Gość: max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:58 MAM PYTANIE, JAK SIE PRACUJE NA STACJI BP? SŁYSZAŁEM WIELE NEGATYWNYCH OPINI NA TEMAT ORGANIZACJI CZASU PRACY, RÓŻNYCH NADURZYĆ ITD.... CO SĄDZICIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: praca na stacji bp IP: 80.51.253.* 15.05.06, 12:15 > NADURZYĆ jezeli za naduzycie bierzesz odpowiedzialnosc finansowa, czyli za kazdy blad ty placisz, a nie firma ponosi koszty to tak sa naduzycia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: praca na stacji bp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:11 odpowiedzialność finansowa za niedobory w kasie owszem jeżeli tylko ty masz do niej dostęp, ale jeżeli na kasie loguje sie Piotrek a na kasie fizycznie obsługuje cały personel z doskoku ale manko płaci Piotrek to są nadużycia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 16.05.06, 20:57 Widzisz jezeli kasjer loguje sie na kase a potem gdzies znika to sorry, za glupote sie placi ;) Poza tym jest zawsze kamera w kase wycelowana od strony kasjera zeby sprawdzac czy nie kradnie... raczej chodzi o bledy przy obsludze kart flotowych - zle odbije karte ( nie mozna pozniej obciazyc wlasciciela ) to pokryje wydatek itp... no ale slyszalem tez o magicznym zniknieciu 10 akumulatorow czy podobnej liczby i nikt nie zauwazyl z obslugi heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompiarz Re: praca na stacji bp IP: *.vline.pl / *.77.rev.vline.pl 04.06.06, 21:09 xyz nie mówisz całej prawdy , może w bp nie ma innych nadużyć ale w innych zwłaszcza w polskich koncernach są , np:odciąganie z "pensji"pracowników za braki na sklepie spowodowane kradzieżami mimo że nie jest podpisana umowa o wspólnej odpowiedzialności . Jest to ciche przyzwolenie przez mocodawców koncernów bo ajenci są zmuszani do płacenia za braki w cenach sprzedaży i dużo innych "zmuszanych" nadużyć względem pracowników a także ajentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synttttia Re: praca na stacji bp IP: *.e-wro.net.pl 15.05.06, 12:24 kumpel pracował na sheelu ,mówił ,że masakra zarówno finansowa jak i atmosfera okropna!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: praca na stacji bp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:17 ja byłem kiedyś na stacji pod szyldem shelu na rozmowie miała to być moja pierwsza praca gość zaproponował mi (to było ze trzy lata temu) 2,5 brutto nalewanie benzyny obsługa myjni sprzątanie i jeszcze czarował ile to ja moge zarobić na napiwkach przy nalewaniu benzyny szkoda pisać straciłem tylko czas na tę rozmowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancho Re: praca na stacji bp IP: *.bytom-piekary.net.pl 15.05.06, 17:40 Prawie 6 lat na oRLENIE - jeśli kogoś nienawidzisz zaproponuj mu pracę na stacji paliw - syf gorszy niż w hipermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
xawez Re: praca na stacji bp 22.05.06, 20:22 zgadzam sie w 100%, 3 lata na Bp, odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwig Re: praca na stacji bp IP: *.e-wro.net.pl 22.05.06, 20:25 a jakie są zarobki na stacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biper Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:07 Akurat na mojej stacji BP zarobki sa bardzo rozne.Jako sprzedawca zarobilem nawet 1500 na reke (premie:za sprzedaz,od kierownika itp) ale przecietnie ok. 850-950zl na reke,niestety ostatnio tendencja spadkowa.Za to wymagania "strychu" coraz wieksze.Nie jest wiec lekko:tankowanie gazu,robienie hot-dogow,obsluga kasy,sprzatanie kibli i podjazdu...Wiekszosc wspolpracownikow traktuje te praca jako tymczasowe zajecie dopoki nie znajda czegos "normalnego" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompiarz Re: praca na stacji bp IP: *.vline.pl / *.77.rev.vline.pl 03.06.06, 18:07 W Ameryce jest takie ponoć powiedzenie "nie chciałeś się uczyć to pracujesz na stacji benzynowj",u nas pracują za 600 lub 700 złotych nawet ludzie z tytułem magistra lub inżyniera bo jest takie bezrobocie a traktuje się ich gorzej jak wolontariuszy ( mc donalizm , tajemniczy klient , odciąganie z pensji za kradzieże na sklepie i itp)Najporządniejszą jeszcze z firm paliwowych gdzie traktuje się sprzedawcę jak człowieka jest Statoil. Odpowiedz Link Zgłoś
monikinda Re: praca na stacji bp 04.06.06, 09:27 taki ktos kto idzie np do sklepu podszywa sie za klienta, obsluga powinna go obsluzyc (od razu gdy wejdzie pojawic sie i zapytac w czym moge pomoc), doradzic. Ocenia się tego sprzedawce poprzez wypelnienie ankiety co do standardów pracy i wlasne komentarze na temat obslugi. Tajniacy moga byc praktycznie wszedzie, kino, restauracja, sklep Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: praca na stacji bp 04.06.06, 10:42 toja chce iść na tejemniczego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
monikinda Re: praca na stacji bp 04.06.06, 15:15 ale to jest praca na dorobienie do studenckiego kieszonkowego ;-) zadne kokosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pompiarz Re: praca na stacji bp IP: *.vline.pl / *.77.rev.vline.pl 04.06.06, 20:35 To niesprawdzalny instrument mobbingu w rękach mocodawców . Jest taka firma w Polsce , która wynajmuje swoich ludzi do sprawdzania w jakim stopniu pracownicy stacji i nie tylko(słyszałem, że pojawiają się nawet w bankach)wykonują niejednokrotnie nieżyciowe procedury obsługi klienta ,mają także za zadanie sprawdzać czystość w toalecie dla klienta (czy co godzinę podpisana jest kartka potwierdzająca sprawdzenie czystości przez obsługę - macdonalizm).Lista sprawdzająca jest bardzo długa i oczywiście punktowana.Taki "tajemniczy klient" nigdy po kontroli się nie ujawnia ,więc nie można udowodnić mocodawcom czy kontrola była sprawiedliwa i czy faktycznie się odbyła.Znam takie przypadki , że ocenione było negatywnie coś co wogóle nie istniało, np:brudna toaleta dla klienta której nie było na obiekcie.Także jest to instrument , który "pozwoli" twojemu zwierzchnikowi zwolnić Cię za nic bo jesteś niewygodny lub za mądry i nie chcesz dawać się wykorzystywać jak przedwojenny robol albo twój zwierzchnik jest nieudolny i chce się wykazać przed swoimi zwiechrznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastacji Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 23.06.06, 23:07 Gość portalu: Pompiarz napisał(a): > Najporządniejszą jeszcze z firm paliwowych gdzie > traktuje się sprzedawcę jak człowieka jest Statoil. traktowało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celtic Re: praca na stacji bp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:51 pracowałem kiedyś na JETcie przy promocji, mamją tam chore plany dzienne, np kazdemu klientowi oferowac snikersa, na nastepny dzien np gazete wyborczą, klienci sie wkurzają...kierownik stacji hapie cos tam, poracha, hipermarket 100razy lepszy (nie kasa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:31 faktycznie ocena "tajemniczego" moze nie byc obiektywna,na bp mielismy takiego dupka raz na kwartal,z kazdej wizyty dostawalismy maila z opisem wizyty:przyczepial sie ze nie uslyszal "zapraszam ponownie", "milego dnia" i innych dupereli wymaganych od bp ktorych spelnienie jest fizycznie niemozliwe.Oczywiscie ocenial tez kible,czystosc sklepu,higiene przy obsludze baru itd.Rzadko staral sie usprawedliwic sprzedawce tym,ze byla np kolejka i nie bylo czasu na dziwne regulki. Ogolnie jako pracodawce firme bp odradzam,gdzies na "gorze" siedza pajace ktore wymyslaja dziwne promocje,plany itd.Gdyby kazdy klient mial byc o nich informowany to stal by przy kasie z 5 min i sluchal o niepowtarzalnych wlasciwosciach plynu do spryskiwczy,punktach,pysznej kawie itd. a reszta kolejki wieszala psy na sprzedawcy...Brak slow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia78 Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 20:40 Ja zaczynalam od pracy na stacji, staralam sie i mi sie to oplacilo. Zostalam kierowniczką stacji a pozniej awansowalam do centrali:) i tu szok... na dzien dobry pensja 3x taka jak na stanowisku kierownika stacji:D warto zaczac od stacji zeby trafic do centrali! no ale to raczej tylko dla ludków z krakowa:_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastacji Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 10:03 Gość portalu: madzia78 napisał(a): > Ja zaczynalam od pracy na stacji, staralam sie i mi sie to oplacilo. Zostalam > kierowniczką stacji a pozniej awansowalam do centrali:) Cieszymy się razem z Tobą. Teraz przynajmniej wiemy kto wymyśla te bzdury u góry... Ja znam wielu którzy się starają i jedyne co mają to coraz większy zapierdziel za coraz mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia78 Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 10:07 Do wszystkiego trzeba mieć odpowiednie podejście...jeżeli będziesz się angażować to napewno zostanie to zauważone! Też zasuwałam i się opłaciło! Bardzo przyjemnie jest stać w centrali na balkonie i ćmić papieroska:) Widząc jedną z krakowskich stacji i zasuwających w pocie czoła tam ludzików...ups, wredna jestem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastacji Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 10:21 Gość portalu: madzia78 napisał(a): > Bardzo przyjemnie jest stać w centrali na balkonie i ćmić papieroska:) Uważaj na kolana i nie poparz przez nieuwagę prezesa w główkę... ups , wredny jestem EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 10:40 Madzia, mają rację - uważaj na kolana. A - i po każdej wizycie szefa umyj zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia78 Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 10:48 eh widzę że typowe z was polaczki - zawistne nieroby! Zbywajcie swoją robotę dalej i do końca życia oferujcie ludziom hot dogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastacji Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 11:09 Miał być EOT , ale nie mogłem się powstrzymać ... wolę oferować niż robić :) Przykuj się do tego Twojego balkoniku , bo jeszcze Cię ktoś zdmuchnie... Pamiętaj te "nieroby" pracują na Twoją "uczciwie" wypracowaną pensyjkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 18:03 o czym wy ludzie piszecie, watki z szefem itd. TO NIE JEST URZAD a normalny zagraniczny koncern, w ktorym masz okreslona sciezke rozwoju i mozesz awansowac jak sie tylko starasz... Swego czasu kiedys w wakacje dorabialem sobie w ksiegowosci BP Express gdy jeszcze ona byla w BP, calkiem mila atmosfera w biurze... cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble , ble , ble Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 19:12 Gość portalu: abc napisał(a): > o czym wy ludzie piszecie, watki z szefem itd. o życiu... > TO NIE JEST URZAD a normalny zagraniczny koncern, w ktorym masz okreslona > sciezke rozwoju i mozesz awansowac jak sie tylko starasz... O tak... wystarczy tylko się starać. ROTFL. > Swego czasu kiedys w wakacje dorabialem sobie w ksiegowosci BP Express gdy > jeszcze ona byla w BP, calkiem mila atmosfera w biurze... W biurach zawsza jest miła atmosfera , dobre samopoczucie i godne wynagrodzenia. Spróbuj popracować na "pierwszej linii" z klientem na stacji . Wtedy możemy pogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 25.06.06, 21:44 > O tak... wystarczy tylko się starać. ROTFL. nie wiem gdzie pracujesz, ale widocznie w jakis "nie normalnych" firmach; w tych co ja pracuje/pracowalem/ wystarczy sie starac i w zwiazku z tym wyniki aby awansowac/ dostac podwyzke, premie itp. pozdrawiam i zycze "normalnego" pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancho Re: praca na stacji bp IP: *.bytom-piekary.net.pl 22.06.06, 17:16 a jak sie pracuje na oRLENIE piszą tu: www.ksiega.4free.pl/ksiega.php?uid=221858 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biper Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:12 A juz myslalem ze nigdzie nie ma gorszego dziadostwa jak na bp... Ale jeszcze troche i to sie zmieni:w tego typu obozach pracy juz zaczyna brakowac chetnych jeleni do pracy.Moze w koncu ktos otworzy oczy i pracownik zacznie byc traktowany jak czlowiek.Czego sobie i innym zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastacji praca na stacji ... IP: *.chello.pl 23.06.06, 23:05 members.lycos.co.uk/nastatoil/index.php wesoło nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
ejo21 Re: praca na stacji bp 24.06.06, 22:30 pracuję od 2 miesięcy na stacji o bardzo dużym natężeniu ruchu przy międzynarodówce i zaczyna brakować mi sił a tym bardziej chęci..., zapierdziel nie z tej ziemi, brak czasu na cokolwiek, na czyszczenie toalet w dzień a w nocy na mycie regałów, umyta podłoga jest jeszcze bardziej brudna niż przed, robi się błoto bo cały czas ktoś się kręci, przegięcie totalne, 12 godzin bieganiny że czasu nie ma na zjedzenie czegokolwiek nie wspomnę o wypiciu kawy, w dzień dopieki, ciągłe zawieszanie kas, nie działające terminale i skanery...brak słów chyba rzuce to w cholere bo się idzie wykończyć psychicznie i fizycznie...jednym słowiem: "nie polecam" choć są stacje gdzie się w nocy śpi niestey nie na mojej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 18:35 Jak bym czytal o swojej stacji... Zapomniales dodac ze jak wpadnie ktos "z gory" to nie widzi tego wszystkiego tylko przyczepi sie o brud na dystrybutorze albo inna pie.....U mnie jest tak duza rotacja ludzi ze co chwile mamy imprezy pozegnalne ;) A sezon nadzedl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: praca na stacji bp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:27 jestem jednym z wielu bylych pracownikow tej firmy i milo tego nie wspominam:najpierw tankujesz gaz, stajesz na kasie, myjesz kible i podajesz hot- doga.Ciagly zapier... i wysluchiwanie pretensji klientow o wsztsko:ze kolejka, ze odkurzacz nie dziala, ze paliwo drogie... i tak przez 12h.Odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: praca na stacji bp IP: *.chello.pl 27.07.06, 12:35 Forum pracowników stacji benzynowych, nowy adres... dmd.vel.pl/nastacji/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymczasowy Re: praca na stacji bp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:32 forum stacji paliw nastacji.go.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kariolcia Re: praca na stacji bp IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 18:48 Witam!ja przez 4 lata pracowałam na Orlenie.zgadzam sie z Waszymi opiniami.jestem ciekaw czy na Waszych stacjach pojawiały sie kontrole(nocne i dzienne)z biura,gdzie dochodziło do rewizji osobistych itp.spraw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewolnik Re: praca na stacji bp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:26 pracuje na Statoil, na razie nie mamy nic takiego Odpowiedz Link Zgłoś