Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcialbym wyleciec z pracy

IP: 209.233.5.* 09.03.05, 22:49
    Nie uwierzycie, ale wlasnie tak. Chcialbym, zeby mnie zwolnili. Mam wygodna, w
    miare dobrze platna prace, ale nudzi mi sie tam, czuje ze stoje w miejscu.
    Chetnie bym zrobil cos innego, wyjechal za granice albo zalozyl wlasny biznes,
    ale nie mam impulsu do dzialania, bo ta praca zapewnia mi bezpieczenstwo. A
    jestem z natury czlowiekiem wygodnym, ale jezeli jestem w trudnej sytuacji to
    potrafie czynic cuda. Sam tez sie nie zwolnie, co znow wynika z wygody:)
    Co radzicie?
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: Chcialbym wyleciec z pracy 09.03.05, 22:57
        Gość portalu: colina napisał(a):

> Nie uwierzycie, ale wlasnie tak. Chcialbym, zeby mnie zwolnili. Mam wygodna, w
        > miare dobrze platna prace, ale nudzi mi sie tam, czuje ze stoje w miejscu.
        > Chetnie bym zrobil cos innego, wyjechal za granice albo zalozyl wlasny biznes,
        > ale nie mam impulsu do dzialania, bo ta praca zapewnia mi bezpieczenstwo. A
        > jestem z natury czlowiekiem wygodnym, ale jezeli jestem w trudnej sytuacji to
        > potrafie czynic cuda. Sam tez sie nie zwolnie, co znow wynika z wygody:)
        > Co radzicie?

Malzenstwo.
      • Gość: realista Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:39
        mały romans z żoną szefa ;-)))))
        • Gość: ww Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.03.05, 08:18
          siedż na dupie jak ci dobrze, bo potem będziesz żałował, dziś nie ma lekko
          • anula36 Re: Chcialbym wyleciec z pracy 10.03.05, 09:04
            zalatw sobie w firmie delegacje zagraniczna- jedz,nawiaz konktakty i juz zostan.
          • Gość: klezmer Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 70.84.247.* 10.03.05, 11:41
            Ja tez mialem taki problem.
            Postawilem sprawe jasno. Albo dostaje podwyzke albo wyjezdzam.
            Nie dostalem, wiec wyjechalem i nie zaluje.

• kierunek_zachod Podpisuje sie pod powyzszym 11.03.05, 17:31
              Tzw. strategia win-win : niezaleznie od sytuacji mozesz tylko zyskac.
              Ale prywatnie radze dac stad noge - im szybciej, tym "win" bedzie wiekszy :)
      • Gość: ja tez Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 213.241.28.* 10.03.05, 13:08
        Napisałeś dokładnie to co ja również czuję. Nienawidzę już swojej pracy i
        drażnią mnie ludzie z którymi pracuję, ale samej jest mi trudno podjąć decyzję
        o zwolnieniu. Chciałabym, zeby były jakieś redukcje czy coś i zebym została
        postawiona przed faktem dokonanym.

• Gość: kutz Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 22:17
          Zwolnij sie
      • Gość: Greg Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 00:24
        Postaw wszystko na jedna karte i zacznij dzialac w kierunku jakichs zmian.
        Lansuj nowe pomysly, badz aktywny, proponuj sposoby usprawnienia dzialania
        firmy. Ciesz sie z zawisci kolegow od lat pierdzacych w stolki. Jesli na
        wyzszym stanowisku znajdzie sie przynajmniej jeden rozsadny czlowiek, zostanie
        to docenione, a ty odzyskasz chec do pracy i wiare w jej sens. Jesli nie -
        odejdziesz z satysfakcja i przeswiadczeniem, ze sprobowales.

Powodzenia i pozdrawiam
        GR
      • Gość: bigM Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:29
        Strzelic sobie w leb... z takim podejsciem nigdzie nie zajdziesz - bedziesz
        pierdzial w stolek dopoki ktos obok nie pierdnie mocniej i Cie nie zdmuchnie.
        Znudzila Ci sie praca - poszukaj innej, zwolniesz sie jak juz bedzieszmial drugi
        etat w kieszeni. Nie chce Ci sie szukac, nic prostszego - zaloz wlasny biznes. W
        tych czasach przetrwaja jedynie zdeterminowanie pewni siebie i kreatywnie - dla
        leni nie ma miejsca.

Pozdr.
      • Gość: aaa Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 217.149.242.* 11.03.05, 19:57
        Wypij pół litra "z gwinta" i idź do pracy, albo nie chodź w ogóle. W obydwu przypadkach dostaniesz "impuls" do szukania nowej pracy, co przy "dyscyplinarce" będzie nawet "superimpulsem". Jeśli skorzystasz z porady, to życzę powodzenia w znalezieniu nowej pracy.
      • bioracy-do-paszczy Re: Chcialbym wyleciec z pracy 11.03.05, 23:33
        Nie przyjsc pewnego dnia do pracy i miec satysfakcje jak cie beda szukac, bo
        bedziesz nagle niezbedny.
        A potem sp...lic z tego kraju.
      • Gość: jaaa Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.ima.pl / *.ima.pl 12.03.05, 18:44
        Upij się i w doskonałym nastroju idź do pracy - powinni Cię zwolnić. Poza tym,
        to jakieś głupoty wypisujesz.
        • Gość: Malinka Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.client.comcast.net 12.03.05, 19:11
          Ja tez chcialabym wyleciec z pracy ale to tylko po to
          zeby przez rok odpoczac sobie na zasilku dla bezrobotnych.
          Tylko ze jak potem znalezc prace ponownie?
          • Gość: Iwo Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.05, 21:50
            Polecam wizytę u psychiatry.U mnie w pracy jest zabronione nawet zrobienie
            sobie herbaty.Nie zaznałeś jeszcze biedy że takie głupoty piszesz.

• Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 12.03.05, 23:52
              Gość portalu: Iwo napisał(a):

> Polecam wizytę u psychiatry.U mnie w pracy jest zabronione nawet zrobienie
              > sobie herbaty.Nie zaznałeś jeszcze biedy że takie głupoty piszesz.
              >
              >

To zmien prace.
      • charlie_x Re: Chcialbym wyleciec z pracy 12.03.05, 21:52
        ..najprościej będzie jak zwolnisz się sam.
        • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 12.03.05, 23:50
          charlie_x napisał:

> ..najprościej będzie jak zwolnisz się sam.

Ale nie rozumiesz, ze samemu mi sie nie chce?
          Czekam, az zrobi to ktos inny.
          • szukajacyszczescia Re: Chcialbym wyleciec z pracy 12.03.05, 23:56
            Colina proszę wziąść kartonik spakować się i do domu.
            A i jeszcze obiegówka i do pani kadrowej.:)))
            Prezes
            • Gość: Iwo Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.05, 08:51
              Gdyby to było takie proste!Na dodatek jesteś śmierdzący leń że nie chce ci się
              dupy ruszyć i samemu się zwolnić!Dzieci też napewno nie masz!
              • Gość: znudzona Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:54
                a co mają dzieci do tego??
                ty masz i sobie nie radzisz wnioskuję.

doskonale rozumiem
                ja też siedzę w tej samej firmie już pięć lat,
                kasa niezła ogólny lajcik nic nie muszę
                i coraz bardziej nic mi sie nie chce
                stooooję a nawet cofam się
                • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 15.03.05, 21:59
                  No wlasnie, wiec wiesz co czuje.
                  Ale tutaj widze niektorzy to nieudacznicy, ktorzy trzymaja sie roboty rekami i
                  nogami bo wiedza, ze innej nie znajda.
              • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 15.03.05, 22:00
                Nie mam dzieci.
                Dlatego chce wyleciec teraz, bo potem z dziecmi moze byc trudno.
      • Gość: Erminka Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.03.05, 11:06
        Ale masz problem! Obijaj sie to wreszcie Cie dostrzega i wywala :)
        • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 15.03.05, 21:58
          Gość portalu: Erminka napisał(a):

> Ale masz problem! Obijaj sie to wreszcie Cie dostrzega i wywala :)

To nie problem, tylko dylemat.
      • wichura Re: Chcialbym wyleciec z pracy 15.03.05, 14:19
        Mam prawie tak samo (prawie, bo o swoim wynagrodzeniu nie mówię, że jest
        wysokie, choć wielu chciałoby tak zaczynać). Jest wygodnie: niewielkie
        wymagania, sporo czasu wolnego, spokojnie przeglądam sobie internet na
        zaje**stym sprzęcie. "Muszę" znaleźć coś innego, bo zwariuję - a z drugiej
        strony szkoda, bo pewnie trafię gorzej. Poważna decyzja: sporo do zyskania, ale
        i niemało do stracenia. Takie jest życie.
        • Gość: aro Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:33
          No i co Colina, biedaku, zwolnili cię wreszcie?
          • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 15.03.05, 21:57
            Gość portalu: aro napisał(a):

> No i co Colina, biedaku, zwolnili cię wreszcie?

Nie, jeszcze nie.
            Na razie i tak czekam do konca kwietnia, bo wtedy jest premia kwartalna.
            • Gość: aro Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:51
              >
              > > No i co Colina, biedaku, zwolnili cię wreszcie?
              >
              > Nie, jeszcze nie.
              > Na razie i tak czekam do konca kwietnia, bo wtedy jest premia kwartalna.

Nie martw się, do końca kwietnia napewno coś wymyślisz. Ale chyba domyślam się
              kim jesteś: pracujesz w ZUS-ie i dyrektorem oddziału jest twój stary. Rozumiem
              cię, w takich warunkach naprawdę ciężko wylecieć z pracy.
              • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 16.03.05, 16:39
                Blad.
                Pracuje w calkowicie prywatnej firmie.
                W ZUSie pracuja sami nieudacznicy, wiec mnie nie obrazaj.
                • Gość: aro Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:51

> Blad.
                  > Pracuje w calkowicie prywatnej firmie.
                  > W ZUSie pracuja sami nieudacznicy, wiec mnie nie obrazaj.

Naprawdę nie miałem najmniejszego zamiaru cię obrazić. Napisałeś wcześniej, że
                  masz wygodną, nieźle płatną pracę, w której się nie rozwijasz, stąd moje
                  skojarzenie z ZUS-em. Ja też chciałbym czasem zostać zwolniony, ale to z
                  przemęczenia.
        • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 15.03.05, 22:01
          Moze by tak wyprowadzic kase z firmy i wyjechac na Madagaskar?
          • Gość: aro Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 23:55
            > Moze by tak wyprowadzic kase z firmy i wyjechac na Madagaskar?

Prędzej czy później cię znajdą. W pierdlu będziesz tęsknił za tym, co masz
            teraz. Chyba że twoja firma to coś w rodzaju Microsoft i chcesz za tę kasę
            kupić cały Madagaskar?
            • Gość: klezmer Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 70.84.247.* 16.03.05, 08:43

> > Moze by tak wyprowadzic kase z firmy i wyjechac na Madagaskar?
              >
              > Prędzej czy później cię znajdą. W pierdlu będziesz tęsknił za tym, co masz
              > teraz. Chyba że twoja firma to coś w rodzaju Microsoft i chcesz za tę kasę
              > kupić cały Madagaskar?

Jezeli Madagaskar nie ma umowy esktradycyjnej z Polska, to nic z tego.
              To nie problem oplacic tamtejsza policje, kupic sobie bar na plazy dla turystow
              i zyc wygodnie do konca zycia.

• Gość: YUKKA Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.chello.pl 16.03.05, 14:14
        STUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ!
        • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 16.03.05, 16:34
          Gość portalu: YUKKA napisał(a):

> STUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ!

A ty podrap sie po psitce. Moze ci ulzy.
          • Gość: Iwo Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 16:54
            Po twojej chamskiej wypowiedzi,widać jaki masz pusty łeb,i jaki poziom sobą
            reprezentujesz! Szkoda cię wogóle na te fora bo zajmujesz tylko niepotrzebnie
            miejsce. Jeszcze w życiu nieraz dostaniesz takiego kopa w dupe,że będziesz
            błagał o prace! A ponieważ tak ci się nudzi w tej pracy i tak jej niechcesz to
            życze ci z całego serca żebyś stracił tą prace! Może wtedy twoje szare komórki
            pojmą co to znaczy mieć prace!!!
            • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 16.03.05, 18:19

> Po twojej chamskiej wypowiedzi,widać jaki masz pusty łeb,i jaki poziom sobą
              > reprezentujesz! Szkoda cię wogóle na te fora bo zajmujesz tylko niepotrzebnie
              > miejsce. Jeszcze w życiu nieraz dostaniesz takiego kopa w dupe,że będziesz
              > błagał o prace! A ponieważ tak ci się nudzi w tej pracy i tak jej niechcesz to
              > życze ci z całego serca żebyś stracił tą prace! Może wtedy twoje szare komórki
              > pojmą co to znaczy mieć prace!!!

Jak ci sie niepodoba to fora ze dwora.
              Jezeli uwazasz, ze moja wypowiedz byla bardziej chamska od wypowiedzi
              poprzedniczki, to wez sie lepiej chlopie nad soba zastanow.
              • Gość: Iwo Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 19:04
                Twoja była bardziej chamska!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 16.03.05, 19:35

> Twoja była bardziej chamska!!!!!!!!!!!!!

A ty co? Cnotka czy prawiczek?
                  Nigdy nie drapales sie po cipce albo po siurku dla przyjemnosci?
                  • Gość: aro Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:41

> Gość portalu: Iwo napisał(a):
                    >
                    > > Twoja była bardziej chamska!!!!!!!!!!!!!
                    >
                    > A ty co? Cnotka czy prawiczek?
                    > Nigdy nie drapales sie po cipce albo po siurku dla przyjemnosci?

Napisałeś wcześniej, że w ZUS-ie pracują sami nieudacznicy. Wczyscy jednak
                    wiemy, że nie brakuje tam też chamów. Po twoich ostatnich wypowiedziach jestem
                    już pewien, że jesteś pracownikiem ZUS-u z tej drugiej grupy.
                    • Gość: colina Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: 209.233.5.* 16.03.05, 22:00

> Gość portalu: colina napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Iwo napisał(a):
                      > >
                      > > > Twoja była bardziej chamska!!!!!!!!!!!!!
                      > >
                      > > A ty co? Cnotka czy prawiczek?
                      > > Nigdy nie drapales sie po cipce albo po siurku dla przyjemnosci?
                      >
                      > Napisałeś wcześniej, że w ZUS-ie pracują sami nieudacznicy. Wczyscy jednak
                      > wiemy, że nie brakuje tam też chamów. Po twoich ostatnich wypowiedziach jestem
                      > już pewien, że jesteś pracownikiem ZUS-u z tej drugiej grupy.

A ja jestem pewien, ze siedzisz przed komputerem i tlamsisz flinstona, bo tylko
                      na tyle cie stac.
      • Gość: mgr inż. (lat 27) Re: Chcialbym wyleciec z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:27
        Jak Cię będą zwalniać to daj znać. Chętnie popracuję nawet za nie wielkie
        pieniądze. Życzę wszystkiego dobrego, tzn. żeby Cię zwolnili ;) Kurczę jak to
        dziwnie brzmi, nieprawdaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka