Gość: Grant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:37 Z pracy wysyłają mnie na badania m.in. do okulisty zwrok mam bardzo fatalny więc czy gość zabroni mi siedzec przy kompie (w pracy to podstawa). Co mi radzicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapomoga Wizyta u okulisty. 31.01.06, 19:46 Ja tez ide do okulisty na badania. Od dluzszego czasu nie widze grubszych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: node Re: Wizyta u okulisty. IP: *.aster.pl 31.01.06, 23:30 Tez mam b. slabe oczy i od dziesieciu lat pracuje jako informatyk Lepiej nie ryzykuj badania wzroku w wyznaczonej przychodni. Idz do okulisty wczesniej i popros o zaswiadczenie. Jak nie da to sprobuj gdzie indziej. Jesli nie ma zagrozenia, ze wada sie szybko poglebi, to na pewno dostaniesz ten kwit. To sa w koncu Twoje oczy i lekarz rozumie, ze masz maly wybor. Bedzie gadac, ale raczej wypisze. Oczy musisz oszczedzac jak sie da. Dla siebie Ja mam w pracy b. dobry monitor LCD, co pol roku chodze na kontrole wzroku i na razie wszystko jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jankowski Re: idę do okulisty 01.02.06, 00:58 i tak musisz iść tak zagadaj zeby ci pozwolił ja miałem raz nakaz przerw w pracy (co 45 minut przy kompie, 15 minut bez patrzenia w monitor), jakbym palił, to nawet by sie dobrze składało :) a tak to sobie robiłem dłuższe przerwy na kawę (bo nawet poczytac sie nic nie dało) od tego czasu pije po 5-6 kaw dziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: idę do okulisty 01.02.06, 10:34 powiedz mu, ze najwyzej siedziesz w pracy 3 godz dziennie przy kompie. Ale to nie wypali jesli jestes np informatykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: node Re: idę do okulisty IP: *.devs.futuro.pl 01.02.06, 12:26 Te 3 godziny wpisuje sie na zaswiadczeniu. Ja dostalem kiedys 4 godziny, wiec przeniesli mnie na 1/2 etatu, a za pare miesiecy wywalili. Jesli pracodawcy bardzo na Tobie zalezy, to zaryzykuje. Mnie wtedy latwo bylo zastapic. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: idę do okulisty 01.02.06, 14:43 a ja dostalam 4 godz na zaswiadczeniu ale wiadomoze to sciema, wiec nikt nie robil problemow-jesli jestes np rececjonistka to Twoja sprawa ile bedziesz siedziec przy kompie-jak Ci zalezy i sie wyrobisz, pracuj 4. Odpowiedz Link Zgłoś