Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

teksty szefow

• Gość: majka Re: teksty szefow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 19:58
        dopisek na pismie : wieksza TRZcionką
        • kiniox Re: teksty szefow 16.03.06, 10:48
          Hej, pracowałaś w tej samej firmie co ja?! I jeszcze było: powiedz no mi, jak
          się pisze Piłsudski...
      • venom.x Re: teksty szefow 16.03.06, 12:14
        Słysze kilka razy w tygodniu takie kwiatki :
        -"Załatw mi to na tipo"
        -"Gra nie warta skórki"

i najlepsze

-w/g "fo pa" to ty powinnaś pierwsza odłożyć słuchawke
      • brite Standardowe wypowiedzi 19.03.06, 16:18
        "Nie ma ludzi niezastąpionych" (Czyli jeżeli doświadczony pracownik przestaje
        się godzić na warunki i odchodzi to można zatrudnić stażystę za darmo, który nic
        nie umie, szefostwo nie widzi, jak bardzo firma na tym traci).

"Pazerny dwa razy traci" - szefostwo bardzo lubi to powtarzać oraz... zwiększać
        marżę któregoś produktów do niebotycznych kwot.

"dobrze że mi/ci ryja nie urwało" - przy KAŻDYM kichnięciu (poza tym, mój szef
        jest najzabawniej kichającą osobą jaką znam - muszę to kiedyś nagrać).
      • Gość: hehe Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:43
        "jak sie pisze litere Q na komputerze"
      • arturart7 Re: teksty szefow 17.10.06, 15:55
        Wpisujcie tutaj te BZDURY!
        www.empik.com/komiksos.jsp
        • roxy361 Re: teksty szefow 25.10.06, 14:33
          prosze ułozyc te książki chronologicznie: od najmniejszej do największej.
      • kiciiaa Re: teksty szefow 27.10.06, 10:20
        zajrzałam do sekretarki po papier firmowy, bo mi się skończył. sekretarka szuka
        mi ten papier, a ze swojego gabinetu wychodzi nasz dyrktor z pismem słuzbowym w
        dłoni i mówi do niej:
        - niech pani skresli to zakończenie "Z poważaniem", bo tego pana ja akurat nie
        szanuję

wyłyśmy obie
      • renia1807 Re: teksty szefow 29.10.06, 18:01
        Idąc po podwyżke usłyszałam "wszyscy narzekacie że za mało zarabiacie, a ja
        jeszcze nie spotkałem człowieka żeby narzekał że za dożo zarabia"
        • Gość: iwona Re: teksty szefow IP: *.spray.net.pl 21.11.06, 01:16
          szefowa, wybitna znawczyni języków polskiego i angielskiego (o drugim
          wspominam, żeby podkreślić jej kompetencje), osoba która skończyła kilka
          kierunków studiów, napisała do swoich podwykonawców pismo, które
          nazwała "okulnikiem"
          • Gość: profes79 Re: teksty szefow IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 21.11.06, 08:39
            Od kiedy znajomosc drugiego jezyka oznacza kompetencje?
            Jak sie zdarzylo raz - kazdemu moze :)
            • Gość: Iwona Re: teksty szefow IP: *.spray.net.pl 21.11.06, 14:04
              Bo ona ma się za tak wybitnego lingwistę, a polskiego jeszcze się nie nauczyła -
              mówi m.in. włanczać i fakty autentycze:-)Uważa się za skończoną
              profesjonalistkę i gdybyś to Ty popełniła taki błąd, przypominałaby jeszcze o
              tym Twoim dzieciom, że mamusia idiotką była i jest.
      • Gość: Mmm Re: teksty szefow IP: *.chello.pl 04.01.07, 16:46
        Szkolenie z nowego systemu rozliczeń finansowych... W ramach ćwiczenia
        wprowadzamy roliczenie z wydarzenie "Wyjazd służbowy do Brukseli"
        Należało wpisać to jako tytuł rozliczenia i z "rozwijalnej listy" wybrać kraj,
        do którego ów wyjazd się odbywał. Szef bezradnie stwierdza- "Coś nie tak z tym
        systemem... Nie mam tu Brukseli..."
      • Gość: m Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 23:16
        moja by ła szefowa
        gdzie sie wkłada tą dyskietkę ?
        - pokazałam
        i co dalej ?

(chcialam powiedziec g...o)
        • Gość: zzz Re: teksty szefow IP: *.ztpnet.pl 09.01.07, 18:44
          W projekcie pisma do klienta użyto określenia "terminy zawite". Szanowna Pani
          Dyrektor (ekonomistka) poprawiła na "zawiłe"...
          Pewnie, studia prawnicze są zbędne, przecież przepisy każdy czytać potrafi...
        • Gość: goska Re: teksty szefow IP: 195.116.95.* 29.01.07, 14:08
          moja ciągle pisze KOLABORATY..... niewiem czy donosi na kogoś czy jej się z
          elaboratem pomerdało :))
          • Gość: goska Re: teksty szefow IP: 195.116.95.* 29.01.07, 14:09
            wiem, wiem... nie wiem :)
      • Gość: arczi Re: teksty szefow IP: *.chomiczowka.net.pl 05.02.07, 22:28
        U mnie w pracy laska, posiadajaca de facto ambicje kierownicze, ale na
        szczescie niespelnione powiedziala kiedyś, ze "jechał felieton". Jesli ktos sie
        domysla o co chodzi, to tlumacze, ze nie chodzi bynajmniej o śmierdzacy utwór
        literacki, ale o jadących trasą kolarzy...

pozdr
        • Gość: Łobuz Re: teksty szefow IP: 217.98.20.* 22.01.09, 12:36
          A gdzie pracujesz - w jakim mieście ?, bo to mi wygląda na P-ń.
      • netinaf Re: teksty szefow 02.03.07, 13:23
        Dla odmiany, pracownicy pytają szefa ile jest kwasów w kwasie. Szef nie
        zorientował się o co chodzi, ale przypomniał sobie, skąd moze pochodzic ten
        cytat, ktory nota bene nie jest cytatem. Od tego czasu jest słodziutki niczym
        nie szef, a pracownicy szykuja mu nastepną pytanie-niespodziankę.
        Pewnie zamierzają zapytać ile jest cukru w ... ;)
        • Gość: 2gb Re: teksty szefow IP: *.autocom.pl 11.03.07, 13:27
          ostatnio szef wybiegł z pokoju krzycząc, że gogle to gó.. bo się zawiesiło i od
          dwóch dni nie może otworzyć tej strony i ciagle mu jakies okulary wyskakują -
          biedak wpisywał w adres goggle, zamiast google :)
          kartka z napisem " proszę podpisać szafki imiem i nazwiskiem" tez była niezła :)
          • uyu Re: teksty szefow 17.03.07, 00:39
            Przez dlugi czas pracowalam jako tlumacz dla kilku wielkich firm z ktorych
            wodzami jezdzilam do pl na negocjacje cen, wdrazanie nowych produktow itp.
            Jeden z nich, zreszta ostry w negocjacjach, gdy juz braklo mu argumentow
            mawial: - Spytaj go co on palil? Chyba wykladzine dywanowa zamiast trawy, bo
            glupio gada! I nie wymiguj sie tylko tlumacz to co mowie :))
            • kloney Re: teksty szefow 15.04.07, 15:19
              weź no młody (jestem najmłodszy w całej firmie) wytenteguj to co tam zrobił (X)
              ... jak juz dowiem sie co miałem wytentegować i to wytenteguje i się o tym dowie
              to wyskakuje z hasłem .... nom fajnie ciesze sie ze ci sie udało jestem z ciebie
              taki dumny ... (mimo tego że musze wytentegowywać po x kilka razy w tygodniu i
              zawsze mi sie udawało)
              • Gość: inna Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:57
                moja szefowa mowi"masz dwa zwoje wiecej od kury"i tak sie ciesze bo ona ma
                tylko jeden zwój
      • Gość: marita Re: teksty szefow IP: 194.204.136.* 19.04.07, 11:57
        Na szczęście to teksty kierowniczki mojego wydziału a nie dyrektora:
        1. przynosi kilka małych flag samochodowych i pyta się która jest rosyjska
        2. dzwoni i pyta : jak się pisze "pomiędzy" zatkało mnie więc dodaje : przez ę
        czy en.
        3. pracuję w urzędzie - raz zaczęłam jej tłumaczyć co to jest działlność
        gospodarcza że taka i taka ustawa nas nie dotyczy - że to przedsiębiorstwa itd,
        i mówię że my nie jesteśmy przedsiębiorstwem, a ona do mnie "a skąd wiesz"?
        4. miałam wysłać pismo do wójta gminy po jakimś czasie dzwoni i pyta "wysłałaś
        to pismo do tego e... wójtowa?" - chodziło o urząd gminy...
        5. Dialog moich koleżanek z pokoju (pani kierownik miała póść do dyra i zapytać
        go o pewną istotną sprawę -Gośka poszła do niej żeby wyjaśnić o co chodzi.
        Wraca, Ania pyta "I co zapisałaś jej na kartce o co ma zapytać"
        Gocha "Nie ale nauczyła się tego na pamięć"
      • Gość: monika191 Re: teksty szefow IP: *.biznesklasa.lisek.pl 24.04.07, 16:50
        w moim biurze okno wychodzi na brame wjazdowa do firmy, ale niestety zaslania
        je jeden z samochodow, kiedy szef wyjezdza, samochod jest przestawiany kawalek
        dalej, tak zeby mogla widziec czy ktos przyjezdza, dzisiaj szef wyjezdzal i na
        odchodym rzucil tekstem "powiem chlopakom zeby cofneli samochod do przodu"...
        duzo jest takich tekstow, musialabym je spisywac na bierzaco
        • fortuna2068 Re: teksty szefow 11.02.08, 21:58
          szef, ale nie w pracy tylko na studiach, czyli tzw. starosta: "lizaliśmy się po
          tym wszystkim..." w kontekście, że większość tych tematów już przerabialiśmy.
          Chyba chciał powiedzieć, że liznęliśmy po trochę każdy z tych tematów, czy coś.
          Ale to musiałam sobie zapisać, bo bardzo oryginalne. A mówił to do pani doktorki
          na uni. Cóż... ma facet zdolności lyngwistyczne...
          • Gość: gracka Re: teksty szefow IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 22:43
            Wigilia, dzielenie się opłatkiem i inne serdeczności.
            Szef "obchodzi" firmę i składa życzenia i przyjmuje je od
            pracowników. Moja koleżanka chciała by jej życzenia nie były takie
            strasznie typowe i bardziej osobiste:
            - No i życzę Panu wszystkiego dobrego(.....) i dużo magii w te święta
            - A na co mi magi w święta?
            • Gość: małamimi Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 13:00
              Moj szef na KAŻDE zadane mu pytanie, badz wypowiedziane stwierdzenie odpowiadał:
              "Ale jak to?" Strasznie irytujące... :D
              • Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 15:32
                szefowa kazala mi zawolac kolege ktory byl poza biurem. Mowie ze go nie ma i
                zajety jest, ale jest ktos inny. Na to ona "sciagnij mi go tu natychmiast, bo
                chce z nim rozmawiac i TYLKO JA" (lalunia leczy kompleksy na stanowisku)

nieraz prosi mnie o zeskanowanie dokumentu i wyslanie mailem do niej -
                zapisywanie na sieci nie wchodzi wtedy w gre bo ona tez "musi to wyslac dalej
                mailem" (problemy z zalaczaniem plikow?)

nie piszemy pism do prawnikow, tylko "wazne maile lub korespondencje do
                mecenasa" (zenada)

kilka razy bylo tak, ze musialam zalatwic cos w zagranicznym wspolpracujacym
                biurze. Na moj tekst, ze tam dzis nikt nie pracuje, szefowa rozdzierala twarz
                mowiac "NIE WYJDZIESZ STAD DOPOKI DZIS TEGO NIE ZALATWISZ!!!!" (na pytanie, czy
                mam leciec zagranice, nie potrafila odpowiedziec)
                • Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 16:09
                  przypomnialo mi sie jeszcze
                  musialam gdzies pilnie bardzo zadzwonic, ale niestety nikt nie odbieral. Szefowa
                  max wpieniona, drze sie ze nie umiem dzwonic i ona zadzwoni, po czym nie
                  czekajac az odloze sluchawke, wybiera numer ze swojej komorki, czeka chwile i
                  zdzwiona mowi do mnie "o! a teraz zajete..."

jestem w biurze od "wszystkiego". kiedys spotkanie bylo w sali obok, kilkanascie
                  osob, co chwile ktos nowy przychodzil, ja zajeta bylam u siebie. Szefowa
                  przychodzi i pyta (dosc glosno) "czy pytalas czy ktos chce kawe? i nie mow ze
                  cos teraz robisz innego!!", ja na to "owszem, robie cos innego!". Weszlam na
                  sale, zapytalam ale nikt nic jakos nie chcial:D jej mina - bezcenna:D
                  • Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 09:18
                    o drzwiach: "dlatego sa pozarowe, bo znajduja sie w scianie pozarowej, wiec
                    musza byc pozarowe"
                    • Gość: lopi1 Re: teksty szefow IP: *.za.digi.pl 05.10.08, 20:29
                      Jestes pozarnikiem?
                      Nie jestem z branzy ale wydaje mi sie , ze facet nie powiedzial bzdury
                      • Gość: login Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:26
                        Gość portalu: lopi1 napisał(a):

> Jestes pozarnikiem?
                        > Nie jestem z branzy ale wydaje mi sie , ze facet nie powiedzial bzdury

nie jestem pozarnikiem, ale wydalo mi sie to takie maslo maslane i zabawnie
                        zabrzmialo
        • Gość: gość Re: teksty szefow IP: *.rev.snt.net.pl 22.09.09, 15:40
          chyba "na bieżąco". Zanim zaczniecie kogoś tak ochoczo krytykować
          zajmijcie się sobą.
      • Gość: przyssawka Re: teksty szefow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 15:21
        Moja szefowa z poprzedniej firmy, na zebraniu całego działu:
        - Kochani, nie wiem, czy wiecie, ale niedługo przybędzie nam mały,
        męski członek do zespołu
        (chodziło jej o naszą koleżanke z działu, której urodził się synek)
      • Gość: akademia Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 11:13
        Stary profesor do studentki powiedział, żeby odpowiadała zza szafy bo jest tak
        brzydka. Studentka miała łzy w oczach.

Nauka życia już na studiach, jeszcze przed pracą w firmach...
        • Gość: legenda Re: teksty szefow IP: 194.181.92.* 20.01.09, 14:12
          legenda powtarzana przez studentow wszystkich wydzialow wszystkich uniwerkow w
          Polsce. Nie kompromituj sie.
          • o-qrde.pl Re: teksty szefow 07.09.09, 21:54
            Byłam w delegacji z szefem, jego samochodem. Dzisiaj jadę windą,
            full ludzi, a on daje mi reklamówkę i mówi: Zostawiła pani sweter w
            samochodzie. Dziękuję, zupełnie zapomniałam. A on radośnie: Dobrze,
            że Pani biustonosza nie zostawiła. O żesz, kurde…
      • olfy Re: teksty szefow 17.10.09, 16:23
        Spotkanie u szefa. Kontrahent wychodzi, szef się z nim żegna w sekretariacie.
        Koleś rozmawiając z szefem, ubiera płaszcz, który jakoś tak mu się niefortunnie
        podwinął. Szef do sekretarki:
        - Paniu Madziu, proszę obciągnąć Panu!
        - No ładnie to gości żegnacie - kontrahent na to z uśmiechem
      • mola1971 Re: teksty szefow 17.10.09, 17:49
        Moja była już szefowa robiła kiedyś "karkulację", zamiast "ty omnibusie" zwróciła się kiedyś do kolegi per "ty kleptomanie".
        A wprawdzie nie szef, lecz kolega (na b. wysokim stanowisku) gdy zapytałam go kiedyś co robi otrzymałam odpowiedź, że "kolaborat" pisze. Oczywiście chodziło mu o elaborat.
      • Gość: przyssawka Re: teksty szefow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 15:25
        Tekst niedoszłego szefa, podczas rozmowy kwalifikacyjnej, na moje pytanie, czy
        zajmowałabym się także zagadnieniami logistycznymi:
        - Logistycznymi, ha ha ha, jakie mądre słowo, muszę sobie zapisać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka