Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w Deloitte

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 13:43
    Jak ktos ma pytania to na nie odpowiem
    Obserwuj wątek
      • Gość: misiek Re: praca w Deloitte IP: 195.187.55.* 30.07.01, 11:57
        W jakim dziale pracujesz i na jakim stanowisku?
        Nie chodzi mi o identyfikacje Ciebie jako osoby, tylko o odpowiedz w rodzaju
        np: asystent w tax, albo senior w Business Consulting - w Wielkiej Piatce dzial
        dzialowi nierowny i punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Misiek
        • Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 14:57
          Semi senior w audycie
          • Gość: misiek Re: praca w Deloitte IP: 195.187.55.* 30.07.01, 18:30
            Szkoda ze w audycie, bo bardziej interesuje mnie Business Consulting. Ale
            owszem,mam pytanie: jak bardzo jestes sfrustrowany? Bo zakladam, ze szczesliwy
            w audycie czlowiek nie dzielilby sie swoimi doswiadczeniami?
            • Gość: zizi Re: praca w Deloitte IP: *.sap-ag.de 30.07.01, 19:56
              Gość portalu: misiek napisał(a):

> Szkoda ze w audycie, bo bardziej interesuje mnie Business Consulting. Ale
              > owszem,mam pytanie: jak bardzo jestes sfrustrowany? Bo zakladam, ze szczesliwy
              > w audycie czlowiek nie dzielilby sie swoimi doswiadczeniami?

pracowalem w takiej business consulting
              oni w D&T nazywaja ta dzialke management consulting
              nie wiem jaka jest twoja specjalizacja
              ale niektore tematy sa ze wzgledu na wielkosc krajow w tej czesci Europy i
              potencjal sterowane centralnie
              wiec latasz z projektu na projekt
              mialem 2 lata temu propozycje
              nie skorzystalem

ale ja jestem logistykiem
              i sytuacja wyglada nastepujaco (wygladala, bo nie sledze zmian - jestem happy tam
              gdzie jestem)
              PWC - silny zespol - jest ok
              Accenture - podobnie
              Deloitte - slabszy i projekty w Europie bo w POlsce brak
              KPMG, Cap ... i Arthur Andersen - strata czasu

Powiedz jaka jest Twoja specjalizacja, to moze cos doradze.

pozdr!

• Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 08:42
                Nie wiem skad masz informacje na temat naszych projektow w Europie. Widac
                jestes lepiej poinformowany niz ja.
                Projekty poza Polska zdarzaja sie, ale dosc okazjonalnie
            • Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 08:40
              :-)
              No wiec jestem sfrustrowany.
              Nie tym, ze duzo pracuje, czy tez duzo jezdze. Jestem sfrustrowany, bo nie
              tworzymy wartosci dodanej do spolek, ktore badamy. Kosimy za badanie straszna
              kase a tak na prawde nie jest to tyle warte.
              Co do mojego osobistego rozwoju to bede na biezaco z przepisami o
              rachunkowosci, podatkach (troche mniej), ale audyt to mial byc przystanek do
              dalszej kariery w finansach. Niestety czuje sie troche oderwany od
              rzeczywistosci. Mam wrazenie czasem, ze partnerzy w Audycie mieliby problemy,
              nawet z rejestracja nowej dzialalnosci (moze troche przesadzile ;-))
              Ten gosc ponizej ma racje: u nas dzial konsultingu nazywa sie MC (management
              consulting) i nie przyjmuja ludzi bezposrednio po studiach. To jest stosunkowo
              niewielki zespol, ale dobry. Co do projektow w Europie (ten gosc ponizej cos na
              ten temat bredzi) to zdarzaja sie okazjonalnie. Wiekszosc "ofiar" MC to firmy
              polskie.
              • Gość: zizi Re: praca w Deloitte IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 08:54
                Gość portalu: Gieniu napisał(a):

> :-)
                > No wiec jestem sfrustrowany.
                > Nie tym, ze duzo pracuje, czy tez duzo jezdze. Jestem sfrustrowany, bo nie
                > tworzymy wartosci dodanej do spolek, ktore badamy. Kosimy za badanie straszna
                > kase a tak na prawde nie jest to tyle warte.
                > Co do mojego osobistego rozwoju to bede na biezaco z przepisami o
                > rachunkowosci, podatkach (troche mniej), ale audyt to mial byc przystanek do
                > dalszej kariery w finansach. Niestety czuje sie troche oderwany od
                > rzeczywistosci. Mam wrazenie czasem, ze partnerzy w Audycie mieliby problemy,
                > nawet z rejestracja nowej dzialalnosci (moze troche przesadzile ;-))
                > Ten gosc ponizej ma racje: u nas dzial konsultingu nazywa sie MC (management
                > consulting) i nie przyjmuja ludzi bezposrednio po studiach. To jest stosunkowo
                > niewielki zespol, ale dobry. Co do projektow w Europie (ten gosc ponizej cos na
                >
                > ten temat bredzi) to zdarzaja sie okazjonalnie. Wiekszosc "ofiar" MC to firmy
                > polskie.

Calosciowo moze i bredze, ale informatyczne projekty
                zdarzaja sie dosc czesto i tak
                JD Edwards jest zarzadzane centralnie i gocie lataja po Europie
                SAP podobnie
                oczywiscie sa inne dzialki w ramach MC
                strategia organizacja itd

sorry za nie do konca oddajace rzeczywistosc sformulowania

• Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 13:34
                  Sorry, za te niegrzeczne sformulowania.
                  Gdzie pracujesz? Napisales, ze nie zalujesz, ze nie przyjales oferty PwC.
                  Jestem ciekaw wszelkich alternatyw Big 5 :-)
                  • Gość: zizi Re: praca w Deloitte IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 14:36
                    Gość portalu: Gieniu napisał(a):

> Sorry, za te niegrzeczne sformulowania.
                    > Gdzie pracujesz? Napisales, ze nie zalujesz, ze nie przyjales oferty PwC.
                    > Jestem ciekaw wszelkich alternatyw Big 5 :-)

Nie przyjalem oferty D&T, JD Edwards. Bylo to jakies poltora roku temu.
                    Tworzyli centralna grupe na ta czesc Europy.

Nie pracuje juz w Big 5.
                    Gdzie logistyk moze popracowac - bo takie pytanie ja sobie zadaje?

PWC i Accenture to najrozsadniejsze alternatywy, tyle ze ludzie z Accenture
                    wydaja sie byc bardziej wyobcowani a ja pokore do zycia mam, dystans i moge na
                    interview sie nie spodobac.

Ewentualnie AT Kearney i D&T.

Moim zdaniem duzo zalezy of firmy, a najlepszych klientow w Polsce ma PWC i
                    Accenture, ale wazny jest temat i sam manager bo to dopelnia obrazu.
                    Wiec jesli jestes finansista i interesuje Ciebie jako ze znasz rachunkowosc
                    finansowa pojscie w ABC/ABM i balanced scorecard to Arthur Andersen, obecnie
                    Andersen moze byc dobra alternatywa.

Musisz poszperac, zeby wlasciwe miejsce znalezc!

Pozdrowienia!
                    • Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 15:30
                      W sumie to chyba poczekam az skoncze ACCA. Potem chyba jednak jakas ciepla
                      posadka - jak sie uda, bo sytuacja robi sie nieciekawa. Dwuletni odpoczynek
                      bedzie w sam raz.
                      • Gość: Aurelka Re: praca w Deloitte IP: *.waw.cdp.pl 31.07.01, 15:36
                        Kiedyś też marzyła mi się praca w B5 ale na szczęście to już przeszłość.
                        • Gość: Gieniu Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 08:44
                          Aurelka,
                          Dlaczego "na szczescie to juz przeszlość"?
      • Gość: Gośka Re: praca w Deloitte IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 09:11
        czy mogłbys powiedziec cos o pracy w Podatkach ?

Dzieki z góry :)
        • Gość: Gocha Do Gienia IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 12:03
          Interesują mnie systemy informatyczne (a w szczególności analiza przed
          wdrożeniowa). Czy jest jakiś dział który sie takimi rzeczami zajmuje?
          Dzięki za odp.
          Pzdr!
          • Gość: Gieniu Re: Do Gienia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 07:57
            Jest u nas dział ERS (Enterprise Risk Services), który zajmuje się zarówno
            analizą przedwdrożeniową jak i samymi wdrożeniami ew. update-ami. Senior
            managerem w tym dziale jest Kuba Bojanowski. Jak masz pytania to się z nim
            skontaktuj. Mysle, ze Ci na nie odpowie jbojanowski@deloitece.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka