Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Plotkują.

21.03.07, 10:24
    Moje biuro to w większosci kobiety.
    Dziewczęta są nawewt miłe- szkoda tylko że o mnie plotkują. Szczególnie
    drażnią mnie domysły o życiu prywatnym (mimo że już wszystko w tej kwestii
    wyjaśniłem i naprawdę nie ma zbytnio o czym gadać) o mojej byłej pracy (nie
    informowałem ich co tma robiłem a czego nie, bo stwierdziłem że to raczej nei
    ich sprawa) a jednak plotkują. I to chyba niekoniecznie pozytywnie, mimo że
    z nikim zatargu nie miałem a wobecnej pracy jestem drugi miesiąc.

Jak z teog wybrnąć i nie wybuchnąć? (drażni mnie to w sumie)
    Obserwuj wątek
      • Gość: jakto Re: Plotkują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:18
        na pocieszenie powiem ci, że nie tylko kobiety plotkują, to również ulubione
        zajęcie facetów, szczególnie w budżetówce, i jest to niestety walka z
        wiatrakami, oczywiście możesz odciąć się od tego procederu ale to i tak nie
        zmieni tego, że będą cię obmawiać, taka mentalność, niestety.
      • krytykantka07 Re: Plotkują. 21.03.07, 17:38
        No tak. I Ty się dziwisz, że plotkują. Skoro im wyjaśniłeś, to mają dobry
        pretekst, żeby domagać się dalszych wyjaśnień. Bo nie wszystko jest dla nich
        jasne ;))). Stwierdziłeś tym samym, że to nie ich sprawa. No i w tym momencie
        przez takie poważne podejście do tematu udowodniłeś, że coś ukrywasz. Wyluzuj
        trochę i nie przejmuj się, bo i tak będą plotkować. A wszystkie Twoje wybuchy
        utwierdzą ich w przekonaniu, że ukrywasz więcej niż trzeba i dopiero będą snuć
        domysły. Po prostu nie reaguj na ich zaczepki. Spokojnie się przysłuchuj jak
        mówią o Tobie i powiedz, że na podstawie tego co słyszałeś o Twoim życiu można
        byłoby film nakręcić, a Ty myślałeś, że jesteś mało interesujący ;))). Sam
        wyprzedzaj ich domysły i codziennie żartem zapytaj, czy coś nowego wymyśliły na
        Twój temat, bo chętnie posłuchasz ;))). Jak będą widziały, że robisz sobie z
        tego żarty, to przestanie je to bawić :))). A dopóki widzą, że Cię to denerwuje
        Twoje zachowanie tylko je bawi.
        Pozdrawiam. Basia :)
        • gacus Re: Plotkują. 22.03.07, 11:24
          Dzięki za celną uwagę i dobrą radę.

Jeszcze nie wybuchłem- po prostu jestem tym trochę podenerwowany, ale nie
          dałem po sobie poznać. Zawsze pracowałem w męskim towarzystwie więc
          taki ''wieloseksualizm'' jest dla mnie nowy.
          A osobiście właśnie nie uważam aby było we mnie coś aż tak interesujacego aby
          miały o czym gadać. A jednak gadają ;-)
          Aczkolwiek kiedyś im tak zartem wspomnę o tym ze ja wiem... w sumie nawet nie
          denerwuje mnie ze mówią, ale nei chciałbym aby powstały jakieś uprzedzenia-
          bo należałem zawsze do osób raczej lubianych i dosć otwartych (choć nie mnie to
          sądzic, ale faktem jest ze mam wielu znajomych)

• Gość: z biura :((( nie lubie plotek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.atol.com.pl 22.03.07, 22:39
            ja pracuje z kobietami i sama jestem kobieta ale NIENAWIDZE plotek! Jednak
            codziennie slucham wielu i chyba sie przyzwyczailam. Jednakze kiedy sie
            wieczorem rozbiore przed lustrem to mam w uszach slowaw stylu "fuj, jak ona
            przytyla ostatnio..." (mowione przy mnie o kims tam). Wiec jednak jakos sie to
            odbija mnie :((( .Jestem z tego powodu nieszczesliwa i bardzo cierpie.
            Pozdrawiam Cie i wspolczuje...
            • Gość: vibrator Re: nie lubie plotek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: 66.244.172.* 30.03.07, 23:52
              Gość portalu: z biura :((( napisał(a):
              Jednakze kiedy sie
              > wieczorem rozbiore przed lustrem ....Jestem z tego powodu nieszczesliwa i
              bardzo cierpie.

ja moge cie pocieszy, szczegolnie jak stoisz rozebrana przed lustrem ....
              • rozmowy_kontrolowane Re: nie lubie plotek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.04.07, 20:55
                Plotki trzeba olać.
      • Gość: xxx Re: Plotkują. IP: *.toya.net.pl 27.03.07, 16:57
        wspolczuje ci ale nic z tym nie zrobisz, to normalka niestety. ludzie bywaja
        prymitywni i lubia innym dupe obsmarowac zeby sami poczuli sie lepiej. jedyna
        rada to ignoruj te podle baby. pozdrawiam
        • fortuna2068 Re: Plotkują. 05.04.07, 14:56
          No, dziękuję Wam za wsparcie. Wiedziałam, że mogę na Was liczyć. Już mi raźniej.
          Olewam te plotki, ostatnio siedzę sobie ze słuchawkami i słucham swojego
          ulubionego radia (Trójki).
          Pozdrawiam
          • Gość: Mycha Re: Plotkują. IP: *.chello.pl 17.04.07, 21:47
            i tak trzynaj. Nie słuchaj plotek i nie daj się w nie wciągnąć. Dzięki temu
            ominą cię nieprzyjemne sytuacje, biurowe intrygi itp. A co do plotek w pracy -
            jeszcze nie pracowałam w taki miejscu gdzieby ich nie było, a największym
            plotkarzem biurowym jakiego znałam był facet!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka