Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.24.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:59
    jestem ciekawa jak potoczylo sie zycie zawodowe osob ktore ukonczyly studia w 2005 znalezliscie wymarzona prace?? pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: mgr 2005 IP: *.chello.pl 20.05.06, 19:27
        wymazona, raczej nie, ale na pewno krok w odpowiednim kierunku ;)
      • Gość: m Re: mgr 2005 IP: *.brama.prenet.pl 20.05.06, 19:28
        od obrony w lipcu obecnie pracuje w 3 pracy, najpierw totalna pomylka (sklep),
        no coz chcialem pracowac gdziekolwiek. Pozniej troche na stazu, nie bylo
        najgorzej ale kasa slaba i ucieklem szybciutko. Obecnie pracuje w zawodzie i
        jestem zajebiscie zadowolony, jak na moje doswiadczenie (czyli praktycznie
        zadne) to zarobki sa swietne (jedynka z przodu netto) i mozliwosci awansu i
        zwiekszenia kwalifikacji.

• Gość: zegarynka Re: mgr 2005 IP: *.24.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:44
        ja podobnie najpierw kiepsko platny staz obecnie praca w zawodzie i mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej
      • Gość: gosciowa Re: mgr 2005 IP: *.drw.zabki.net.pl / 62.29.136.* 21.05.06, 10:30
        ja szukalam pol roku, w koncu sie udalo. jestem bardzo zadowolona, chociaz
        praca nie do konca w zawodzie. Ale atmosfera w pracy fajna, a na zarobki nie
        moge narzekac. Trzymam kciuki za rocznik 2005.
      • zwierz.alpuhary Re: mgr 2005 21.05.06, 13:56
        nie
        • cacare mgr 2005 21.05.06, 17:13
          po obronie wyjechalam do irlandii, a teraz jestem na stażu z PUP< jest ok
          • ruda.farbowana Re: mgr 2005 21.05.06, 19:25
            Udało mi się znaleźć pracę idealnie zgodną z kierunkiem studiów:) Jestem bardzo
            zadowolona, gdyby jeszcze ciut lepiej płacili, byłabym w siódmym niebie:)))
      • Gość: Lucky Luke Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:30
        Oecnie pracuje już w 2 pracy. Pierwsza znalazłem po miesiącu od ukonczenia
        studiów (AE). Jest OK tym bardziej ze prace zmianiałem będać podkupiony przez
        konkurencje wiec warunki dla mnie poprawiły sie :D. Zycze szczescia i
        wytrwałosci Absolwentom 2005 :D
      • kundziorek Re: mgr 2005 21.05.06, 22:16
        Ja mam drugą pracę, ale już ta pierwsza była lepsza. Pod względem finansowym
        obie denne. Nie pracuję w zawodzie i chyba nie chcę (pedagog). Szukam dalej,
        nie jest łatwo... Pozdrawiam!
      • Gość: nok Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 00:23
        Po skonczeniu studiow oczywiscie staz(ale nie było mozliwosci zostania bo nie
        mialem "plecow"), potem 2 miesiace przerwy(oczywiście szukanie)...no i
        znalazlem prace u typowego szefa zwrodnialca - wiec szybko zwinalem z tamtąd
        żagle, potem jakies prace tymczasowe i ostatnio znalazlem prace zupelnie nie w
        zawodzie(teraz czeka mnie tylko szkolenie) i zobaczymy jak tu bedzie!!!!
        Ogólnie jest ciezko a nie załamujcie sie!!!!!

pozdro dla wszystkich mgr z 2005 r
      • Gość: nie narzekam; Re: mgr 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:17
        mam pracę w zawodzie i mogę się w wybranej branży rozwijać - co jest dla mnie
        najważniejsze, kończę studia podyplomowe;

jeżeli chodzi o zarobki - samodzielnie bym się nie utrzymał;

rynek nie jest łatwy - obecnie pracuję już w trzeciej firmie - w dwóch
        poprzednich dostałem nieźle w kość;

przede wszystkim - jestem bogatszy o bardzo cenne doświadczenia - tzw szkoła
        życia, tego na studiach nie uczyli i znając system edukacji w Polsce długo
        uczyć nie będą - pozdrawiam
        • Gość: a Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:30
          A po jakiej uczelni jestes ? Bo na polibudch to daja szkole zycia. Na ae jest latwo i pryjemnie - tylko po studiach jest szok :/
          • Gość: tatjana Re: mgr 2005 IP: *.e-wro.net.pl 22.05.06, 08:37
            skończyłam ae i wszyscy ludzie z mojej grupy maja pracę lub staż-fakt -każdy
            narzeka na zarobki( większość) ,ale jak chcesz pracować to pracujesz!
      • Gość: adi Re: mgr 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:46
        znalazłam pracę dość szybko...około miesiąca po obronie. jest ona zgodna z moim
        wykształceniem i pozwala na rozwój. najpierw odbywałam staż a po około 4
        miesiącach dostałam umowę na czas nieokreślony. wszystko ok tylko zarobki
        niskie, ale ja myślę, że to początek i w przyszłości będzie lepiej.
        • Gość: towaroznawca na AE łatwo i przyjemnie???? IP: 193.111.22.* 22.05.06, 15:22
          a od kiedy na AE (wydział Towaroznawstwa), jest tak łatwo i przyjemnie? Laborki
          od rana do nocy i nauki tyle co na PP. A tak wogóle to jako absolwentka 2005
          właśnie towaroznawstwa mam pracę w zawodzie w dużej firmie międzynarodowej i
          nieźle płacą więc wszystko ok. Jest to moja 3 praca od skończenia studiów w
          czerwcu 2005.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka