Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bardzo dziwne zjawisko na tym forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:14
    Nie pracuje. Studiuje. Forum praca mam wlaczone zawsze i podgladam, co sie
    dzieje.
    Zadziwia mnie, ze stale pisza tu ludzie, ktorzy twierdza, ze maja prace. Nie
    pracuja jak ja w domu, tylko na "etacie" w biurze, firmie blablabla..
    A ciagle siedza na tym forum, pisza, udzielaja sie...
    Jak to mozliwe, pracowac w firmie i obijac sie na koszt pracodawcy?
    Pracodawca tego nie widzi?? Godzi sie na to? A z drugiej strony, jak ci
    ludzie znajduja czas na prace? Kiedy ja wykonuja, kiedy ciagle pisza nowe
    wątki i posty?
    I do tego jeszcze narzekaja. Na co? Na to, ze obijaja sie w pracy i jeszcze
    okradaja pracodawce??
    Bardzo dziwna sprawa...
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 11:21
        Ja nie pracuje, wiec jestem usprawiedliwiona. Ale jak jeszcze pracowalam i
        zajmowalam sie m.in. badaniem rynku, mialam przyzwolenie na siedzenie w sieci.
        Ba, bylam w stanie siedziec w siecie, telefonowac i jeszcze przygotowywac jakies
        papiery. Praktyka czyni mistrza!;))))).
        • Gość: . Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:24
          Uhm, w tym przypadku mistrza w opie....aniu sie.
          A co z kwestia zwyklej uczciwosci? Wobec pracodawcy? Myslisz, ze on nie mial
          nic przeciwko placenu za Twoj czas spedzony w necie?
          • Gość: urz. Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:35
            Nie ma. Ja też siedzę dużo w necie, bo muszę. Do tego służbowo można mieć gg
            (przekonaliśmy P. Dyrektor). W pracy jak w pracy raz masz dużo roboty raz nie
            masz (obecny tydzień to w ogóle dziwny jest). Ja np. załatwiłem wcześniej parę
            spraw itp. i teraz czekam na odpowiedzi z paru instytucji, bez których nie mogę
            nic zrobić. I tak to leci. Za to zdarza mi się dość często w domu pracować (ale
            tego nie udowodnie przecież), bo potrzebuje spokoju (obliczenie itp.) Na
            dodatek zawsze mogę powiedzieć, że pisałem w przysługującej mi przerwie:)
            Pozdrawiam
          • annajustyna Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 11:38
            A umiesz czytac ze zrozumieniem? Polanalfabetyzm??? Juz udowodnilas to w
            przemadrzalosci odnosnie przepisow pracy, ktorycz nie znasz.
      • Gość: 123 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:57
        znajoma pracuje w urzędzie, pisze mi, że się nudzi, bo nie ma nic do roboty.
        ktoś inny siedzi na gg non stop albo pisze maile, bo robotę to oni mają na
        początku i końcem m-ca, a w środku m-ca "martwy okres" i byle do 15, coś więc
        trzeba robić :)
        • Gość: michał Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:03
          jak nie ma klientow to co mam robic?
          hi hi hi
          a przeciez pracodwaca placi zryczaltowana oplate za neta:)
          jak bym nie siedzial to by zaplacil tyle samo:P

• iberia30 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 12:11
        zapewne jestem jedna z osob, do ktorych pijesz swoim watkiem....
        No widzisz jak widac mozna, wszystko to dobra organizacja czasu, widze, ze zal
        doopke sciska, ze sa tacy co to pracuja i jednoczesnie moga klikac....oj
        nieladnie zazdroscic prawda?
        Tak sie sklada, ze internet jest moim narzedziem pracy, i nikogo nie obchodzi
        co robie-ma byc robota wykonana i nie zawalone tematy a to, ze znajduje czas
        aby cos napisc to juz moja sprawa.
        Jeszcze jakies mam pytania?
        • Gość: arco Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:33
          No cóż.. Pracuje od 9 - 17 w agencji reklamowej. Przygotowujemy projekty, hasła,
          reklamy. Nigdy nie ma tak, że non stop pracuję przez 8 godzin. Nie pracujesz to
          może nie wiesz, jak to wygląda. Nie rozumiem takie czepiania się bez sensu.
          Jestem w pracy praktycznie cały dzień - czy jest coś nienormalnego w tym, że
          zagadam do kumpeli na gg, czy wyślę komuś meila, lub przejrzę wiadomości, forum?
          Wywiązuję się ze swoich obowiązków.
          • Gość: zuza Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: 193.4.174.* 03.11.06, 13:03
            A ja rozliczam sie z przepracowanych godzin - tak wiec w tej chwili nie
            pracuje. Za chwile zaczne - i to bedzie wlasciwy czas pracy.
          • Gość: diwa Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:11
            Moja praca zależy od klientów, jesli są - jestem zajeta, jeśli ich nie ma to
            co mam robić?? Zadzwonić do szefa i poprosić o dodatkowa pracę?? Zreszta, sama
            mówilas - nie pracujesz, posłuchamy twoich wypowiedzi jak się gdzie kiedys
            zatrudnisz.
            pozdrawiam
            • anula36 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 13:20
              a czy ci ktorzy ciebie utrzymuja nie buntuja sie ze siedzisz caly czas na forum
              praca;P? Bardzo dziwne
              • agata_s2 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 13:25
                A ja siedzę na forum jak mam wolną chwilę, nie mam akurat nic do roboty, szef o
                tym wie, akceptuje to, byleby robota była wykonana, tyle. Wyjęcie 77
                segregatorów na biurko i udawanie wielce zapracowanej nie leży w mojej naturze.
              • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:35
                a czy ci ktorzy ciebie utrzymuja nie buntuja sie ze siedzisz caly czas na forum
                praca;P? Bardzo dziwne

A moze tak kurs cytania ze zrozumieniem? Post jest o okradaniu pracodawcow z
                czasu, za ktory ci placa za prace a nie opierd sie w necie. Ale kiedy brak
                argumentow...hehehe :)
                • iberia30 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 14:39
                  Gość portalu: A napisał(a):

> A moze tak kurs cytania ze zrozumieniem? Post jest o okradaniu pracodawcow z
                  > czasu, za ktory ci placa za prace a nie opierd sie w necie. Ale kiedy brak
                  > argumentow...hehehe :)

no wlasnie czytanie ze zrozumieniem to twoja pieta achillesowa, nie dociera do
                  ciebie,ze niektorzy maja taka prace, ze liczy sie to zeby wszystko pozalatwiali
                  co maja do pozalatwiania i maja dotrzymac terminow a to, ze sie raz sie uwina w
                  5 godzin a innym razem 10 im braknie to tak ciezko pojac?Wiesz jakos nie
                  rozliczalam pracodawcy z tego, ze byl taki czas, ze pracowalam po 10-12 godzin
                  i to nie tydzien i nie dwa a kilkanascie tygodni i jakos nikt mi nie placil za
                  nadgodziny-tyle bylo roboty i miala byc zrobiona, koniec, kropka.
                  • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:59
                    A spadaj awanturnico na drzewo! Juz ci nie wystarczaja "prywatne" klotnie na
                    forach, to sie nawet czepiasz watkow nie skierownych do ciebie??
                    Ty to na pewno pracujesz hahaha 24 h siedzac w necie. Obiboku :)))

Kloliwe babsko. zego ty sie tak z kazdym zresz,co? :DD
                    • iberia30 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 04.11.06, 10:00
                      tym postem sama sobie wystwailas swiadectwo braku kultury osobistej.Zegnam.
        • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:33
          Skoro twierdzisz, ze do ciebie pije...widocznie masz racje :P Ty sama najlepiej
          wiesz, ile czasu spedzasz na tym forum zamiast w pracy. Swoja droga chcialabym
          poznac zdanie twojego szefa i uslyszec jak to nie ma nic przeciwko temu, bys
          cale dnie spedzala w necie haha :)

I czego mam Ci zazdroscic? Uwiazania na etacie? Koncze studia, mam wolny zawod,
          juz pracuje w domu (co zreszta wynika z postu) i nie musze miec nad soba szefa
          jak ty :))
          • iberia30 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 14:35

> Ty sama najlepiej wiesz, ile czasu spedzasz na tym forum zamiast w pracy.

no i ...? Tak cie to boli, ze mi wyliczasz?

>Swoja droga chcialabym poznac zdanie twojego szefa i uslyszec jak to nie ma
            nic przeciwko temu, bys cale dnie spedzala w necie haha :)

haha, zycze kazdemu takiego NORMALNEGO szefa

> I czego mam Ci zazdroscic?

no wlasnie nie wiem, skoro niczego nie zazdzroscisz to po co taki durny watek
            zakldasz??

>Uwiazania na etacie?

jakos sie nie mecze :-))))

>Koncze studia, mam wolny zawod,
            >juz pracuje w domu (co zreszta wynika z postu) i nie musze miec nad soba szefa
            > jak ty :))

no i czujesz sie lepsza?Jakos nie widze powodu, tez mam skonczone studia,
            pracuje od bodajze 8 lat, w obecnej firmie od 5 i sobie chwale.Przyjmij do
            wiadomosci, ze NIE KAZDA praca na etacie = stojacy z batem szef.Mam to
            szczescie, ze pracuje w NORMALNEJ firmie, bez wyscigu szczurow, bez podkladania
            sobie swin itd.a Szefa jak widac tez mam normalnego i zgrana ekipe
            wspolpracownikow.
            • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:04
              No wlasnie. A kto napisal o zazdrosci? Ty. Masz tak wąskie horyzonty i ciasny
              umysl, ze osobe o odmiennym zdaniu od twojego uwazasz za zazdrosnice,a osobe
              ktora pisze, ze konczy studia-za chwalipiete buahahahaha. Jakby bylo czego
              zazdroscic-etatu hahahaha i czym sie chwalic:)Ale coz, punkt widzenia
              zalezy...itd
              I tyle mam ci do powiedzenia, bo znam cie i opinie o tobie-awanturnica i
              histeryczka z ograniczonymi horyzontami :))
              • iberia30 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 04.11.06, 10:02

> No wlasnie. A kto napisal o zazdrosci? Ty. Masz tak wąskie horyzonty i ciasny
                > umysl, ze osobe o odmiennym zdaniu od twojego uwazasz za zazdrosnice,

czego mam ci zazdroscici?????To ciebie boli, ze ktos z pracy moze klikac na
                forum....

>a osobe ktora pisze, ze konczy studia-za chwalipiete buahahahaha. Jakby bylo
                czego zazdroscic-etatu hahahaha i czym sie chwalic:)

nie chwale sie ale widze, ze mierzysz innych swoja miara....

>Ale coz, punkt widzenia zalezy...itd

dokladnie

> I tyle mam ci do powiedzenia, bo znam cie i opinie o tobie-awanturnica i
                > histeryczka z ograniczonymi horyzontami :))

taaaaa powiedziala anonimka co wiedziala....
      • Gość: A. Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:30
        Uderz w stol, a nozyce sie odezwa :))
        Zlosliwe odpowiedzi obibokow okradajacych swoich pracodawcow. I trzeba byc
        tepakiem, zeby moja aluzja dot. okradania zrozumiec jako oplaty za net :DDD

• anula36 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 14:22
          proponuje zmowic kilka zdrowasiek w intencji spuszczenia deszczu goracej smoly
          na wszystkich obibokow i okradajacych pracodawcow;) Takze na zlosliwy i tepakow
          of kors;P
      • walutka Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 14:46
        Nie pracowales.Aha.
        Praca to nie więzienie, gazety też można czytać, jakie okradanie? Mało wiesz o
        wydajności, studiuj studiuj może się czegoś więcej nauczysz. :-)
        • annajustyna Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 14:49
          A moze A. i np. niezalogowana Kropka wierza jeszcze w tayloryzm??? Zero przerw,
          maksymalne wykorzystanie pracownika w systemie tasmowym etc.?
          • walutka Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 14:51
            Zapewne, same obiboczki chcą innych zagonić do pracy :-).
          • Gość: A lub . Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:41
            annajustyna napisała:

> A moze A. i np. niezalogowana Kropka wierza jeszcze w tayloryzm???

A co za roznica, kropka czy A?? Nie chce mi sie zakladac nicka i logowac. Czy
            podszywam sie pod kogos innego? Czy pisze do kropki jako A i jako kropka do A?
            Czy wspieram kropke udajac A oraz na odwrot? Nie. Wiec co sie czepiasz?
            Przejawiasz totalny brak argumentow w swoich wypowiedziach.
            • annajustyna Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum 03.11.06, 17:50
              Dziewczyno, zrob jeszcze trzeci fakultet, to na pewno jeszcze mniej bedziesz
              rozumiec slowo pisane...
              • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:57
                annajustyna napisała:

> Dziewczyno, zrob jeszcze trzeci fakultet, to na pewno jeszcze mniej bedziesz
                > rozumiec slowo pisane...

Jak juz napisalam nizej-z Toba dyskusje skonczylam. A raczej bezsensowne
                przepychanki typu: ona nasikala mi do wiaderka, a on naplul mi w oko.
                Nie jestes dla mnie partnerka do rozmowy :) Jestes nudna i przewidywalna. I
                mało kreatywna :)
                Pa :)
                • erich_von_manstein To moze ze mna zaczniesz??? Buhahhhhaaaaaa!!! 03.11.06, 17:59
                  Erich
        • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:31
          walutka napisała:

> Nie pracowales.Aha.

Gdzie napisalam, ze nie pracowalam??

> Praca to nie więzienie, gazety też można czytać, jakie okradanie? Mało wiesz
          o
          > wydajności, studiuj studiuj może się czegoś więcej nauczysz. :-)

I po co ten mentorski ton? Obecne studia sa drugimi jakie koncze :))
          mam 32 lata i wieloletnie doswiadczenie w pracy, wiec daruj sobie ten belkot,
          ktory jest najzwyczajnym brakiem argumentow :)
      • zaholec Jakoś to mało spójne 03.11.06, 14:57
        Dziwnie piszesz; w pierwszym wątku - nie pracuję, studiuję. Kilka listów
        później - mam wolny zawód i pracuje w domu. Jakoś wierzyć mi się nie chce, że
        to możliwe; nie pracować i pracować jednocześnie.
        Nie wiem co bierzesz ale odstaw toto na chwilę :)
        • Gość: A Re: Jakoś to mało spójne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:57
          To ze nie rozumiesz swiadczy o tobie :)
          Czytaj ze zrozumieniem: koncze studia, mam woly zawod. jesli jestes az tak
          ciezko myslacy to napisze jasniej: na studich ktore wlasnie koncze zobylam
          wolny zawod. kapewu?? hahaha :)
          Nastepny obibok na koszt pracodawcy :)
          • zaholec Re: Jakoś to mało spójne - bo jesteś mało spójna 03.11.06, 17:06

> To ze nie rozumiesz swiadczy o tobie :)
            > Czytaj ze zrozumieniem: koncze studia, mam woly zawod. jesli jestes az tak
            > ciezko myslacy to napisze jasniej: na studich ktore wlasnie koncze zobylam
            > wolny zawod. kapewu?? hahaha :)
            > Nastepny obibok na koszt pracodawcy :)

To Ty przeczytaj mój post ze zrozumieniem, ja nie piszę o Twoim studiowaniu ale
            o Twoich słowach dotyczących pracowania.
            Odnośnie obibokowania - jestem na urlopie. Zanim kogoś obrazisz pomyśl
            • Gość: A. Re: Jakoś to mało spójne - bo jesteś mało spójna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:17
              No wiec ci wyjasnilam, skad slowa o wolnym zawodzie. Nie mogles zrozumiec, co
              znaczy nie pracowac majac wolny zawod.
      • Gość: A przekroj polskiej mentalnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:08
        Obijac sie ile wlezie, bez zazenowania przyznawac, ze siedzi sie cale dnie w
        pracy internecie. I do tego nie widziec w tym nic zdroznego, a atakowac osobe o
        odmiennym zdaniu.
        Za to narzekac na place i ciegle sie wyplakiwac, ze za malo sie zarabia. Za to
        siedzienie na forum nic nie powinniscie dostac obiboki :DDD
        • Gość: murof solg Re: przekroj polskiej mentalnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:32
          Zgadzam sie z przedmowcą. Patafiany z was jedne. Zwykli ludzie zapie..ja az
          im pot cieknie pod dupie, w swiatki piatki i niedziele, czesto po 12 godzin
          dziennie i maja z tego najnizsza krajową. A takie Wielmożstwo jak wy obijacie
          sie i macie klika razy wiecej. A do roboty lenie smierdzace. Dwywany trzepac w
          biurze i okna umyc skoro chwilowo nie macie papierkowej roboty. Powinien na
          wami stac kapo z metalowa pałą.
          • zaholec Re: przekroj polskiej mentalnosci - murof solg 03.11.06, 17:09
            Gość portalu: murof solg napisał(a):

> Zgadzam sie z przedmowcą. Patafiany z was jedne. Zwykli ludzie zapie..ja az
            > im pot cieknie pod dupie, w swiatki piatki i niedziele, czesto po 12 godzin
            > dziennie i maja z tego najnizsza krajową.

Piszesz o sobie pisząc o tych , którzy zapiep...ają za najniższa krajową??
        • iberia30 Re: przekroj polskiej mentalnosci 04.11.06, 10:05

> Obijac sie ile wlezie, bez zazenowania przyznawac, ze siedzi sie cale dnie w
          > pracy internecie.

nie dociera do ciebie, ze mozna polaczyc jedno z drugim?????Juz ci ktos wyzej
          anpisal, ze skoro zrobil co mial zrobic to nie bedzie ukladal na biurku 77
          segregatorow zeby udawac zapracowanego....

> Za to narzekac na place i ciegle sie wyplakiwac, ze za malo sie zarabia.

laskawie zacytuj moje narzekania na temat moich zarobkow-bo jakos sobie nie
          przypominam,zebym sie uzalala ale przeciez ty wiesz lepiej.
      • Gość: corgan nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.chello.pl 03.11.06, 16:34
        To nie do końca tak.

1. Ja pracuję na własny rachunek tzn. nikt mnie nie kontroluje więc swoim
        lenistwem mogę okradać wyłacznie samego siebie hehe Akurat teraz mam przerwę,
        bo czekam na materiały ktore dostanę dopiero o 18:00. Bede pracował później.
        Wiec mogę pisać do woli o ile zachcę i o ile wywiązuję sie ze swoich zadań.

2. Czym się różnią od siebie małe przerwy w pracy: na papierosa, na kawę, na
        jabłko, na II śniadanie, na wyjście do WC od wejścia na forum i napisania
        zdania co czasem zajmuje minute nawet 2? Chyba lepiej pisać post na forum niż
        palić pety prawda?

Weź też pod uwagę że praca w biurze jest czasem dość nużąca i nudna więc czasem
        warto sie oderwać od spraw bieżących. Po prostu przez chwilę myślimy o czymś
        innym...

3. Nie każdy ma nad sobą przysłowiowy bat albo szefa albo współpracowników
        który mogą zaglądnąć co dany delikwent (płci obojga) pisze albo jakie strony
        www ogląda. Więc czasem można to zrobić.

4. Na ogół firmy nie płacą za siedzenie w biurze tylko za konkretną pracę. Więc
        ludzie mogą w ciagu dnia pozwolić sobie na wejście na net. Przy czym są ludzie
        (do których i ja sie zaliczam) którzy wolą czasem popracować w dzień mniej za
        to np. więcej w nocy.

5. Nie wiem co masz na myśli pisząc o "okradaniu pracodawcy"?
        • Gość: . Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:16
          Gość portalu: corgan napisał(a):

> To nie do końca tak.
          >
          > 1. Ja pracuję na własny rachunek tzn. nikt mnie nie kontroluje więc swoim
          > lenistwem mogę okradać wyłacznie samego siebie hehe Akurat teraz mam przerwę,
          > bo czekam na materiały ktore dostanę dopiero o 18:00. Bede pracował później.
          > Wiec mogę pisać do woli o ile zachcę i o ile wywiązuję sie ze swoich zadań.

Więc nie do Ciebie kierowany jest ten post.

>
          > 2. Czym się różnią od siebie małe przerwy w pracy: na papierosa, na kawę, na
          > jabłko, na II śniadanie, na wyjście do WC od wejścia na forum i napisania
          > zdania co czasem zajmuje minute nawet 2? Chyba lepiej pisać post na forum niż
          > palić pety prawda?

Napisanie posta poprzedza przeczytanie kilkunastu do kilkudziesieciu czasem
          wypowiedzi w jednym watku. jesli to zajmuje 2 minuty to hahaha przepraszam :)
          Wybor mniejszego zla, co lepsze: obijanie sie na fajce czy w necie? Dziwne
          podejscie.

>
          > Weź też pod uwagę że praca w biurze jest czasem dość nużąca i nudna więc
          czasem
          >
          > warto sie oderwać od spraw bieżących. Po prostu przez chwilę myślimy o czymś
          > innym...

Nie pisze o chwilowym oderwaniu sie, tu sa ananasy siedzace całe dnie w
          internecie. zastanawia mnie, kiedy wykonuja swoja prace? 8 godzin w necie, 5
          minut w pracy?

>
          > 5. Nie wiem co masz na myśli pisząc o "okradaniu pracodawcy"?

To oczywiste. Pracodawca zatrudnia pracownika do wykonywania określonej pracy,
          nie placi mu za rozrywke w internecie. Siedzenie na forach nie zajmuje 2 minut
          dziennie, potrafi pochłonąc cały dzien, szczegolnie takim, ktorzy siedza tu
          permanentnie.
          Jak inaczej nazwałbys w takim razie branie od pracodawcy pieniedzy za całe dnie
          spedzane w necie, przerywane praca na jego rzecz, jesli nie okradaniem go i
          oszustwem?
          Przeciez on nie po to szukal pracownika, zeby przez 8 godzin w necie siedzial,
          tylko zeby byl w 100% wydajny dla firmy, a nie zaprzątał sobie głowę duperelami
          typu forum praca.
          Internet po pracy, ale te 8 godzin jestes dla pracodawcy a nie dla własnych
          przyjemnosci. czy naprawde jest juz taka zgnilizna moralna wsrod polakow, ze
          tego nie potrafia zrozumiec?

ps. dziekuje za normalny (jedyny w tym watku) ton :)
          • Gość: A Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:28
            ps
            wiesz dlaczego wiekszosc pracodawcow zatrudia ludzi niepalących? Bo palenie to
            marnowanie czasu, a oni nie chca placic za obijanie sie na papierosku. I tak
            jest w normalnych, duzych koncernach jak i w sklepach.
            Myslisz, ze siedzenie w necie na koszt pracodawcy jest dla nich czyms innym niz
            paleniem papieroska? jest tym samym-wykorzystywaniem czasu pracy na prywatne
            przyjemnostki.
            • annajustyna Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... 03.11.06, 17:30
              Dlaczego wiekszosc pracodawcow nie zatrudnia mlodych kobiet??? No tak, pracownik
              to maszyna, ktora nie powinna lazic do toalety, palic papierosow ani jesc
              sniadania w pracy;))).
              • Gość: A Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:34
                annajustyna napisała:

> Dlaczego wiekszosc pracodawcow nie zatrudnia mlodych kobiet??? No tak,
                pracowni
                > k
                > to maszyna, ktora nie powinna lazic do toalety, palic papierosow ani jesc
                > sniadania w pracy;))).

Gdzie napisałam, ze pracownik nie ma prawa zjesc sniadania oraz zalatwic swoich
                potrzeb fizjologicznych pani nadinterpretacjo?
                • annajustyna Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... 03.11.06, 17:39
                  Na zartach sie nie znasz?
                  • Gość: A Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:47
                    Znam sie na zartach, pod warunkiem, ze są zartami, a nie proba wybrniecia za
                    wszelka cene z bezmyslnej tezy :/
                    • annajustyna Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... 03.11.06, 17:49
                      Oj, przepraszam, co jak co, ale moje tezy sa poprzedzone wielogodzinna refleksja!
                      • Gość: A Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:53
                        Dobra, z toba rozmowe juz skonczylam, bo widze, ze z ograniczonym czlowiekiem
                        nie ma o czym dyskutowac.
          • echtom Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... 03.11.06, 17:47
            To może konkretnie - co według Ciebie powinien robić uczciwy pracownik, który
            np.: ma pracę typu obsługa klienta, więc musi być przez 8 godzin na stanowisku,
            ale: jednego dnia obsługuje klientów non stop, a drugiego przychodzi jeden co
            godzinę, praca papierkowa jest wykonana na bieżąco i zostaje kilka wolnych
            godzin netto. Chętnie się dowiem, jak należy je zagospodarować.
            • annajustyna Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... 03.11.06, 17:48
              Siedziec na czterech literach z oczami w slup:).
            • Gość: A Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:51
              echtom napisała:

> To może konkretnie - co według Ciebie powinien robić uczciwy pracownik, który
              > np.: ma pracę typu obsługa klienta, więc musi być przez 8 godzin na
              stanowisku,
              >
              > ale: jednego dnia obsługuje klientów non stop, a drugiego przychodzi jeden co
              > godzinę, praca papierkowa jest wykonana na bieżąco i zostaje kilka wolnych
              > godzin netto. Chętnie się dowiem, jak należy je zagospodarować

Mnie sie pytasz jak masz zagospodarowac swoj czas w pracy?? Kiedy nie znam
              twojej firmy, zakresu obowiazkow itp?? haha wolne zarty. Alez moze idz w takim
              razie do pracodawcy i powiedz, ze wykonales swoja prace, myslisz ze Cie zwolni?
              Albo powie: a posiedz sobie pan na forum praca :DDDDD

Ja proponuje przynajniej nauke jezyka. Z pozytkiem dla Ciebie i firmy.
              Pracowalam kiedys w firmie, ktora finansowala mi kurs jezyka multimedialny i z
              czystym sumieniem uczylam sie go w wolnym czasie za zgoda pracodawcy.
              Mozesz czytac literature fachowa, skoro pracujesz w BOK (biuro obslugi klienta,
              dzial OK itp) wyszukuj nowych klientow, przypominaj sie starym, jakim cudem
              pracujesz nie wiedzac, co masz zrobic z wolnym czasem w pracy?? :)
              • echtom Re: nie do końca rozumiem Twoich intencji... 03.11.06, 18:35
                Dzięki. Znam dwa języki obce i akurat w pracy etatowej korzystam z nich bardzo
                rzadko. Nie pracuję w b i u r z e OK. lecz mam pracę t y p u OK - konkretnie
                obsługa czytelników w bibliotece naukowej. Zakres swoich obowiązków znam,
                wykonuję je bardzo sumiennie i czytelnicy są zadowoleni, kierownictwo też.
                Pytanie było oczywiście prowokacją, bo umiem sobie zorganizować czas w pracy i
                na forum wchodzę sporadycznie. Niedługo zaczynam pracę nad dużym projektem
                bibliograficznym i czas wolny od obsługi czytelników będę miała wypełniony w
                100 %. Nie każdy pracuje w McDonalds czy innej korporacji, gdzie w przypadku
                chwilowego braku rzeczywistej pracy trzeba ją pozorować, wycierając trzy razy
                czysty stolik. Nie wiem, co jest bardziej demoralizujące.
      • Gość: A wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:24
        Dla wiekszosci, bo mało kto zrozumiał o co mi chodzi (co tylko dowodzi waszego
        podejscia do pracy pracodawcy w ogole oraz braku szacunku do ww)
        Wiec powtorze to, co wyzej juz napisałam:

Pracodawca zatrudnia pracownika do wykonywania określonej pracy,
        nie placi mu za rozrywke w internecie. Siedzenie na forach nie zajmuje 2 minut
        dziennie, potrafi pochłonąc cały dzien, szczegolnie takim, ktorzy siedza tu
        permanentnie.
        Dlatego branie od pracodawcy pieniedzy za całe dnie
        spedzane w necie, przerywane praca na jego rzecz, jest okradaniem go i
        oszustwem.
        Przeciez on nie po to szukal pracownika, zeby przez 8 godzin w necie siedzial,
        tylko zeby byl w 100% wydajny dla firmy, a nie zaprzątał sobie głowę duperelami
        typu forum praca.
        Internet po pracy ok, ale te 8 godzin jestes dla pracodawcy a nie dla własnych
        przyjemnosci. Więc oc to za tlumaczenie, że "wykonałem swoją prace, wiec siedze
        w necie" albo "nudzi mi sie to siedze"? Czy naprawde jest juz taka zgnilizna
        moralna wsrod Polakow, ze
        tego nie potraficie zrozumiec?
        Skoro macie takich super pracodawców, to dlaczego oni nie zwalniaja was do domu
        po wykonanej pracy, np o 11 lub 12?? zamiast siedziec do 16 czy 17.tej
        moglibyscie juz pojsc do domu. Moze jednak siedzicie w necie w ukryciu przed
        pracodawcą?
        Nie potraficie zrozumiec, ze w ten sposob oszukujecie swego pracodawce? ze
        naduzywacie jego zaufania i przyzwolenia na pewne odprężenie sie w trakcie
        pracy ( te przytoczone wyzej 2 minuty na prywatnego @)
        Nie wiem, czy ten brak zrozumienia tematu i agresja jest wynikiem głupoty czy
        az takiej bezczelnosci?
        A rzucają się oczywiscie osoby, ktore siedza na tym forum (będąc o zgrozo w
        pracy) całe dnie.

ps. Nie zazdroszcze nikomu pracy, naprawdę, polecam poszerzenie horyzontów
        myslowych niektórym :)
        • annajustyna Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:33
          Ja sie juz wypowiedzialam w moim pierwszym watku, ze moja praca (aktualnie nie
          pracuje) polegala na ciaglym (prawie) siedzeniu w necie. Oficjalnie siedzialam
          tez na forach, ba, zdawalam nawet relacje z tego, co w nich wyczytalam. A ze nie
          placono mi za nadgodziny, ktore byly nie do unikniecia, to tyle mego, ze mialam
          w pracy dodatkowa rozrywke;)))). Na papierocha, jak co niektorzy, nie latalam co
          godzine na 20 minut.
          • anula36 Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:34
            dziwnym zjawiskiem na forum jest to ze ktos sie przejal tymi kazaniami:)
            • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:36
              anula36 napisała:

> dziwnym zjawiskiem na forum jest to ze ktos sie przejal tymi kazaniami:)

W tym Ty, co za paradoks, co?
              hahahahaha
          • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:35
            Ale co ma do rzeczy Twoja praca w domu?
            Zaczynam wierzyc, ze 95% ludzi nie rozumie prognozy pogody, jak czytam Twoje
            wypowiedzi. Serio...
            • lenchen Re: A 03.11.06, 17:39
              A - nie masz innych zmartwień?? Życie jest pełne problemów, a ty tracisz czas
              na stukanie w klawiaturę. Po co?? Chcesz zmieniać świat??
              • Gość: A Re: A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:43
                lenchen napisała:

> A - nie masz innych zmartwień?? Życie jest pełne problemów, a ty tracisz czas
                > na stukanie w klawiaturę. Po co?? Chcesz zmieniać świat??

Dlaczego uwazasz, ze chce zmianiac swiat? Po prostu zalozylam watek, tak jak Ty
                czasem zakladasz. Czy zakladajac wątek na forum robisz to z zalozeniem zmiany
                swiata??
                masz cos do powiedzenia w tamacie, czy bedziesz mi udowadniac, jaka to jestem
                utracjuszka czasu i lekkoduch nie mający "prawdziwych" problemow (czymkolwiek
                one są :)))
                • lenchen Re: A 03.11.06, 17:48
                  Niczego nie chcę ci udowadniać. Dziwię się tylko, że powstał tak rozdmuchany
                  temat i wywiązała się dyskusja, która do niczego nie prowadzi. Jak ludzie chcą
                  to piszą - obojętnie czy pracują, czy też nie. I tyle.
                  • Gość: A Re: A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:54
                    Ale co jest dziwnego w tym, ze ludzie dyskutuja na rozne, nie tylko Ciebie
                    interesujace tematy?? :)
                    • annajustyna Re: A 03.11.06, 17:56
                      A moze Lenchen dziwi to, ze niektorzy jako ostateczne argumenty uzywaja
                      inwektyw? "Ograniczony czlowiek" etc? Idz na ten trzeci fakultet, najlepiej z
                      tzw. kompetencji interpersonalnych. Przydadza sie:))))).
            • annajustyna Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:40
              Jaka moja praca w domu???
            • anula36 Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:40
              jako jedyny rozumiejacy cokolwiek w tym kraju masz szanse zostac prezedentem (
              zabezpiecz tylko brata blizniaka:)
              • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:44
                anula36 napisała:

> jako jedyny rozumiejacy cokolwiek w tym kraju masz szanse zostac prezedentem
                (
                > zabezpiecz tylko brata blizniaka:)

za to Ty odpowiedasz juz na kolejny moj post i ciagle zwracasz sie do mnie w
                formie męskiej :DDDDD
                To tak apropos twoich nieudolnych zlosliwosci :)
        • zaholec Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:42

> Dla wiekszosci, bo mało kto zrozumiał o co mi chodzi (co tylko dowodzi
          waszego podejscia do pracy pracodawcy w ogole oraz braku szacunku do ww)
          > Wiec powtorze to, co wyzej juz napisałam: Pracodawca zatrudnia pracownika do
          wykonywania określonej pracy, nie placi mu za rozrywke w internecie.

Owszem, mój pracodawca płaci mi za osiągnięcie konkretnego efektu.

> ps. Nie zazdroszcze nikomu pracy, naprawdę, polecam poszerzenie horyzontów
          > myslowych niektórym :)

ja Tobie też, skoro piszesz post do bardzo precyzyjnie określonej grupy
          pracowników to zastrzeż to w temacie lub w poście inicjującym wątek. Wtedy nie
          bedą do niego zaglądać ludzie jak ja.
          • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:46
            > ja Tobie też, skoro piszesz post do bardzo precyzyjnie określonej grupy
            > pracowników to zastrzeż to w temacie lub w poście inicjującym wątek. Wtedy
            nie
            > bedą do niego zaglądać ludzie jak ja.

Alez oczywiscie, nastepnym razem napisze taki temat: "post dla tych ktorzy
            obijaja sie w necie na koszt pracodawcy". Myslisz, ze sie zmiesci? I czy musze
            przedtem prosic Cie o autoryzacje??
            • zaholec Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:47
              Jednak szkoda czasu. Pozdrawiam powoli bo widzę, że obok wolnego zawodu masz
              również powolny umysł.
              • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:54
                A Ty oprocz obrazania nie potrafiles nic sensownego napisac. NIC.
                • zaholec opad rąk 03.11.06, 17:57
                  przez Ciebie jestem za ograniczeniem dostępu do netu i uwolnieniem handlu
                  bronią :))
                  • Gość: A Re: opad rąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:05
                    > przez Ciebie jestem za ograniczeniem dostępu do netu i uwolnieniem handlu
                    > bronią :))

A taka masz fajna sygnaturke, sugerujaca osobe myslaca i tolerancyjna dla
                    wszelakich pogladow: "takie są fakty, takie jest życie....,to co piszę to moje
                    prywatne zdanie."

• zaholec Re: opad rąk 03.11.06, 18:15
                      Jestem myślącym i tolerancyjnym człowiekiem. Przeczytaj uważnie moje posty, a
                      się o tym przekonasz. Jesteś bardzo agresywna i dośc chaotyczna. Odetchnij
                      kilka razy, skup się (byle nie za mocno) i zwróć uwagę na wszystkie emotikony
                      (tak to się chyba pisze). Głupia nie jesteś ale strasznie nieciekawa.
                • annajustyna Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:57
                  A jak to zmierzylas? To nic???
                • anula36 Re: wyjasnienie 03.11.06, 17:59
                  niestety nie jestem duchem swietym zeby poznac po A czy jestes kobieta czy
                  facetem.
                  Nie spotkalam jak zyje tak upierdliwej kobiety,moze to dlatego.
                  • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:01
                    anula36 napisała:

> niestety nie jestem duchem swietym zeby poznac po A czy jestes kobieta czy
                    > facetem.

Z kontekstu zdania kochanienka, z formy zenskiej, jakiej ciagle uzywam :)

> Nie spotkalam jak zyje tak upierdliwej kobiety,moze to dlatego.

O tak, masz racje, jestem do tego wyjatkowo bezczelna, ze smiem miec wlasne
                    zdanie i go bronic ojejjjjj... :) [rozrzewienie]

Z kontekstu zdania kochanienka, z formy zenskiej, jakiej ciagle uzywam :)
                    • zaholec miej własne zdanie 03.11.06, 18:04

> O tak, masz racje, jestem do tego wyjatkowo bezczelna, ze smiem miec wlasne
                      > zdanie i go bronic ojejjjjj... :) [rozrzewienie]
                      >

Miej własne zdanie, popieram, ale niech jego obrona ma choć pozory sensu,
                      błagam.
                      • Gość: A Re: miej własne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:07
                        >
                        > Miej własne zdanie, popieram, ale niech jego obrona ma choć pozory sensu,
                        > błagam.

Spojrz na siebie czlowieku, spojrz na siebie. Bo twojej wypowiedzi nijak sie
                        sensu doszukac nie potrafie. jedynie widze przesmiewczy ton wynikajacy z braku
                        zrozumienia tematu. ale to juz o Tobie swiadczy nie o mnie.
                        Dobranoc.
                    • lenchen Re: wyjasnienie 03.11.06, 18:06
                      Dziewczyny (dwie Anie) dajcie sobie z tą agresywną dziewuchą spokój. Pozdrawiam
                      i życzę miłego weekendu :))
                      • Gość: A Re: wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:08
                        lenchen napisała:

> Dziewczyny (dwie Anie) dajcie sobie z tą agresywną dziewuchą spokój.
                        Pozdrawiam
                        >
                        > i życzę miłego weekendu :))

Ojej co tak słabo? Napisz jeszcze, ze jestem wulgarna, chamska i glupia.
                        Przeciez z braku argumentow i w masowej nagonce trzeba jakos zmieszac z gównem
                        adwersarza. Nie krępuj sie :)
                        jest was kilkoro idiotów, dacie rade :)
                        • lenchen Re: wyjasnienie 03.11.06, 18:51
                          > adwersarza. Nie krępuj sie :)

Ja się nie krępuję.
      • annajustyna Dobra, dajemy juz spokoj, bo w koncu nas wytna:))) 03.11.06, 18:05
        I bedzie nam wszytskim przykro:((((((.
      • Gość: A Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:10
        Atak klonów-obiboków :DDD
        Tylko sie nie zaplujcie własnym jadem. Wspólczuje pracodawcom, ze musza
        utrzymywac takich darmozjadów.
        • Gość: Ku.. mać Do "A" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:21
          Krótko ode mnie:
          Weź se walnij z byka w ścianę, jak nie masz co robić!
          Co chcesz przez to udowodnić??? Nie interesuj się tym, co inni robią w pracy, bo
          to nie Twoja sprawa.
          Gadasz jak pokopana! Nie cierpię takich męczennic, którym przeszkadza to, że
          ktoś potrafi pracować szybko, sprawnie i jeszcze jest w stanie wygospodarować
          chwilę dla siebie. Jesteś żałosna. NIKT NIE PRACUJE OSIEM GODZIN BEZ PRZERWY!
          Jesteś niedouczona, jeśli nie wiesz, że wydajność człowieka w ciągu dnia pracy
          zmienia się - są momenty, że jest dość wysoka i są momenty, że jest niska.

Boszzz! Jaka Ty jesteś wredna BABA!
          • Gość: Lbajon Re: Do "A" IP: *.aster.pl 03.11.06, 22:10
            Co więcej żaden normalny szef nie zakłada że pracownik będzie efektywnie
            pracował pełne 8 godzin dziennie. Podczas planowania zasobów w procesie
            zarządzenie projektem zakłada się 7 godzin efektywnej pracy, pozostała godzina
            jest na przerwy na kawę, papierosa, chodzenie po necie itp.
        • echtom Jak tak Cię boli to zjawisko 04.11.06, 12:49
          znajdź sobie pracę, a potem przez 8 godzin sprawdzaj, kto z Twoich
          współpracowników siedzi na necie, zapisuj i wysyłaj raporty kierownictwu. To
          będzie właściwy krok w kierunku wyeliminowania obiboków z rynku pracy. O ile
          szef najpierw Ciebie nie wyeliminuje za to, że zajmujesz się głupotami, zamiast
          pilnować swojej roboty.
      • Gość: ramada Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:47
        A, po co założyłaś ten wątek? niby chcesz się dowiedzieć jak to jest z ludźmi
        często siedzącymi na forum, ktoś ci odpisuje, a ty go atakujesz i jednocześnie
        piszesz, że masz prawo do własnego zdania. ci ludzie, którzy się tu
        wypowiedzieli TEŻ MAJĄ PRAWO DO WŁASNEGO ZDANIA. nie masz monopolu na prawdę
        jedyną i niepodważalną. piszesz, że ktoś nie ma argumentów i cię obraża, a sama
        jednocześnie rzucasz inwektywami na prawo i lewo. nie piszę tego złośliwie, z
        zamiarem ataku na ciebie. po prostu tego nie rozumiem- chcesz dyskusji z
        ludźmi, pozwól im z tobą dyskutować, bez wyzywania od obiboków i innych
        podobnych.
      • Gość: kaha Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:06
        jak nie pracujesz to weź się za robotę, a nie czekasz, aż ktoś na Twoją
        emeryturę zerobi i jeszcze się mądrzysz.
      • Gość: iw78 Re: bardzo dziwne zjawisko na tym forum IP: *.centertel.pl 04.11.06, 13:37
        "Nie pracuje. Studiuje." Jak zaczniesz pracować, sama zobaczysz czy w godzinach pracy bedziesz miec odrobinę czasu dla siebie i czy nie skorzystasz aby wypowiedziec się na forum.:)

"Jak to mozliwe, pracowac w firmie i obijac sie na koszt pracodawcy?"
        A jak to możliwe, ze pracując po godzinach pracują ludzie za darmo? Uznaj to za rekompensatę :):):)

" I do tego jeszcze narzekaja. Na co? Na to, ze obijaja sie w pracy i jeszcze
        > okradaja pracodawce??"

Okradają?? a z czego??? Jak zaczniesz dziecino pracować, zobaczysz co znaczy być okradanym...przez pracodawce, nie tylko z własnego czasu ale i pieniędzy.

"Zadziwia mnie, ze stale pisza tu ludzie, ktorzy twierdza, ze maja prace. Nie
        > pracuja jak ja w domu, tylko na "etacie" w biurze, firmie blablabla.."

Nie pracują jak ja w domu...CZYLI JEDNAK PRACUJESZ a nie tylko sie uczysz :) Czyli ty tez "okradasz pracodawce...jak to możliwe??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka