Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

korepetycje w CV

28.09.05, 12:34
    Szukam pracy,ale w międzyczasie zaczęłam udzielać korepetycji.Czy informacja
    o dawaniu korków powinna znaleźć się w CV?
    Przecież generalnie to też jest jakieś zajęcie-doświadczenie.A mimo to jakoś
    tak mi dziwnie wygląda w curriculum.
    Co myślicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: haerowiec Re: korepetycje w CV IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 12:39
        a dlaczego ma to dziwnie wygladac? skad te obiekcje? warto pochwalic sie, ze
        cos sie umie i zrobic z tego atut. glowa do gory! pisac!
        • inecita Re: korepetycje w CV 28.09.05, 12:42
          ale w doświadczeniu zawodowym czy w innej rubryce? ja tez mam za sobą pracę "na
          czarno" min. korki i nie wiem co z tym fantem robić
          • meggie8 Re: korepetycje w CV 28.09.05, 15:03
            No więc właśnie.Sęk w tym,że to raczej czarna robota.
            I co na to powie potencjalny przyszły pracodawca?
        • meggie8 Haerowcu... 04.10.05, 21:10
          ...rozwiej jeszcze kilka wątpliwości,pls.
          Pozdrawiam
      • dooh2 Re: korepetycje w CV 28.09.05, 18:09
        to moze napisz ze pomagalas w nauce w ramach czynu spolecznego i praktyk;) a to
        czy ci uwierza to juz ich problem...
        • Gość: agatka Re: korepetycje w CV IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.09.05, 08:30
          w liscie motywacyjnym to trezba napisac a nie w CV- jak to masz zamiar
          udokumentowac(jesli chodzi o CV)?
          • meggie8 Re: korepetycje w CV 04.10.05, 21:09
            Gość portalu: agatka napisał(a):
            > w liscie motywacyjnym to trezba napisac a nie w CV- jak to masz zamiar
            > udokumentowac(jesli chodzi o CV)?

Uważam,że to jest doświadczenie,jak każde inne i tak samo zasługuje na miejsce wCV.
            • r.richelieu Re: korepetycje w CV 04.10.05, 22:05
              korepetycje to bardzo dobre doświadczenie, tylko nie odpowiedziałaś na powyższe
              pytanie, jak zamierzasz to udokumentować? Płaciłaś normalnie podatek?
              • Gość: haerowiec Re: korepetycje w CV IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.10.05, 08:49
                Po pierwsze dzial HR czy tez potencjalny pracodawca, to nie urzad skarbowy, do
                mnie mlodzi ludzie a takze ludzie pracujacy w szkole pisza normalnie, ze maja
                korepetycje w cv lub LM i nikt nie robi z tego problemu. Jak na razie nie ma
                jednoznacznego prawa, ze korepetycje maja byc opodatkowane (trwaja
                dyskusje...tak jak z gosposiami domowymi). Rekrutujacy zada kilka pytan i od
                razu sie zorientuje, czy aby na pewno bylisicie korepetytorami (spotkalam sie
                nawet z testem kompetencji w tym temacie).
                Niech jeszcze inni z HR sie wypowiedza....
                • meggie8 Re: korepetycje w CV 05.10.05, 14:11
                  Gość portalu: haerowiec napisał(a):

> Po pierwsze dzial HR czy tez potencjalny pracodawca, to nie urzad skarbowy

Też prawda:)

> do mnie mlodzi ludzie a takze ludzie pracujacy w szkole pisza normalnie, ze maja
                  > korepetycje w cv lub LM i nikt nie robi z tego problemu

Więc i ja tak zrobię.

Dzięki bardzo!
              • meggie8 Re: korepetycje w CV 05.10.05, 14:14
                r.richelieu napisała:

> korepetycje to bardzo dobre doświadczenie, tylko nie odpowiedziałaś na powyższe
                >
                > pytanie, jak zamierzasz to udokumentować? Płaciłaś normalnie podatek?

Nie.Ale zawsze można powiedzieć,że to było w czynie społecznym lub prosić o
                spisanie referencji;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka