Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:39
    zaproponowano mi prace kierownika ds rozwoju, ile moge zarobic??? czy ktos sie orientuje??
    Obserwuj wątek
      • Gość: a.swistak Re: prowident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 18:43
        Co drugi dzień ten sam post :(

Co ten provident tak rekrutuje ciągle?

• Gość: lucy Re: prowident IP: *.perfect.net.pl / *.perfect.net.pl 23.05.06, 19:09
          > Co ten provident tak rekrutuje ciągle?

taka rotacja
          • Gość: ola Re: prowident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:17
            przepraszam , poszukałam juz sobie odpowiedzi, troszke mnie nastraszono ale mysle ze płaca mnie satysfakcjonuje
            • Gość: lucy Re: prowident IP: *.perfect.net.pl / *.perfect.net.pl 23.05.06, 19:33
              taka praca jaka placa
              • Gość: ola Re: prowident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:53
                co masz na mysli ?????????
                • Gość: ola Re: prowident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 08:34
                  o co cgodzi z tym prowidentem??
                  • Gość: 2000 rok Re: prowident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:24
                    w 2000 roku na początek dawano 2600 brutto + premie + kasa za używanie własnego
                    pojazdu.
                    Po 3 miesiącach chyba 10% więcej.
                    Firma regularnie podnosi wynagrodzenie, więc teraz będzie znacznie więcej.
                  • Gość: manager Re: prowident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:25
                    kobieta?
                    tam z reguły nie przyjmują kobiet do innego działu niż administracja
      • Gość: Elmo Re: prowident IP: 217.97.163.* 24.05.06, 11:00
        Dobija mnie ich reklama w tv, większej obłudy nie widziałem...
        • Gość: a.swistak Re: prowident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:07
          Gość portalu: Elmo napisał(a):

> Dobija mnie ich reklama w tv, większej obłudy nie widziałem...

No rzeczywiście tez na nią zwróciłem uwagę :P

A te hasło na końcu

"Provident. Jak możemy Ci dzisiaj pomóc"

Heh :)
          • Gość: ola Re: prowident IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:47
            myslicie ze kobieta nie moze nadawac sie na to stanowisko, ja zdaje sobie sprawe ze tam jest psychicznie ciezko ale chyba podołam
            • glide22 Re: prowident 24.05.06, 12:08
              Ola, nie chodzi o dyskryminowanie kobiet. Wyobraz sobie, ze masz jechac pogadac
              z gosciem nie placacym rat. wez sobie najgorsza dzielnice w Twoim miescie i
              pomysl, ze masz wejsc do jakiejs meliny powiedzmy w zimie o godzinie 17 kiedy
              juz jest ciemno. Tez bylem na rozmowie w providencie, ale jak sie dowiedizalem,
              ze czescia obowiazkow DMa jest windykacja to podziekowalem.
            • jimmyjazz Re: prowident 25.05.06, 14:53
              Gość portalu: ola napisał(a):

> myslicie ze kobieta nie moze nadawac sie na to stanowisko, ja zdaje sobie
              > sprawe ze tam jest psychicznie ciezko ale chyba podołam

To bez znaczenia czy kobieta czy facet. Nie masz klientów bić ale z nimi
              rozmawiać i przekonać.
              Zresztą 75% przedstawicieli to kobiety i jakoś sobie radzą.
              • Gość: rozgwiazda Re: prowident IP: *.e-wro.net.pl 25.05.06, 14:56
                w ryj można dostać zawsze ,więc myśle ,że to nie jest jakieś wielkie ryzyko,
                mam koleżanki w windykacji, mówią ,że czasami jest stresująco ale juz długo
                pracują w kruku
                • jimmyjazz Re: prowident 25.05.06, 15:01
                  Gość portalu: rozgwiazda napisał(a):

> w ryj można dostać zawsze ,więc myśle ,że to nie jest jakieś wielkie ryzyko,
                  > mam koleżanki w windykacji, mówią ,że czasami jest stresująco ale juz długo
                  > pracują w kruku

Tylko że praca w providencie to nie jest stricte windykacja. Zajmujesz się
                  wizytami u klientów "zaległościowych" ale nie nazwałbym tego windykacją.
                  Zresztą jest jeszcze troszke innych obowiązków.

A jak trafisz na sensowny teren to da się nieźle z tego żyć.

A w ryj dostają tylko ci którzy kozaczą i myśle że im się należy.
      • jimmyjazz Re: prowident 25.05.06, 14:58
        Gość portalu: iza napisał(a):

> zaproponowano mi prace kierownika ds rozwoju, ile moge zarobic??? czy ktos
        sie orientuje??

na okresie próbnym 2700 brutto
        Później 3tys. brutto + prowizje (20%-25% da się wyrobic, a bywa i 100% z
        równymi nagrodami itp ale to sporadycznie).
        Do tego yariska + komórka.

Praca 10-12h na dobę i sporo stresu. Co komu pasuje. Jedni pracują tam 4 lata
        inni 3 miesiące.
      • Gość: a.swistak Re: prowident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:49
        A kto przprowadza rozmowe kwalifikacyjną ?

• jimmyjazz Re: prowident 26.05.06, 13:54
          Gość portalu: a.swistak napisał(a):

> A kto przprowadza rozmowe kwalifikacyjną ?

Pierwsza: Bezpośredni przełozony
          Druga: Bezpośredni przełozony + druga osoba (najczęściej szef szefa :-)
          • Gość: a.swistak Re: prowident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:57
            Znaczy się kierownik d/s operacyjnych?

• jimmyjazz Re: prowident 26.05.06, 14:38
              Gość portalu: a.swistak napisał(a):

> Znaczy się kierownik d/s operacyjnych?

Polskich nazw nie pamiętam.

Przełożonym DM (kierownik ds rozwoju) jest AM - Area Manager (chyba po naszemu
              kierownik rejonu) a jego przełozonym jest ROM (chyba nie pamietam rozwinięcia
              skrótu). I tak w firmie każdy używa skrótów a nie pełnych nazw.
              • a.swistak Re: prowident 26.05.06, 14:43
                Dzieki za odpowiedź :)

A ty pracujesz tam, czy pracowałeś?
                • jimmyjazz Re: prowident 26.05.06, 14:57
                  a.swistak napisał:

> A ty pracujesz tam, czy pracowałeś?

Nie ma sprawy.
                  Pracowałem.
                  Jakbym jeszcze pracował to bym pamiętał pełne nazwy stanowisk :-)))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka