Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Program Pierwsza Praca

IP: *.acn.pl 25.07.04, 10:42
    Na czym polega program "Pierwsza Praca"? Do kogo się zwrócić? Gdzie szukać
    informacji? Czy to polega na "dotowaniu" debiutanta, czy też pracodawcy? Czy
    warto to proponować ewentualnemu pracodawcy?
    Pozdrawiam wszystkich szukających
    Obserwuj wątek
      • Gość: a Re: Program Pierwsza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 20:37
        Należy zgłosić się do U.Pracy jeśli jesteś absolwentką (jest się nią przez rok
        od ukończenia szkoły), złozyć odpowiedni wniosek i dowiadywać się cały czas w
        U.P o możliwość zatrudnienia, a najlepiej jest jeśli już znajdziesz sobie
        pracodawcę, któremu będzie odpowiadała taka forma zatrudnienia. Dotowanie tzn
        że U.P wypłaca pracodawcy, który Cię zatrudni wartość ok. 600zł/mc+składki, a
        pracodaca płaci Tobie. W tej chwili najniższe wynagrodzenie to 600 z groszem na
        rękę. Tylko od dobrej woli pracodawcy zależy ile będzesz zarabiała, bo to 600
        to minimum.
        >warto to proponować ewentualnemu pracodawcy?
        Możesz wspomnieć na rozmowie, że masz taką możliwość, jest to korzystne dla
        pracodawcy. W moim przypadku (1,5roku temu) kiedy dawali jeszcze dotacje na rok
        dostałam pracę właśnie w taki sposób, tyle że nie trafiłam najlepiej...ale
        jakoś wytrwałam.
        Nie ma się co zniechęcać trzeba próbować i pokonywać ewentualne schody, żeby
        później było łatwiej znaleźć coś lepszego.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka