Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Provident - sklonowany?????

IP: 195.117.201.* 15.05.06, 15:57
    Podobno jest firma działająca na podobnych zasadach co PROVIDENT.
    Jeżeli ktoś zna nazwę to proszę o namiary.
    Obserwuj wątek
      • zwierz.alpuhary Re: Provident - sklonowany????? 15.05.06, 16:38
        żeby to tylko jedna...
      • Gość: kaska Re: Provident - sklonowany????? IP: *.udn.pl 15.05.06, 16:38
        pewnie chodzi o profireal
        • Gość: gość Re: Provident - sklonowany????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:49
          jeśli jesteś z W-wy to weź do ręki którąś z bezpłatnych gazet, tam ogłoszeń
          jest pełno, non stop rozdają też ulotki w centrum,
          • Gość: gapa Re: Provident - sklonowany????? IP: 195.117.201.* 15.05.06, 21:08
            Podobno nzaywa się Europrowidus.
            Nie jestem pewna.
        • Gość: czaroffnik Re: Provident - sklonowany????? IP: *.c9.msk.pl 16.05.06, 14:36
          Byłem dziś w Profirealu na rozmowie w sprawie pracy. Zdziwiło mnie to, że
          chcieli podpisywać umowę o pracę jeszcze przed szkolenie (które miałoby trwać 3
          do 4 godzin). Dziwne...
          Ale niezobaczą mnie tam więcej. ;-)
          • Gość: ula Re: Provident - sklonowany????? IP: *.e-wro.net.pl 16.05.06, 18:00
            hej a jakie warunki ? bo nie wiem czy tam aplikować, dużo ogłoszeń widzę ale
            coś mi ta firma nie pasuje.....
      • Gość: znam Re: to Europrovidus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:53
        Znam ludzi, którzy przeszli z Providenta do Europrovidusa - najwięksi
        kombinatorzy i lewusy. Wynieśli z firmy Provident wzory druków i robią
        wszystko, żeby przechwycać dane osobowe klientów. Bardzo kombinatorska i
        nieuczciwa konkurencja, chamstwo na maksa.
        • Gość: gość Re: to Europrovidus IP: 195.117.201.* 20.05.06, 21:44
          Czy to jest właściwa nazwa?
          Czy mają swoją stronę?
      • Gość: ROM Re: Provident - sklonowany????? IP: 195.117.201.* 21.05.06, 21:27
        To nie prawda !!!
        • Gość: ja Re: Provident - sklonowany????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:24
          ja znam OPTIMĘ - TE SAME WARUNKI WYZYSKIWACZY KASY OD BIEDNYCH LUDZI gnoje
          • Gość: Asmodeusz Re: Provident - sklonowany????? IP: *.chello.pl 18.08.06, 17:45
            Ktoś tym biednym ludziom przykłada lufę do głowy uprzejmie prosząc o wzięcie pieniędzy i podpis pod umową? Bo jeżeli nie - Volenti non fit iniuria.
            • gropa1 Re: Provident - sklonowany????? 19.08.06, 21:01
              Czasami los - mój mąż tam pracował i był załamany biedą ludzką. Pewnie, była
              masa pijaczków, ale też mnóstwo ludzi którzy nie mieli innego wyboru - bo dla
              banków nie byli wiarygodni. Może nie umiesz w to uwierzyć, ale niektórych nie
              stać na usg dziecka, a czasami nie można czekać...
              • Gość: Asmodeusz Re: Provident - sklonowany????? IP: *.chello.pl 20.08.06, 00:25
                Ale w takim przypadku - jeżeli ktoś potrzebuje pieniędzy np. na jakiś ważny zabieg medyczny - to czy lepiej mieć możliwość pożyczenia tych pieniędzy (nawet na wysoki procent) czy w ogóle być pozbawionym tej możliwości? Dla mnie to oczywiste - im większy wybór tym lepiej. A odsetki są wysokie dlatego, że ryzyko udzielenia kredytu osobie, która nie może go dostać w banku także jest dużo wyższe.
                • Gość: corgan Re: Provident - sklonowany????? IP: *.chello.pl 20.08.06, 11:18
                  > Ale w takim przypadku - jeżeli ktoś potrzebuje pieniędzy np. na jakiś ważny
                  > zabieg medyczny - to czy lepiej mieć możliwość pożyczenia tych pieniędzy
                  > (nawet na wysoki procent) czy w ogóle być pozbawionym tej możliwości?

Ale dlaczego nie można mieć możliwości pożyczenia pieniędzy na niski procent?
                  To o czym mówisz to jest podejście pt. lepiej zamiast HIV'a mieć dżumę albo
                  gruźlicę.

> A odsetki są wysokie dlatego, że ryzyko udzielenia kredytu osobie,
                  > która nie może go dostać w banku także jest dużo wyższe.

Przykład bankowego bełkotu :)

Na czym polega to ryzyko? Że ktoś wpadnie pod samochód, i nie spłaci kredytu?
                  Ze nie ma dochodów? Ma za niskie dochody?

Jaki jest odsetek kredytów trudnych i tych nie do odzyskania od:
                  - osób biednych
                  - osób średnio zamożnych
                  - osób bogatych i bardzo bogatych?

Rozumiem, że to jest tajemnica bankowa?

Bo kiedyś pani z Pekao z Białegostoku zdradziła była w prasie że kredyty które
                  bank udzielił na jej terenie emerytom, rencistom albo osobom z małymi ale
                  stałymi dochodami to prawie wczale nie ma problemu z ich windykacją bo Ci
                  ludzie płacą i to płacą bez opóźnień. To w końcu na czym polega owe ryzyko
                  kredytowe? czy nie jest tak że to Ci bogaci do których banki się tak ślinią
                  wywijają im lepsze numery? >;))

Z ciekawości - jaki % kredytów udzielony przez cos takiego jak Provident czy
                  inne klony jest z tych trudnych do odzyskania? Ja stawiam na to, ze dużo niższy
                  niż w takim BPH, Pekao albo PKO BP >:)))
                  • Gość: Asmodeusz Re: Provident - sklonowany????? IP: *.chello.pl 22.08.06, 21:04
                    spłacalność kredytów nie zależy tylko od poziomu wynagrodzenia ale od
                    kilkunastu-kilkudziesięciu innych cech. Dlatego tworzone przez banki systemy
                    scoringowe są takie skuteczne - czysta statystyka. Emeryci są notowani
                    nienajgorzej, ale bądź takim dwudziestoparolatkiem, bez małżonka mieszkającym u
                    rodziców - niestety statystyka Cię załatwia - i dlatego nie dostaniesz kredytu
                    w banku w którym działa dobry scoring. Więc czekasz parę lat aż dorośniesz albo
                    Provident - który zarabia tak dużo dlatego, że wchodzi w rynek pożyczek dla
                    osób odrzuconych przez banki. Nie ma statystyk niespłacalności kredytów przez
                    bogatych - oni nie potrzebują kredytów gotówkowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka