Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:36
    Czy moze mi ktos powiedziec ile pieniedzy zarabia sie na ulotkach i prze z
    ile godzin dziennie sie pracuje?
    Slyszalem rowniez czasami opinie ze pracodawcy czesto oszukuja ulotkowiczow?

Z gory dziekuje za odpowiedz
    Obserwuj wątek
      • Gość: jjj Re: Ulotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:20
        3,5 gr od ulotki to dla kolportera,zeby roznieść 400 potrzeba ok 2 g,z koleii
        ten zatrudnia ulotkowiczów i płaci im 2,5 gr od ulotki
        • Gość: Stanislaw Adam Re: Ulotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 09:21
          a nie wiesz ile godzin dziennie sie pracuje?
          i przez ile tygodni
          • Gość: tomek Re: Ulotki IP: *.brda.net 03.08.06, 14:52
            witam!
            ja pracowałem troszkę czasu w firmie tego typu w Bydgoszczy.

płacą zwykle 1,5gr-2gr za ulotkę. Czasem roznosisz nawet ulotki 4 marketów więc
            8 groszy za wycieraczkę (przy czym wolniej się pracuje).

Ile rozniesiesz to zależy od rejonu- na wieżowcach pracuje się szybko i
            przyjemnie- tam się wyciąga najwięcej. Na blokach dużo trzeba po schodach biegać
            ale nie jest źle. Domki jednorodzinne najlepiej chyba rowerem...

ile się roznosi... Początkujący w mojej ekipie nie przekraczają 1000 na dzień,
            doświadczeni mogą wyciagnąć nawet 5500 (mój rekord 4500). Zwykle na rękę
            wychodzi 20-50zł za dzień

ile się pracuje... nowe ulotki są dostarczane do firmy raz w tygodniu. każda
            ekipa ma kilka sektorów pod sobą (na sektor wchodzi 5000-40000 ulotek). Ekipa
            pracuje aż skończy- moja zwykle 4-6 dni w tygodniu. wszystko zależy od
            zaangażowania i ilości pracowników.
            dziennie pracuje się jakieś 8 godzin z przerwami. Możesz się dogadać z
            pracodawcą i pracować 2godziny lub 14 godzin. dostajesz wypłatę w zależności od
            tego ile rozniosłeś.

co do oszustw w firmie
            w mojej kadra i szef ekipy raczej nie oszukiwali nas. Natomiast część kurierów
            to ludzie z hmmmm... podstawowym wykształceniem. Zdarza się im kantować na
            potęgę a potem kontrola z firmy wykazuje nieprawidłowości w jednym bloku i nie
            wypłacają kasy całej ekipie za np. cały dzień pracy lub za sektor.

pozdrawiam - tomek

• Gość: Stanislaw Adam Re: Ulotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:28
              Dziekuje tomku za wyczerpujaca odpowiedz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka