Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki????

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 18:02
    Chciałabym złożyć podanie o pracę do Urzędu Statystycznego, ale zupełnie nie
    wiem czy jest sens zawracać sobie głowę i rozbudzać nadzieje..
    Pomijam kwestię, że i tak zazwyczaj przyjmują znajomych i mam marne szanse.

Proszę napiszcie, jakiej kwoty brutto spodziewać się na początek na stanowisku
    referent?
    a i do jakiej można dojść powiedzmy w dwa lata.
    Obserwuj wątek
      • r.richelieu Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? 04.01.05, 20:08
        przecież to są stawki państwowe, urzędnicy mają, hm, grupę zaszeregowania,
        podobnei jak nauczyciele. Największy podajprzynieśpozamiataj ma 800 z hakiem,
        starszy referent z tysiaka, podinspektor półtora

warto spróbować. W GUSie nie wiem, ale w regionalnych placówkach na stanowisko
        merytoryczne szukali głupka, a nie statystyka. Się zawiodłam cholernie, bo
        dotychczas sądziłam, że to co biorę z US jest poprawne i porządne. A tu
        wychodzi, że nigdy nic nie wiadomo
        • Gość: Jacek Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? IP: *.ztpnet.pl 07.01.05, 00:17
          Daj sobie spokój. Jeśli zadowala Cię pensyjka w okolicach minimalnego
          wynagrodzenia w Polsce to działaj. Moja żona pracuje w GUS-ie ponad 25 lat i
          zarabia niewiele ponad 1000 zł - czujesz bluesa?
      • Gość: magdalena Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.05, 21:13
        Witam. Właśnie się dowiedziałam że znajoma znajomej zarabia w tej firmie 720 złotych po ponad 2 latach pracy. Dodam że dziewczyna ma magistra z państwowej uczelni. No aż nie wierzę!
      • jbravo1 Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? 21.01.05, 21:23
        Moja znajoma 3 lata pracy w WUS-ie,zdany kurs pracownika służby cywilnej-600
        zeta do ręki!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Aga Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? IP: *.tvgawex.pl 21.01.05, 23:07
        Jakieś dwa miesiące temu składałam dokumenty i zostałam zaproszona na rozmowę
        do US. Pani przez telefon zapytała czy jestem świadoma, że w grę wchodzi pensja
        849 brutto. Dodam, że to było stanowisko specjalisty i wymagało kilku letniego
        doswiadczenia.
      • bsm1 Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? 22.01.05, 19:48
        Po kilku latach pracy te same 849 złotych brutto - moim zdaniem nie warto, nie
        ma tam dodatkowych pieniędzy
        • Gość: Foxy Biurwy IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:00
          No to sie wreszcie wyjasnilo czemu te panie maja popsute nie leczone zeby i
          wietnamskie wdzianka 100% polyester.
          • Gość: WISIOR Re: Biurwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:41
            Ale tam pracują też osoby zupełnie bez wykształcenia.Co jeszcze cały dzień
            siedzą i nic nie robią.
          • Gość: ona Re: Biurwy IP: *.ae.katowice.pl / *.ae.katowice.pl 25.01.05, 18:35
            ale mnie rozśmieszyłeś :) Brutalny jesteś :)

Gość portalu: Foxy napisał(a):

> No to sie wreszcie wyjasnilo czemu te panie maja popsute nie leczone zeby i
            > wietnamskie wdzianka 100% polyester.
      • Gość: lol Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? IP: *.crowley.pl 28.01.05, 19:43
        Moja mama pracuje tam jakieś 7-8 lat i ma trochę ponad 1000 zł. Podwyżek nie
        ma. Są tylko raz na kwartał i też nie zawsze, jakieś nagrody( czasami 100
        czasmi 700 zł - nie wiem od czego to zależy). Szanse awansu są żadne. Osoby,
        które mają licentcjat bądź magistra, zarabiaj ciut więcej( gorszowe kwoty
        zaledwie). Dużo osób studiuję - nie którzy mają dofinansowie do nauki( nie wiem
        w jakiej wysokości i czy to obejmuję wszystkich uczących się).
        To tyle, co mi wiadomo.
      • kobieta2 Re: ___Urząd Statystyczny ___- jakie zarobki?? 28.01.05, 22:37
        Obecnie jestem na urlopie wychow.ale wUS pracuje ogólnie7lat...zarobki marne
        nie miałam nawet 1000zł "na reke"...niestety...odkad zaczeto liczyc mi staz
        pracy troszeczke pensja wzrosła, ale ciagle nie było 1000zł!awans -zaden
        jedynie ci co są po znajomości przyjmowani maja takie szanse...natomiast ci z
        tzw."ulicy"musza sobie poczekac aż zwolnia sie stołki tych co mają"plecy"...nie
        warto pod wzgledem zarobków...natomiast korzyści są,bo dla kobiety8godz.pracy
        b.db rozwiazanie,stabilność,bo jak przyjmą to raczej nie zwolnia no i dają
        urlopy wychow.bez problemu.....moja rada:szukaj dalej jak jesteś samotna, ale
        jak masz meża to składaj podanie...zaczepic sie warto dla stażu
        chociażby...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka