Gość: Lulu IP: 194.183.32.* 25.10.06, 13:36 Czy ktos wie ile czasu trwa odbywanie pracy na stanowisku stazysta. mam na mysli prace w insytucie w laboratorium. chodzi o osobe po studiach - magistra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczna.dziewczyna Staż czy praca? 25.10.06, 13:45 Nie ma stanowiska pracy "stażysta", a stażysta nie "odbywa pracy" tylko odbywa staż. Jeśli chodzi ci o staż z UP, może on trwać od 3 miesięcy do 9, chyba, że go przerwiesz znajdując w międzyczasie pracę, i dotyczy to wszystkich zakładów pracy którzy dostają z UP stażystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulu Re: Staż czy praca? IP: 194.183.32.* 25.10.06, 13:48 Chodzi mi o moja córke, która bedzie atrudniona w instytusie na stanowisku- stażysta. jest takie stanowisko pracy < tak jak lekarz stazysta - jesli trzeba podam link>. interesuje mnie ile taki staz trwa? czy np tylko okres probny 3 miesiace? nie mam na musli stazu z UP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Staż czy praca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:43 myślę, że zależy to od specyfiki stanowiska na którym pani córka zostanie zatrudniona...w moim przypadku sytuacja wygląda w ten sposób, że muszę przepracować jako stażysta 1 rok, żeby późnij moje stanowisko pracy pozbyło się słówka "stażysta". także myślę, że w innych przypadkach nie trwa to dłużej niż rok. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukająca... Re: Staż czy praca? IP: 82.139.42.* 25.10.06, 16:06 Jeśli jest to staż z PUP to trwa on minimum 3 miesiące a maksymalnie 12 m-cy. Podejrzewam jednak, ze w tym przypadku nie jest to staż z PUP a raczej mowa o umowie o pracę i zatrudnieniu na stanowisku stażysty. w tej kwestii napewno istnieją regulaminy wewnętrzne mówiące o tym jaki staż musi odbyć pracownik aby zająć samodzielne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś