Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brak szacunku dla technika dentystycznego -Wrocław

IP: *.Wrocnet.pl 18.08.13, 22:51
    Cześć Wam,
    Wytłumaczcie mi dlaczego po coraz dłuższym stażu pracy mam coraz większe obawy przed skorzystaniem z usług stomatologów widząc pracę, które wykonują? A mimo tego nie można im złego słowa powiedzieć bo przecież technik się pomylił. Szczerze mówiąc nie ma sensu wchodzić w dyskusję ponieważ stomatolog i tak wie lepiej, (on zawinił a my za darmo musimy poprawiać ustawkę ponieważ wycisk został źle pobrany - i gdzie tutaj sprawiedliwość) szkoda mi jedynie, co niektórych pacjentów widząc jaką krzywdę wyrządza im stomatolog.

Wszystkiemu winna jest wyższość, której uczą na studiach medycznych przytaczając jednego z profesorów "Jesteście elitą naszego narodu" i jak po takim praniu mózgu człowiek ma szanować inną osobę. Jedyna różnica pomiędzy technikiem a stomatologiem to wykształcenie, które nie nadje im prawa do poniżania i nie szanowania pracy drugiej osoby. W całym tym zamieszaniu powinno liczyć się DOBRO PACJENTA o obserwując co się dzieje, jest ono na ostatnim miejscu.

Gdyby nie arogancja, wyższość oraz czasami bezczelne zachowanie stomatologów kochałbym bardziej swoją pracę. Naturalnie nie wszyscy stomatolodzy są tacy, współpracuję z kilkoma osobami, które są naprawdę miłe i praca z nimi to czysta przyjemność.

Kolejną rzeczą, która boli to płaca, technik wykonał pracę a zarabia jedynie rąbek tego co bierze stomatolog w między czasie poprawiając kilka razy przez nieudolne pobranie wycisku przez stomatologa czy inne błędy - nie mówię, że wszyscy tacy są ale duża część.

Drodzy koledzy i koleżanki zacznijmy siebie i naszą pracę szanować !!!
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka