Gość: gość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.05, 19:41 Mam pytanko czy ktoś słyszał o Outorcingu działu IT Millennium z IBM? Mam nadzieję ze to tylko plotka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Millennium Outsorcing? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 22:01 www.computerworld.pl/artykuly/50963.html Outsourcing Banku Millennium w IBM Computerworld 6 marca 2006 (nr 10-2006) IBM przez dziesięć lat będzie opiekować się infrastrukturą IT i świadczyć dodatkowe usługi informatyczne dla Banku Millennium. Łączna wartość kontraktu wynosi 37 mln euro. Usługi dla Banku Millennium IBM będzie świadczyć w ramach szerszej umowy, jaką w grudniu 2005 r. koncern zawarł z portugalskim BCP Group - głównym akcjonariuszem Banku Millennium. Obejmuje ona także obsługę środowiska IT w innych należących do BCP europejskich instytucjach finansowych. Kontrakt dotyczy m.in. zarządzania unixowymi platformami i-Series oraz systemami pracującymi pod Windows. IBM zobowiązany będzie również do świadczenia usług przywracania systemu po awarii. Zarząd BCP spodziewa się, że powierzenie IBM opieki nad IT pozwoli na ok. 25- proc. redukcję kosztów utrzymania infrastruktury informatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzie w tym twoim Re: Millennium Outsorcing? IP: *.chello.pl 08.03.06, 01:03 Gdzie w tym twoim piśmie napisane jest, że wolno robić machloje z dziesięcioma przykazaniami? Gdzie jest napisane, że Papieżem może zostać małe dziecko lub pedofil, albo umysłowo chory koleś uprawiający kazirodztwo, albo pedał, albo w końcu inny obłąkaniec, który słał jedną wyprawę krzyżową za drugą nakręcając spiralę nienawiści trwającą pomimo upływu wieków do dziś dnia? Powiedz, gdzie? Spośród różnej maści dyktatorków, inkwizytorków oraz różnych innych pojebańców to papieże mają najbardziej okrwawione łapki. Mogę jeszcze zrozumieć czarnuchów walczących o władzę czy też terytorium, ale nigdy nie pojmę o co chodzi białym wycinającym się o te twoje pismo tak jak to ma miejsce na Bałkanach, Bliskim Wschodzie, Indonezji czy Irlandii. Chyba to jest właśnie chore, nie sądzisz pastorku? Skoro tyle masz do gadania o głodzie i przeludnieniu w Afryce to wytłumacz mi, dlaczego twój grzyb z Watykanu nie podzieli się z nimi po chrześcijańsku swym bogactwem oraz dlaczego z uporem maniaka wciąż zabrania im używać prezerwatyw, co? Czyżby jednak chciał, aby AIDS oraz przeludnienie trwały nadal? Przecież, to be. Wytłumacz mi, dlaczego niczym Rolling Stonesi w kółko jeździ po tych wszystkich biednych krajach dodatkowo jeszcze je rujnując poprzez wznoszenie gigantycznych, jednorazowych, nikomu potem niepotrzebnych świątyń i ołtarzy? Przecież nie on za to buli. Dlaczego swojego czasu Watykan pobłogosławił pana Hitlera a po wojnie dawał schronienie zbiegłym nazistom? Pytań jest jeszcze wiele, ale już nie musisz odpowiadać, ponieważ teleturniej się kończy a odpowiedzi i tak są zawsze takie same. Zawsze zresztą były takie same a ty je doskonale znasz, obłudny klecho. Odpowiedz Link Zgłoś