Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pracuje w Hipermarkecie Geant....

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.04.01, 16:12
    Od czerwca 1999r. pracuje w Hipermarkecie Geant w Toruniu. Niestety - od
    czerwca ubr. stery objął polak-człowiek z ydgoszczy i zaczęło
    się............Sprawa narazie wygląda tak: wraz z gronem kolegów i kolezanek
    postanowiliśmy ujawnić "cudowne" pomysly nowego Fyrektora. Sprawa trafiła na
    łamy prasy,radia i telewizji. Poparly nas organa kontrolne-Sanepid,PIP,PIH.
    Tylko Dyrekcja Generalna uznała ,że ............ewentualnie winni sa
    pracownicy ,którzy samowolnie popełniali błędy. Czy jest wśród Was osoba ,
    która miała podobne problemy w tej sieci? Czekam na kontakt
    Obserwuj wątek
      • Gość: aa Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: *.daewoo.lublin.pl 04.04.01, 07:43
        Popieram po stokroć Wasze działania. Nie pracuję w żadnym supermarkecie, ale
        to co się słyszy o nich, wieje zgrozą. Wszyscy ci "możnowładcy", którzy wzięli
        łapówki, by te zagraniczne sieci mogły zaistnieć na polskim rynku powinni bez
        wyroku pójść na długie lata do więzienia. Z lubelskiego podwórka: w Realu
        ludzie są zatrudniani na 1/2 etatu /tzn. w umowie i finansowo/, a
        pracują /fizycznie świadczą pracę/ na cały, z Leclerca - słyszałam o kadrze
        szczebla kierwoniczego zatrudnianej przez pierwsze kilka miesięcy "na gębe".
        Jak można było pozwolić na takie bandyckie układy, pozwalniać te sieci z
        podatków na długie lata? Gdzie tu jakaś logika i myślenie o dobru nas
        wszystkich. A z drugiej strony, słyszałam w radiu, że w Gdańsku Związek Kupców
        Dominikańskich wnioskował do władz miasta o zwolnienie ich w danym roku z
        podatku od nieruchomości, bo akurat tą nieruchomość /Targ Rybny/ remontują, nie
        mają więc dochodów. I co? Oczywiście odmowa! Bo za nimi nie stoi żadna obca,
        mocna finansowo, skłonna do dawania dużych łapówek siła.
        Trzymam kciuki za udaną "walkę" z Geantem.
        aa
        • Gość: wal-ziem Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.04.01, 16:47
          Wiadomość z dnia wczorajszego: Prokuratura poleciła wszcząć postępowanie
          przygotowawcze w sprawie nieprawidłowości w sklepiue Geant w Toruniu. Okazało
          się więc,że nie jest tak jak podawała Dyrekcja Generalna i nie jest to wina
          pojedynczych pracowników a po prostu niewłaściwie przygotowana kadra
          kierownicza.
          Z dużą przyjemnością przeczytałem Twój list. Pocieszajace jest to ,że i inni
          widza to co My. Dziękuje w imieniu własnym i koleżeństwa !
          Waldemar Ziemiński
          • Gość: Lechu Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: 192.168.111.219, 217.6.108.* 09.04.01, 14:58
            Gratuluje sukcesu!
            Nia ma sensu oskarzac central wielkich koncernow. Wszystko powstaje w glowach
            malych ludzikow w terenie. Trzeba miec odwage stawic im czola, bo na ogol nie
            sa przeciez tak wszechmocni, jak sie zdaje!
            Mam nadzieje, ze inni pojda w Waszym przykladem. Tylko tak funkcjonuja zdrowe
            spoleczenstwa.
        • Gość: jules Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: *.dialup.supermedia.pl 16.05.01, 01:39
          Takie praktyki to norma niemal we wszystkich sieciach.
          Moja siostra pracowała w kilku sklepach należących do
          Jerronimo Martens (chyba tak się pisze - m.in.
          Biedronka, Jumbo). Na porządku dziennym jest
          zatrudnianie i płacenie ludziom 1/2 etatu, podczas gdy
          pracują w pełnym wymiarze (czyt. 12 h dziennie).
          Nikomu nie życzę tam pracować...
      • Gość: Racja Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.01, 00:18
        Czesc. Nie mam doswiadczen z Geant. Znam za to systemy serii ISO 9000. Wiedz
        skarbie, ze to wszystko PIC NA WODE! Szumne certyfikaty = dzialania robione
        napredce przed wizyta AUDYTORA i posuniecia przelozonych (kierownikow) tak
        skonstruowane, aby ZAWSZE WYCHODZILO, ZE BLEDY POPELNIAJA SZEREGOWI PRACOWNICY.
        Mozesz mi wierzyc, albo nie lecz TAK TO DZIALA WSZEDZIE, NA CALYM SWIECIE.
        Procedury, zakazy, normy, itp. najczesciej sluza tylko ZAMYDLENIU OCZU.
        Oczywiscie intencje sa zawsze "jedynie sluszne", ale KADRA JEST PO TO ABY
        WYCIAGNAC MAXIMUM GROSZA I PROFITOW ZE SWOJEJ FUNKCJI A SZARAKOW MIEC W DUPIE. I
        to wlasnie spotkalo Ciebie. Tak wyglada zycie. To naprawde nie "jebajka". Czesc i
        wesolego alleluja. Usmiechnij sie, jutro tez jest dzien i zycie toczy sie dalej.
        Moones (korec@poland.com).
        • Gość: stern Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: 212.14.28.* 07.05.01, 10:48
          Mam pewne zastrzeżenia co do wypowiedzi "Racji" w sprawie certyfikatów ISO.
          Napisał: "Znam za to systemy serii ISO 9000."... jednakże z dalszej wypowiedzi
          wypowiedzi wynika, że ich nie zna, lecz tylko słyszał, że takie coś istnieje.
          Możliwe firma, wktórej on pracuje ma taki stosunek do tego certyfikatu jednakże
          niedługo się będzie nim cieszyła. Takie lekceważące podejście do zarządzania
          jakością mają osoby nie znające idei dla jakich ten system powstawał. Naszczeście
          normy ISO obecnie dążą do bardziej perfekcyjnego systemu zarządzania TQM, który
          jest z bardzo dobrym skutkiem stosowany w USA i Japonii.
          Jeżeli firma decyduje sie wprowadzić ISO (co niemało kasztuje)to przedewszystkim
          musi zrestrukturyzować i przeszkolić cała kadrę menedzerską, jednakże w celu
          uniknięcia kosztów pomija się szkolenia niższych stanowisk z nadzieją, że nikt do
          tego nie sprawdza to skutki będą szybko widoczne, a koszty jakie poniesie firma
          mogą być dla niej ostatnim gwoździm do trumny.
          Co do zdania: "TAK TO DZIALA WSZEDZIE, NA CALYM SWIECIE" muszę wyrazić stanowczy
          sprzeciw, bo takie coś może być tylko w polsce, gdzie ludzie zatrudniani na
          kierownczych stanowiskach, są dobierani kluczem znajomości a nie wykształcenia
      • Gość: v00d00 Re: Pracuje w Hipermarkecie Geant.... IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 28.04.01, 00:50
        Współczuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka