Gość: Gieniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 13:43 Jak ktos ma pytania to na nie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiek Re: praca w Deloitte IP: 195.187.55.* 30.07.01, 11:57 W jakim dziale pracujesz i na jakim stanowisku? Nie chodzi mi o identyfikacje Ciebie jako osoby, tylko o odpowiedz w rodzaju np: asystent w tax, albo senior w Business Consulting - w Wielkiej Piatce dzial dzialowi nierowny i punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 14:57 Semi senior w audycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: praca w Deloitte IP: 195.187.55.* 30.07.01, 18:30 Szkoda ze w audycie, bo bardziej interesuje mnie Business Consulting. Ale owszem,mam pytanie: jak bardzo jestes sfrustrowany? Bo zakladam, ze szczesliwy w audycie czlowiek nie dzielilby sie swoimi doswiadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: praca w Deloitte IP: *.sap-ag.de 30.07.01, 19:56 Gość portalu: misiek napisał(a): > Szkoda ze w audycie, bo bardziej interesuje mnie Business Consulting. Ale > owszem,mam pytanie: jak bardzo jestes sfrustrowany? Bo zakladam, ze szczesliwy > w audycie czlowiek nie dzielilby sie swoimi doswiadczeniami? pracowalem w takiej business consulting oni w D&T nazywaja ta dzialke management consulting nie wiem jaka jest twoja specjalizacja ale niektore tematy sa ze wzgledu na wielkosc krajow w tej czesci Europy i potencjal sterowane centralnie wiec latasz z projektu na projekt mialem 2 lata temu propozycje nie skorzystalem ale ja jestem logistykiem i sytuacja wyglada nastepujaco (wygladala, bo nie sledze zmian - jestem happy tam gdzie jestem) PWC - silny zespol - jest ok Accenture - podobnie Deloitte - slabszy i projekty w Europie bo w POlsce brak KPMG, Cap ... i Arthur Andersen - strata czasu Powiedz jaka jest Twoja specjalizacja, to moze cos doradze. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 08:42 Nie wiem skad masz informacje na temat naszych projektow w Europie. Widac jestes lepiej poinformowany niz ja. Projekty poza Polska zdarzaja sie, ale dosc okazjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 08:40 :-) No wiec jestem sfrustrowany. Nie tym, ze duzo pracuje, czy tez duzo jezdze. Jestem sfrustrowany, bo nie tworzymy wartosci dodanej do spolek, ktore badamy. Kosimy za badanie straszna kase a tak na prawde nie jest to tyle warte. Co do mojego osobistego rozwoju to bede na biezaco z przepisami o rachunkowosci, podatkach (troche mniej), ale audyt to mial byc przystanek do dalszej kariery w finansach. Niestety czuje sie troche oderwany od rzeczywistosci. Mam wrazenie czasem, ze partnerzy w Audycie mieliby problemy, nawet z rejestracja nowej dzialalnosci (moze troche przesadzile ;-)) Ten gosc ponizej ma racje: u nas dzial konsultingu nazywa sie MC (management consulting) i nie przyjmuja ludzi bezposrednio po studiach. To jest stosunkowo niewielki zespol, ale dobry. Co do projektow w Europie (ten gosc ponizej cos na ten temat bredzi) to zdarzaja sie okazjonalnie. Wiekszosc "ofiar" MC to firmy polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: praca w Deloitte IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 08:54 Gość portalu: Gieniu napisał(a): > :-) > No wiec jestem sfrustrowany. > Nie tym, ze duzo pracuje, czy tez duzo jezdze. Jestem sfrustrowany, bo nie > tworzymy wartosci dodanej do spolek, ktore badamy. Kosimy za badanie straszna > kase a tak na prawde nie jest to tyle warte. > Co do mojego osobistego rozwoju to bede na biezaco z przepisami o > rachunkowosci, podatkach (troche mniej), ale audyt to mial byc przystanek do > dalszej kariery w finansach. Niestety czuje sie troche oderwany od > rzeczywistosci. Mam wrazenie czasem, ze partnerzy w Audycie mieliby problemy, > nawet z rejestracja nowej dzialalnosci (moze troche przesadzile ;-)) > Ten gosc ponizej ma racje: u nas dzial konsultingu nazywa sie MC (management > consulting) i nie przyjmuja ludzi bezposrednio po studiach. To jest stosunkowo > niewielki zespol, ale dobry. Co do projektow w Europie (ten gosc ponizej cos na > > ten temat bredzi) to zdarzaja sie okazjonalnie. Wiekszosc "ofiar" MC to firmy > polskie. Calosciowo moze i bredze, ale informatyczne projekty zdarzaja sie dosc czesto i tak JD Edwards jest zarzadzane centralnie i gocie lataja po Europie SAP podobnie oczywiscie sa inne dzialki w ramach MC strategia organizacja itd sorry za nie do konca oddajace rzeczywistosc sformulowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 13:34 Sorry, za te niegrzeczne sformulowania. Gdzie pracujesz? Napisales, ze nie zalujesz, ze nie przyjales oferty PwC. Jestem ciekaw wszelkich alternatyw Big 5 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: praca w Deloitte IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 14:36 Gość portalu: Gieniu napisał(a): > Sorry, za te niegrzeczne sformulowania. > Gdzie pracujesz? Napisales, ze nie zalujesz, ze nie przyjales oferty PwC. > Jestem ciekaw wszelkich alternatyw Big 5 :-) Nie przyjalem oferty D&T, JD Edwards. Bylo to jakies poltora roku temu. Tworzyli centralna grupe na ta czesc Europy. Nie pracuje juz w Big 5. Gdzie logistyk moze popracowac - bo takie pytanie ja sobie zadaje? PWC i Accenture to najrozsadniejsze alternatywy, tyle ze ludzie z Accenture wydaja sie byc bardziej wyobcowani a ja pokore do zycia mam, dystans i moge na interview sie nie spodobac. Ewentualnie AT Kearney i D&T. Moim zdaniem duzo zalezy of firmy, a najlepszych klientow w Polsce ma PWC i Accenture, ale wazny jest temat i sam manager bo to dopelnia obrazu. Wiec jesli jestes finansista i interesuje Ciebie jako ze znasz rachunkowosc finansowa pojscie w ABC/ABM i balanced scorecard to Arthur Andersen, obecnie Andersen moze byc dobra alternatywa. Musisz poszperac, zeby wlasciwe miejsce znalezc! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 15:30 W sumie to chyba poczekam az skoncze ACCA. Potem chyba jednak jakas ciepla posadka - jak sie uda, bo sytuacja robi sie nieciekawa. Dwuletni odpoczynek bedzie w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurelka Re: praca w Deloitte IP: *.waw.cdp.pl 31.07.01, 15:36 Kiedyś też marzyła mi się praca w B5 ale na szczęście to już przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 08:44 Aurelka, Dlaczego "na szczescie to juz przeszlość"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 09:11 czy mogłbys powiedziec cos o pracy w Podatkach ? Dzieki z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Do Gienia IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 12:03 Interesują mnie systemy informatyczne (a w szczególności analiza przed wdrożeniowa). Czy jest jakiś dział który sie takimi rzeczami zajmuje? Dzięki za odp. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniu Re: Do Gienia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 07:57 Jest u nas dział ERS (Enterprise Risk Services), który zajmuje się zarówno analizą przedwdrożeniową jak i samymi wdrożeniami ew. update-ami. Senior managerem w tym dziale jest Kuba Bojanowski. Jak masz pytania to się z nim skontaktuj. Mysle, ze Ci na nie odpowie jbojanowski@deloitece.com Odpowiedz Link Zgłoś