Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

powiedzieć czy nie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:30
    mam dzisiaj rozmowę kwalifikacyjną pierwszą od dłuższego czasu, jednak
    problem w tym że jestem w ciąży i nie wiem czy przyznać się do tego na
    rozmowie jeśli mnie zapytają czy po prostu powiedzieć że niewykluczam
    powiększenia rodziny, a w razie pozytywnego przejścia tej rozmowy dopiero
    powiedzieć im o tym fakcie, nie wiem czy uczciwość jest dzisiaj w cenie, jak
    myślicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: radek Re: powiedzieć czy nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:42
        Jak masz zamiar powiedzieć, to lepiej zadzwoń i im to powiedz.
        Nie fatyguj się osobiście - szkoda Twojego i "ich" czasu, bo przecież nie
        zatrudnią Cię.

Dylematu moralnego nie mam zamiaru rozwiazywać za Ciebie.
      • k.ibisz Re: powiedzieć czy nie 15.02.06, 10:56
        Ja kiedys zataiłam, przyjęli mnie, a po dwóch m-cach wylali ... jakoś głupio mi
        było, że zataiłam ciążę...chodziaż popracowałam sobie trochę..
        • vanessa_io Re: powiedzieć czy nie 15.02.06, 11:04
          Nie masz szans na przyjęcie do pracy. Naprawdę.
          Smutne to, ale prawdziwe.
          Mnie wylali w dniu porodu :(( Z dobrego banku.
          • Gość: ja Re: powiedzieć czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:44
            ja mam rozmowę w szpitalu więc może spojrza jakoś inaczej na fakt bycia w
            ciąży, w każdym bądź razie postanowiłam na rozmowie nie mówić zobaczymy jak
            wyjdzie w końcu rozmowa do niczego nikogo nie zobowiązuje
          • truten.zenobi Re: powiedzieć czy nie 15.02.06, 12:55
            > Mnie wylali w dniu porodu :(( Z dobrego banku.
            a jakim cudem???
            • Gość: a Re: powiedzieć czy nie IP: 195.94.206.* 16.02.06, 13:30
              no własnie jakim cudem???? chyba że pracowałaś na czarno w tym "dobrym" banku.
              • kaaarolinkaa Re: powiedzieć czy nie 16.02.06, 13:37
                nie-umowa na czas okresony przedluza sie do dnia porodu.
      • truten.zenobi Re: powiedzieć czy nie 15.02.06, 12:54
        A dlaczego uważasz że to oszustwo? To Twoja prywatna sprawa, a że prawo w tym
        popie..nym kraju jest takie a nie inne i że PP wysługuje sie pracodawca i
        przerzuca na niego swoje obowiązki to nie jest Twoja wina!

Czy uważasz że pracodawca będzie równie fer wobec ciebie? chyba tylko jakis
        znajomy! pewnie z Twojego powodu będzie miał mase kłopotów Ty zresztą też (ZUS
        zatrudnienie w podobnej sytuacji traktuje jak próbę wyłudzenia zasiłku! pomimo
        iz przegrał tego typu sprawy w NSA!)

Jeśli chcesz być w porzadku to po zatrudnienu postaw sprawe jasno do kiedy masz
        pracować czy weźniesz wychowawczy itp.
        • Gość: ja Re: powiedzieć czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:40
          nie powiedziałam mimo wszytsko tej pracy nie dostanę, okazało się że stanowisko
          było obsadzone a ja i inne osóbki byłyśmy formalnością, dłużej czekałam na
          rozmowę niż byłam w środku, zadano mi 3 pyt, z czego 1 dot obsługi komputera 2
          znajmości pisania na maszynie i 3 pyt powiedz coś o sobie i tyle, nie wiem czy
          po czymś takim można wyrobić sobie opinię o kimkolwiek, może to ważny był
          wygląd zew, no na koniec oczywiście skontaktujemy się z panią
          • idaiola Re: powiedzieć czy nie 16.02.06, 16:15
            zajmij się czymś dorywczym do czasu kiedy będzie ci już za ciężko pracowac i
            tyle. pieniądze jakies przynajmniej zarobisz, bo w tym kraju daja becikowe żeby
            się rozmnażać, ale pracy to już nie. miałam kiedys podobny dylemat. zatrudniłam
            się na czas okreslony na pół roku. przynajmniej nie straciłam tego czasu, a po
            porodzie, odsiedzeniu z dzieckiem w domu- zaczełam szukać znowu i było łatwiej -
            bo w papierach pojawiło sie już jakieś doświadczenie, a w ogóle to chcieli zebym
            wróciła po urodzeniu dziecka do starej firmy, ale niestety
            zbankrutowała.....więc w sumie miałam szczęście:)
            • Gość: Prawnik Re: powiedzieć czy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:42
              Nie widzę w Twojej sytuacji żadnego dylematu moralnego. To Twoja prywatna
              sprawa czy jesteś w ciązy, czy nie jesteś, z kim będziesz miała dziecko, a z
              kim nie. Nikogo to nie powinno obchodzić (no może z wyjątkiem ojca dziecka;-),
              a tym bardziej pracodawcę. Nie musisz czuć się źle, że nie powiedziałaś
              przyszłemu pracodawcy o swojej ciąży, bo nie ma takiego obowiązku. A skoro nie
              ma, zatajenie nie wchodzi w grę. Idąc Twoim tokiem rozumowania, trzeba by
              podawać pracodawcy informację o częstotliwości stosunków seksualnych i metodach
              antykoncepcji (jesli się stosuje), bo to przecież wpływa na prawdopodobieństwo
              zajścia w ciąże ! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka