Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwersja)

09.05.05, 13:14
    Witam!
    Opisze teraz starając się po krótce problem związany z typowym
    wykorzystywaniem stażystów i pracowników sezonowo-interwencyjnych w Agencji
    Modernizacji i Restrukturyzacji Rolnictwa. Otóż kto tu taką "praktykę"
    odbywał, ten wie co oznacza termin "stażysta/sezonowy z ARiMR". Praca owych
    pracowników polega na odwalaniu za kogoś roboty. Za kogoś, kto bierze za to
    grube pieniążki i dodatkowe premie. Co się dzieje ogólnie? Przykładem może
    być Biuro Powiatowe w Raciborzu, gdzie aktualnie odbywam staż. Od początku
    dostawaliśmy tysiące karteczek z działu Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt
    do wprowadzenia w system ZSZiK. Oczywiście bulwersja byłaby mniejsza, gdbyby
    nie to, że owe były zaległe nawet z przed roku. Pracownicy, którzy powinni
    się tym zajmować najwyraźniej bąki zbijają i czekają aż przyjdą "murzyni".
    Mało tego, sam studiuję informatykę. Ludzie, którzy tutaj pracują rzekomo
    znają się na komputerach i ponadto są po studiach, więc czemu ciągle muszę
    biegać coś im pokazywać, robić, naprawiać? Przecież od tego też jest i
    tutejszy informatyk. To jest żenujące. Samo traktowanie nas, jako stażystów
    czy sezonowych też stawia wiele do życzenia. Traktują nas tu odgórnie.
    Przynoszą jakieś debilne wnioski, które mamy sprawdzać i wprowadzać w system
    na czyimś koncie. Osobiście wydaje mi się, że później taka osoba ma wysokie
    noty u kierownika BP, dyrekcji OR czy też samego prezesa w Warszawie. Ale oni
    przecież guzik robią! Potrafią tylko przynieść stertę papierków i powiedzieć,
    że ma być to szybko zrobione. Czasami dostaje się niemożliwe do wyrobienia w
    czasie, a jeszcze ponaglają! (Tu uwaga do osób z BP Racibórz, że jeśli to
    czytają, to bedą wiedzieć, o kogo chodzi.) Sami zaś potrafią siedzieć na
    kawce u siebie w biurach. Obecnie jedna z osób stażystów wykonuje dwie
    funkcje. Zastępuje kogoś w kancelarii i jeszcze odpiernicza robotę od IRZ.
    Inna osoba w niewiarygodnie szybkim i dość ponaglanym czasie ma do
    przesegregowania całą szafę dennych wniosków zwierzątek. Co po takim stażu
    mamy? Nic kompletnie! Że umiemy zarejestrować krówkę czy świnkę? Albo
    zdeklarować jakiś wniosek o dopłaty, które i tak już się wyczerpują? DNO
    KOMPLETNE! Z nieoficjalnych źródeł wiadomo mi, że i tak żaden z nas tu nie
    zostanie bo ma tu wejść ktoś, kto ma "plecy". Proszę tego nie traktować jako
    pomówienie, ale zawsze można sprawdzić czy to nie jest prawdą. Wiele osób, z
    których nie odbywało tu żadnej praktyki zostało tak przyjętych. Skąd?
    Niewiadomo. Wiadomo zaś, że przyszli z zerowymi wiadomościami odrazu na
    wyższe stanowiska no i jeszcze coniektórym tłumaczę, jak używać komputera.
    Odradzam tutaj odbywania wszelkich "praktyk" we wszelkich rodzajach.
    Obserwuj wątek
      • mss71 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe 09.05.05, 13:42
        No i witamy nowego młodego gniewnego
        • darek12345 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe 09.05.05, 19:11

> No i witamy nowego młodego gniewnego

Może i gniewnego, ale pewnie ma rację :-(
          ARiMR = SLD rulez
      • losiu4 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe 09.05.05, 21:00
        odpowiedex jest jedna: zarówno ta, jak i wiele innych "agencji" i "funduszy"
        zasilanych przez państwo już dawno powinna zostać zlikwidowane. To czyste
        marnotrastwo pieniędzy.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: ruta Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 23:17
          Pójdź dziecię, ja cie uczyć każę. Spytaj rolników (38 % Polaków) czy chcą
          zlikwidowania ARiMR.
          • losiu4 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe 16.05.05, 07:21
            a któż by z darmowych pieniędzy rezygnował? A że dużo większe się marnotrawi,
            tym się jakoś nikt nie martwi, bo to nie moje, a państwowe.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Margo Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 23:49
        Podłóż im bombę! Osobiście będę Ci wdzięczna ;-)
        • Gość: ruta Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 23:21
          No i masz, znowu ktoś będzie uzdrawiał stosunki społeczne za pomocą bomb.
          (dup!!!)
      • remek-1983 PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ 10.05.05, 13:54
        Oficjalnie i publicznie chciałbym przeprosić swoich współpracowników, których
        uraziłem moją wypowiedzią wyżej. Chciałbym także tym samym wyrazić swoją
        skruchę. Mogę jedynie wytłumaczyć się tym, że chwili pisania tego tekstu emocje
        wzięły górę nade mną. Jeszcze raz za to przepraszam.
        Remigiusz Bogdanowicz
        • semantics Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ 10.05.05, 14:08
          zmusil Cie ktos do pisanie przeprosin?
          • Gość: hubert Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:16
            nie ma za co przepraszać.
            tak się dzieje w każdym powiatowym oddziale arimr. był już o tym wątek na tym
            forum jakieś 2 m-ce temu :)
            prawda w oczy kłuje. ale co zrobić jeśli prostak ze słomą w butach kieruje
            grupą wykształconych ludzi. zacisnąć zęby i nie piskać. nawet na forum. a jeśli
            już, to tak, by nikt cie nie namierzył.
        • Gość: robi11 Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:24
          dales sie namierzyc kolego powinienes to napisac z kawiarenki internetowej ale
          jak to jest mlodzi na bledach sie ucza
          • Gość: Agent Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 20:53
            Tak to jest jak się nie myśli, rada na przyszłość - pseudo które się nie
            kojarzy z imieniem i nie podawaj nazwy biura (to dyskwalifikuje cię jako
            agenta).
            Też agent.
            Ps. to co opisał ten kolo to niestety raczej prawda.
        • Gość: abc Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:25
          Oj, w swojej naiwności chyba niepotrzebnie podałeś namiary gg, może w
          przekonaniu, że Twoi współpracownicy na forum GW nie zaglądają...

Wytrzymaj do końca stażu i jak najszybciej sp... z budżetówki, przyjamniej jak
          długo nie wprowadzą przejrzystych zasad naboru!!!

Swoją drogą co to za staż, gdzie zamiast się czegoś UCZYĆ odwalasz brudną
          robotę za leniwców, którzy teraz zmusili Cię do przeprosin na formum? Zresztą
          co ja tu naiwnie pytam - podczas praktyki studenckiej w Urzędzie Miasta
          zajmowałam się głownie kserowaniem dokumntów:D
          • Gość: ktos Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:24
            Chlopie za co przepraszasz...? Za prawde...? Ja dokladnie wiem o czym mowiles i
            nie sadze zebys to powiedzial w chwili slabosci. To raczej byla oznaka
            bezsilnosci a jednoczesnie beznadziejnosci tego kraju i ludzi nim rzadzacych.
            To nie Ty powienienes przepraszac ich ale oni Ciebie i wszystkich, ktorych w
            prymitywny sposob, nie ukrywajac tego wykorzystuja "kolesie"! Trzymaj sie
            chlopie i nie daj sie im :)
          • Gość: ruta Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 23:30
            Czy wiesz, że te leniwce potem pracowicie poprawiały elementarne błędy
            popełnione przez uczonego i niedocenionego autora?
        • Gość: jaaa Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:48
          qrcze.. szkoda mi cie.. pewnie jakas glupia jazde miales za tego posta.
          • krzysztofsf Re: PRZEPROSINY DO BP RACIBÓRZ 18.05.05, 13:37
            Gość portalu: jaaa napisał(a):

> qrcze.. szkoda mi cie.. pewnie jakas glupia jazde miales za tego posta.

Prawdopodobnie pisal z pracy w godzinach pracy, na sluzbowym sprzecie.....wystarczy na "haka", bez wzgledu na tresc.
      • Gość: ruta Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 23:45
        Ojejej, przyjacielu, jaki masz paskudny charakter. Postawa roszczeniowa,
        postrzeganie błędów u wszystkich, tylko nie u siebie, wybujałe nadmiernie
        poczucie własnej wartości, słowem, przerost formy nad treścią. Współczuję Ci,
        bo jeśli nie popracujesz nad swoją osobowością, będziesz musiał sam się ze
        sobą męczyć do śmierci.
        • Gość: max Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 16.05.05, 15:58
          Czy Ty jesteś pogięty czy tylko dążysz do jakiegoś ideału ? Każdy kto miał staż
          w budżetówce doskonale wie jak to wygląda - żenada !!! A może to Ty jesteś tym
          leniwcem z ARiMR ?
      • Gość: ruta Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 23:55
        Ojejej, przyjacielu, jaki masz paskudny charakter. Postawa roszczeniowa,
        dostrzeganie błędów u wszystkich, tylko nie u siebie, nieco zawyżone poczucie
        własnej wartości, słowem, przerost formy nad treścią. Wspólczuje Ci, bo jeśli
        nie popracujesz nad własną osobowością, to będziesz musiał męczyć sie sam ze
        sobą do śmierci.
        PS. Radzę także popracować nad ortografią
      • Gość: Agent2 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:02
        A ja ci powiem kolego, że głupoty piszesz.
        Wszyscy w BP zapieprzają jak mróweczkik. Może tego nie widzisz i zdziwiony
        jesteś, ze kazali ci coś robić. Zaległółści nie wzieły sie lenistwa tylko ze
        SKANDALICZNIE małej obsady kadrowej w BP.
        • Gość: mr Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: 217.153.84.* 17.05.05, 19:20
          czy pracuje tam niejaka pani Skawińska Bożena?????
          • Gość: Pedofil Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:16
            Etatowi źle nie mają. Najniższy stopniem (młodszyreferent - praktycznie w arimr
            nire wystepuje) dostaje 1,8 tys. brutto, a potem z każdym stopniem dostaje 300
            zł. Inspektor bodajże bierze 3,3 brutto. mTeż bym tak chciał
            • Gość: AGENT3 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:19
              Synku Bredzisz!
              Chciałbym tyle na prawdę zarabiać.
              3 tyś to niedawno miał kierownik a nie inspektor.
              • Gość: AK47 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 00:31
                Szkoda mi cię Romek,napisałes prawdę i psy ci sie do gardła rzuciły. Wszystkie
                te staże w budżetówce i przeróznych państwowych agencjach to kiła i mogiła.
                Zresztą same te agencje to.... szkoda gadać.
            • Gość: Agent prawdziwy wynagrodzenia IP: *.aster.pl 18.05.05, 19:36
              Nie znasz regulaminu wynagradzania.
              W Agencji nie ma takiego stanowiska jak młodszy referent.
              Zgodnie z tabela stanowisk najniższym stanowiskiem w Biurze Powiatowym
              jest "pracownik gospodarczy" - max 1400 brutto. Najniższe stanowisko
              merytoryczne to referent - widełki: 1000-1500 brutto podstawy.
              I niekoniecznie dostaje się maksa ...
            • Gość: pracownik ARiMR Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 00:43
              Jeżeli masz takie pojecie o płacach w BP ARiMR to nie wypowiadaj sie w ogóle.
              Ja tylko powiem że większość pracowników BP dostaje całkiem małe pieniądze.
              Natomiast pracownicy centrali ARiMR maja zupełnie inne stawki można powiedzieć
              x 2 w stosunku do pozostałych pracowników.
              • Gość: wtajemniczony Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: 195.47.201.* 19.05.05, 12:54

Mówcie sobie co chcecie, ale przyznać trzeba jedno - ARiMR to jedna z niewielu
                instytucji, która poradziła sobie z kosmicznie trudnym i obarczonym wieloma
                ryzykami projektem "Dopłat bezpośrednich"
                W bardzo dużej mierze to zasługa ciężko pracujących ludzi na samym dole w
                Biurach Powiatowych, których tak często tu obrażacie.
      • Gość: kobra113 Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 21:27
        du..pek wołowy jesteś bo właśnie w BP jest ogromny zapier.. aże ty myślisz że
        pracownicy stali się obijają to ty nie masz zielonego pojęcia jaka ilość pracy
        jest do zrobienia. A np. nie zauważasz jak pracownicy stali pozostają po
        godzinach aby się wyrobić z robotą? pewnie jeszcze krótko tam byłeś na stażu i
        jeszcze mało widziałeś i mało wiesz. W głowie to ty na prawdę masz ziaziu.
      • Gość: alex Re: Stażyści i sezonowi pracownicy w ARiMR (bulwe IP: 212.244.117.* 20.05.05, 23:07
        Ja pracowałam w jednym z BP na opolszczyznie.Wszystko co piszesz jest prawdą,u
        nas zatrudniono osoby które miały poparcie u pewnego bardzo znanego
        polityka.byłam świadkiem wielu przekrętów,ponadto pracowałam w weekendy nie
        dostając za to dodatkowego wynagrodzenia.ąni jedna osoba zatrudniona w BP nie
        była osobą przypadkową-wszyscy mieli jakieś plecy.wszyscy.no ale to tylko
        Polska...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka