pp17 02.08.06, 14:29 Co zrobić gdy pracodawca nie chce się zgodzić na skrócenie okresu wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: wypowiedzenie umowy o pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:51 Zgodnie z prawem, to nie możesz nic zrobić, tylko pracować do końca wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pp17 Re: wypowiedzenie umowy o pracę 02.08.06, 15:36 Dzięki,czyli pozostaje nagłe pogorszenie stanu zdrowia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: wypowiedzenie umowy o pracę IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:44 Też nie. Musisz złożyc wypowiedzenie, albo mozesz porzucić pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
pp17 Re: wypowiedzenie umowy o pracę 02.08.06, 17:59 Porzucenie nie wchodzi w rachubę,jakieś inne pomysły na nakłonienie pracodawcy do skrócenia okresu wypowiedzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: wypowiedzenie umowy o pracę 02.08.06, 18:48 A jakbys sie czul, gdyby pracodawca CIEBIE naklanial do skrocenia okresy wypowiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pp17 Do krzysztofsf 02.08.06, 21:45 A co to ma do rzeczy ? Mam problem i usiłuję znaleźć jakieś rozwiązanie,a Ty o uczuciach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Do krzysztofsf 03.08.06, 09:53 pp17 napisał: > > A co to ma do rzeczy ? > Mam problem i usiłuję znaleźć jakieś rozwiązanie,a Ty o uczuciach. Pracodawcy rowniez tu pisuja, pytajac sie, jak najmniejszym kosztem pozbyc sie pracownika. Ochrona dziala w obie strony (z tym, ze pracodawca zawsze moze splacic niechcianego pracownika, dajac wypowiedzenie bez obowiazku swiadczenia pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: wypowiedzenie umowy o pracę IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:40 Jeżeli pracodawca nie chce podpisać porozumienia stron i żadna powyżej opcja nie wchodzi w rachubę, no to juz chyba nic nie możesz zrobić. Może jeszcze urlop bezpłatny, no ale to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boomboxbaby Re: wypowiedzenie umowy o pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:35 mozesz spokojnie isc na zwolnienie na okresie wypowiedzenia, ja tak zrobilem ostatnio tylko problem w tym ze na swiadectwie pracy bedziesz mial ile dni chorowales i moze sie nastepny pracodawca o to zapytac co bylo powodem dlugiej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś