Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LKW Walter

IP: *.netcologne.de 15.01.05, 11:33
    Kto wie cos o tej firmie austrackiej, mial tam rozmowe, jak wyglada praca,
    jak wyglada program trainee, i w ogole.. Za wszystkie info. z gory dzieki!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 15.01.05, 12:44
        ........... nikogo nie ma??:-((((
        • Gość: Rafal Re: LKW Walter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:27
          LKW Walter, to gigant na rynku transportu i spedycji w Europie. Centrala w
          Wiedniu i siedziba w Kufenstein. W Wiedniu zatrudniaja ok. 1500 spedytorow.
          Srednio pracuje sie tam 3 miesiace. Po maju szukaja w Europie Srodkowej ludkow,
          ktorzy dadza sie zbarejowac kariera, i wielka kasa. W rzeczywistosci pracujesz
          z "gostkami", co ledwie po konczyli jakas szkole srednia i musisz byc na
          skinienie swojego szefa. Jako sposob na zdobycie szlifow spedytora,
          wyciagniecia stamtad danych handlowych, i pozniejsze znalezienie lepszej pracy
          polecam. O karierze w Walterze i dluzszym zagzaniu miejsca w Austrii, prosze od
          razu zapomniec.
          Pozdr.
          rafieba@wp.pl
          • Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 15.01.05, 15:31
            BArdzo dziekuje za odpowiedz!! Ja napisze jeszcze na priv.POzdr!!
            • Gość: rafal Re: LKW Walter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:37
              ok. rozumiem, ze zostales zaproszony na rozmowe. jezeli dopiero sie starasz,
              odrazu mowie, ze aby tam sie dostac nie nalezy miec doczynienia wczesniej nic z
              transportem. Walter szuka "ludkow", ktorych moze latwo obrobic na wlasna modle.
              • Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 15.01.05, 15:47
                Witam, odpowiedzialam mailem na Twoja skrzynke. TAk, szukaja ludzi, ktorzy nie
                mieli nic wczesniej wspolnego z transportem.., ale powiedz mi, co oni tam
                robia? Firma oferuje najpierw 12 mies. program trainee... no i jak to sie ma
                do tego-co napisales, ze srednio sie tam pracuje 3 mies.? JAk to wyglada? Tzn.
                firma teoreycznie ma gdzies, czy zostaniesz dluzej, czy krocej? Ich ogloszenie
                pojawia sie regularnie w niemieckich np. portalach, wnioskuje wiec z tego, ze
                panuje w firmie bardzo duza rotacja pracownikow.No i nie wiem czy decydowac sie
                na rozmowe- ja nie mam pojecia o transporcie i nijak sie to nie ma do mojego
                obecnego profilu.
                Dzieki za odpowiedz!!
                Pozdrawiam,
      • Gość: kala Re: LKW Walter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:07
        czesc
        ja mialam przyjemnos bycia na rozmiwe w innej firmie spedycyjnej sasiada
        waltera z kufstein czyli w TIROLIA SPEDITION ogolne pranie mozgu bylo na
        rozmowie ale podobne wraznia moje jak kolegi szukaja taniej sily roboczej jak
        powiedzialam im ile chcem zarabica (gdzies ok 1800 € netto) to powiedzieli ze
        chcem relatywnie duzo zarabiac!!! a wspopracownicy to sami obcokrajowcy i
        dzieciaki co maja tam praktyki zawodowa a i nie wiem jak w walterze ale w
        tiroli nie wolno mowic w swoim ojczystym jezyku bo mozesz to to zrobic wypad z
        pracy a i wszyscy siedza w wielkiej salie przy okraglych stolikach i glosno
        jest jak w ulu... mysla ze znajada tania sile robocza ale zycze tak czy owak
        powodzenia :)
        • Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 19.01.05, 19:31
          dzieki za odpowiedz !
          POzdrawiam cieplutko...
      • Gość: kala Re: LKW Walter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:09
        ps. spotkalam tam praktykantki z polski co sa w lkw walter i mowily ze nie za
        fajnie jest ale to opina jednej osoby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka