Gość: maciejg IP: *.icm.edu.pl 10.07.07, 14:08 Polecam uwadze autora: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561244oraz sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2457214 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chrisa O Polaków stosunku do emigrantów IP: *.warszawa.dialog.net.pl 10.07.07, 18:44 Chyba nie doceniamy siły Ukraińców. Ja spotykam ich na budowach, w przychodniach i w sklepach. Wiem, że wielu sprząta i wykonuje prace dorywcze. Ech ludzie - do roboty, bo za chwilę Ukraińcy nas zaleją Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: O Polaków stosunku do emigrantów 11.07.07, 16:50 Imigrantów boją się Polacy z powodu obecnej biedy. Dochód narodowy jest jaki jest i trzeba go dzielić na więcej mieszkańców - to chyba logiczne? Dopiero co masa wykształconych młodych Polaków wyjechała za granicę, a tu mają przyjeżdżać obcy??! Jeśli chodzi o Cyganów (Romów), to znamy ich od setek lat, podobnie z Żydami. Chodzi o łatwe pieniądze: oszustwa, wyłudzenia i przestępczość. Tego nie chcemy. Co tu gadać o "stereotypie", skoro to czysta prawda? Wschodnie gospodarki są odbierane jako realne zagrożenie, bo Unia Europejska postanowiła bronić swoje rolnictwo przed Ameryką i Afryką, a żeby bronić musi ciągnąć pieniądze z przemysłu, którego nie broni. W ten sposób finansujemy rozwój Chin i okolic. Moim zdaniem Polska nie jest "miejscem przejściowym", bo to obecnie po prostu Europa. Nie jestem osobą starszą ani niżej wykształconą, tylko ostatnio myślę więcej o pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
agentmb Re: O Polaków stosunku do emigrantów 11.07.07, 19:14 A mnie się wydaje że jednak w tych obawach póki co jest przesada. W końcu większość przyjeżdżających musi mieć pozwolenie na pracę. W takiej sytuacji chyba jednak lepiej postarać się o pracę w Niemczech czy Anglii, ponieważ zarobki u nas wciąż są mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozon Re: O Polaków stosunku do emigrantów IP: *.cmbg.cable.ntl.com 17.07.07, 15:47 Jak mozna byc niechetnie nastawionym do Ukrainców?! Przeciez mamy podobne korzenie, są podobni do nas, nie mowiac o jezyku. Pracuje w Anglii z Ukraincami i są to porządni ludzie. Slowo dane dotrzymuj a pieniadze oddaja wczesniej niz muszą (a np. znajomi w Polsce oddawal mi zawsze pozniej.) Ja tam Ukrainców lubie i szanuje mam nadzieje ze wszyscy tak bedziemy robic. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: O Polaków stosunku do emigrantów 17.07.07, 16:41 Zamiast martwic sie o emigrantow, nich rzad wreszcie zajmie sie biezacymi sprawami wlasnego narodu. Poki co robi dokladnie na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albinos O Polaków stosunku do emigrantów IP: 151.156.10.* 27.07.07, 09:19 Przde wszystkim nalezy nie wpuszczac do Polski muzulmanow,bo to jest juz ogromnym problemem w krajach zachodnich.Cyganie- mamy swoich,ktorzy sie juz dobrze"zaklimatyzowali" w naszym kraju i nie potrzebujemy nowych,bo to wiekszosc stanowia grypy przestepcze.(czytaj o cyganach polskich w Szwecji). Jezeli chodzi o zydow-nie wiem skad sa w dalszym ciagu stereotypy.Nikt z nich nie kradnie,ani nie zabija i nie oszukuje-tylko inwestuja.Chinczycy,to bardzo zdolny i pracowity narod. Nie badzccie tacy przeciwni wszystkim bo my polacy wyjezdzamy calymi grupami na zachod i to nie zawsze zachowujemy sie jak nalezy. Do krajow zachodnich ucieka tez duzo przestepcow i lobuzow i o tych czytamy czesto w zachodniej prasie i jest nam wstyd,tak ze nie oceniajcie ciagle negatywnie innych."Posprzatjcie najpierw swoje podworko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Czy autor jest maturzystą z amnestii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:13 Dlaczego nie odróżnia emigrantów od imigrantów? Czytając o "stosunku Polaków do emigrantów" gotów byłem pomyśleć, że artykuł będzie o tym, co Polacy myślą o innych Polakach, którzy wyjechali do pracy za granicę. A tu niespodzianka! Atykuł o IMIGRANTACH w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: аа Re: Czy autor jest maturzystą z amnestii? IP: *.azsoft.pl 27.07.07, 15:40 czyli widac, kto został w kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś