Gość: ja IP: *.netcologne.de 15.01.05, 11:33 Kto wie cos o tej firmie austrackiej, mial tam rozmowe, jak wyglada praca, jak wyglada program trainee, i w ogole.. Za wszystkie info. z gory dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 15.01.05, 12:44 ........... nikogo nie ma??:-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: LKW Walter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:27 LKW Walter, to gigant na rynku transportu i spedycji w Europie. Centrala w Wiedniu i siedziba w Kufenstein. W Wiedniu zatrudniaja ok. 1500 spedytorow. Srednio pracuje sie tam 3 miesiace. Po maju szukaja w Europie Srodkowej ludkow, ktorzy dadza sie zbarejowac kariera, i wielka kasa. W rzeczywistosci pracujesz z "gostkami", co ledwie po konczyli jakas szkole srednia i musisz byc na skinienie swojego szefa. Jako sposob na zdobycie szlifow spedytora, wyciagniecia stamtad danych handlowych, i pozniejsze znalezienie lepszej pracy polecam. O karierze w Walterze i dluzszym zagzaniu miejsca w Austrii, prosze od razu zapomniec. Pozdr. rafieba@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 15.01.05, 15:31 BArdzo dziekuje za odpowiedz!! Ja napisze jeszcze na priv.POzdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: LKW Walter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:37 ok. rozumiem, ze zostales zaproszony na rozmowe. jezeli dopiero sie starasz, odrazu mowie, ze aby tam sie dostac nie nalezy miec doczynienia wczesniej nic z transportem. Walter szuka "ludkow", ktorych moze latwo obrobic na wlasna modle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 15.01.05, 15:47 Witam, odpowiedzialam mailem na Twoja skrzynke. TAk, szukaja ludzi, ktorzy nie mieli nic wczesniej wspolnego z transportem.., ale powiedz mi, co oni tam robia? Firma oferuje najpierw 12 mies. program trainee... no i jak to sie ma do tego-co napisales, ze srednio sie tam pracuje 3 mies.? JAk to wyglada? Tzn. firma teoreycznie ma gdzies, czy zostaniesz dluzej, czy krocej? Ich ogloszenie pojawia sie regularnie w niemieckich np. portalach, wnioskuje wiec z tego, ze panuje w firmie bardzo duza rotacja pracownikow.No i nie wiem czy decydowac sie na rozmowe- ja nie mam pojecia o transporcie i nijak sie to nie ma do mojego obecnego profilu. Dzieki za odpowiedz!! Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: LKW Walter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:07 czesc ja mialam przyjemnos bycia na rozmiwe w innej firmie spedycyjnej sasiada waltera z kufstein czyli w TIROLIA SPEDITION ogolne pranie mozgu bylo na rozmowie ale podobne wraznia moje jak kolegi szukaja taniej sily roboczej jak powiedzialam im ile chcem zarabica (gdzies ok 1800 € netto) to powiedzieli ze chcem relatywnie duzo zarabiac!!! a wspopracownicy to sami obcokrajowcy i dzieciaki co maja tam praktyki zawodowa a i nie wiem jak w walterze ale w tiroli nie wolno mowic w swoim ojczystym jezyku bo mozesz to to zrobic wypad z pracy a i wszyscy siedza w wielkiej salie przy okraglych stolikach i glosno jest jak w ulu... mysla ze znajada tania sile robocza ale zycze tak czy owak powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LKW Walter IP: *.netcologne.de 19.01.05, 19:31 dzieki za odpowiedz ! POzdrawiam cieplutko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: LKW Walter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:09 ps. spotkalam tam praktykantki z polski co sa w lkw walter i mowily ze nie za fajnie jest ale to opina jednej osoby Odpowiedz Link Zgłoś