Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Renta - ZUS - Sąd Pracy

IP: 80.51.231.* 17.12.04, 09:04
    Witam,

Czy ktos mi moze pomoc w nastepujacej sprawie? Wygralam sprawe z ZUS'em w
    Sadzie Pracy (odnosnie przywrocenia odebranej w maju 2004 renty). Moje
    pytania sa nastepujace:
    1. Po jakim czasie nastepuje uprawomocnienie wyroku Sadu? Wyrok zapadl na
    koniec listopada 2004.
    2. Od kiedy ZUS powinien wznowic wyplacanie reny (zaleglosci i biezacych
    wyplat)i w jakiej formie zwrot zaleglosci?
    3. Czy naleza sie odsetki z tytulu 6 miesiecznej przerwy niewyplacania renty?

Pozdrowienia i z gory dziekuje za pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: hey Re: Renta - ZUS - Sąd Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:18
        uprawomocnienie wyroku jest zawsze z zachowaniem 14dni i od tego czasu wyrok
        jest upraw., poza tym sad inform. co i jak, a w wyroku nie ma odnosnie klauzuli
        wykonalnosci i terminu dopuszczajacego zapłate przez zus zal. ? wszystko to
        powinno byc zawarte a jak co to najlepiej przedzwonic do sadu panie sekret.
        napewno wyjasnia dane dot. sprawy , pozdrawiam
        • Gość: koleżanka Re: Renta - ZUS - Sąd Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:16
          Też stawałam przed Sądem w srawie renty ZUS i nie pamiętam ile się wyrok
          uprawomacnia chyba 14 dni. Na pewno dostaniesz w niedługim czasie wyrównanie z
          ZUS za okres nie otrzymywania renty.
          Gratuluję wygrać z ZUSem to naprawdę coś.
          Pozdrawiam.
      • Gość: ola Re: Renta - ZUS - Sąd Pracy IP: *.broker.com.pl 22.12.04, 10:30
        Ja tez ostatnio wygralam z zusem. Wyrok uprawamacnia sie w ciagu 21 dni. W
        ciagu 7 dni od ogloszenia wyroku mozna wniesc odwołanie. Na odsetki nie masz co
        liczyc. Bo zazwyczaj odsetki sie nalezą o ile wnioskowałas o takie w pozwie, a
        ponadto wydaje mi sie , ale podkreslam WYDAJE mi sie ze właśnie od Zusu tych
        odsetek nie można żądać. Gdzieś cos kiedys na ten temat czytałam i kurcze nie
        wiem gdzie. Więc tego ostatniego pewna nie jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka