Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mobilność Polaków

IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:51
    Czy nie uważacie, że Polacy są za mało mobilni i nie chcą się przemieszczać
    za pracą, potrafią tylko narzekać że nie ma pracy, dużo miejsc pracy powstaje
    w Warszawie dlatego też ludzie np ze ściany wschodniej powini się
    przeprowadzać do stolicy a nie tylko mówić jak im źle. Wyszłoby to z
    korzyścią zarówno dla tych ludzi jak i dla Warszawy gdyż miała by ona
    możliwość jeszcze bardziej się rozrosnąć i przyciągnąć nowych inwestorów.
    Obserwuj wątek
      • Gość: nova76 Ja jestem mobilna i chcę się "przemieścić" :-) IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 29.03.05, 12:05
        • Gość: kasia Re: Ja jestem mobilna i chcę się "przemieścić" :- IP: *.crowley.pl 29.03.05, 12:12
          Jestem mobilna i przeniosłam się do Warszawy. Sama z dzieckiem, bo połączyli
          firmy i miałam wybór: albo zasiłek, albo praca w Warszawie. W tej chwili
          uważam, że był to bardzo dobry wybór. Nie polecam jednak, początki były
          straszne, po prostu s t r a s z n e!
      • egon.olsen Re: mobilność Polaków 29.03.05, 12:17
        Dla mnie to nie problem. W zeszłej pracy pracowałem przy restrukturyzacji firmy
        w oddziałach w Łodzi, Lublinie i w Krakowie. W każdym z tych miast spędziłem po
        pół roku co bardzo sobie chwalę.
        • Gość: z a jak warszawiacy traktują ludzi? IP: *.osk.enformatic.pl 29.03.05, 13:33
          czesc,

a jak warszawiacy traktują ludzi?
          moje zdanie o nich to:
          - znieczulica
          - po chamsku
          - trzeba za...c jak maly samochodzik
          - zimni jak lod
          - rywalizacja na calego
          - nadgodziny
          - potrafią zrobic taki numer ze w piatek o piatej powiedza ci ze masz zrobic to
          i to tak jakby to nie moglo czekac do poniedzialku
          - traktowanie po zydowsku
          - szeregowi pracownicy sie do siebie nie odzywaja tylko liza d.. szefowi

jestem ze sciany poludniowo-wschodniej, pracowalem lata w toronto i dostalem
          taka szkole ze sie w p.. nie miesci......mnieman ze wawa to mniej wiecej to samo

pozdrowienia
          • Gość: fifa łatwo sie mówi IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 29.03.05, 15:01
            Polacy są mobilni i to myślę,że nawet bardzo- patrzcie ilu z Polaków jeżdziło i
            jeżdzi na saksy. Nie mówię tu o młodych , bo ci wiadomo ,bez zobowiązań,
            rodziny itp .
            Trudno jednak oczekiwać od wszystkich ,ze zostawia pracujacą żone, dzieci i tak
            sobie wyjada na drugi koniec polski by pracowac za srednią stawke. Po
            odliczeniu oplaty za chate i życie , taka przeprowadzka okazuje sie conajmniej
            średnim pomysłem
            Nie osądzajmy wiec wszystkich i nie "wyzywajmy" od mało mobilnych jak to teraz
            w modzie, szczególnie u wszelkiej maści "speców" od HR i takich tam ściemniaczy
          • egon.olsen Re: a jak warszawiacy traktują ludzi? 29.03.05, 15:59
            Zdaje się, ze chcesz wzniecić kolejny flejm na linii Warszawa-reszta świata.
            Niepotrzebnie. Szefowie są tacy jaka jest kultura korporacji.
          • Gość: part1 Re: a jak warszawiacy traktują ludzi? IP: *.chello.pl 29.03.05, 23:53
            To co piszesz to stereotypy, wszystko zależy od firmy i ludzi na jakich trafisz.
            Nie ma czegoś takiego jak "przeciętny warszawiak" podobnie jak nie ma
            "przeciętnego mieszkańca ściany południowo - wschodniej".
            • Gość: HAHA Re: a jak warszawiacy traktują ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:26
              no to mialam szczescie trafiac na samych stereotypowych warszawskich dupkow
              na szczescie okres "warszawski" mam za soba, moj maz tez i ogolnie duzo
              znajomych, ktorzy tez mieli szczescie trafic na tych rzadko spotykanych
              nieistniejacych warszawskich stereotypowych cwaniaczkow....
              • egon.olsen Re: a jak warszawiacy traktują ludzi? 30.03.05, 14:32
                No to może napisz w jakich firmach pracowaliście. Podajcie nazwiska, opiszcie
                sytuacje... i czy szefowie byli napływowi, czy może byli warszawiakami od pokoleń.
                • bond.jamesbond1 Re: a jak warszawiacy traktują ludzi? 30.03.05, 14:39
                  "Daremne żale, próżny trud"... Żadne rzeczowe argumenty nie trafiają do
                  FLEJMtuchów. Chodzi im tylko o to, żeby jątrzyć. Lepiej takie wypowiedzi po
                  prostu pomijać dyskretnym milczeniem. Szkoda czasu.
                  • Gość: Haha Re: a jak warszawiacy traktują ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:01
                    szefowa mojej "firmy" (znaczy miejsca w ktorym doświadczyłam jak warszawiacy
                    traktuja pracowników) byla bardzo dumna ze swojego warszawskiego pochodzenia,
                    mowie "firmy" bo to byla szkola...
                    szef męża też od pokoleń warszawiak choć swą posiadlość wybudował pod stolycą,
                    ostatniej wyplaty nie wyplacil, oczywiscie wpisalam go na liste tych
                    pracodawcow, ktorzy nie są w porządku (bo kiedyś tu taka byla...)
                    Mieszkałam w Warszawie ponad rok, i naprawde lubię to miasto, ale cwaniaków tam
                    strasznie dużo i jakos nie trafilam na uczciwych pracodawców, no ale pewnie
                    miałam pecha...
      • truten.zenobi Re: mobilność Polaków 30.03.05, 15:23
        Daniel pieprzysz głupoty kogo ze sciany wszchodniej stac na mieszkanie (chocby
        kawalerkę) za 3700za m2 czy wynajem za 1200?
        żeby znaleźć pracę i zarobić na to trzeba mieć jakiś "punkt zaczepienia".
        to lepiej jechac "na zachód" ryzyko co prawda takie samo ale
        ewentualna "nagroda" dużo większa.

Mobilność polaków jest niska bo mieszkania mają "ceny zaporowe" i oczym tu
        dyskutować, "praw fizyki(ekonomii) pan nie zmienisz"
        Poza tym jeśli brac pod uwagę narzekania francuzów, niemców,.... to wcale nie
        jesteśmy takimi gamoniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka