Gość: goska IP: 195.116.1.* 18.11.04, 10:38 Na czym polega praca logistyka produktu??Pytam ponieważ zaoferowano mi stanowisko aystenta w/w.Poinformowano mnie jedynie,że muszę znać excela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mgrinz Re: Logistyk produktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:55 jeżeli to nie jest ukryta akwizycja, to praca logistyka powinna polegać na załatwianiu i organizowaniu surowców, potem na kanałach zbytu, na ewentualnym magazynowaniu, określaniu poziomu zapsów, segregowaniu, wysyłce na określone kierunki... logistyka to to co dawniej nazywało się kwatermistrzostwem, zaopatrzeniem... ogólnie logistyk produktu powinien organizować transport i dostawę do odbiorcy... jeżeli będą Ci kazali "szukać nowych odbiorców" to to nie jest logistyka ale PH... więc prawdopodobnie będziesz miała do czynienia z wysyłką towaru od miejsca produkcji/składowania do klienta, do tego dochodzi optymalizacja kosztów transportu, mówiąc po ludzku wybieranie najtańszego przewoźnika i pilnowanie aby był on terminowy... przynajmniej ja jako logistyk z wykształcenia tak to rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Logistyk produktu IP: 195.116.1.* 18.11.04, 12:59 Dziękuje za odpowiedź.Z pewnością nie jest to ukryta akwizycja i domyślam się, że ten excel to do wprowadzania zmian np.magazynowych, rejestrowanie jaki przewoźnik odebrał towar,ile itp... Odpowiedz Link Zgłoś