Gość: mati IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:05 co myślicie o pracy w Izbie Celnej? Znacie kogośc kto jest celnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: celnik Re: CELNICY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:36 nie wydaje mi się żeby to był trafiony pomysł . Jestem celnikiem od 12 lat i moge z pewna odpowiedzialnością stwierdzić ,że w słuzbie celnej ostatnio bardzo źle dzieje . Na pewno nie jest tak jak w innych służbach mundurowych ( np policja czy SG )Pogłoski o intratności tego zawodu dawno juz straciły ziarno prawdy które być może kiedyś zawierały . tak szczerze to nie polecam młodym ludziom tej pracy . Są w RP zawody , profesje ,które maja większą przyszłość.Nie wiem ale funkcjonariusze SC których ja znam osobiście mają wrażenie ,że po wejściu RP do UE SC straciła na znaczeniu, czy wręcz stała się zbędna .Dowądzą tej tezie działania kadry kierowniczej na kazdym szczeblu .ale to juz dywagacje na tematy polityczne itp.... Mozna by pisać i pisać .... Odpowiedz Link Zgłoś