Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozmowa kwalifikacyjna - strój

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:57
    Witam!

Mam dylemat. Jestem zaproszony na rozmowe kwalifikacyjna w poniedzialek.
    Klopot polega na tym, ze rozmowa ta bedzie w innym miescie, co wiaze sie dla
    mnie koniecznoscia podrozy pkp/komunikacja miejska przez kilka godzin. Boje
    sie troche jechac w standardowym stroju (garnitur/krawat) gdyz istnieje duze
    ryzyko przypadkowego pobrudzenia sie/zahaczenia spodniami o cos itd. Czy
    wedlug forumowiczow dopuszczalne byloby pojechanie w koszuli i jeansach i na
    wstepie rozmowy wytlumaczenie sie z nie do konca profesjonalnego stroju
    podroza? Zalezy mi na tej pracy i nie chcialbym pogrzebac swoich szans takim
    szczegolem, ktory pracodawca moglby odebrac jako brak odpowiedniego podejscia
    do sprawy.

Czekam na opinie, interesuja mnie doswiadczenia i przemyslenia innych
    forumowiczow na ten temat.

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • iberia.pl Re: Rozmowa kwalifikacyjna - strój 16.02.07, 15:10
        wydaje mi sie, ze jednak powinienes zdecydowac sie na stroj pod tytulem
        garnitur-nie jestes malym chlopcem i nie ubrudzisz sie po drodze:-), poza tym
        tak opisales podroz na rozmowe jakbyc conajmniej podrozowal w kraju 3 swiata:-).
        • Gość: jolka Re: Rozmowa kwalifikacyjna - strój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 20:11
          Tylko garnitur. Mój brat szukając pracy jadąc w garniturze samochodem złapał
          gumę i zmieniał w tym stroju koło i nie ubrudził się. Musielibyście widzieć miny
          przejeżdżających obok ludzi którzy widzieli jak gość w garniturku wymienia koło
          w maluszku. A nawiasem mówiąc, dostał tę pracę.
      • Gość: ania Re: Rozmowa kwalifikacyjna - strój IP: *.net.autocom.pl 16.02.07, 20:20
        koniecznie w garniturze, moim zdaniem lepiej wypadniesz w brudnym garniturze
        kiedy się wytłumaczysz z trudu dalekiej podróży niż w czystych jeansach. Albo
        załóż koszule i marynare a spodnie do torby i przebierzesz na miejscu w jakimś
        szalecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka