Gość: zegarynka IP: *.24.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:59 jestem ciekawa jak potoczylo sie zycie zawodowe osob ktore ukonczyly studia w 2005 znalezliscie wymarzona prace?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: mgr 2005 IP: *.chello.pl 20.05.06, 19:27 wymazona, raczej nie, ale na pewno krok w odpowiednim kierunku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: mgr 2005 IP: *.brama.prenet.pl 20.05.06, 19:28 od obrony w lipcu obecnie pracuje w 3 pracy, najpierw totalna pomylka (sklep), no coz chcialem pracowac gdziekolwiek. Pozniej troche na stazu, nie bylo najgorzej ale kasa slaba i ucieklem szybciutko. Obecnie pracuje w zawodzie i jestem zajebiscie zadowolony, jak na moje doswiadczenie (czyli praktycznie zadne) to zarobki sa swietne (jedynka z przodu netto) i mozliwosci awansu i zwiekszenia kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegarynka Re: mgr 2005 IP: *.24.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:44 ja podobnie najpierw kiepsko platny staz obecnie praca w zawodzie i mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: mgr 2005 IP: *.drw.zabki.net.pl / 62.29.136.* 21.05.06, 10:30 ja szukalam pol roku, w koncu sie udalo. jestem bardzo zadowolona, chociaz praca nie do konca w zawodzie. Ale atmosfera w pracy fajna, a na zarobki nie moge narzekac. Trzymam kciuki za rocznik 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
cacare mgr 2005 21.05.06, 17:13 po obronie wyjechalam do irlandii, a teraz jestem na stażu z PUP< jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.farbowana Re: mgr 2005 21.05.06, 19:25 Udało mi się znaleźć pracę idealnie zgodną z kierunkiem studiów:) Jestem bardzo zadowolona, gdyby jeszcze ciut lepiej płacili, byłabym w siódmym niebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:30 Oecnie pracuje już w 2 pracy. Pierwsza znalazłem po miesiącu od ukonczenia studiów (AE). Jest OK tym bardziej ze prace zmianiałem będać podkupiony przez konkurencje wiec warunki dla mnie poprawiły sie :D. Zycze szczescia i wytrwałosci Absolwentom 2005 :D Odpowiedz Link Zgłoś
kundziorek Re: mgr 2005 21.05.06, 22:16 Ja mam drugą pracę, ale już ta pierwsza była lepsza. Pod względem finansowym obie denne. Nie pracuję w zawodzie i chyba nie chcę (pedagog). Szukam dalej, nie jest łatwo... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nok Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 00:23 Po skonczeniu studiow oczywiscie staz(ale nie było mozliwosci zostania bo nie mialem "plecow"), potem 2 miesiace przerwy(oczywiście szukanie)...no i znalazlem prace u typowego szefa zwrodnialca - wiec szybko zwinalem z tamtąd żagle, potem jakies prace tymczasowe i ostatnio znalazlem prace zupelnie nie w zawodzie(teraz czeka mnie tylko szkolenie) i zobaczymy jak tu bedzie!!!! Ogólnie jest ciezko a nie załamujcie sie!!!!! pozdro dla wszystkich mgr z 2005 r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie narzekam; Re: mgr 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:17 mam pracę w zawodzie i mogę się w wybranej branży rozwijać - co jest dla mnie najważniejsze, kończę studia podyplomowe; jeżeli chodzi o zarobki - samodzielnie bym się nie utrzymał; rynek nie jest łatwy - obecnie pracuję już w trzeciej firmie - w dwóch poprzednich dostałem nieźle w kość; przede wszystkim - jestem bogatszy o bardzo cenne doświadczenia - tzw szkoła życia, tego na studiach nie uczyli i znając system edukacji w Polsce długo uczyć nie będą - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:30 A po jakiej uczelni jestes ? Bo na polibudch to daja szkole zycia. Na ae jest latwo i pryjemnie - tylko po studiach jest szok :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatjana Re: mgr 2005 IP: *.e-wro.net.pl 22.05.06, 08:37 skończyłam ae i wszyscy ludzie z mojej grupy maja pracę lub staż-fakt -każdy narzeka na zarobki( większość) ,ale jak chcesz pracować to pracujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:46 znalazłam pracę dość szybko...około miesiąca po obronie. jest ona zgodna z moim wykształceniem i pozwala na rozwój. najpierw odbywałam staż a po około 4 miesiącach dostałam umowę na czas nieokreślony. wszystko ok tylko zarobki niskie, ale ja myślę, że to początek i w przyszłości będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towaroznawca na AE łatwo i przyjemnie???? IP: 193.111.22.* 22.05.06, 15:22 a od kiedy na AE (wydział Towaroznawstwa), jest tak łatwo i przyjemnie? Laborki od rana do nocy i nauki tyle co na PP. A tak wogóle to jako absolwentka 2005 właśnie towaroznawstwa mam pracę w zawodzie w dużej firmie międzynarodowej i nieźle płacą więc wszystko ok. Jest to moja 3 praca od skończenia studiów w czerwcu 2005. Odpowiedz Link Zgłoś