Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LPP -ciągle te same ogłoszenia

13.10.06, 21:31
    Mam pytanie o LPP. Czy ktos był na rozmowach kwalifikacyjnych w 3-miescie?
    Ciągle dają te same ogłoszenia. Czy oni szukają pracowników czy tylko
    uzupełniają bazy danych.
    Macie jakieś doswiadczenia??

Obserwuj wątek
      • jk Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 13.10.06, 22:50
        Piszesz o stanowiskach do centrali firmy?
        • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:07
          Tak piszę o centrali :). I co myslicie na ten temat.
          • jk Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 17.10.06, 18:20
            Dopiero od niedawna tam zaglądam, wyglądały zachęcająco :) Ale skoro piszesz, że
            ciągle dają te same, to nieco mniej mi się to podoba. Pooglądam sobie i zobaczę
            co oni robią z tymi ogłoszeniami.
            • Gość: realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:15
              podnosze
      • Gość: natue Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:35
        Byłam na rozmowie, i już sama nie wiem - według mnie wypadłam b.dobrze...ale
        dostałam odmowę. Oceń sama - czy to moja zbyt wielka wiara we własne możliwości
        czy zbieranie danych
        • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:14
          Sama nie wiem może wyslę tam swoje cv. Dowiedziałam się właśnie, że chcą żeby
          ludzie tam pracowali za 800zł :(
          • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:15
            • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:16
              Oczywiście to mógł być powód, dlaczego Ciebie nie przyjeli. Nie ma co się
              przejmować ;). Będą inne oferty pracy i tam nas zechcą.
          • jk Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 18.10.06, 17:54
            Gość portalu: Realizatorka napisał(a):

> Sama nie wiem może wyslę tam swoje cv. Dowiedziałam się właśnie, że chcą żeby
            > ludzie tam pracowali za 800zł :(

A jakie stanowisko masz na myśli?
            Np. takie: tiny.pl/rtwl
            800 przy takim to nieco za mało. Tak koło 2000 brutto to chyba minimum? Czy mam
            za wysokie wyobrażenie? :)
            • Gość: . Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:04
              LPP to reserved, zapomnijcie, ze tam cos zarobicie. Po roku kazdego wywalaja.
              Chdzi o nieprzedluzanie umowy.
              • jk Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 18.10.06, 18:31
                Wyobraź sobie, że wiemy co to jest LPP i jakie marki sprzedaje.
                W sklepach jest średnio, z tego co można tu wyczytać (chociaż tu prawie wcale
                nie piszą dobrze o żadnej firmie). Ale przez myśl mi przeszło, że może w
                centrali jest inaczej.
                • Gość: . Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:51
                  jk napisał:

> Wyobraź sobie, że wiemy co to jest LPP i jakie marki sprzedaje.

Moze meliski?
                • Gość: . Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:55
                  I nie pisałam o sklepach, ale o biurze na smidowicza w gdyni.
                  W sklepach jest gorzej niz srednio.
                  • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:20
                    Chodziło mi np o specjaliste ds kontroli dokumentów. I oczywiście nie poszłabym
                    tam pracować za 800zł ;). Ale słyszałam tyle złego o tej firmie:(. Odpuszczam
                    sobie. Tak zauważyałam że te same ogłoszenia pojawiają sie co 3 miesiące.
                    Najpierw pomysalałam że to pewnie ktos sie nie sprawdził. Ale aż tyle osób żeby
                    sie nie sparwdzało?? Dziwne ...
                    • Gość: . Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 08:54
                      No wiec wlasnie dziwne by bylo, gdyby przez tyle lat nie mogli trafic na
                      wystarczajaco rzetelna osobe, aby musieli ja zwalniac co 3 miesiace. LPP to
                      sciema i tyle. Lumpy z chin, tandeta, wyzysk a'la chiny. Nie idzcie tam do
                      pracy.
                  • Gość: MARTA Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: 195.250.37.* 24.10.06, 15:26
                    Tak dla Twojej wiadomości centrala firmy LPP S.A. znajduje sie na ul. Łąkowej w
                    GDAŃSKU - zanim kogoś oczernisz upewnij się że piszesz pod dobry adres!!!
                    • Gość: . Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:21
                      opanuj sie kobieto, gdzie napisalam, ze w Gdyni jest centrala? Troche
                      zrozumienia tekstu, zanim cos chlapniesz.
                      • Gość: wiesiek Znowu szukają księgowej :PPP IP: *.chello.pl 26.01.07, 12:04
                  • Gość: Marta Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: 195.250.37.* 24.10.06, 15:30
                    to co piszecie z prawda ma tyle współnego co zeszłoroczny snieg!!!
                    Centrala znajduje się w GDAŃSKU a nie w Gdyni !!!
                    a to że zamieszczają ogłoszenia to raczej świadczy o rozwoju firmy a nie o
                    dużej rotacji!!!
                    w Centrali w GDAŃSKU pracuje ponad 500 osób jest wilele działów i co myslisz że
                    jak jest zapotrzebowanie na pracownika do beda wymyślać nowe stanowisko dla
                    niego i czekac rok czasu z publikacja ogłoszenia żeby tacy ludzie jak Wy ich
                    nie oczerniali ?

o co Wam chodzi - ludzie ?!!!???!!!
              • Gość: x Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.net-10.rev.inter-c.pl 21.10.06, 12:44
                Kochani,
                Przepracowalam tam kilka miesiecy. Nei przedluzyli umowy. Wyszlam z brakiem
                pewnosci sibie i poczuciem kleski. Okazalo sie jednak ze jestem w stanei pokonac
                na rekrutacjach do sporych firm ludkow z SGH i teraz ma ciepla posadke za 3xtego
                co zarabialam w LPP. : P I w sumei ciesze sie ze juz nei pracuje w LPP. Nie ma
                tego złego......
              • elabestfriend Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 25.10.06, 11:14
                Gość portalu: . napisał(a):

> LPP to reserved, zapomnijcie, ze tam cos zarobicie. Po roku kazdego wywalaja.
                > Chdzi o nieprzedluzanie umowy.
                niestety się z tobą nie zgodzę, a to dlatego że nikt tam roku nie wytrzymuje :-
                ), a jeśli wytrzyma to jest to akt łaski ze strony kierownika, ps dzięki stary.
        • elabestfriend Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 25.10.06, 11:18
          Gość portalu: natue napisał(a):

> Byłam na rozmowie, i już sama nie wiem - według mnie wypadłam b.dobrze...ale
          > dostałam odmowę. Oceń sama - czy to moja zbyt wielka wiara we własne
          możliwości

jak to mówi mój koordyndator Pan Andrzej D. - jak nie mogę dziewczyny obmacać
          to po co mi ona - jak będę stary to będę tylko patrzał. Kilka dziewczyn - tych
          lepiej docenionych (czytaj śmielszych) już niestety poznało chojność, męskość i
          odwagę tego jegomościa i rozstało się z tym Casanovą.
          • Gość: Kari Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.chello.pl 26.10.06, 18:07
            elabestfriend,
            napisz jak jest naprawdę dostałam propozycję pracy, ale teraz mam wątpliwości
      • Gość: Rita Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.chello.pl 19.10.06, 22:18
        Ciekawe od kogo "realizatorka" dostała zlecenie na pisanie takich rzeczy?
        • realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 20.11.06, 15:16
          Rita ???
          O co Ci chodzi??
          Szukałam pracy i byłam zdesperowana. Wypytywałam o prace koleżanki, kolegów
          znajomych. Jedna osoba była tam na rozmowie i powiedziała mi ile jej
          zaproponowali na rękę. A tej koleżanki, koleżanka pracowała tam 3 mieś i
          wyleciała ( jak podobno duzo osób po 3 mieś).
          To takie dziwne że interesowałam się do jakich firm wysyłać CV a do jakich nie.
          Podejrzana firma dla mnie non stop te same ogłoszenia były (obserwowałam około
          roku oferty) a z drugiej strony zachęcające te oferty od Lpp były.
          Dalej to dla Ciebie takie dziwne ???

• Gość: Rita Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.chello.pl 20.11.06, 18:35
            sądzę,że "Marta"dobrze to ujęła.Zmieniać co miesiąc stanowisko inaczej nie będą
            wiedzieć czy firma rozwojowa.Ciekawe jak by zmieniali i odmieniali stanowisko -
            księgowa?
            Dlaczego słuchamy osób które "wyleciały"?Skoro masz takie fajne grono znajomych
            to może pytaj tych co mają zatrudnienie w firmach gdzie byś chciała pracować.
            Zamiast zajmować swój czas bierną obserwacją składaj papiery i nie czekaj
            na "uprzejme" koleżanki.Ponoć chcieć to móc.Życzę owocnych poszukiwań.
            • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:03
              Podnoszę temat.
              Po kilku miesiącach wzlotów i upadków. Odzywam się ponownie. W mojej obecnej
              firmie wszystko układało się cudownie. Dostałam kierownika , podwyżke, miodzio.
              I znowu krach, sprzedaż rośnie a nam (zespołowi) po otrzymanej podwyżce
              zabrano prowizje. Skutek jesteśmy do tyłu -400zł. Extra znowu szukam pracy :(.
              I dzisiaj wysłalam Cv do LPP i dzisiaj dostałam zaproszenie na rozmowe.
              Bardzo proszę napiszcie jak tam się pracuje.
              • Gość: realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:19
                upup
                • chlodny_ Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 08.03.07, 22:46
                  pracuje w lpp,
                  firma duza, stale sie rozwija, mozna znalesc dla siebie miejsce i robic fajne
                  rzeczy, atmosfera - zalezy na kogo trafisz i jak sobie ulozysz relacje z ludzmi
                  ale generalnie jest ok, sporo sie zmienia na plus przynajmniej jak patrze na to
                  z perspektywy czasu, zarobki - konkurencja potrafi placic wiecej - stad rotacja
                  i wakaty, obciazenie praca - znaczne, niektorzy nie wytrzymuja tempa i odchodza
                  - to tak subiektywnie z mojego pkt widzenia, wiadomo kazdy jest inny i ocenia
                  wlasna miara...w kazdym badz razie jestem zadowolony
                  • Gość: .. a tak w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:02
                    Z czego sie cieszysz bardziej?
                    Z kiepskich zarobkow czy zbytniego obciązenia pracą??

lol lol lol
                    • chlodny_ Re: a tak w ogole to 08.03.07, 23:07
                      nie powiedzialem ze sa kiepskie,
                      a co do obciazenia to nie narzekam - wybramiam sie w 8 godzinach
                      ale jesli ktos mysli ze bedzie przez 2 godziny dziennie bedzie serfowal po sieci
                      albo ukladal pasjansa to sie myli....

ps. nie wszyscy sie nadaja do tej pracy - ty na pewno nie bo nie potrafisz
                      czytac ze zrozumieniem...
                      • Gość: .. Re: a tak w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:10
                        A dziekuje, na brak pracy nie narzekam. W strone LPP nigdy moja droga nie
                        zboczy, bo to praca dla desperatow :)))

Nie interesuja mnie kiepskie zarobki przy rownoczesnym zawaleniu praca. W
                        dodatku w towarzystwie kogos tak beznadziejnego jak ty :)))
                      • Gość: .. Re: a tak w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:12
                        Jedyna osoba ktora nie potrafi czytac ze zrozumieniem-jestes ty.
                        Najgorsze jest to, ze nie rozumiesz tego, co sam napisales lol
                        A napisales: "zarobki - konkurencja potrafi placic wiecej - stad rotacja
                        i wakaty, obciazenie praca - znaczne"

Zmien firme, bo ta wyssala ju z ciebie poklady rozumu :D
                        • chlodny_ Re: a tak w ogole to 08.03.07, 23:15
                          jasne - mow co chesz, zycze szczescia ;-)
                          jesli nie chcesz czuc sie obciazony praca to proponuje sektor publiczny - jakias
                          ciepla posadka w urzedzie... ale nie narzekaj wtedy na zarobki
                          a co do konkurencji - chetnie podkupuja nam pracownikow - to o czym swiadczy....
                          podejrzewam ze wiesz co oznacza slowo "podkupuja" wiec tlumaczyc nie bede
                          • Gość: .. Re: a tak w ogole to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:20
                            Czytaj ze zrozumieniem :))))

Ja pracuje, obciazenie jest sowicie wynagradzane, o rotacji mowy nie ma, bo tu
                            nie wyzysk.
                            Takze nie skorzystam z twoich propozycji pracy w sektorze publicznym, bo
                            pracuje w firmie prywatnej i zarabiam dobrze.
                            Ale ty pracjesz tez w prywatnej a zarabiasz kiepsko. Zastanow sie nad swoja
                            kariera :)))
                            • chlodny_ Re: a tak w ogole to 08.03.07, 23:29
                              Nie mam sie co zastanawiac ;-)
                              bo jestem z pracy zadowolony - stale sie rozwijam i awansuje
                              na finanse nie narzekam - na prawde nie wiem ile musialaby mi dac
                              konkurencja zebym chcial rozwazyc taka propozyje... az tyle to nie placa ;-)
                  • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:09
                    Jedno jest pewne muszę spróbować. Obecnie mam taką ciepłą posadkę, 8-16, dużo
                    czasu wolnego, pełna kontrola podległego działu zamówień, dostaw itp. Ale się
                    nic a nic nie rozwijam. Chcę poznać funkcjonowanie dużego przedsiębiorstwa,
                    mieć szanse na awans... I pieniążki adekwatne do pracy. Startuję na stanowisko
                    specjalisty ds. zakupów zewnetrznych.
                    Może możesz mi coś powiedziec o tym dziale w którym eventualnie mogłabym
                    pracować.
                    Oczywiscie przede mną długa droga, idę na 1 rozmowę dopiero. Wiem że na niej
                    może się skończyć.
                    A i jeszcze jedno pytanie czy jest tam system premiowy + stała pensja?
                    • Gość: .. Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 18:25
                      Gość portalu: Realizatorka napisał(a):

>> Ale się
                      > nic a nic nie rozwijam.

Chcesz sie rozwijac?
                      - czytaj ksiazki
                      - skoncz studia
                      - skoncz kolejne studia
                      - zrob kurs
                      - naucz sie biegle jezyka obcego
                      - naucz sie biegle kolejnego jezyka obcego

TYlko nie pierd....ze chcesz sie rozwijac w pracy. Praca jest od zarabiania
                      kasy na zycie, a nie od rozwijania sie. Rozwoj w pracy to mit.
                      Chyba ze pracujesz naukowo.
                      Dziekuje za uwage.

• makaroniara2 Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 09.03.07, 20:38
                        Byłam u nich na 2 rozmowach, pisałam testy, liczyłam zadania itp. Byłi sztywni
                        i bardzo wyniośli(takie małolaty a jakby pana Boga za nogi złapali!) Oczywiście
                        była odmowa. Ale to dobrze, że tam nie utkwiłam. Z tego co obserwuję to z
                        Reserved jest coraz gorzej i w Polsce i ich rozwój za granicę jakoś
                        przychamował. I ciuchy już nie te co na początku. Takie Carry się robi. Z
                        trendami są do tyłu.
                        • sztuka_konwersacji Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 09.03.07, 20:49
                          z trendami to moze i oni sa do przodu, ale jakosc ubran.....
                          darmo bym nie wziela.
                          • Gość: anka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.eimg.pl 09.03.07, 22:18
                            lol, powiedz jeszcze ze np. taki h&m ma lepsza jakosc
                            • sztuka_konwersacji Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia 10.03.07, 10:15
                              A co zmienia fakt, czy h&M ma gorsza/lepsza jakosc od RE?
                              Rehabilituje to w jakims sensie RE?
                              lol
                      • Gość: Realizatorka Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 11:32
                        Skończyłam jedne studia , 2 kierunki podyplomowo, czytam książki chodzę 2 razy
                        w tyg na angielski zaawansowany poziom i chce mieć dobrą, ciekawą, z
                        możliwością wykazania się pracę - powiedz może że duzo oczekuję ???
                        pozdr
                        • Gość: qwerty Re: LPP -ciągle te same ogłoszenia IP: *.investa.gda.pl 02.05.07, 13:07
                          Podnosze watek.
                          Realizatorka, i jak? Jestes w LPP?
                          Może odezwie sie ktos jeszcze kto tam pracuje. Z tymi 800 zl to chyba
                          nieporozumienie! Wyslalem CV i ide na rozmowe. Czy warto?
      • Gość: Sonya Nie rozumiem ich "zagrywek" IP: *.metrolink.pl 14.06.07, 11:03
        Odświeżam wątek.
        Byłam na rozmowie na początki maja, wypadłam chyba dobrze, dostałam odmowę, że
        niby jestem ok i mam fajne kwalifikacje, ale akurat nie ma dla mnie stanowiska.
        Jak nie ma stanowiska? Jak cały czas, prawie co tydzień ukazuje się to samo
        ogłoszenie?
        Już nic nie rozumiem, czy na prawdę szukają taniej siły, czy po prostu
        umieszczają ogłoszenia???
        • Gość: ja Re: Nie rozumiem ich "zagrywek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:32
          śmieciowi pracodawcy from Poland.
          • Gość: ww Re: Nie rozumiem ich "zagrywek" IP: *.metrolink.pl 25.08.07, 20:03
            Wie ktoś może ile u nich zarabiają kierwnicy sklepów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka