nas ma dzieci i praca tutaj to szczyt możliwości zawodowych na obecnym rynku pracy co OCRK bezwzględnie wykorzystuje. Każda z nas się boi że straci pracę i te marne grosze a w domu przecież rodzina na utrzymaniu. Takimi osobami łatwiej manipulować i je zastraszać. Dość symptomatyczne jest to że każdy kto ma odwagę mieć swoje zdanie w firmie (odmienne od ojca dyrektora zarządzającego), dość szybko stąd wylatuje albo sam odchodzi. Jestem pełna uznania i podziwu dla chłopaków którzy w ostatnim czasie sami stąd odeszli. Szanowali się i nie pozwolili na takie traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Lubie OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 18:57 Jeśli myślimy o tej samej osobie to chyba nie widziałaś CV tej osoby.... a doświadczenie w transporcie zapewne ma większe niż któregokolwiek pracownika OCRK - wyłączając ekspertów... Może rozpisz swoje doświadczenie wtedy ocenimy w szerszym gronie kto ma "lepsze" doświadczenie zawodowe. Proszę nie rozpisuj się na tematy na które do końca nie masz pewności. To ze w OCRK powstały tzw obozy i jeśli się do nich nie należy to jest się tym złym to już inna sprawa. Nie twierdzę że ta osoba miała świetny charakter, ale śmiało mogę powiedzieć ze można ja było lubić, była bardzo pomocną osobą i do tego należała do czołówki najlepszych których już nie ma w OCRK. Lojalność ??? :) pisząc na OCRK że "bazuje na wyzysku" śmiesz twierdzić że Ty jesteś lojalna ??? Dobre sobie. Pomówienia i donosy to domena innych osób które niestety jeszcze jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności pracują w tej firmie. Jeśli chodzi o pracę w OCRK i szczyt możliwości to powiem tak - nie wiem na jakim etapie jesteś w OCRK ale według mnie praca tam to żaden szczyt ( a już na pewno nie zawodowy i finansowy). Jeśli pasuje Ci praca za 2,5tyś netto będąc specjalistą lub starszym specjalistą ds analiz i rozliczeń to najwyraźniej ustawiłaś sobie nisko poprzeczkę. OCRK na niczym nie bazuje - no chyba że na tym że ludzie tam pracujący przyzwyczajają się do wygodnych 8-miu godzin pracy w określonych dniach i godzinach i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty gość anonim Re: Lubie OCRK IP: 78.10.237.* 02.03.14, 14:51 Skoro wszyscy jesteście tacy mądrzy to dlaczego wypowiadacie się jako "gość" czy "anonim"? Nawrzucać na kogoś jest fajnie, ale podpisać się już nikt nie ma odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam_fajne_cycki Re: Lubie OCRK IP: *.biznes-host.pl 18.03.14, 11:42 Ci co wypowiadaja sie nieanonimowo potem ekspresowo musza szukac nowej pracy. Kierownictwo nie dopuszcza do krytyki w szeregach. Aha, czy ktoś coś wie może o tym że firma ma się przenosić do Krakowa? Tak usłyszałam ostatnio na korytarzu, podobno tańsi i lepsi studenci mają zająć nasze miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.a. Iron Re: Lubie OCRK IP: 67.213.218.* 08.04.14, 20:19 zepsula się kapusta, to ją wyrzucili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Lubie OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 19:40 Człowiek się stara jak może ale tam gdzie trzeba by było rozliczyć kogoś z tego co zrobił w danym dniu zwraca się uwagę chyba na to ile osób w pomieszczeniu śmiało się z głupawego żartu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikid Re: Lubie OCRK IP: *.rdns.serverdeals.org 01.08.14, 17:22 Trza fakty sprostować - kapusta się nie zepsuła. Pewnie się komuś przejadła. A w tym rejonie to głównie zasmażana, z tłuszczykiem co by łatwo wchodziło i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Lubie OCRK IP: 66.85.148.* 15.05.14, 21:35 A to to co - taki odważny, a imienia a nazwiska nie widzę? Jakiś pochlebca od siedmiu boleści. Co myślisz, że cię rozliczającym za to zrobią, że poliżesz komu trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w OCRK IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 19:59 strach się bać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w OCRK IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 20:03 ...i bynajmniej nie chodzi mi tu o warunki pracy tylko .... 8/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 19:28 Mam dość tych wszystkich procedur i osób unoszących wyżej nos niż czoło ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztywny_wacek Re: Praca w OCRK IP: *.rev.netart.pl 25.04.14, 10:51 Witaj, w świecie korporacji. To znaczy w świecie polskiej pseudo-korporacji. Gdyby to była firma w/g standardów zachodnich to byśmy pracowali według innych procedur, ojciec-dyrektor nie mógłby robić sobie co dwa tygodnie idiotycznych eksperymentów, no i inne pieniądze by się zarabiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Praca w OCRK IP: 172.245.28.* 07.05.14, 14:24 Info dla tych co już nie mogą w oceerku, przyjżyjcie się firmie SRW z Tychów. Już parę osób od nas tam pracuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Praca w OCRK IP: *.uk2net.com 15.05.14, 14:21 Nie tylko SRW:)... Z tego co mi wiadomo do Indalo z Bielska też przyjęli kilka osób z oceerku:) I garną się następni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik2 Re: Praca w OCRK IP: *.colo.transip.net 16.05.14, 10:45 Czyli głodowe pensje, donosicielstwo i durne audyty zrobiły swoje :) Ale tak to się zwykle kończy jak derekcja robi wszystko żeby mieć pretekst do niedawania podwyżek, a kierownicy dostają premie za oszczędności na pracownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Praca w OCRK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.14, 10:23 Osoba od Marketingu pomyślała nawet o promowaniu OCRK w teledysku :) www.youtube.com/watch?v=eRZ5NcEJNLY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUNclub Re: Praca w OCRK IP: 66.85.148.* 23.07.14, 22:54 No powiem koleżeństwu, że ci bohaterowie teledysku mocno podobni do ludzi siedzących na stołkach w naszej ulubionej Spółce :) Disco polo na wesoło :) A swoją drogą reklama na poziomie naszej ulubionej Spółki :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fun Klup Re: Praca w OCRK IP: *.rdns.100tb.com 22.08.14, 20:11 Ja to było w Karierze Nikodema Dyzmy? - To mówiłem ja: Nikodem Dyzma - Prezes ..... Drogie Koleżanki i Koledzy - nie przypomina to Wam kogoś? Zawrotna kariera: od zera do milionera.... Od sprzedawcy do .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie seplenie Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 11:48 Ojciec dyrektor mówi że tak niewyraźnie mówicie (skargi klientów) że od przyszłego roku we firmie będzie mieć dyżury logopeda. Jemu co prawda nie pomógł ale wam musi, inaczej piątek i piętnasta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocian Re: Praca w OCRK IP: 95.211.211.* 02.09.14, 11:58 Nadchodzi czas na zmiany! lub choćby na urlopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrągła Re: Praca w OCRK IP: *.lon.100tb.com 02.09.14, 15:12 kawał miesiąca: "jak zatrudnić rolnika? - w ZUSie......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef wszytkich spr Re: Praca w OCRK IP: *.190.158.72.static.midphase.com 02.09.14, 23:39 no to zaciążamy ;););) do roboty, do roboty :) i zaczyna się ewakuacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Mniodek Re: Praca w OCRK IP: 95.211.211.* 03.09.14, 18:58 Przepraszam, jak się powinno pisać: jazda zaciężna czy zaciążna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigmadafaka Re: Praca w OCRK IP: *.190.158.72.static.midphase.com 03.09.14, 21:32 Oj tam oj tam... Nie wchodząc w szczegóły proponuję skupić się na tym, że jak już wrócą z tej wojny zaciążonej to dostaną stanowisko kierownika ekspertów czy innych szpeców, ewentualnie kierownika kierowników, bo czegoś takiego chyba jeszcze nie mają...Coś się wymyśli, coś komuś utnie, tam przytnie, ówdzie namota i będzie kolejne stanowisko jak nic :) Ojciec już się postara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frumac Re: Praca w OCRK IP: *.rdns.100tb.com 05.09.14, 22:52 PROPAGANDA SUKCESU: www.ocrk.pl/#/OCRK_w_liczbach.html Zapomnieli tylko dopisać ile pracowników wydymali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdaw Cię wyzwol Re: Praca w OCRK IP: *.190.158.72.static.midphase.com 12.09.14, 10:02 I te mityczne już 12 lata doświadczenia, o którym opowiadają na prawo i lewo... Na tej stronie pisze wyraźnie: OTWARCIE OCRK ODBYŁO SIĘ 3 WRZEŚNIA 2007!!! Jakie 12 lat doświadczenia w rozliczaniu do jasnej ch...??? Liczyć nie potrafią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda cdn Re: Praca w OCRK IP: *.190.158.72.static.midphase.com 12.09.14, 10:03 Dokładnie.... forum.trans.org/viewtopic.php?id=18611 Poczytajcie sobie koledzy i koleżanki.... I szanownemu Zarządowi tez to polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heini Re: Praca w OCRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.14, 11:12 Mylisz się o wszechwiedzący. OCRK jest spółką córką PC NET SERVICE a ta firma powstała 2003-04-01 i od początku zajmuje się tworzeniem softu dla transportu więc to doświadczenie jest faktem. Wystarczy poszukać a nie czepiać się nieistotnych szczegółów. Zajmij się lepiej tym jak traktują pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy09 Re: Praca w OCRK 25.09.14, 21:13 Co tam słychać w korpo, pracuje tam jeszcze ktoś czy już wszyscy przejrzeli na oczy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bombelkabombelka Re: Praca w OCRK 02.01.17, 23:10 Praca przeznaczona dla osób, które lubią ciężko pracować i są w stanie poświęcać swój wolny czas, aby cały czas się dokształcać, za pieniążki mało adekwatne do włożonej pracy. Zaczynasz i dostajesz przez dłuższy czas najniższą krajową, na umowę o pracę i wiele więcej nie dostaniesz, mimo włożonej ogromnej pracy. Jednak to nie zmienia faktu, ze uczyć trzeba się cały czas i warto, ale nie tu. Bardzo dużo pracy (choć nie zawsze, bo są okresy z przestojami), bardzo dużo nerwów i brak poczucia jakiejś wartości, ponieważ pracownik jest traktowany w sposób go krzywdzący. Firma lubi "mobilizować" innych pracowników zwolnieniami poszczególnych jednostek i oświadczają to w mailu. Wiele osób (niektórzy świetni pracownicy) odchodzą sami, ponieważ dochodzą do wniosku, że nie warta jest "skórka za wyprawkę". Kierownictwo - pozostawię bez komentarza z resztą jak kilka innych istotnych aspektów tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtala99 Re: Praca w OCRK 02.03.17, 22:48 Szacuneczek od serduszka za ta wypowiedź. Trafia w punkt. Odpowiedz Link Zgłoś