Gość: majka Re: teksty szefow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 19:58 dopisek na pismie : wieksza TRZcionką Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: teksty szefow 16.03.06, 10:48 Hej, pracowałaś w tej samej firmie co ja?! I jeszcze było: powiedz no mi, jak się pisze Piłsudski... Odpowiedz Link Zgłoś
venom.x Re: teksty szefow 16.03.06, 12:14 Słysze kilka razy w tygodniu takie kwiatki : -"Załatw mi to na tipo" -"Gra nie warta skórki" i najlepsze -w/g "fo pa" to ty powinnaś pierwsza odłożyć słuchawke Odpowiedz Link Zgłoś
brite Standardowe wypowiedzi 19.03.06, 16:18 "Nie ma ludzi niezastąpionych" (Czyli jeżeli doświadczony pracownik przestaje się godzić na warunki i odchodzi to można zatrudnić stażystę za darmo, który nic nie umie, szefostwo nie widzi, jak bardzo firma na tym traci). "Pazerny dwa razy traci" - szefostwo bardzo lubi to powtarzać oraz... zwiększać marżę któregoś produktów do niebotycznych kwot. "dobrze że mi/ci ryja nie urwało" - przy KAŻDYM kichnięciu (poza tym, mój szef jest najzabawniej kichającą osobą jaką znam - muszę to kiedyś nagrać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:43 "jak sie pisze litere Q na komputerze" Odpowiedz Link Zgłoś
arturart7 Re: teksty szefow 17.10.06, 15:55 Wpisujcie tutaj te BZDURY! www.empik.com/komiksos.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: teksty szefow 25.10.06, 14:33 prosze ułozyc te książki chronologicznie: od najmniejszej do największej. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: teksty szefow 27.10.06, 10:20 zajrzałam do sekretarki po papier firmowy, bo mi się skończył. sekretarka szuka mi ten papier, a ze swojego gabinetu wychodzi nasz dyrktor z pismem słuzbowym w dłoni i mówi do niej: - niech pani skresli to zakończenie "Z poważaniem", bo tego pana ja akurat nie szanuję wyłyśmy obie Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: teksty szefow 29.10.06, 18:01 Idąc po podwyżke usłyszałam "wszyscy narzekacie że za mało zarabiacie, a ja jeszcze nie spotkałem człowieka żeby narzekał że za dożo zarabia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: teksty szefow IP: *.spray.net.pl 21.11.06, 01:16 szefowa, wybitna znawczyni języków polskiego i angielskiego (o drugim wspominam, żeby podkreślić jej kompetencje), osoba która skończyła kilka kierunków studiów, napisała do swoich podwykonawców pismo, które nazwała "okulnikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: teksty szefow IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 21.11.06, 08:39 Od kiedy znajomosc drugiego jezyka oznacza kompetencje? Jak sie zdarzylo raz - kazdemu moze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: teksty szefow IP: *.spray.net.pl 21.11.06, 14:04 Bo ona ma się za tak wybitnego lingwistę, a polskiego jeszcze się nie nauczyła - mówi m.in. włanczać i fakty autentycze:-)Uważa się za skończoną profesjonalistkę i gdybyś to Ty popełniła taki błąd, przypominałaby jeszcze o tym Twoim dzieciom, że mamusia idiotką była i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmm Re: teksty szefow IP: *.chello.pl 04.01.07, 16:46 Szkolenie z nowego systemu rozliczeń finansowych... W ramach ćwiczenia wprowadzamy roliczenie z wydarzenie "Wyjazd służbowy do Brukseli" Należało wpisać to jako tytuł rozliczenia i z "rozwijalnej listy" wybrać kraj, do którego ów wyjazd się odbywał. Szef bezradnie stwierdza- "Coś nie tak z tym systemem... Nie mam tu Brukseli..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:16 moja by ła szefowa gdzie sie wkłada tą dyskietkę ? - pokazałam i co dalej ? (chcialam powiedziec g...o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: teksty szefow IP: *.ztpnet.pl 09.01.07, 18:44 W projekcie pisma do klienta użyto określenia "terminy zawite". Szanowna Pani Dyrektor (ekonomistka) poprawiła na "zawiłe"... Pewnie, studia prawnicze są zbędne, przecież przepisy każdy czytać potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: teksty szefow IP: 195.116.95.* 29.01.07, 14:08 moja ciągle pisze KOLABORATY..... niewiem czy donosi na kogoś czy jej się z elaboratem pomerdało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: teksty szefow IP: 195.116.95.* 29.01.07, 14:09 wiem, wiem... nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: teksty szefow IP: *.chomiczowka.net.pl 05.02.07, 22:28 U mnie w pracy laska, posiadajaca de facto ambicje kierownicze, ale na szczescie niespelnione powiedziala kiedyś, ze "jechał felieton". Jesli ktos sie domysla o co chodzi, to tlumacze, ze nie chodzi bynajmniej o śmierdzacy utwór literacki, ale o jadących trasą kolarzy... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobuz Re: teksty szefow IP: 217.98.20.* 22.01.09, 12:36 A gdzie pracujesz - w jakim mieście ?, bo to mi wygląda na P-ń. Odpowiedz Link Zgłoś
netinaf Re: teksty szefow 02.03.07, 13:23 Dla odmiany, pracownicy pytają szefa ile jest kwasów w kwasie. Szef nie zorientował się o co chodzi, ale przypomniał sobie, skąd moze pochodzic ten cytat, ktory nota bene nie jest cytatem. Od tego czasu jest słodziutki niczym nie szef, a pracownicy szykuja mu nastepną pytanie-niespodziankę. Pewnie zamierzają zapytać ile jest cukru w ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2gb Re: teksty szefow IP: *.autocom.pl 11.03.07, 13:27 ostatnio szef wybiegł z pokoju krzycząc, że gogle to gó.. bo się zawiesiło i od dwóch dni nie może otworzyć tej strony i ciagle mu jakies okulary wyskakują - biedak wpisywał w adres goggle, zamiast google :) kartka z napisem " proszę podpisać szafki imiem i nazwiskiem" tez była niezła :) Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: teksty szefow 17.03.07, 00:39 Przez dlugi czas pracowalam jako tlumacz dla kilku wielkich firm z ktorych wodzami jezdzilam do pl na negocjacje cen, wdrazanie nowych produktow itp. Jeden z nich, zreszta ostry w negocjacjach, gdy juz braklo mu argumentow mawial: - Spytaj go co on palil? Chyba wykladzine dywanowa zamiast trawy, bo glupio gada! I nie wymiguj sie tylko tlumacz to co mowie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kloney Re: teksty szefow 15.04.07, 15:19 weź no młody (jestem najmłodszy w całej firmie) wytenteguj to co tam zrobił (X) ... jak juz dowiem sie co miałem wytentegować i to wytenteguje i się o tym dowie to wyskakuje z hasłem .... nom fajnie ciesze sie ze ci sie udało jestem z ciebie taki dumny ... (mimo tego że musze wytentegowywać po x kilka razy w tygodniu i zawsze mi sie udawało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:57 moja szefowa mowi"masz dwa zwoje wiecej od kury"i tak sie ciesze bo ona ma tylko jeden zwój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita Re: teksty szefow IP: 194.204.136.* 19.04.07, 11:57 Na szczęście to teksty kierowniczki mojego wydziału a nie dyrektora: 1. przynosi kilka małych flag samochodowych i pyta się która jest rosyjska 2. dzwoni i pyta : jak się pisze "pomiędzy" zatkało mnie więc dodaje : przez ę czy en. 3. pracuję w urzędzie - raz zaczęłam jej tłumaczyć co to jest działlność gospodarcza że taka i taka ustawa nas nie dotyczy - że to przedsiębiorstwa itd, i mówię że my nie jesteśmy przedsiębiorstwem, a ona do mnie "a skąd wiesz"? 4. miałam wysłać pismo do wójta gminy po jakimś czasie dzwoni i pyta "wysłałaś to pismo do tego e... wójtowa?" - chodziło o urząd gminy... 5. Dialog moich koleżanek z pokoju (pani kierownik miała póść do dyra i zapytać go o pewną istotną sprawę -Gośka poszła do niej żeby wyjaśnić o co chodzi. Wraca, Ania pyta "I co zapisałaś jej na kartce o co ma zapytać" Gocha "Nie ale nauczyła się tego na pamięć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika191 Re: teksty szefow IP: *.biznesklasa.lisek.pl 24.04.07, 16:50 w moim biurze okno wychodzi na brame wjazdowa do firmy, ale niestety zaslania je jeden z samochodow, kiedy szef wyjezdza, samochod jest przestawiany kawalek dalej, tak zeby mogla widziec czy ktos przyjezdza, dzisiaj szef wyjezdzal i na odchodym rzucil tekstem "powiem chlopakom zeby cofneli samochod do przodu"... duzo jest takich tekstow, musialabym je spisywac na bierzaco Odpowiedz Link Zgłoś
fortuna2068 Re: teksty szefow 11.02.08, 21:58 szef, ale nie w pracy tylko na studiach, czyli tzw. starosta: "lizaliśmy się po tym wszystkim..." w kontekście, że większość tych tematów już przerabialiśmy. Chyba chciał powiedzieć, że liznęliśmy po trochę każdy z tych tematów, czy coś. Ale to musiałam sobie zapisać, bo bardzo oryginalne. A mówił to do pani doktorki na uni. Cóż... ma facet zdolności lyngwistyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracka Re: teksty szefow IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 22:43 Wigilia, dzielenie się opłatkiem i inne serdeczności. Szef "obchodzi" firmę i składa życzenia i przyjmuje je od pracowników. Moja koleżanka chciała by jej życzenia nie były takie strasznie typowe i bardziej osobiste: - No i życzę Panu wszystkiego dobrego(.....) i dużo magii w te święta - A na co mi magi w święta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małamimi Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 13:00 Moj szef na KAŻDE zadane mu pytanie, badz wypowiedziane stwierdzenie odpowiadał: "Ale jak to?" Strasznie irytujące... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 15:32 szefowa kazala mi zawolac kolege ktory byl poza biurem. Mowie ze go nie ma i zajety jest, ale jest ktos inny. Na to ona "sciagnij mi go tu natychmiast, bo chce z nim rozmawiac i TYLKO JA" (lalunia leczy kompleksy na stanowisku) nieraz prosi mnie o zeskanowanie dokumentu i wyslanie mailem do niej - zapisywanie na sieci nie wchodzi wtedy w gre bo ona tez "musi to wyslac dalej mailem" (problemy z zalaczaniem plikow?) nie piszemy pism do prawnikow, tylko "wazne maile lub korespondencje do mecenasa" (zenada) kilka razy bylo tak, ze musialam zalatwic cos w zagranicznym wspolpracujacym biurze. Na moj tekst, ze tam dzis nikt nie pracuje, szefowa rozdzierala twarz mowiac "NIE WYJDZIESZ STAD DOPOKI DZIS TEGO NIE ZALATWISZ!!!!" (na pytanie, czy mam leciec zagranice, nie potrafila odpowiedziec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 16:09 przypomnialo mi sie jeszcze musialam gdzies pilnie bardzo zadzwonic, ale niestety nikt nie odbieral. Szefowa max wpieniona, drze sie ze nie umiem dzwonic i ona zadzwoni, po czym nie czekajac az odloze sluchawke, wybiera numer ze swojej komorki, czeka chwile i zdzwiona mowi do mnie "o! a teraz zajete..." jestem w biurze od "wszystkiego". kiedys spotkanie bylo w sali obok, kilkanascie osob, co chwile ktos nowy przychodzil, ja zajeta bylam u siebie. Szefowa przychodzi i pyta (dosc glosno) "czy pytalas czy ktos chce kawe? i nie mow ze cos teraz robisz innego!!", ja na to "owszem, robie cos innego!". Weszlam na sale, zapytalam ale nikt nic jakos nie chcial:D jej mina - bezcenna:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 09:18 o drzwiach: "dlatego sa pozarowe, bo znajduja sie w scianie pozarowej, wiec musza byc pozarowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopi1 Re: teksty szefow IP: *.za.digi.pl 05.10.08, 20:29 Jestes pozarnikiem? Nie jestem z branzy ale wydaje mi sie , ze facet nie powiedzial bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:26 Gość portalu: lopi1 napisał(a): > Jestes pozarnikiem? > Nie jestem z branzy ale wydaje mi sie , ze facet nie powiedzial bzdury nie jestem pozarnikiem, ale wydalo mi sie to takie maslo maslane i zabawnie zabrzmialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: teksty szefow IP: *.rev.snt.net.pl 22.09.09, 15:40 chyba "na bieżąco". Zanim zaczniecie kogoś tak ochoczo krytykować zajmijcie się sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyssawka Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 15:21 Moja szefowa z poprzedniej firmy, na zebraniu całego działu: - Kochani, nie wiem, czy wiecie, ale niedługo przybędzie nam mały, męski członek do zespołu (chodziło jej o naszą koleżanke z działu, której urodził się synek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akademia Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 11:13 Stary profesor do studentki powiedział, żeby odpowiadała zza szafy bo jest tak brzydka. Studentka miała łzy w oczach. Nauka życia już na studiach, jeszcze przed pracą w firmach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legenda Re: teksty szefow IP: 194.181.92.* 20.01.09, 14:12 legenda powtarzana przez studentow wszystkich wydzialow wszystkich uniwerkow w Polsce. Nie kompromituj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
o-qrde.pl Re: teksty szefow 07.09.09, 21:54 Byłam w delegacji z szefem, jego samochodem. Dzisiaj jadę windą, full ludzi, a on daje mi reklamówkę i mówi: Zostawiła pani sweter w samochodzie. Dziękuję, zupełnie zapomniałam. A on radośnie: Dobrze, że Pani biustonosza nie zostawiła. O żesz, kurde… Odpowiedz Link Zgłoś
olfy Re: teksty szefow 17.10.09, 16:23 Spotkanie u szefa. Kontrahent wychodzi, szef się z nim żegna w sekretariacie. Koleś rozmawiając z szefem, ubiera płaszcz, który jakoś tak mu się niefortunnie podwinął. Szef do sekretarki: - Paniu Madziu, proszę obciągnąć Panu! - No ładnie to gości żegnacie - kontrahent na to z uśmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
mola1971 Re: teksty szefow 17.10.09, 17:49 Moja była już szefowa robiła kiedyś "karkulację", zamiast "ty omnibusie" zwróciła się kiedyś do kolegi per "ty kleptomanie". A wprawdzie nie szef, lecz kolega (na b. wysokim stanowisku) gdy zapytałam go kiedyś co robi otrzymałam odpowiedź, że "kolaborat" pisze. Oczywiście chodziło mu o elaborat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyssawka Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 15:25 Tekst niedoszłego szefa, podczas rozmowy kwalifikacyjnej, na moje pytanie, czy zajmowałabym się także zagadnieniami logistycznymi: - Logistycznymi, ha ha ha, jakie mądre słowo, muszę sobie zapisać! Odpowiedz Link Zgłoś