Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trywialne pytanie...

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 08:38
    ... jak mam zacząć list motywacyjny pisząc do firmy, która wcale nie ogłaszała
    naboru? Zazwyczaj piszę, że "... w odpowiedzi na ogłoszenie, z dnia...itd.",
    ale jak ogłoszenia nie było? Ja wiem, że to może głupie pytanie, ale serio mam
    z tym problem.
    Obserwuj wątek
      • marcin.balcerzak Re: Trywialne pytanie... 29.10.01, 17:39
        Witam,

Wystarczy napisać, że np.:
        - ...uważając xxx za firmę o dużej renomie/lidera rynku, jestem zainteresowany
        podjęciem pracy w Państwa przedsiębiorstwie na stanowisku...
        - ...z zainteresowaniem śledziłem w mediach dynamiczny rozwój xxx na polskim
        rynku. Niniejszym przesyłam mój życiorys, chcąc ubiegać się o stanowisko...
        - ...z wielu źródeł wiem, iż xxx ma opinię dobrego pracodawcy i jest uważana za
        firmę prężnie działającą, dbającą o rozwój pracowników...

Jak widać, wariantów może być bardzo wiele. Należy podkreślić w liście
        motywacyjnym, iż dana firma jest Panu znana (i powinien Pan rzeczywiście o niej
        jak najwięcej wiedzieć), że uważa ją Pan za dobrą i jest gotów dla niej z
        zaangażowaniem pracować.

Pozdrawiam,

MB
        • Gość: Yellow Re: Trywialne pytanie... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 30.10.01, 10:09
          Dziękuje! Tego mi właśnie brkowało.
      • Gość: beir Re: Trywialne pytanie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 12:57
        Napisz, że jesteś zainteresowany pracą w firmie, uzasadniając dlaczego,
        wskazując stanowisko lub dział. Wcześniej zbierz jak najwięcej informacji o
        firmie ; możesz się do nich odwołać rozpoczynając list. Po za tym liczy się
        oryginalność!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka