Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

idę do okulisty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:37
    Z pracy wysyłają mnie na badania m.in. do okulisty zwrok mam bardzo fatalny więc czy gość zabroni mi siedzec przy kompie (w pracy to podstawa). Co mi radzicie
    Obserwuj wątek
      • zapomoga Wizyta u okulisty. 31.01.06, 19:46
        Ja tez ide do okulisty na badania. Od dluzszego
        czasu nie widze grubszych pieniedzy.
        • Gość: node Re: Wizyta u okulisty. IP: *.aster.pl 31.01.06, 23:30
          Tez mam b. slabe oczy i od dziesieciu lat pracuje jako informatyk

Lepiej nie ryzykuj badania wzroku w wyznaczonej przychodni. Idz do okulisty
          wczesniej i popros o zaswiadczenie. Jak nie da to sprobuj gdzie indziej. Jesli
          nie ma zagrozenia, ze wada sie szybko poglebi, to na pewno dostaniesz ten kwit.
          To sa w koncu Twoje oczy i lekarz rozumie, ze masz maly wybor. Bedzie gadac, ale
          raczej wypisze.
          Oczy musisz oszczedzac jak sie da. Dla siebie
          Ja mam w pracy b. dobry monitor LCD, co pol roku chodze na kontrole wzroku i na
          razie wszystko jest w porzadku.
      • jacek.jankowski Re: idę do okulisty 01.02.06, 00:58
        i tak musisz iść

tak zagadaj zeby ci pozwolił

ja miałem raz nakaz przerw w pracy (co 45 minut przy kompie, 15 minut bez
        patrzenia w monitor), jakbym palił, to nawet by sie dobrze składało :) a tak to
        sobie robiłem dłuższe przerwy na kawę (bo nawet poczytac sie nic nie dało)

od tego czasu pije po 5-6 kaw dziennie :)
      • kaaarolinkaa Re: idę do okulisty 01.02.06, 10:34
        powiedz mu, ze najwyzej siedziesz w pracy 3 godz dziennie przy kompie. Ale to
        nie wypali jesli jestes np informatykiem...
        • Gość: node Re: idę do okulisty IP: *.devs.futuro.pl 01.02.06, 12:26
          Te 3 godziny wpisuje sie na zaswiadczeniu.
          Ja dostalem kiedys 4 godziny, wiec przeniesli mnie na 1/2 etatu, a za pare
          miesiecy wywalili.
          Jesli pracodawcy bardzo na Tobie zalezy, to zaryzykuje. Mnie wtedy latwo bylo
          zastapic.
          • kaaarolinkaa Re: idę do okulisty 01.02.06, 14:43
            a ja dostalam 4 godz na zaswiadczeniu ale wiadomoze to sciema, wiec nikt nie
            robil problemow-jesli jestes np rececjonistka to Twoja sprawa ile bedziesz
            siedziec przy kompie-jak Ci zalezy i sie wyrobisz, pracuj 4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka