Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Strabag sprzątanie

IP: *.play-internet.pl 03.11.13, 20:02
    Czy ktoś sprzątał dla tej firmy? Jaka jest Państwa opinia?

Ja sprzątałam dla strabagu w TK MAXX Bydgoszcz i niestety wiele mam do powiedzenia. Firma nie wypłaca wynagrodzenia, o pieniądze trzeba się prosić, a jeśli ma się szczęście, to coś się dostanie. Umowy otrzymuje się z miesięcznym opóźnieniem, aby firma mogła sobie wpisać na niej dowolną kwotę. Raz możesz pracować na 650, raz za 300. Umowa śmiechu warta, pracownik odpowiada i płaci za wszystko. Pan Łukasz S., koordynator, wiecznie nieosiągalny, nie odbiera telefonów, nie odpowiada na maile. Ma wszystko w dupie. Do innego "przełożonego" kontaktu się nie ma. Jest jeszcze Brygadzistka Kasia, która myśli, że jest Królewną i należy się jej kłaniać do stóp, z całowaniem włącznie. Nikt nie wytrzymuje z nią psychicznie, zgnoi każdego, w mobbingu powinna mieć doktorat. Każdy były pracownik jest obgadany, wyśmiany do cna, żeby NOWI myśleli, że pracowali tu sami debile. Tylko Kasia potrafi sprzątać, reszta nie potrafi nawet zamiatać.
    Nie wiem czy praca w tej firmie to komedia czy tragedia. Zapewne oba.
    Do dzisiaj nie otrzymałam pieniędzy za pracę w tej firmie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: emilia Re: Strabag sprzątanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 20:21
        witam ja sprzatam w tej firmie niestety i wlasnie cos nam nie pasuje prosze o kontkat 790 572 815
      • Gość: musik Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 30.06.14, 21:39
        jak ktoś posiada poproszę numer do brygadzistki Kasi
        • Gość: Żaneta Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 01.07.14, 08:21
          telefon brygadzistki kasi zietak
          • Gość: zaneta Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 01.07.14, 08:23
            telef kasi zietak brygadzistki 728-429-890
          • Gość: zaneta Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 01.07.14, 08:56
            witam ja pracowalam do 30 czerwca w tej firmie razem z kolezanka zostalysmy bez podstawnie zwolnione kolezanka gdy zapytala o powod zwolnienia to uzyskala o kasi zietak brygadzistki odpowiedz ze zamiast odpowiadac tak to odpowiada no a drugi powod jej wymysl ze byla nie mila dla kolezanki magdy co jest nie prawda a mi powiedziala 29czerwca ze mam zagwarantowana w firmie prace i nie musze szukac innej a wczoraj o godzi 12..51 dostalam od kasi sms ze nie musze przychodzic do pracy powod ze nie chodze do pracy to jest klamstwo perfidne nawet nie pomogla rozmowa z p. monika bo kasia naklamala bzdur na nasz temat wogole to co ta kobieta wyprawia to sie w glowie nie miesci wypytuje pracownikow czy jest mowa na jej temat w pracy i po pracy jakbysmy nie mieli innych tematow swoich gnoi ludzi do pracy a sama siedzi w kantynie lub urzadza sobie smiechy z pracownikami sklepu do p lukasza nie mozna sie dodzwonic na sms rowniez nie odp umowy do dzis nie otrzymalismy a co do przydzielania pracy to ja i agnieszka i kolega mielismy najwiecej a magda studenka chodzila i udalawa ze pracuje i ja zostawila w pracy a my co robilismy jak w obozie pracy bez mozliwosci np napicia sie bo szafki mielismy zamniete na klucz i klucz byly u kierowniczki sklepu a decydowala o ktorej beda otwarte szafki kasia to zostalysmy zwolnione ja czuje sie wykorzystana bo robilam najciezsza prace i najwiecej co moga poswiadczyc pracownicy i tylko slyszalam stale cos zle i kasi chamskie odzywki w naszym i w moim kierunku to jest powtarzam oboz pracy a kasia psychicznie wykancza ludzi dlatego jest taka tam rotacja i jak p. lukasz chce utworzyc zgrana brygade jak ona zwalnia dobrych pracownikow i gnoi nas jej tylko dac do reki bat i wtedy byla w swoim zywiole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja sprawe i inni kierujemy do inspekcji pracy i sadu za mobing i bezpostawne zwolnienie z pracy ktos musi kasie nauczyc rozsadku kultury i szacunku do pracownikow jezeli p. lukasz tego nie potrafi!!!!!!!!!!
        • Gość: zaneta Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 01.07.14, 10:51
          kolejny czlowiek zgnebiony przez brygadzistke kache odszedl z pracy dzis nawet kierowniczka sie za nim wstawila sklepu to jest nie dopomyslenia co tam sie dzieje a szef nam nie wierzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!magda tez odeszla tez z pracy cala nasza wspaniala brygada juz nie pracuje dzieki kasi zietak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szok a szef nic na to
      • Gość: ciekawa Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 10.07.14, 15:37
        Dawno tu nie zaglądałam, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Tylko się dziwie, że Kacha nie boi się z pracy wychodzić, tyle ludzi co ona sponiewierała.
        Dla każdego kto nie dostał jeszcze umowy, Kasia je przetrzymuje. Po wypisaniu formularza, leżą w szafce. Najlepiej zgłosić się do PIP, przecież codziennie musimy się podpisywać przy wejściu i wyjściu, więc dowód na to, że w pracy się było jest. Ja z koleżanką byłyśmy w PIPie i nagle Łukasz się zjawił z umowami. Ja już wtedy nie pracowałam, dostałam listownie umowę z prośbą o podpisanie i odesłanie. Napisałam maila do Łukasza, że jesli nie otrzymam pieniędzy za 3 dni swojej pracy, to może zapomnieć o podpisie. Ma drugi dzień kasa była.
        Kasia natomiast zjawiła się w pracy w szpilkach, wymalowana, zarumieniona, a podwoził ją Łukasz. Kasia nigdy nie zostanie zwolniona, bo ma romans z Łukaszem, jest to jasne jak słońce. A jak się o tym wspomina w pracy, to dziwnie się burzy, robi awanturę, że zadzwoni do Łukasza i się poskarży. Spróbujcie.

Napisałam też kilka maili do TK MAXX o całej sprawie, na każdy mail mi odpisano. Sklep też miał syf. Co do kierownictwa, to mają nas w dupie, bo jesteśmy z firmy zewnętrznej, dlatego kierowniczka nic nie zrobi. Kasia się jej wciąż żali, takiej w lokach, że pracownicy jej nie słuchają, że ją wyśmiewają, obgadują, nie słuchają poleceń, itp.

Dla zainteresowanych, Kasia dorabia w Polo na Konopnickiej, bodajże. Jeżeli ktoś chce jej zrobić syf, to zapraszam.
        • Gość: niki Re: Strabag sprzątanie IP: *.multi-play.net.pl 23.07.14, 13:42
          Problem nie tkwi w firmie Strabag ,która obsługuje całą Polskę. Problemem faktycznie jest pani Kasia ,która się tak rozpanoszyła w tym sklepie jakby była dyrektorem.
      • Gość: ciekawa Re: Strabag sprzątanie IP: *.play-internet.pl 10.07.14, 15:55
        Najbardziej tylko szkoda mi ludzi, bo przez te 3 miesiące jak pracowałyśmy z koleżanką, to mieliśmy wspaniałą, zgraną ekipę, poza Kasią. Kasia ma kompleks wyższości, myśli, że jest szefem, a jest nikim, jest takim samym pracownikiem jak wszyscy. Ten telefon służbowy co Kasia ma zawsze przy sobie, to z niego możecie dzwonić do Łukasza. Nie ma sensu dzwonić na swój koszt, od niej zawsze odbierze.

Zapomniałam napisać, raz była poważna sprawa w sklepie, o to, że Kasia przy klientach zrobiła awanturę pracownikom, krzyczała, leciały wulgaryzmy, itp. Wtedy kierownictwo zastanawiało się nad zrezygnowaniem w ich usług. Wtedy Kasia była tak roztrzęsiona, że cały dzień nie pracowała, tak się bała o robotę. Okazało się, że dzwonił ktoś z poprzednich pracowników, bo też nie dostał pieniędzy.
        Możecie zadzwonić i zrobić to samo. Kilka takich telefonów i Kasia wyleci razem z całą firmą. Możecie powiedzieć, że blondynka robiła awanturę na sklepie pracownikom w czeronych koszulkach i jako klienci jesteście oburzeni, że nie będziecie więcej robić tu zakupów.
        • Gość: nol Re: Strabag sprzątanie IP: *.multi-play.net.pl 24.07.14, 14:23
          Na szczęście Kaśka już tam nie rządzi, jest facet który przyjmuje pracowników a ona boi się go jak ognia i gęba jej zmiękła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka